Glitz & Glam

Moroccanoil

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Moroccanoil on noussut hiusöljyjen aatelian maineeseen. Moroccanoil on muutakin, kuin hiustuotteet, vaikka hiusöljystä brändi tunnetaankin parhaiten. Kaikki alkoi hiusöljystä, mutta nykyään Moroccanoil on myös vartalonhoitotuotteiden valmistaja. Kallisarvoinen arganöljy on kaikkia tuotteita yhdistävä tekijä.

Moroccanoil on yksi niistä kosmetiikkamerkeistä, jotka olivat aluksi lähes ”kotikutoisia”, mutta sitkeällä työllä tuote saatiin oikeiden piirien huulille, joka aikaan saa sensaation kuluttajien keskuudessa. Tyhjästä ei helpolla nousta menestyjäksi, mutta loistavalla ja sitkeällä työllä on yleensä onnellinen lopputulos. Hyviä esimerkkejä vastaavasta on kynsilakkavalmistajien puolelta Essie ja Deborah Lippmann.

Minulla ei ole kerrottavaa vartalonhoitotuotteista, mutta parista hiustenhoito/-muotoilutuotteesta on. Kosteuttavan muotoiluvoiteen (Hydrating Styling Cream) sain viime vuoden puolella testiin ja Hoitoöljy (Treatment) tuli tammikuun LivBoxista.

Kosteuttava muotoiluvoide (Hydrating Styling Cream)

Olin tästä tuotteesta aluksi, että mitä tämä oikein on? Onko se muotoilutuote vai onko se hoitotuote? Itseasiassa se on molempia. Pumppupulloon (300 ml) pakattu hoitava muotoiluvoide on kätevä käytössä. Periaatteessa yhden käden tuote, mutta kyllähän sitä toisen käden mukaan ottaminen auttaa levityksessä.

Tuotetta voi käyttää kosteisiin ja kuiviin hiuksiin. Itse suosin kosteisiin hiuksiin käyttämistä. Muotoiluvoide on niin tehokkaasti silottavaa, että sitä ei välttämättä kannata käyttää hennoille ja terveille hiuksille. Minulle tuote soveltuu, kun haluan saada silotusta takaraivoni hiuksille ja ehkä latvoille. En vie tuotetta liian lähelle tyveä, sillä muuten lopputulos on minulla liian ”lähmäinen”. Pullo on erittäin riittoisa, sillä minulle riittää 1-2 painallusta, ehkä se 2 on liikaa. Kosteuttava muotoiluvoide silottaa pörröisyyttä, suojaa kuumuudelta ja antaa hiuksille hallittavuuta, kuten sähköisyyttä vastaan.

Minun normaalit ja terveet hiukset jäävät hieman tahmaisen tuntuisiksi, mutta ne näyttävät kauniilta ja suorilta ilman suoristusrautaa. Takaraivoni luonnonkihara pysyy koko päivän suorana. Tästä syystä pidän tuotteesta latvoille ja takaraivoni hiuksille käytettynä.

Kuiville hiuksille käytettynä muotoiluvoiteella voi tasoittaa hiuksen pintaa ja silottaa esim. latvoja, jos kuivat latvat tuntuvat ja näyttävät huonokuntoisilta. Hiustuotteet eivät hoida kuivia ja vaurioituneita latvoja takaisin ”ehjiksi”, mutta tekevät suojan ja paikkaavat kosmeettisesti niitä.

Hintaa tällä 300 ml:n pumppupullolla on noin 30-35 euroa. Moroccanoilin tuotteita myy monet kampaamot ja ainakin Stockmann.

Vinkki! Pörröisien ja kiharoiden hiuksien suoristus onnistuu hyvin lisäämällä muotoiluvoiteeseen Moroccanoil hoitoöljyä ja levittämällä hiuksiin. Suoristusraudan avulla hiuksista tulee erittäin siloisat ja suorat. Tätä en kuitenkaan suosittele, kuin todella pörröisille/kiharoille/karheille hiuksille. Normaalit, hennot ja vain vähän karheammat hiukset muuttuvat erittäin tahmaisiksi ja ”lähmäisiksi”.

Vaikka itse käytänkin muotoiluvoidetta föönaukseen alle vain latvoille, niin laitoin teille katsottavaksi videon, jossa tuotetta käytetään föönillä muotoiluun. Tuo pyöröharjan ja föönin käyttö pitkille hiuksille on minulle vielä niin vaikeaa, että en lähde kokeilemaan omille hiuksille. Mitä todennäköisimmin saan harjan juuttumaan hiuksiini niin pahasti kiinni, että vain sakset enää irrottaa sen hiuksistani. Nimimerkillä: Lapsena äidin pyöröharjalla kiharoita yrittänyt.

Ennen ne kiharat tehtiin noin. Nykyään suositaan erilaisia rautoja, jotka ovat helpompia, mutta niillä ei luoda yhtä kuohkeita, luonnollisia ja  ilmavia kiharoita, kuin ihan vanhanaikaisella föönillä ja pyöröharjalla.


Moroccanoil Treatment -hoitoöljy

Tämä on se tuote, joka nosti Moroccanoilin suosioon ja tietoisuuteen. Olin innoissani, että tämä löytyi tammikuun LivBoxista, sillä olen halunnut kokeilla myös Moroccanoilin hoitoöljyä.

Öljy on koostumukseltaan paksua ja hyvin tummankeltaista. Öljyä käytetään kosteuttamaan ja silottamaan kuivia, karheita ja pörröisiä hiuksia. Öljyä voi käyttää kosteisiin ja kuiviin hiuksiin. Itse yleensä käytän kosteisiin ennen föönausta, sillä lämpö yleensä auttaa öljyjen imeytymiseen ja tasoittumiseen hiuksissa.

Kuiviin hiuksiin käytettynä hoitoöljy on aavistuksen vaikeampaa saada levitettyä tasaisesti ja tällöin tulee herkemmin käytettyä liikaa. Pitää vain jaksaa haroa sormin riittävän kauan kaikkialle minne tarvitaan.

Öljy on niin silottavaa ja hoitavaa, että en tarvitse tätä paljon. Pieni tippa riittää. Minun makuuni omissa hiuksissa öljy on aavistuksen liian öljyistä, sillä jos käytän vähänkin liikaa, niin huomaan sen heti. Hiukset ovat latvoista aavistuksen rasvoittuvat, joten varovaisuutta annosteluun! Luulen, että pitäisin enemmän hoitoöljyn light -versiosta.

LivBoxista saatu hoitoöljy on näytekokoinen, eli 10 ml. Täysikokoinen hoitoöljy on 100 ml ja hintaa öljyllä on noin 50 euron hujakoilla.

Moroccanolin tuotteet ovat vaatimattoman näköisesti pakattuja ja ne eivät viesti luksusmaisesta tuotteesta, vaikka sisältö onkin laadukasta. Mieleeni tulee apteekkien tuotteet, kuten yskänlääke. En kuitenkaan anna suuria miinuksia tästä. Kehnon näköiset pakkaukset kuuluvat neutraaliin alueeseen, jos sisältö on hyvä. Kauniit pakkaukset saavat plussaa. Miinusta annan Moroccanoilin tuotteille tuoksusta. Minun makuuni aivan liian voimakkaan ja vahvan tuoksuisia. Mieheni kommentoi, että sun tukka haisee vanhan naisen hajuvedelle. Oikeassa hän oli, sillä minulle tuli sama mieleyhtymä. Mutta… toisia taas tuoksu miellyttää ja kovasti! Valitettavasti en muista ketkä bloggaajat ovat mieltyneitä Moroccanoilin tuoksuun. :/ Plussaa annan Moroccanoilille siitä kauniista kiillosta ja tehokkaasta silottavuudesta, jonka saavat aikaan hiuksissani.

Moroccanoilin kosteuttavasta muotoiluvoiteesta voi käydä lukemassa kokemuksia ja kirjoittajien vinkkejä: Nonnula ja Tyttö ilman helmikorvakorua

Onko Moroccanoil kiinnostanut? Mitä olette pitäneet tuoksusta? Kaamea vai ihana? Tässä asiassa minusta on selkeä kahtiajako.

X