Glitz & Glam

Päiväni Kööpenhaminassa ja Tallinnan-risteilyn pelottava loppu

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viime viikon tiistaina matkasin Tanskaan L’Oréalin kutsumana. Olin päivän Kööpenhaminassa. Kerron teille pienen matkakertomuksen päivästäni ja siitä miksi siellä olin.

Täältä tullaan Tanska! Viime kerrasta onkin vierähtänyt 29 vuotta. Nappaan teille kuvia Kööpenhaminasta.

A post shared by Minna | Glitz & Glam (@glitz8glam) on

Minulla oli niinkin luksusmainen alku päivään kuin herätys klo 4.00 aamulla yöllä. Illalla ei tullut uni silmään, koska panikoin aikaista herätystä. Mahtavilla kolmen tunnin yöunilla sitten lähdin matkaan. Helsinki-Vantaan lentokentältä lähti viisi suomalaista naista kohti Kööpenhaminaa. Suomesta minun lisäkseni matkaan lähtivät Pinni-lehden toimittaja Pia Paalasvuo, Colour me! -blogin Juulia, Nella Törnroos ja Oh So Many Reasons -blogin Niina. Ostolakossa -blogin Virve liittyi seurueeseemme Kööpenhaminassa.

Lento Kööpenhaminaan on nopea. Onneksi! Minusta on kiva käydä maailmalla ja matkustaa, mutta lennot ovat aina niin puuduttavia. Ja minä tosiaan olen lentänyt vain Eurooppaan! Matkalla näin upeita maisemia yläilmoista. Tässä kuvaa Tanskan rannikosta.

Lentokentällä odoteltiin Ruotsista ja Norjasta saapuvia vieraita, jonka jälkeen lähdimme yhdessä kohti PR-tilaisuutta.

Aamumme alkoi brunssilla. Kaikkea hyvää oli tarjolla ja olinkin aika iloinen, että tarjolla oli syötävää, joka sopi uuteen elämääni. Ei tarvinnut pohtia syömisiä. (Skippasin leivät ja croisantit)

Alku oli kuvailua ja teimme mm. Virven kanssa huomion, että Suomesta oli kutsuttu selkeästi aikuisempia vieraita kuin muista maista. Paikalla oli yhteensä 40 skandia. Suurin osa tietysti Tanskasta. Minusta on aika makea juttu, että Suomessa ei olla out kun ollaan +30. 🙂

Koko juttuhan on tämä uusi ammattilaisvärisarja. #ColorfulHair -hiusväri on suoraväri.

Hiusvärimaailmassa on nyt meikkitrendit kuumimmillaan ja sen vuoksi L’Oréal on lanseerannut termin Haircolor is the new makeup. Hauska idea kaikkinensa. Hiusväreillä voidaan leikkiä kuten meikeillä, mutta niillä voidaan myös varjostaa, korostaa jne. Termistö on samaa kuin meikkauksen maailmassa. Contourista hiuksissa luin jo pari vuotta sitten ja nyt sitten puhutaan myös strobingista, jossa korostetaan. Oikeastaan voidaan sanoa, että näitä samoja juttuja ovat meikkaajat meikanneet asiakkailleen jo vuosia ja kampaajat värjänneet hiuksiin. Nyt niistä käytetään kaupallisempia termejä, jotka ovat sosiaalisen median luomia ilmiöitä. Itse ammattilaismeikkaajana ja hiusmaailmaa jo vuosia seuranneena, sitä opiskelleena ja sen parissa työskennelleenä koen uudemmaksi jutuksi nämä suoravärien kanssa leikittelyt. Rakastuin pastellivärjäyksiin jo vuonna 2012, mutta silloin maailma vielä sulatteli niitä. Nyt ne ovat tätä päivää ja sosiaalinen media on täynnä mitä hauskempia ja rohkeampia värejä. Erilaisilla hashtageilla etsitään inspiraatiota seuraavalle kampaajakäynnille.

Meille esiteltiin pari mallia. Nättejä värjäyksiä, joista toinen oli luonnollinen ja toisessa luonnollisessa oli hillitysti väriä pastellivihreillä raidoilla. Vähän vaan tämä jätti kylmäksi, sillä olen opiskeluaikana ollut useissa ammattilaisten koulutuksissa ja demot ovat aina olleet inspiroivia. Odotin näkeväni livenä värien loistoa ja jännittäviä yhdistelmiä. Juuri sitä kaikkea mitä Instagram on täynnä. Olenhan itsekin ollut muodin aallonharjalla #grannylla, #lavenderilla, #pinkhairilla ja #metallicmauvella. Olen kokeillut rohkeitakin värejä ja melkein minusta tuli #blorange, mutta päädyin viime hetkillä sitten kuitenkin blondiin. Ehkä tilaisuuden järjestäjille kävi samat? Päädyttiinkin viime hetkellä luonnollisempaan, koska sekin on kivaa vaihtelua.

PR-tilaisuudesta alkoi seikkailumatka Kööpenhaminassa. Ensimmäiseksi meidät vietiin pienelle risteilylle. Sää oli mitä ihanin, vaikka hiki olikin. Kööpenhaminassa kesä oli jo pitkällä ja siellä taisi olla +26 lämpimimmillään. Tässä muutamia kuvia ja videopätkää kaikesta mitä olen nähnyt.

Terkut Kööpenhaminasta! #kööpenhamina #copenhagen #denmark #tanska #colorfulhair #haircoloristhenewmakeup #loreal

A post shared by Minna | Glitz & Glam (@glitz8glam) on

Olen käynyt Kööpenhaminassa joskus pikkulapsena. En siis muista siitä muuta kuin lautalla/laivalla ylimenon ja kilometrien mittaisen tunnelin Tanskan ja Ruotsin väliltä. Tivoli on myös jäänyt mieleen. Oikein muuta en maasta muista. Nyt kierrettyäni Kööpenhaminassa, se muistutti jonkun verran Amsterdamia. Arkkitehtuuri ei ole identtinen, mutta juuri tällainen erilaiset talot vieri vieressä sekä laiva-asunnot. Ihania!

Risteilyn jälkeen suuntasimme Gannin showroomille. Siellä meille kerrottiin väreistä inspiroitumisesta ja pääsimme kurkkimaan tulevan syksyn mallistoa.

Pyörätaksilla!!! Mahtavaa! #kööpenhamina #copenhagen

A post shared by Minna | Glitz & Glam (@glitz8glam) on

Gannilta meidät kuljetettiin pyörätakseilla seuraavalle etapille. Ihan huikeaa!

Seuraavaksi meidät vietiin erääseen galleriaan, jossa meille esiteltiin värien keskinäistä merkitystä ja vaikutusta toisiinsa. Meille näytettiin vesivärien avulla miltä vihreä näyttää, jos johonkin osaan lisätään sinistä ja punaista. Miltä värit näyttävät, jos tausta ei olekaan valkoinen jne. Näitä samoja juttuja olen joskus puhunut meikkien värien kautta meikkipostauksissani.

Gallerian jälkeen meillä olikin tunnin tauko ennen seuraavaa etappia. Suomitytöt kaipasivat terassia ja lasillista viiniä. Niinpä pysähdyimme lasillisille nauttimaan toistemme loistavasta seurasta ja hyvästä viinistä. Kiitos Virvelle Boomerang-videosta!

Viineiltä suuntasimme Creademicille, joka on arvostettu salonki Kööpenhamista. Siellä kolme vapaaehtoista sai kertoa oman villeimmän hiushaaveensa. Ammattilainen kertoi mitä se vaatii, onko se mahdollista ja olisiko hänellä jokin muu näkemys. Minä en ollut vapaaehtoinen, sillä olen jo toteuttanut niitä villejä hiushaaveitani. Olin kauan harmaa kaikenlaisissa vivahteissa. Harmaa on edelleen haluttu, vaikka minusta se on jo vähän mennyt juttu. Kyllästyin lopulta harmaaseen, vaikka oloni oli siinä erittäin kotoisa. Eräällä oli silver toiveena. Kampaaja kertoi realistista faktaa. Sitä ei mustanruskeaan luoda yhdellä vaalennuksella. Minulla matka harmaaseen vei 1-1,5 vuotta. Sillä oli myös hintansa hiusten kunnossa.

Lopuksi meidät vietiin syömään illallista trendikkääseen bistroravintolaan. Ruoka oli hyvää ja nälkä oli kova. Niin kova, että en kuvannut yhtään annosta! Kuvaamattomuus kertoo nälkäni ja väsymykseni tasosta. Olin aivan sippi siinä vaiheessa iltaa. Ravintolasta suuntasimme lentokentälle.

Hienolta näytti Suomeen palatessa. #helsinki

A post shared by Minna | Glitz & Glam (@glitz8glam) on

Meillä oli hyvin aikaa shoppailla lentokentällä. Minä olin jo niin väsynyt, että tein pikaiset ostokset lapsille ja miehelle, enkä ostanut itselleni mitään. Lapset saivat TY-pehmolelut. Suomeen laskeuduimme klo 00.45. Minä kiitin ja hyvästelin matkaseurueeni ja suuntasin parkkihalliin etsimään autoani. Minun kotimatkani jatkui vielä toisella 1,5 tunnin istumisella. Ajoin kotiin lentokentältä. Kotona olinkin 02.30. Suihkun kautta jääkaapille ja kaatuminen sänkyyn. Olin sillä hetkellä taivaissa, vaikka olinkin jälleen maanpinnalla. Reissussa on kiva käydä ja oli mahtava päivä, mutta väsyneenä omaan sänkyyn kaatuminen on ihana hetki. Oma peitto, oma tyyny, oma kuorsaava mies…

Ihan mahtava reissu! Oli todella mukavaa, että L’Oréal järjesti tällaisen päivän. Se ei ollut pelkästään markkinointia ja hypeä, vaan tutustumista värien maailmaan ja tutustumista Kööpenhaminaan. Toki ammattilainen minussa janosi tietoa ja janosi enemmän demoja, mutta bloggaajana nautin rentoudesta. Kööpenhamina oli ihanan kesäinen ja miellyttävä kaupunki. Pidin paljon.

Loppuun kerron eilisestä pikamatkastani…

Eilen kävin pikavisiitillä Tallinnassa. Meillä on kuukauden päästä isommat juhlat miehen pyöreiden vuosien kunniaksi. Juhlajuomaa olimme hakemassa, niin eikös meillä ollut huonoa tuuria matkassa.

Ihmettelimme, että miksi autojonot eivät terminaalialueella liiku? Meillä meni tunti siinä, että pääsimme laivasta ulos ja pois terminaalialueelta. Matkalla alkoi syy selvitä. Poliiseja luotiliiveissä, virkavaltaa raskaalla varustuksella… Jokainen auto pysäytettiin ja autoihin kurkittiin ja niitä myös tutkittiin. Olin löytänyt uutisen, jossa kerrottiin, että poliisi etsii henkilö tai esinettä. Tarkistuksessa meille vastattiin, että etsivät vaarallista henkilöä. Jos poliisin saama vihje on pitänyt paikkaansa, on henkilö ollut samalla laivalla kanssamme. Ei ollut mitenkään parilla poliisilla ja pistoolilla varustautunut partio. Oli aika hämmentävää katsella tällaista – pelottavaa suorastaan! Kun olin viikko sitten matkalla Kööpenhaminaan, kuulin radion aamu-uutisista Briteissä tapahtuneesta itsemurhaiskusta konsertissa ja nyt oli sitten tämä. Pakko myöntää, että kyllä tällainen vähän pysäyttää. Tämä eilinen juttu ei uutisten mukaan liity terrorismiin, mutta tuosta vastaanottokomiteasta pystyi päättelemään, etteivät he ketään parkkisakkojen maksua pakoilevaa etsineet.

Minulle ei ole aikaisemmin sattunut matkoilla mitään oikeasti näin pelottavaa. Onko teillä? Maailmalla paljon matkustelleet ovat varmasti nähneet ja kokeneet kaikenlaista pelottavaa ja säikäyttävää.

 

Lue myös

X