Glitz & Glam

Pari pientä vinkkiä kokeiltavaksi hiustenpesuun

Kokeiletko mielelläsi erilaisia hiustenhoitovinkkejä? Tässä pari mahdollisesti uutta kokeiltavaa vinkkiä erityisesti kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Kokeiletko mielelläsi erilaisia hiustenhoitovinkkejä? Tässä pari mahdollisesti uutta kokeiltavaa vinkkiä erityisesti kuiville ja vaurioituneille hiuksille.

 

Havahduin tässä eräs päivä, etten ole koko tämän 10 vuoden bloggauksen aikana jakanut näitä kahta hiustenpesuun liittyvää vinkkiä. Olen ehkä ajatellut, että kyllähän kaikki nämä tietävät, vanhoja vinkkejä vuosien takaa.

Nyt ajattelin kirjoittaa ne ihan postaukseksi pitkähiuksisia ajatellen, joilla on kuivat ja vaurioituneet hiukset. Kuivat ja vaurioituneet hiukset katkeilevat hyvin herkästi, joten kutriensa pituutta vaaliessa niiden hoitoon täytyy panostaa.

Rakennepaikkaavan shampoon käyttö vain pituuksille

Shampoo tulisi valita ensisijaisesti hiuspohjan mukaan. Tämä ei kuitenkaan ole aina täysin mahdollista, sillä esimerkiksi hiusvärin ylläpidossa suoraväripigmenttejä sisältävät shampoot ovat monien pelastus.

Jos hiukset ovat erittäin vaurioituneet tai huokoiset, rakennepaikkaava shampoo parantaa hiusten tuntumaa, ja parhaimmillaan jopa niiden kestävyyttä. Usein vain rakennepaikkaava shampoo ei sovellu hiuspohjalle. Lisäksi aika harvoin tyvessä olevat hiukset tarvitsevat rakennepaikkaavaa tuotetta, mutta pituudet sen sijaan taas saattavat tarvita.

Esimerkiksi minun hiuspohjani rasvoittuu ja alkaa kutiamaan sekä hilseilemään pitkäaikaisen rakennepaikkaavan shampoon käytön seurauksena.

Jos olet havainnut saman ongelman, niin kokeile tätä vinkkiä.

Vaahdota ensin hiuspohjasi sille soveltuvalla shampoolla. Älä huuhtele hiuksiasi, vaan vaahdota sen jälkeen rakennepaikkaava shampoo hiustesi pituuksille. Huuhtele lopuksi vedellä.

Tämän pienen kikkailun avulla peset hiuspohjasi sille sopivalla shampoolla, mutta pituudet saavat rakennepaikkaavan shampoon hyödyt.

Hoitoaine latvojen suojaksi shampoopesun ajaksi

Toinen pieni vinkki erittäin kuivien, vaurioituneiden ja takkuuntuvien pituuksien hoitoon. Tätä kannattaa kokeilla, jos tuntuu, että shampoot kuivattavat hiuksiasi, mutta hiuspohjasi on sen verran rasvoittuva, ettet voi pestä hiuksiasi pelkällä hoitoaineella Curly Girl -metodin tapaan.

Kastele hiukset vedellä. Levitä kosteiden hiusten pituuksiin reilusti hoitoainetta. Huuhtele kädet, mutta älä huuhtele hiuksiasi. Levitä shampoo hiuspohjalle ja vaahdota se sormenpäilläsi hieroen. Huuhtele shampoo ja hoitoaine hiuksistasi.

Toisille voi riittää pelkästään tämä hoitoainekäsittely. Voi olla, ettei hoitoainetta enää erikseen tarvitsekaan. Jos shampoo huuhtelee hoitoaineen täysin pois, silloin kannattaa vielä lisätä hieman hoitoainetta tavalliseen tapaan.

Tähän kikkailuun voi hyvin käyttää ne hoitoaineet, jotka eivät ole soveltuneet hiuksillesi. Shampoo kuitenkin huuhtoo sen verran, ettei ylihoitava hoitoaine jätä hiuksia aivan rasvaisiksi.

Jos taas jonkun hoitoaineen tehokkuus ei ole riittävä, se kuitenkin suojaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia pesevältä shampoolta. Huuhtelun jälkeen voikin sitten käyttää sitä suosikkihoitoainettaan.

Tässä pari pientä vinkkiä kokeiltavaksi. Nämä toimivat parhaiten pitkille hiuksille, mutta toki voit kokeilla lyhyemmillekin hiuksille, jos et ole vielä löytänyt sopivia tuotteita tai menetelmää. Kyllähän lyhyemmätkin hiukset voivat olla latvoistaan todella haperossa kunnossa, tai jos haluaa ennaltaehkäistä/minimoida hiustensa katkeilua kasvatusvaiheessa.

Oletko koskaan testannut kumpaakaan menetelmää hiuksillesi?

 

Lue myös:

Pesetkö hiuksesi oikein? Näin syntyy vähemmän takkuja hiustenpesussa!

5 parasta vinkkiä takkuisille hiuksille

Hiusten kasvatus — vinkkejä hiusten kasvatukseen

X