Hiukset

Rich – ei niin kallista hiustenhoitoa

20.8.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viime kuun LivBoxista saimme (saivatko kaikki?) Rich nimisen brändin shampoon ja näytepussin Argan Oil Elixir -hiusöljyä. Eli sillä tavalla Rich on jo tavallaan tuttu monille.

Testasin Richiä. (Ääntäen kuulostaa melkein, kuin olisin testannut Ridgeä) Rich ei ole vielä kovin yleisesti saatava meillä Suomessa, mutta Tallinnassa sitä näkyi olevan paljon. Olen ymmärtänyt, että jotkin kampaamot Suomessa jälleenmyyvät Richin tuotteita. Lisäksi Richiä voi tilata Salon24:n verkkokaupasta, Pretty.fi, Hiuksillesi.fi ja Hiusverkko.fi -verkkokaupoista. Näyttäisi vahvasti siltä, että Richin saatavuus on kuitenkin yleistymässä.

Rich Hair Care näyttää luksusmaiselta ja kuulostaakin hintavalta hiustenhoitomerkiltä. Sitä se ei kuitenkaan ole. Shampoota saa 12,90-14,90 eurolla ja suuria pumppupulloja saa alta 30 eurolla. Rich Hair Caren ideologia on tarjota ylellistä hiustenhoitoa edulliseen hintaan.

Pure Luxury Protect & Shine

Lämpösuojasuihke föönaamiseen, suoristukseen ja lämpörullien käyttöön.

Protect & Shine on hyvin hienojakoinen suihke, jota on miellyttävä käyttää. Helppoa annostella pyyhekuiviin hiuksiin tasaisesti. Tuoksu on ihan ok. Vaikea kuvailla tuoksua, sillä se ei ole tavanomainen. Ei erityisen voimakas tai pitkään hiuksissa tuoksuva.

Lämpösuojasuihke ei anna voimakasta pitoa esimerkiksi kiharruksiin, mutta sillä on silottava ja kiiltoa antava vaikutus. Itse ihastuin suihkeeseen föönauksen alle. Suojaa lämmöltä, silottaa ja suoristaa hieman luonnonkiharaani ja antaa kauniin kiillon.

Aivan ohuthiuksisten kannattaa käyttää alla esim. volyymia antavaa muotovaahtoa, sillä Protect & Shine saattaa tehdä hiuksista muuten liian päänmyötäiset. Itsekin käytän tyveen muotovaahtoa, pituuksiin sitten Protect & Shine -lämpösuoja.

Jos hakee kampaukseensa erityisesti volyymia, niin Protect & Shine ei sitä yksinään saa aikaiseksi. Mutta hyvä yhdistelmä syntyy muotovaahto+Protect & Shine, föönaus ja tyveen kuivashampoo. Paksummat ja karkeammat hiukset saavat lämpösuojasuihkeella kiiltoa ja siloisuutta. Toimii myös lievää pörröisyyttä vastaan.

Voidaan käyttää myös kuiviin hiuksiin, jolloin tuote toimii kiiltosuihkeena ja taltuttamaan sähköisenä leijailevia hiuksia.

Hinnaltaa Protect & Shine on 16,90 € / 125 ml

Pure Luxury Argan Oil Elixir

Argan- ja manteliöljyä sisältävä hiusöljy hoitamaan, silottamaan ja suojaamaan hiusta. Kevyt koostumus, joka ei tee hiuksista rasvaisia.

Hiusöljyjä on jo niin paljon, että näissä ei meinaa pysyä mukana. Richin argan-öljy on pakattu ylelliseen lasipulloon, jossa on pumppumekanismi. Tuoksultaan Argan Oil Elixir ei ole voimakas, vaan melko mieto. Tuoksussa tuntuu tuttu argan-öljytuotteiden tyypillinen tuoksu.

Koostumus on ohut, mutta itse koin, että kyllä saan olla varovainen liiallisen käytön kanssa. Tämä riippuu niin jokaisen hiuslaadusta. Hieno hius vaatii vähemmän, kuin paksu ja karhea hius.

Minulla on tällä hetkellä hieman kuivat latvat kevyen vaalennuksen vuoksi, joten olen tykännyt taas käyttää hiusöljyä latvoissa. Levitän aavistuksen kosteisiin hiuksiin (ei märkiin, eikä täysin kuiviin) ja föönaan loppuun. Näin hiusöljyt levittyvät hiuksiin tasaisesti. Hiuksissa ei siis saa olla liikaa vettä, jotta öljy pääsee hiuksiin, ja lämpö auttaa öljyn tasoittumiseen. Kuiviin hiuksiin käyttäessä öljy jää enemmän pinnalle ja näin antaa enemmän kiiltoa. Kuiviin hiuksiin käytettäessä hyvä latvojen silottajaksi ja suojaksi, jos on todella kuivat ja vaurioituneet latvat.

Argan Oil Elixir soveltuu mielestäni kaikille hiustyypeille. Annostelulla on suurempi merkitys. Omille hiuksille riittää kaksi painallusta pumpulla, mutta paksummat ja karkeammat hiukset vaativat enemmän saadakseen pehmeyttä ja siloisuutta hiukseen.

Hintaa Richin Argan Oil Elixirillä on 16,90 € / 70 ml

Rich lämpösuojasuihke ja hiusöljy antavat siloisuutta ja kauniin kiillon hiuksiin. Pidin molemmista tuotteista. Erityisesti Protect & Shine tuntui uudelta tuotteelta, sillä öljyjä on tullut testailtua, enkä rehellisesti sanottuna omalla hiuslaadulla huomaa suuria eroja. Eroavaisuuksia on ollut lähinnä annostelun määrissä, tuoksuissa ja siinä miten helposti öljy levittyy/imeytyy hiuksiin.

Onko edullisempi Rich tervetullut hiusbrändi meille tänne Suomeen? Vai alkaako brändivalikoimaa olemaan riittävästi?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit (12)

Tuo öljy on kyllä tosi kiva. Levittyy hiuksiin helposti, eikä jätä rasvaisen tuntuisiksi. Minulle aika sopiva. 🙂

Köyhälle on kaikki edullinen tervetullutta! Öljyt on ainakin mun hiustenhoidon pelastus.

Toisaaltaan kaikki on suhteellista. Iso pönikkä Linna-shampoota maksaa vähemmän, mutta Rich on yllättävän edullinen. 🙂 Öljyt ovat loistavia kuiville ja vaurioituneille hiuksille. 🙂 Hapsottavat latvat saa silotettua. 🙂

Mulla on vielä testaamatta se shampoo sekä tuo öljy. Pullot ovat todella nättejä eikä koskaan ole liikaa valikoimaa 😛

Minullakin on testaamatta shampoo. Samaa mieltä, pullot ovat nättejä ja vaihtoehtoja ei ole koskaan liikaa… paitsi joskus karkkihyllyllä tai jätskialtaalla. 😀

Eipä ole koskaan tullut testattua kyseisen merkin tuotteita, mutta ilmeisesti olisivat kokeilemisen arvoisia 🙂

Ainakin öljyn ja lämpösuojasuihkeen perusteella kokeilemisen arvoisia. 🙂 LivBoxista saatu shampoo on vielä testaamatta.

Kyllä on hyvinki tervetullut! 🙂 Tykkäsin paljon Livboxin mukana tulleesta shampoosta, joten sitä ainakin täytyy ostaa lisää. Myös tuo hiusöljy olisi kiinnostava ostaa testiin. 🙂

Täytyy testata se shampookin jossain vaiheessa. 🙂 Hinnalla ne eivät ainakaan ole pilattu.

”Testasin Ridgeä” – päivän naurut, kiitos!! 😀

Tuo öljy on kyllä tosi kiva. Levittyy hiuksiin helposti, eikä jätä rasvaisen tuntuisiksi. Minulle aika sopiva. 🙂

Ihana sarja tykkäsin samasta öljystä tosi paljon, sitä sain näytteen livboksissa, mukana oli myös shamppoota joka oli todella ihanaa ja riittoisaa! Vaahtosi ihanasti ja tuoksukin oli hyvä!

ma93.blogspot.fi

Kiva kun jota kuta naurattaa mun huumori. 😀 Testasin Ritziä. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *