Glitz & Glam

Banaanihoitoaine - silikoniton hoitoaine Curly Girl Methodia noudattaville!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Tuote saatu L’Oréalilta

Oikein pirteää vappupäivää! Miten mahtoi vapun juhlinta sujua? Hyvin?

Oletko kuullut Curly Girl Methodista? Veikkaan, että niin moni on jo siihen törmännyt, että päätin tuossa muutama viikko sitten, että en ota sitä aiheekseni Glitz & Glamissa, kun kaikkialla siitä nyt puhutaan. Kokeilin meinaan metodia itsekin keskitalvella. Jos metodi onkin uusi, googleta siitä lisää. Laiskemmille kiteytän hyvin lyhyesti idean.

Curly Girl Methodissa annetaan oman luonnollisen kiharan tulla esiin ja olla oma itsensä. Melkein jokaisella suomalaisella on taipuisa hius, mutta emme sitä välttämättä tiedä. Kuka uskoisi, että minulla on todella kihara hius? Kyllä vain on! Tässä kuvassa minä olen luonnonkiharassani.

Curly Girl Methodissa hiuksia ei välttämättä pestä shampoolla ollenkaan, tai jos pestään, pestään hiukset aina sulfaatittomilla shampoilla. Kosteuttava hoitoaine on tärkeä. Hoitoaine tulee olla silikoniton. Toiset tosiaan ”pesevät” hiuksensa hoitoaineella. Tämä ei kyllä sovi kaikille, sillä minun rasvoittuva hiuspohja ei anna mahdollisuutta. Käytti shampoota tai ei, silikoniton hoitoaine on tärkeä, jossa kihara hius saa kosteutta, mutta hius ei ole raskas. Hiuksia ei koskaan harjata, vaan harotaan sormin auki.

Oikein syvälle tätä metodia mennessä, hiuksia ei saisi värjätä, eikä vaalentaakaan. Hius saa siitä rakennevaurioita – aina! Mutta tiedättekö mitä? Tämä Curly Girl Method ei ole mitenkään rakettitiedettä tai oikeasti jokin uusi mullistus. Minä olen vähän vastaavia yksittäisiä neuvoja jaellut vuosien aikana. Jos haluat kiharan esiin, älä käytä kuivattavia shampoita, vältä sulfaattia siis, ja suosi silikonitonta, mutta kosteuttavaa hoitoainetta. Oikein kuivat hiukset omaava, jolla on kuiva hiuspohja, voi jättää shampoon käyttämättä ja ”pestä” pelkästään hoitoaineella, jos se hiuspohjalle sopii. Hiusten harjaaminen vaurioittaa aina hiusta ja venyttää sitä. Kaikki nämä ovat sellaisia, joita minä ja moni muukin on neuvonut jo vuosia. Nyt vaan on keksitty nimitys, ideologia ja niputettu hiustenhoitoneuvot yhteen. On syntynyt ilmiö, jolle huhujen mukaan on syntynyt jopa vähän fanaattisuuttakin. Moni on hurahtanut ja suosittelen itsekin kokeilemaan, jos se sinulle sopisi. Minulle ei täydellisesti, koska hiuslaatuni on vaan haastava vaalennettuna.

Mutta jäi Curly Girl Methodin testailusta jotain ”käteeni”. Lähdin rohkeasti kokeilemaan silikonittomia hoitoaineita. Voin sanoa, että minulla ei ole silikonittomista laajaa kokemuspohjaa, koska en koskaan ole niistä tykännyt. Ne eivät tunnu selvittävän hiuksiani.

Toinen mistä en pidä, on banaani! Banaanilettuihin rakastuin kaksi vuotta sitten, mutta vieläkään en muuten syö banskua. Se etoo minua. Tässä muuten linkki banaanilettujen reseptiin, jota itse käytän.

Ai niin, on vielä kolmas asia, mistä en ole pitänyt sitten 90-luvun lopun. Fructisin hiustuotteista. Ysärillä Fructis oli monen mieleen, minunkin. Sitten päälaelleni ilmaantui klähmäinen kohta, joka ei lähtenyt pesemällä. Kampaajani pesi syväpuhdistavalla useaan kertaan, eikä saanut pois sitä. Hän neuvoi vaihtamaan Fructisin johonkin muuhun. Vaihdoin ja lopulta päälaen klähmäinen alue katosi. Pari kertaa ystävälläni lainasin hänen shampoota ja hoitoainetta, jotka olivat Fructis, ja niin taas klähmäisyyttä vähän tuntui. Eli Fructis joutui hiustuotteissa bannaukseen.

Mitäs nyt, kun olen ihastunut Fructisin silikonittomaan banaanihoitoaineeseen?

Kyllä, näin on päässyt käymään. Kolme asiaa, jotka eivät ole olleet minun juttuni. Hassua!

*Garnier Fructis Banana Hair Food on kuiville hiuksille tarkoitettu hoito. Garnier on nyt kovasti ajanhengessä mukana ja tuo markkinoille luonnollisempia ja kestävämmillä ratkaisulla toteutettuja tuotteita. Vegaaninen koostumus, jossa on 98% luontaista alkuperää olevia ainesosia.

Sen lisäksi, että koostumus on vegaaninen ja aika pitkälti luontaista alkuperää, se on myös silikoniton. Fructis Banana Hair Food sisältää banaanin lisäksi monia erilaisia öljyjä, jotka kanssa ravitsevat hiusta sekä antavat kiiltoa. Hoitoaineen sanotaan imeytyvän hiuksiin kuin hiukset ”söisivät” sen. Tuo vertauskuva on aika hyvin osuva, sillä hoitoaine sulautuu hiuksiin ja aivan kuin kuivat hiukset söisivät sen.

Kuten purkista näkyy, tämä banaani on maistunut hiuksilleni. Enää tippa pohjalla! Fructis Banana Hair Food on valkoista, melko paksua massaa, joka tuoksuu aavistuksen banaanille. Olen nyt tottunut tuoksuun, joten en enää ole niin varauksellinen banaanimaisesta tuoksusta, mutta alkuun kyllä olin. Tuoksu on makea ja karkkimainen. Oikeastaan nyt tykkään siitä. Hiuksiin jää makea tuoksu.

Fructis Banana Hair Foodia voi käyttää kolmella eri tavalla

  • Hoitoaineena – levitetään kosteisiin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hetki, huuhdellaan pois.
  • Hiusnaamiona: levitetään kosteisiin hiuksiin, annetaan vaikuttaa 5-30 minuuttia ja huuhdellaan pois. Saunan lämmössä ihana, kun pyyhkeellä suojaa kuumuudelta.
  • Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena: levitetään kosteisiin tai kuiviin latvoihin ja pituuksiin, ei huuhdella.

Käytän Fructis Banana Hair Foodia kuin mitä tahansa hoitoainetta. Pesen hiukset ensin shampoolla ja sitten levitän pyyhekuiviin pituuksiin ja latvoihin hoitoaineen. Annan vaikuttaa sen aikaa, kun pesen vartalon ja kasvot. Joskus hoitoaine saa vaikuttaa vielä pidempään, kun sheivaan sääriä jne. Olen myös kokeillut hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Sekin on ihan ok. Kannattaa kokeilla!

Silikoniton Banana Hair Food ei selvitä takkuja juuri pestyistä hiuksista yhtä hyvin kuin parhaimmat silikonilliset, mutta yhtä hyvin auttaa selvittämään kuin vähän heikommin selvittävät silikonilliset hoitoaineet. Yllättävää! Kuten purkin tyhjyydestä voi jo todeta, on tämä banskuhoito ollut mieleeni. Tykkään siitä, miten hiuksista tulee ravitut. Ne tuntuvat ja näyttävät paksummilta. Hiukseni ovat tosi hyväkuntoiselta tuntuvat. Hiukset eivät kuivina enää takkuunnu, mutta pesun jälkeen takkujen selvittäminen on vähän haastavaa ja siksi on pakko laittaa hiusöljyä vielä lisäksi, jotta saan solmut selvitettyä. Mutta tosiaan riippuu paljon, millä shampoolla pesin hiukseni. Toiset shampoot tekevät hiukset takkuisemmiksi kuin toiset.

Garnier Fructisilla on muitakin ”hair foodeja” kuin banaani. On myös Macadamia Hair Food ja Papaya Hair Food. Näitä kahta muuta en ole vielä testannut, mutta Banana Hair Food lähenee uhkaavasti loppuaan, joten toisen noista avaan hyvin pian.

Tämä Garnierin banaanihoito on monista kaupoista loppu sen valtavan suosion ja Curly Girl -metodin vuoksi.

*Voit tilata tuotteet esimerkiksi täältä! Jos et lähikaupastasi tuotetta löydä.

Oletko kenties hurahtanut Curly Girl Methodiin tai suositko muuten vaan silikonitonta hoitoainetta?

X