Glitz & Glam

Tutorial: ”keesikampaus”

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Moni teistä piti tukkaviikosta tammikuussa ja kampausvinkkejä kovasti toivottiin jatkossakin. Arvontaan osallistuneet ovat terveisissään toivoneet lisää tukkatutoja ja tänään teille yhden sellaisen postaan. 😉

Erilaiset irokeesimaiset kampaukset ovat nyt kovasti muotia ja niitä on nähty maailmalla kauniilla staroilla, kuten mm. Rihannalla, Kim Kardashianilla ja Gwen Stefanilla… Pinkistä puhumattakaan. 😉

Kim Kardashian suosii enimmikseen kampauksissa ja meikeissä klassista ja naisellisen kaunista, mutta tämän päivän tukkatutossa teen tämän tyyppisen kanpauksen. Eli on hänelläkin hieman rokimpaa tyyliä nähty.

Keesimäinen kampaus on helppo tehdä ja se on erinomainen pelastus likaiseen tukkaan, sillä likaisuus ei näy ja keesi on itseasiassa helpompi tehdä hieman likaisiin hiuksiin. Toiseksi keesikampaus estää helposti rasvoittuvia hiuksia likaantumasta niin nopeasti, sillä hiukset eivät mene pitkin hiuspohjaa, vaan ovat ”irti” päänahasta, joten hiukset eivät rasvoitu niin nopeasti.

Keesikampaukseen voi yhdistää melkein minkälaisen meikin vain, mutta suurimman säväyksen antaa rokimpi ja rohkeampi meikki. Kuten esimerkiksi tekemäni Grimasin rock-meikki.

Mutta nyt mennään siihen, että kuinka keesimäinen kampaus tehdään. Tässä siis yksi versio…

Kampaa ensin hiuksesi taakse.

Teen pikkikamman avulla jakaus toiselle puolelle edestä päälaelle asti.

Ja sen jälkeen toiselle puolelle.

Keskelle jää hiuksia, joista keesi rakennetaan. Jakauksien tulisi olla symmetrisesti molemmin puolin.

Voit kiinnittää päälliosan hiukset klipsillä tai jollakin pinnillä.

Laita sivu ja takahiukset vaikka ponnarille, jotta eivät tule tielle keesiä tehdessä.

Aloita keesi etuosasta. Ota ensimmäinen osio etuhiuksista piikkikamman avulla ja…

sirottele tyveen hiuspuuteria. Hiuspuuteri antaa tukea ja helpottaa käsiteltävyyttä hiukseen. Keesi ja tupeeraus kestää, kun pohjalla on tukea ja runsautta antavaa hiuspuuteria. Hiero puuteri tyveen sormin.

Etene jakaus jakaukselta.

Aivan takaosaan asti…

Hiero puuteria tyveen vielä viimeisenkin osion jälkeen.

Nosta keesi taaksepäin.

Tässä vaiheessa näyttää tältä…

Tässä olisi hillitymmän korkuinen keesi.

Sitten aloitetaan tupeeraus. Otan taas etuhiukset ensin.

Nosta niitä ylöspäin ja tupeeraa tyveä kammalla. (kuvan rajailun vuoksi voisi luulla, että minulla olisi 3 kättä. 😀 Olen virittänyt kamman pysymään itsekseen hiuksissa, kun toinen käsi piteli kameraa ja kuvasi.)

Eli työnnä kammalla hiuksia tyveä kohti muutaman kerran.

Suihkauta kevyt pitoista hiuslakkaa tupeeraukseen. Käy osio/jakaus osiolta/jakaukselta samalla tavalla kuin hiuspuuteria tyveen levittäessä. Suihkauta aina hiuslakkaa tupeeraukseen pidon maksoidaksesi.

Kun jokainen osio käyty läpi tupeerauksin, niin kampaus näyttää tältä.

Käännä keesi taakse.

Siisti kammalla tai harjalla hapsottavia hiuksia ja suihkuta hiuslakkaa.

Avaa ponnari.

Jos haluat sivuhiukset kiinni, niin kampaa ne taakse kammalla.

Kiinnitä pinnillä keesin alapuolelle. Tee sama molemmille puolille ja tee pinneillä lukitus, eli ristipinni kiinnitys, josta ohjeet täällä. Löytyy postauksen loppupuolelta ohjeita erilaisiin pinnilukituksiin ja hengettömien käyttöön.

Suihkuta hiuslakkaa ja kampaus on valmis.

Hos haluat takahiuksetkin kiinni, niin voit laittaa ne ponnarille haluamallesi korkeudelle tai voit tehdä huolittelemattoman hengetön kiinnittelyn takaosaan.

Olen ottanut hiusosion kerrallaan ja kiinnittänyt hengettömällä takaosaan.

Tekotapa on sama kuin viimeksi tekemässäni tukkatutoriaalissa, joka löytyy täältä. Nyt hiukset eivät ole kiharat, mutta muuten kiinnitystapa on sama.

Minua sattui aivan kamalasti niskoihin saada kuvattua kampausta edes joten kuten teille. Iso järkkärikamera ja itsekseen oman kampauksen kuvaaminen… ei helppoa! 😀 Pään asennot joutuivat olemaan kaikkea muuta kuin luonnolliset. Mutta mitä minä en tekisi blogini eteen? 😀

Minulla on hyvin neutraali silmämeikki kampaukseen nähden. Tähän kampaukseen sopisi hyvin näkyvämpi ja räväkämpi meikki. Minulla on nyt ihan vaan ruokakauppa meikki nassussa. Huulikiillotkin olen syönnyt pois. ;D Meikki on muutenkin ollut jo useamman tunnin kasvoilla, joten siksi näissä kuvissa ei ehkä olla ihan niin ”hehkeenä” kuin yleensä (olenko minä koskaan hehkeä? -miettii itsekseen). Nyt postaus olikin kampauksesta, eikä meikistä. 🙂

Toivottavasti tästä tukkatutosta oli hyötyä sellaisille, jotka tukkavinkkejä tarvitsevat. 🙂

X