Hiukset

Värilliset shampoot

18.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joskus tekee mieli kirjoittaa ns. vinkkauspostauksia ilman sen suurempia ja syvällisempiä analyyseja. Tänään olisi sellainen postaus.

Four Reasonsin kuivashampoo on monien suosikki. Nyt rinnalle on tullut värillinen kuivashampoo. Brown Hair Powder on tarkoitettu tummille hiuksille.

Kaikki tummahiuksiset ovat varmasti joskus manailleet kuivashampoon valkoisuutta hiuksissa. Samalla harmitelleet, kun blondit pystyvät hieman häivyttelemään tyvikasvuaan hätätapauksissa kuivashampoolla, mutta tummahiuksisia, joilla oma väri kasvaa vaaleana, ei valkoinen kuivashampoo auta. Päinvastoin tyvikasvu näkyy entistä selvemmin, jos kuivashampoota ei työstä riittävän hyvin. Sävylliset kuivashampoot ovat hyviä hieman häivyttämään tyvikasvua.

Brown Hair Powder on väriltään hieman lämmin ja siksi soveltuu erinomaisesti myös kuparin sävyisille hiuksille. (jos kyseessä ei ole aivan kirkkaanvaalea kupari)

Onhan muutamilla kilpailevilla merkeillä värillisiä kuivashampoita ollut jo iät ajat, mutta miksi minusta juuri tämä Four Reasonsin on niin loistava? Brown Hair Powder antaa tuuheutta ja tukea tyvelle juuri minun makuuni. Tykkään tukea ja volyymia antavista kuivashampoista tällä hetkellä. Muiden testaamieni sävylliset kuivashampoot eivät ole antaneet näitä toivomiani ominaisuuksia aivan yhtä hyvin. Loistavia nekin ovat olleet, mutta Four Reasons on aavistuksen parempi.

Brown Hair Powder kannattaa ravistaa kunnolla aina ennen käyttöä, kuten kaikki kuivashampoot. Tämän jälkeen suihkauttaa tyveen jakaus jakaukselta. Työstetään sormin hieromalla ja tässä kohtaa työstämisen määrällä voidaan kontrolloida tyven kohotusta. Mitä enemmän hieroo, sitä muhkeampi kampaus. Four Reasonsin Brown Hair Powder tuntuu hieman kostealta työstämisvaiheessa, mutta kuivuu lopulta. Tämä kertoo myös siitä, että tuote ei ole pelkkää tärkkelystä, joka imee rasvaa hiuksista itseensä, vaan siellä on myös niitä pitoa antavia ainesosia. Työstämisen jälkeen sormet ovat väripigmenteissä, joten kädet joutuu käytön jälkeen pesemään. Lopuksi hiukset voi halutessaan harjata ja muotoilla haluamallaan tavalla.

Mukavaa Four Reasonsin Brown Hair Powder -kuivashampoossa on myös kotimaisuus ja melko inhimillinen hinta salonkimerkiksi. Saatavilla on kahta eri kokoa: 250 ml (11,90 €) ja 100 ml (5,90 €).

Ihan huippu tuote tällaisille ”lättätukkaisille”, joilla on tummat hiukset. (ja toisinaan ah, niin ihana tyvikasvu)

Color Mask -värinaamiot ovat varmasti kaikille tuttuja, eikö? Color Mask -tuoteperhe on kasvanut väripigmenttejä sisältävillä shampoilla. Sain testiini tämän sävyn Brown, mutta valitettavasti tätä en nyt voinut testata, koska hiuksiani on tarkoitus hitaasti, mutta varmasti vaalentaa. Shampoo sisältää suoraväripigmenttejä, mutta en siltikään halua tummia sävyjä hiuksilleni. Tämä vaalennusprosessi alkaa olla nyt hyvässä vauhdissa ja olen jo yllättävän vaalea. Jos olette meikkikuvista huomanneet?

Kuva: KC Professional

Tummimman sävyn lisäksi löytyy kolme muutakin vaihtoehtoa. Minulla on vahva epäilys, että sävyvaihtoehtoja tulee lisää, jos näistä innostutaan. Tällä hetkellä sävy Beige olisi minulle osuvin, mutta periaatteessa nyt en tarvitse värin säilymistä, vaan päinvastaista efektiä.

Juttelin työkaverini kanssa näistä, kun viimeksi istuin hänen penkissään hiusten värjäyksessä. Jossain vaiheessa, kun alamme olla tavoitteessamme hiustenvärini suhteen, hän suositteli sävyn ylläpitoon Beigeä tai Pearlia. Innostuin kovasti, kun nämä tulivat meille töihin myyntiin. Kiva, että nyt on tehty myös sävyllisiä shampoita avuksi värin säilyttämiseen.

Näiden shampoiden idea on säilyttää värjättyjen hiusten sävy mahdollisimman pitkään. Suoraväripigmentit korvaavat haalistuvia ja irtoavia väripigmenttejä. Erityisesti punaiset hiukset ovat hankalat. Yleensä se punainen hehku katoaa hyvin pian. Tällaiset väripigmenttejä sisältävät tuotteet ovatkin erittäin mahdollisia säilyttämään värin hehkua ja intensiivisyyttä pidempään. Lisäksi kun vielä hoitaa hiukset Color Mask -värinaamiolla, niin kyllä pitäisi värin säilyä pidempään.

Sävy Brown on hyvin tummanruskeaa. Tästä syystä suosittelen ehdottomasti käyttämään hanskoja Brown ja Red sävyisten shampoiden käytössä, jos ihosi nappaa herkästi väriä. Pullon kyljessä on maininta suojakäsineiden käytöstä ja ”tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille”. Yllätyin hieman tuosta, sillä aikaisemmin ko. varoitusta ei ole ollut suoravärituotteissa.

Hintaa näillä värishampoilla on 14,50 € / 250 ml.

Four Reasons Brown Hair Powder -kuivashampoota ja Color Mask Shampoota jälleenmyy monet parturikampaamot, hiustuotteisiin erikoistuneet liikkeet ja mitä ilmeisimmin nämä löytyvät tai löytyvät pian myös Sokoksilta ja Stockmanneilta. Sokoksen verkkokauppaan nämä eivät vielä ole ehtineet.

Oletteko jo ehtineet testailemaan kumpaakaan uutuutta? 

Tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit (28)

Ole sitten varovainen niiden shokkivärien kanssa. ;D Että sopu säilyy töissä jatkossakin. 😀 Vitsi, vitsi! 😀

Jos tuota Color mask shampoota tulisi siinä violetissa sävyssä, niin ostaisin samantien! 🙂 Nyt kun mun hiukset ovat violetit, niin se olisi aivan loistava niille koska tän värin ylläpitäminen on todella hankalaa! Jos tuota shampoota olisi ollut silloin kun olin vielä punapää, niin olisin kyllä pomppinut onnesta. 😀

Mä uskon, että tulee. Ihme, että ei tullut heti, sillä violetti on kyllä kanssa hankala pysymään. Kokemusta on. 😀

Heeeei mulla on käytössä nyt tuo eka! Pelasti mut kotiblondauskatastrofin keskellä…Hyvä on, MUTTA sitä väriä tulee muihin värillisiin kuivashampoisiin verrattuna hirveet määrät ja se tuppaa suihkimaan sitä myös muualle kuin hiuksiin…eli naama pitää tsekata tarkasti ennen ovesta ulos lähtemistä, ettei oo täynnä ruskeita pisteitä. 😀 Mutta ehdottomasti toimivin värillinen kuivashampoo!

Viallinen yksilö, pakko olla, kun omani toimii moitteettomasti.

Ei ole, se on tehnyt sitä ihan alusta asti…ei vaan tuu semmosena hienona suihkeena millään 🙁

Onkohan suutin tukkeessa tai jotain? Kun minulla ei suihki minne sattuu. Mutta ne ruskeet pisteet olen hankkinut kasvoilleni, kun harjatessa on harjan piikit osuneet ohimoille. 😀

Melkein haluttaisi ostaa testiin tuota color mask shampoota! Perinteistä hoitonaamiota olen käyttäny kauan aikaa, mutta tuo shampoo voisi olla kiva lisä 🙂 Varsinkin jos se ei kuivata hiuksia kuten monet hopeashampoot esimerkiksi tekee.

Kannattaa kokeilla. Hopeashampoot ovat usein melko kuivattavia ja vaativat tehokkaan hoitoaineen rinnalle.

Siis mistä noi saa? 🙂 Ainakin tekstistä ei lue, tai mä en sitte huomannu 🙂

Ole hyvä! 🙂

Ok, kiitti pitäis mennä katsomaan, koska ei ole ollenkaan hintavia, jos vertaa batisten kanssa 🙂

Tuossa aivan postauksen lopussa lukee:

”Four Reasons Brown Hair Powder -kuivashampoota ja Color Mask Shampoota jälleenmyy monet parturikampaamot, hiustuotteisiin erikoistuneet liikkeet ja mitä ilmeisimmin nämä löytyvät tai löytyvät pian myös Sokoksilta ja Stockmanneilta. Sokoksen verkkokauppaan nämä eivät vielä ole ehtineet.”

Oli siis aivan lopussa se info, niin ehkä siksi et huomannut? 🙂

Täytyykin ehdottomasti käydä ostamassa tuo color mask shampoo! Punapään pelastus, kiitos vinkistä 🙂

Ole hyvä! Sinulla on jo varmasti käytössä jokin värinaamio myös, mutta vinkkaan silti, että sellaista kannattaa käyttää rinnalla. Mitä pidemmät vaikutusajat, sitä parempi ja pysyvämpi lopputulos. 🙂

Tuo kuivashampoo kiinnostaa. Oon tykännyt saman merkin kuivashampoosta ja hiuspuuterista kovasti. Jahka entiset loppuvat, niin mä kokeilen tuota. Varastossa on kyllä kuivashampoota, sillä olin näköjään jostain alennusmyynnistä ensin rohmunnu Klippotekiä (josta en enää niin tykkää) ja sit vielä piti edullisesti ostaa Prismasta Batisten XXL:ää, joka on mun uus suosikki.

Minäkään en enää pidä Klippoteketistä. Haisee pahalle ja hiukset ritisee sen ansiosta. Olen löytänyt parempia vaihtoehtoja. 🙂

Tuo Batisten XXL on loistava, mutta tämä Four Reasonsin tummille hiuksille on siitä parempi, että on väripigmenttejä. 🙂

Ooooo! JOO! Tällaisen tarvviin-tarkemmin sanottuna tuon beigen. Ihan mahtavaa! Mulla on edellisestä väristä ihan järkyttävän kauan, ja hiukset alkaa olla ei minkäänväriset. Ehkä toi+naamio auttaisi…

Kannattaa tehdä niin, että levität naamion kuiviin hiuksiin. Anna vaikuttaa 30-45 minuuttia. Pese sitten värishampoolla ja hoitsikka, jos tarvitsee. Sitten joka pesussa se värishampoo ja ehkä hoitoaineena värinaamio tai sitten vain tavallista. Paremmin toimivat värin säilyttämiseen, mutta olen itsekin hätätapauksissa elvytellyt väriä värinaamioilla. 🙂

En halua enää värjätä tukkaani oikealla hiusvärillä koska a) yritän välttää kaikkia ylimääräisiä myrkkyjä kosmetiikassa, b)olen todella laiska huoltamaan juurikasvua c)kustannussyistä.
Vuosi sitten kokeilin sitä naamiota sävyssä Curry (muistaakseni) ja omasta mielestäni huolellisesta levityksestä huolimatta tuloksena oli muutama kuparihtava läntti siellä täällä 😀 Onneksi ostin pikkutuubin vain. Kampaamoliikkeen myyjä sanoi vielä, että tuskin käsittelemättömään tukkaan, joka on vielä aika liukas ja oma väri tummahko, tarttuu ja minä olin että joo vähän jotain eloa tähän haluunkin, ei oo tarkoituskaan värjätä kunnolla.
Tilannetta vähän tasasi saman merkin tummanruskea naamio (Coffee?), joka on lähempänä omaa väriäni, mutta tuo kupari kesti aika kauan ennenkuin lähti:D
Äskettäin hulautin Curry-putelista loput mömmöt päähäni voidakseni hyvällä omallatunnolla heittää purkin roskiin. Olin olevinani niin huolellista levityksen kanssa, että! Ketut, tulos oli sama 😀

-Tiltu

Ei mitään, ole hyvä. 🙂 Toivottavasti vinkeistäni on apuja. 🙂

Kiitos vastauksestasi 🙂 Ihanaa kun jaksat paneutua ihmisten ongelmiin täällä kommenttiosioissa!
-Tiltu

Se, että kerroit saaneesi kaksi selvää läiskää ja muualle ei mitään, viittaa enemmän siihen, että huokoisempi hius nappasi väripigmenttejä. Usein päälliosan hiukset ovat huokoisemmat, kuin alla (niska, takaraivo jne.). Päälliosan hiukset joutuvat kovemmalle rasitukselle (harjaaminen, peseminen, tyyny, hatut jne.) Mutta se huokoisempi, eli rasittuneempi hius voi olla muuallakin. Esimerkiksi jos pitää ponnaria aina samassa kohda, joten hiuslenkki kuluttaa hiusta samasta kohdesta.

Korjaan muuten vähän tuota sanomaani, että Color Mask ei ole tarkoitettu hapetekäsittelemättömälle hiukselle. Joskus värjäys tehdään suoravärillä, joten Color Maskia voi käyttää myös suoravärillä värjätyn sävyn säilyttämiseen. Mutta aivan täysin käsittelemättömälle niillä ei oikein saa hyvää tulosta. Mutta on poikkeuksiakin. Voi joillekin toimia, jos hius on riittävän huokoinen.

Hieman yli hartioiden on pituus, hiuksia on paljon, mutta ovat hentoiset.
Käytin siis kahdella kerralla ja mönjää tuntui olevan aika paljon tukassa – ei ilmeisesti tarpeeksi 😀
Enpä muuten tullut ajatelleeksi hiusten olevan paikoittain huokoisempia. Nyt kun miettii näitä kohtia, johon väri jumahti, niin esim just etummaisissa hiuksissa, joita tulee käsiteltyä usein (pinnit, letit yms) taisi olla näitä eniten niitä kohtia.
Ehkä testaan joskus jotain luomuväriä, sillä olisi kiva saada välillä jotain piristystä. Ja lämpimät värit korostavat kyllä kivasti kasvojani.
-Tiltu

Joo, Color Maskit eivät ole tarkoitettu hapetekäsittelemättömien hiusten värjäämiseen. Tuo mitä kerroit, niin vaikuttaisi siltä, että hiuksesi ovat huokoisemmat niissä kohdissa, minne naamion pigmentit tarttuivat. Pigmentit eivät pystyneet tarttumaan liukkaan ja ”ehjän” hiuksen pintaan, mutta pystyivät tarttumaan huokoisemman hiuksen pintaan.

Onko sinulla muuten lyhyet ja/tai ohuet hiukset? Se pieni purkki ei riitä pidempien hiusten ”värjäämiseen”, mutta jos sitä käytetään värin säilymisen kannalta, niin pienempi annostelu riittää. Jos Color Maskeilla on tarkoitus yrittää värjätä hiuksia, niin massaa tulee olla todella paljon hiuksissa ja levitys todella tasainen. Jos Color Maskia käytetään vain värin mahdollisimman pitkään säilymisen vuoksi, niin annostelu ja tasainen levitys ei tarvitse olla aivan yhtä huolellinen.

Äidilleni värjäsin useamman kerran violetteja raitoja Color Maskilla, mutta ne raidat olivatkin vaalennetulla pohjalla. Etuna oli tosiaan hyvin kirkas väri ja hiuksia hoitava ja suojaava vaikutus. 🙂

Mulla on toi Pearl shampoo. Hiusten kunto on tällä hetkellä mallia olki ja niitä jouduttiin leikkaamaan päältä reilusti kun oli niin huonossa kunnossa että aina harjatessa hiuksia katkeili hirveät määrät. Mut eniwei, mulla toi Pearl vetää sävyn punertavaksi. Nude blogista luinkin että saattaa vetää vaaleanpunaiseksi ja sen se teki heti ekalla kerralla latvoihin vaikka en antanut sen vaikuttaa vaan käytin normaalin shampoon tavoin, ja nyt mun tukka on ruvennu vaan punertumaan enemmän, vaikka vasta viikko sitten laitettiin vaaleita raitoja. *paasaus* 🙂

Ole sitten varovainen niiden shokkivärien kanssa. ;D Että sopu säilyy töissä jatkossakin. 😀 Vitsi, vitsi! 😀

Onneksi vaaleanpunaisuus ei mulla haittaa, sillä bongasin sokkarilta ihania pinkkejä shokkivärejä joilla aijon tuhota hiukseni kun saan tän shampoon loppumaan 🙂 Ja kun mun työkaveri jää äitiyslomalle et hän ei voi suuttua mulle (koska korjaa hiuksistani mun tekemät tuhot) 😉

Nuo värijutut vaaleiden hiuksien kanssa on aina monimutkaisia ja niissä on aina todella paljon muuttuvia tekijöitä, jonka vuoksi lopputulos ei koskaan ole identtinen kahden ihmisen välillä. 🙁 Vaaleat on haasteellisia jopa ammattilaisille ja he joutuvat paljon miettimään ja aivan oikeasti kikkailemaan sävyjen kanssa. Sinullekin on varmasti sattunut, että huomaat kampaajan sekoittelevan jo kolmatta sävytettä pesupaikalla. 😉 Joskus vaan jostain joku väri nappaa vahvinten esiin ja niihin vaikuttaa monta asiaa, kuten hiusten kunto (blondattu latva on usein todella huokoinen), omat väripigmentit, hiuksiin kertyneet metallit jne.

Jännä, että ihan silveriä ei ole näihin shampoisiin tullut, sillä tuo Pearl ei ehkä ole paras todella vaalennetulle ja huokoiselle hiukselle. Minulla ei ole INCIä käsillä, mutta itse ymmärrän tuon sävyn Pearl juuri hieman vaaleanpunaiseen vivahtavaksi, kun Silver olisi selkeästi violettinen. Sinulla se vaaleanpunainen pigmentti syystä X voimistuu ja tarttuu.

Hyvä, että paasasit, sillä tästä voi olla jollekin hyötyä. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *