Glitz & Glam

Värilliset shampoot

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joskus tekee mieli kirjoittaa ns. vinkkauspostauksia ilman sen suurempia ja syvällisempiä analyyseja. Tänään olisi sellainen postaus.

Four Reasonsin kuivashampoo on monien suosikki. Nyt rinnalle on tullut värillinen kuivashampoo. Brown Hair Powder on tarkoitettu tummille hiuksille.

Kaikki tummahiuksiset ovat varmasti joskus manailleet kuivashampoon valkoisuutta hiuksissa. Samalla harmitelleet, kun blondit pystyvät hieman häivyttelemään tyvikasvuaan hätätapauksissa kuivashampoolla, mutta tummahiuksisia, joilla oma väri kasvaa vaaleana, ei valkoinen kuivashampoo auta. Päinvastoin tyvikasvu näkyy entistä selvemmin, jos kuivashampoota ei työstä riittävän hyvin. Sävylliset kuivashampoot ovat hyviä hieman häivyttämään tyvikasvua.

Brown Hair Powder on väriltään hieman lämmin ja siksi soveltuu erinomaisesti myös kuparin sävyisille hiuksille. (jos kyseessä ei ole aivan kirkkaanvaalea kupari)

Onhan muutamilla kilpailevilla merkeillä värillisiä kuivashampoita ollut jo iät ajat, mutta miksi minusta juuri tämä Four Reasonsin on niin loistava? Brown Hair Powder antaa tuuheutta ja tukea tyvelle juuri minun makuuni. Tykkään tukea ja volyymia antavista kuivashampoista tällä hetkellä. Muiden testaamieni sävylliset kuivashampoot eivät ole antaneet näitä toivomiani ominaisuuksia aivan yhtä hyvin. Loistavia nekin ovat olleet, mutta Four Reasons on aavistuksen parempi.

Brown Hair Powder kannattaa ravistaa kunnolla aina ennen käyttöä, kuten kaikki kuivashampoot. Tämän jälkeen suihkauttaa tyveen jakaus jakaukselta. Työstetään sormin hieromalla ja tässä kohtaa työstämisen määrällä voidaan kontrolloida tyven kohotusta. Mitä enemmän hieroo, sitä muhkeampi kampaus. Four Reasonsin Brown Hair Powder tuntuu hieman kostealta työstämisvaiheessa, mutta kuivuu lopulta. Tämä kertoo myös siitä, että tuote ei ole pelkkää tärkkelystä, joka imee rasvaa hiuksista itseensä, vaan siellä on myös niitä pitoa antavia ainesosia. Työstämisen jälkeen sormet ovat väripigmenteissä, joten kädet joutuu käytön jälkeen pesemään. Lopuksi hiukset voi halutessaan harjata ja muotoilla haluamallaan tavalla.

Mukavaa Four Reasonsin Brown Hair Powder -kuivashampoossa on myös kotimaisuus ja melko inhimillinen hinta salonkimerkiksi. Saatavilla on kahta eri kokoa: 250 ml (11,90 €) ja 100 ml (5,90 €).

Ihan huippu tuote tällaisille ”lättätukkaisille”, joilla on tummat hiukset. (ja toisinaan ah, niin ihana tyvikasvu)

Color Mask -värinaamiot ovat varmasti kaikille tuttuja, eikö? Color Mask -tuoteperhe on kasvanut väripigmenttejä sisältävillä shampoilla. Sain testiini tämän sävyn Brown, mutta valitettavasti tätä en nyt voinut testata, koska hiuksiani on tarkoitus hitaasti, mutta varmasti vaalentaa. Shampoo sisältää suoraväripigmenttejä, mutta en siltikään halua tummia sävyjä hiuksilleni. Tämä vaalennusprosessi alkaa olla nyt hyvässä vauhdissa ja olen jo yllättävän vaalea. Jos olette meikkikuvista huomanneet?

Kuva: KC Professional

Tummimman sävyn lisäksi löytyy kolme muutakin vaihtoehtoa. Minulla on vahva epäilys, että sävyvaihtoehtoja tulee lisää, jos näistä innostutaan. Tällä hetkellä sävy Beige olisi minulle osuvin, mutta periaatteessa nyt en tarvitse värin säilymistä, vaan päinvastaista efektiä.

Juttelin työkaverini kanssa näistä, kun viimeksi istuin hänen penkissään hiusten värjäyksessä. Jossain vaiheessa, kun alamme olla tavoitteessamme hiustenvärini suhteen, hän suositteli sävyn ylläpitoon Beigeä tai Pearlia. Innostuin kovasti, kun nämä tulivat meille töihin myyntiin. Kiva, että nyt on tehty myös sävyllisiä shampoita avuksi värin säilyttämiseen.

Näiden shampoiden idea on säilyttää värjättyjen hiusten sävy mahdollisimman pitkään. Suoraväripigmentit korvaavat haalistuvia ja irtoavia väripigmenttejä. Erityisesti punaiset hiukset ovat hankalat. Yleensä se punainen hehku katoaa hyvin pian. Tällaiset väripigmenttejä sisältävät tuotteet ovatkin erittäin mahdollisia säilyttämään värin hehkua ja intensiivisyyttä pidempään. Lisäksi kun vielä hoitaa hiukset Color Mask -värinaamiolla, niin kyllä pitäisi värin säilyä pidempään.

Sävy Brown on hyvin tummanruskeaa. Tästä syystä suosittelen ehdottomasti käyttämään hanskoja Brown ja Red sävyisten shampoiden käytössä, jos ihosi nappaa herkästi väriä. Pullon kyljessä on maininta suojakäsineiden käytöstä ja ”tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille”. Yllätyin hieman tuosta, sillä aikaisemmin ko. varoitusta ei ole ollut suoravärituotteissa.

Hintaa näillä värishampoilla on 14,50 € / 250 ml.

Four Reasons Brown Hair Powder -kuivashampoota ja Color Mask Shampoota jälleenmyy monet parturikampaamot, hiustuotteisiin erikoistuneet liikkeet ja mitä ilmeisimmin nämä löytyvät tai löytyvät pian myös Sokoksilta ja Stockmanneilta. Sokoksen verkkokauppaan nämä eivät vielä ole ehtineet.

Oletteko jo ehtineet testailemaan kumpaakaan uutuutta? 

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X