Glitz & Glam

Volyymiraudalla hetkessä kohotettu tyvi ja paksumman näköiset hiukset

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen jo vuosia ollut hankkimassa volyymirautaa. Välillä olen unohtanut sen ja välillä olet metsästänyt sellaista kaikkialta, mutta juuri silloin ne ovat olleet loppu joka paikasta. Olen nähnyt kampaajien käytössä niitä ja todennut todella käteviksi. Erittäin ohut ja hentoinen hius muuttuu muhkeaksi ja aivan kuin hiusta olisi enemmän.

Sain taannoin lahjakortin Bangerheadin verkkokauppaan ja keksin katsoa sieltä, josko löytyisi jonkinlainen volyymirauta. Olen niin tarvinnut ja niin halunnut päästä näyttämään tämän mahtavan apuvälineen tehokkuutta lättänille hiuksille. Bangerheadilla on edelleen myynnissä tämä näppärä *Volumini Styler -volyymirauta. Eikä ole hinnalla pilattu tämä apuväline, sillä alta 30 eurolla sen saa. Muistaakseni lahjakorttia tuhlatessani se oli 20% alennuksessa, mutta ei ole paha hinnaltaan normaalihintaisenakaan.

Rauta on pieni ja siro. Pituudeltaan 15 cm ja painoltaan 75 g. Johto on riittävän pitkä, sillä se on 2,4 m.

Levyt ovat leveydeltään 13 mm. Näyttää kreppiraudalta. Sitä se periaatteessa onkin, mutta vain todella paljon pienempi. Tällä saa koko pään krepattua, mutta siitä menee kyllä ikä ja terveys pienien rautojen vuoksi, mutta tyven sillä saa kohotettua hetkessä. Levyt kuumenevat 200 asteeseen ihan hetkessä.

Minulla on kivasti hiuksia, eivätkä ne niin hentoiset ole, mutta vähän raskaat ne tässä pituudessa ovat. Tarvitsen muotoilutuotteita ja föönausta tyveen, jotta saan sen vähän kohoamaan. Hiukseni näyttävät aika lättänöiltä ja ohuilta jopa, jos en tee niille mitään.

Aivan koko pään tyveä ei tarvitse käsitellä, mutta tietysti, mitä enemmän tyveä käsittelee volyymiraudalla, sen muhkeammaksi hiuskuontalo muuttuu. Tee selkeät jaot, joista meinaat tyven käsitellä.

Paina raudalla aivan tyveen ihan parin sekunnin ajan, se riittää. Yksi painallus per osio riittää. Rauta harmillisesti kyllä vähän kuumenee ulkokuorestaan, joten varo ettet polta itseäsi.

Sitten möyhitään tyveä. Jos tyveen lisää hiuspuuteria, saa maksimaalista tuuheutta, tukea ja kestävyyttä. Volyymiraudassa on se hyvää, että ilman muotoilutuotteitakin se antaa kestävän ryhdin tyvelle.

Näin paljon muutaman muutaman osion käsittely vaikuttaa. Ero on huikea. Hiukset näyttävät paksummilta, ne tuntuvat tyvestä paksummilta ja mikä parasta, tyvi kohoaa. Hiukset eivät likaannu niin nopeasti, kun saa tyven irti hiuspohjasta. Tali ei pääse leviämään samalla tavalla tyveen.

Vaikka volyymiraudat tekevät kreppiä, se ei näytä mielestäni ollenkaan pahalta. Jos kuitenkin haluat pitää tyven sileänä, jätä hiusrajoille ja jakauksen molemmille puolille yksi kerros käsittelemättä. Siten saat näkyviin sileää pintaa, mutta silti kohotetun hiuskuontalon.

Volyymirauta sopii kaikille pituuksille, jopa pitkille, kuten näkyy. Jos inhoaa föönillä kohottamista, eikä saa sillä kestävää lopputulosta, on volyymirauta pelastus. Muotoilutuotteita ei välttämättä tarvitse, mutta hiuspuuterilla saa lisättyä nostetta ja tuuheutta. Minulla ei ole näissä kuvissa mitään muotoilutuotetta. Pelkästään volyymiraudalla tehty kohotus.

Jos olet Curly Girl, niin tämä muuten sopii sinullekin! Monilla luonnonkiharoilla tyvi jää latteaksi, vaikka pituuksissa sitten tuuheutta riittää. Volyymiraudassa on se hyvä puoli, ettei tarvitse tyveen muotoilutuotteita, eikä tarvitse föönata pyöröharjan kanssa. Hoitaa hiuksiaan metodin mukaan, mutta tyven kohottaa raudan avulla muutamasta kohdasta.

Tämä minun rautani on ainakin ollut loistava. Vihdoin minulla on tällainen, kun niin monta vuotta on pitänyt hankkia ja näitä olen tosiaan joskus metsästänyt. Näitä volyymirautoja on monilla valmistajilla, mutta mitä olen vuosien aikana huomannut, välillä niitä ei meinaa löytyä mistään. Hinnat ovat olleet usein 20-50 euron välillä. Näin pieni rauta kulkee kätevästi mukana matkoillakin. Olen joskus nähnyt vastaavia patterikäyttöisinä matkaversioina, mutta ne ovat usein olleet kylkiäisiä, eivätkä myynnissä.

Tämän samanlaisen volyymiraudan *voit tilata täältä Bangerheadilta.

Onko sinulla volyymirautaa?

Lue myös

X