Glitz & Glam

Aikuisen ihon aurinkosuojakertoimellinen meikinpohjustaja

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aurinko paistaa niin ihanasti! Ihan mahtavia päiviä ollut tässä viime aikoina – ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa. Auringonpaiste on ihanaa, mutta siltä pitää muistaa suojautua. Kasvot ovat tällä hetkellä ne, jotka ensimmäisenä saavat runsaasti UV-säteitä, kun muita vartalon alueita verhoavat vaatteet.

Joskus käy niin, että lempparipäivävoiteessa tai -meikkivoiteessa ei olekaan aurinkosuojakerrointa ollenkaan, tai se on niin matala, että haluaisi vähän korkeamman suojan.

Oletteko koskaan kokeilleet tai ajatelleet tällöin ottaa avuksi suojakertoimellisen pohjustusvoiteen?

Minun yksi suosikeistani on ollut tämä *Paula’s Choicen Resist Smoothing Primer Serum SPF 30 -pohjustaja. Tuttu tuote jo muutaman vuoden takaa, mutta en ole tätä löytöäni muistanut esitellä tarkemmin.

Tätä pohjustajaa voin käyttää sellaisen päivävoiteen päällä, jossa ei ole aurinkosuojakerrointa tai sellaisen meikkivoiteen alla, jossa on matala suojakerroin. Tai voin todella suojautua halutessani käyttämällä korkeiden suojakertoimellisten tuotteiden lisäksi tätä erityisesti aikuisemmalle iholle suunnattua pohjustajaa.

Paula’s Choicen tuotteiden ainesosat ovat usein hyvin vakuuttavia. Syy tähän löytyy ihan siitä, että Paula’s Choice on ihonhoidon ideologiaa, se on suorastaan käsite. Merkin perustaja Paula Begoun on ihonhoidon auktoriteetti ja asiantuntija sekä kirjailija. Voisi puhua, että on olemassa paulaismi, johon vähän itsekin puolittain kuulun. Aina tulee olla kriittinen, mutta Paula Begoun ja hänen brändinsä Paula’s Choice ovat kyllä vahvasti myös tieteeseen nojaavia sekä he hienosti murtavat myyttejä ja raaka-aineiden hyötyjä ja hyödyttömyyksiä. Paljon tulee katsottua, mitä Paula sanoo raaka-aineesta X jne.

Paula’s Choice on avoin raaka-aineista ja niiden funktioista. Merkki on ollut edelläkävijä siinä mielessä jo alusta lähtien. Turhia raaka-aineita ei lisätä ja valitutkin ovat aina sellaisia, että niillä tulee olla sen hetkisen teknologian ja tiedon valossa paras hyötysuhde iholle ja tehokkuudelle. Paula’s Choice ei ole luonnonkosmetiikkaa, se on tieteeseen, pitkäaikaiseen tutkimukseen ja tehokkuuteen perustuva ihonhoitobrändi. Mutta raaka-aineissa on luontaistakin alkuperää olevia aineita.

Kun kurkkaa Paula’s Choicen tuotteiden INCI-listoihin, löytää ainesosista niiden funktiot tuotteessa. Tätä minä kiittelen tässä merkissä. Tällainen avaava kertominen ja avoimuus lisää luottamusta sekä uskottavuutta, eikö vain?

Isododecane (matte finish solvent), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate 6%, sunscreen), Dimethicone / Vinyl Dimethicone Crosspolymer (texture enhancer / skin-conditioning agent), Butyloctyl Salicylate (skin-conditioning agent), Homosalate (4%, sunscreen), Ethylhexyl Salicylate (Octisalate 4%, sunscreen), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone 2%, sunscreen), Polysilicone-11 (silicone-derived film-forming agent), Bisabolol (plant-based soothing agent), Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (licorice-derived soothing agent), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (soothing agent / antioxidant), Retinyl Palmitate (vitamin A-derived antioxidant), Aloe Barbadensis Leaf Extract (hydrating plant extract), Calluna Vulgaris Flower Extract (antioxidant), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Chlorella Vulgaris Extract (hydrating agent), Caprylic / Capric Triglyceride (skin-replenishing ingredient), Physalis Angulata Extract (plant-derived soothing agent), Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract (antioxidant / skin-restoring ingredient), Diethylhexyl Syringylidenemalonate (antioxidant / skin-conditioning agent).

Mutta tietenkään ei voi sanoa, että Paula’s Choicen tuotteissa olisi jokaisen tahon näkemyksen mukaan parhaimmat ainesosat. Jonkun tahon mukaan tuotteiden tulee olla täysin luonnollista alkuperää ja tässäkin tuotteessa on näitä kiisteltyjä aurinkofilttereitä. Mutta kuten sanoin, mielestäni Paula’s Choice tasapainoilee hyvin tehokkuuden ja mahdollisimman pienen pahan välillä.

Mutta nyt kerron tarkemmin Paula’s Choicen Resist Smoothing Primer Serum SPF 30 -pohjustajan ominaisuuksista. Meikinpohjustaja on kevyt ja monikäyttöinen. Se tasoittaa, suojaa ja samalla valmistelee ihon meikkituotteille.

Seerumimainen koostumus tekee ihon pinnan samettisen sileäksi häivyttäen juonteita ja laajentuneita huokosia. Aluksi pohjustaja on iholla kuin seerumia. Iho kiiltää sekä tuntuu ja näyttää sileämmältä.

Kun pohjustaja tasoittuu kasvoille kunnolla, se jättää aavistuksen himmeän pinnan. Ei täydellisen mattainen, eikä täysin kiiltäväkään. Pohjustaja antaa hyvän pohjan meikille, johon meikkivoide tai meikkipuuteri kiinnittyy.

Tämä ei ole niinkään voimakkaasti rasvoittuvan ja nuoren ihon tuote, mutta jos Paula’s Choicen pohjustajaa haluaa käyttää nuorelle tai rasvoittuvalle iholle, kannattaa jättää päivävoide pois ja käyttää pohjustajaa sen asemasta.

Aikuisemmalle ja muille ihotyypeille tämä seerumimainen meikinpohjustaja on loistava. Niin keveä, kivasti ihoa tasoittava ja hoitava, mutta bonuksena aurinkosuojakerroin 30!

Paula’s Choicen meikinpohjustaja on täydellinen hybridituote, koska sillä on useita hyviä ominaisuuksia. Itselleni tärkeimmäksi olen kuitenkin kokenut sen aurinkosuojakertoimen, mutta kyllähän tuotteen ihoa tasoittavat ja hoitavat ominaisuudet myös ovat kivaa ekstraa. Paula’s Choicen Resist Smoothing Primer Serum SPF 30 on oiva monitoimituote!

Jos siis et pidä suojakertoimellisista päivävoiteista, eikä sinulle sopivimmissa meikkivoiteissa ole riittävää suojakerrointa, niin tämä pohjustaja saattaisi olla hyvä vaihtoehto.

Monia Paula’s Choicen tuotteita saa matkakokoisinakin, niin myös tämän meikinpohjustajan. Pakkaus on näköjään uudistunut ihan hiljattain, ainakin täysikokoisessa tuotteessa. Joten ei kannata ihmetellä erilaista pakkausta kuin minun kuvissani.

Tämän aurinkosuojakertoimellisen pohjustajan voit tilata esimerkiksi *Skincityn verkkokaupasta.

Miten on, suositteko aurinkosuojakertoimellisia meikinpohjustajia?

Lue myös

X