Glitz & Glam

3x auringolta suojaava huulivoide – Huuletkin kannattaa suojata!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatuja ilmaisnäytteitä

Kuinka moni muistaa kasvojen, vartalon ja jopa silmänympärysihon UV-säteiltä suojaamisen jälkeen suojata myös huulet? Myönnän, että vaikka nuo kaikki muut muistaisin, niin aika usein huulet jäävät suojaamatta.

”Auringossa oleskelu ilman aurinkosuojaa vaikuttaa huulen kudoksiin siten, että sidekudoksen rakenne valon vaikutuksesta muuttuu. Aikaa myöten huulten pintaepiteeliin voi tulla kypsymishäiriöitä. Huulissa näkyy mahdollisesti uusiutuvia haavaumia ja rupia. Lopputuloksena voi kehittyä huulisyöpä”, kertoo suupatologian professori Tuula Salo Iltalehden artikkelissa.

Huulet palavat harvemmin, mutta se ei tarkoita, etteikö UV-säteet olisi vaarallisia huulten iholle. Huulissa ei muodostu ollenkaan auringolta suojaavaa melaniinia, joten siksi huulten iho on erityisen altis säteilylle.

Ei siis tulisi unohtaa suojata myös huulten iho auringossa oleskellessaan. Huulissa tulisi käyttää aurinkosuojaa siinä missä muutkin kehon osat tulee suojata. Huulille olisi suotavaa käyttää vähintään aurinkosuojakerrointa 15. Tuo lukema löytyykin yllättävänkin monista huulituotteista, kuten huulipunista, sävyllisistä huulivoiteista ja joistakin huulikiilloista.

Esittelen tänään kolme huulivoidetta, joissa on suositusta korkeampi aurinkosuojakerroin. Kaikki kolme huulivoidetta edustavat eri kosmetiikkasegmenttejä: markettimerkki, luksusmerkki ja luonnonkosmetiikkamerkki.

Labello Sun Protect SPF 30

Mineraaliöljytön huulivoide, jossa aurinkosuojakerroin 30. Suojaa sekä UVA- ja UVB-säteiltä.

Labellon huulivoide on perinteinen puikko. Huulivoiteen tuntuma on aivan tavallinen, se sellainen perinteinen Labellon huulivoiteen tuntuma. Huulivoide ei maistu millekään, ja tuoksukin on hyvin mieto. Antaa kosteutta ja suojaa sekä kestää vettä.

Edullinen, hyvä perussuoja auringonsäteitä vastaan.

Hinta: noin 2,50 € / 5,5 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm SPF 20

Ravitseva huulivoide, joka on saanut inspiraationsa legendaarisesta Eight Hour -voiteesta. Nyt huulivoiteesta on myös aurinkosuojakertoimellinen versio aikaisemman tavallisen huulivoiteen lisäksi. Suojakerroin on 20, ja se suojaa UVA- sekä UVB-säteiltä.

Tuubiin pakattu huulivoide on pehmeä ja vaivaton levittää huulille. Todella ravitseva koostumus on ollut suosikkini jo talvella, kun huulet kuivuivat kuivan ilman vuoksi. Lanoliini antaa välittömästi rohtuneisuudesta kihelmöiville huulille suojaa ja helpotusta tunteeseen. Plussaa tämä, että huulivoiteessa on myös aurinkosuojakerroin.

Koostumus on vähän raemaisen tuntuinen ennen huulivoiteen ”sulamista” ihon lämmöstä. Huulivoiteessa on runsaasti ihoa hoitavia ainesosia, koska onhan kyseessä hieman ”paremman” brändin huulivoide.

Aikuisemmalle ja huulivoiteeltaan enemmän vaativalle loistava suojakertoimellinen huulivoide!

Hinta: 18,30-23,50 € /14,8 ml (*Bangerheadilla tarjouksessa 13,90 €)
Saatavuus: *Cocopanda, *Bangerhead, *Eleven, *Lookfantastic (koodilla GGLF saat 20 % alennusta)

Alga Maris aurinkosuoja huulille SPF 30

Luonnonkosmetiikkamerkin sertifioitu aurinkosuoja huulille, joka sisältää fysikaalisen suojan. Suojaavuus perustuu mineraalioksideihin (titaani- ja sinkkioksidi), jotka heijastavat auringonsäteet pois iholta. Antaa suojan UVA- ja UVB-säteille. Aurinkosuojakerroin on 30.

Tuubiin pakattua huulivoidetta on melko helppo levittää huulille sen viistopäisen pään vuoksi. Koska kyseessä on fysikaalinen suoja, se saattaa jäädä runsaasti annostelemalla valkeaksi huulille. Siksi suosittelen kerrostamaan hyvin vähän kerrallaan tai levittämään sormella, niin huulet eivät jää yhtä helposti valkeiksi.

Alga Maris tuntuu huulilla oikein hyvältä ja suojaavalta, mutta kaipaisin vähän vahamaisempaa koostumusta. Alga Maris on enemmänkin emulsiomainen kuin vahamainen.

Luonnonkosmetiikkaa ja fysikaalista aurinkosuojaa haluavalle ehdoton valinta! Tämä huulivoide vaikuttaa olevan todella suosittu, sillä se näyttää olevan loppuunmyyty lukuisista verkkokaupoista.

Hinta: 13,95 € / 15 ml
Saatavuus: tietyt apteekit ja hyvinvointiliikkeet sekä niiden verkkokaupat, kuten *Hyvinvoinnin.fi

Muista lisätä aurinkosuojakertoimellista huulivoidetta parin tunnin välein sekä aina syömisen jälkeen. Huulivoiteisiin pätee aivan samat ohjeet kuin kasvojen ja vartalon suojaamisessa.

Lopuksi vielä: asiantuntijat suosittelevat käyttämään aurinkosuojia huulilla, vaikka suojatuotteet kulkeutuvat huulten pinnalta suuhun. Ne ovat pienempi paha kuin auringonsäteiden haitat.

Joten jatkossa meidän unohtelijoiden pitää muistaa suojata huuletkin UV-säteiltä!

Lue myös:

5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle
5 parasta aurinkosuojaa vartalolle
5 parasta aurinkosuojavoidetta kasvoille
Pieni perustietopaketti aurinkosuojista

Lue myös

X