Glitz & Glam

Puuterilla lisäsuojaa auringon UV-säteiltä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu Paesen maahantuojalta

Pian alkaa elokuu, mutta kesää on vielä jäljellä – ainakin toivon niin. Minun lomani loppuvat tällä viikolla, kun astun työelämään elokuun ensimmäisenä päivänä. Lapset aloittavat pian koulunsa, jopa meidän nuorimmaisesta tulee nyt koululainen. Ainoastaan mieheni lomailee elokuun. Vähän harmi, että meillä meni nämä lomat niin ristiin, mutta minkäs teet.

Vaikka kesä on pitkällä, haluan vinkata auringon UV-säteiltä suojaavasta puuterista. Usein puutereissa ei ilmoiteta aurinkosuojaa, vaikka jossain määrin monissa on, ainakin mineraalipuutereissa. Niissä on tavallaan luontaisesti suojaavuutta. Jos suojaavuus ilmoitetaan, ovat ne aika usein SPF 10 ja 15. Tänään esittelen puuterin, jossa on jopa aurinkosuojakerroin 30.

Sain viime kesänä Paesen maahantuojalta PR-näytteitä. En viime kesänä innostunut kokeilemaan Paesen SPF 30 Powderia, mutta tänä kesänä sitten innostuin. Kivipuuteri ilmoittaa suojakertoimeksi 30 UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Se onkin aika kiva lisä, sillä aurinkosuojia tulisi lisätä päivän aikana. Onneksi on keksitty kasvosuihkeita, joita voi lisätä meikin päälle, mutta onhan puuteri ihanteellisempi monille – varsinkin rasvoittuvalle iholle!

Paese on puolalainen ammattilaiskosmetiikkamerkki, joka on myös kuluttajamyynnissä. Paese on melko edullinen ja laadultaan ihan ok.

Kivipuuteri on pakattu peililliseen rasiaan, mutta harmillisesti olen kadottanut vipan, joka rasian mukana tulee. Kaivelin netistä tiedon, että vippa on sienimäinen eli sillä voi levittää puuterin myös kosteana, jolloin saa peittävämmän lopputuloksen, jopa tehtyä meikkipohjan.

Paesen kivipuuterissa on hieman karkeahko koostumus. En luokittelisi aivan karkeaksi, vaan enemmänkin puolihienoksi.

Kuten näkyy, kuvassa pohja pilkistää. Tällä hetkellä pohja näkyy jo selkeämmin. Harvoin saan kivipuuteria näin nopeasti kulumaan. Olen käyttänyt Paesen kivipuuteria meikinkiinnitykseen sekä lisännyt päivän aikana kiiltoa kontrolloimaan, samalla myös lisännyt aurinkosuojakerrointa kasvoilleni. Vaikka en tässä postauksessa suitsuta puuterin ominaisuuksia ylitse muiden olevaksi, on tässä pakko olla jotain, kun olen tämän kesän aikana näin paljon puuterista tykännyt.

Sävyvaihtoehtoja löytyy neljä, joista minulla toiseksi vaalein sävy, 2W Warm Ivory. Jos olen käsittänyt oikein, kaikki sävyt ovat lämpimiä. Vaikka sävy on lämmin, ei se näin kesäaikana näytä minun iholla keltaiselta. Juuri hyvä!

Kuten aikaisemmin mainitsin, Paesen kivipuuteri on vähän karkeahkompaa kuin monet nykyajan hienon hienot puuterit. Kuitenkin puuteri levittyy tasaisesti iholle ja on samaan aikaan mattainen sekä aavistuksen valoa heijastava. Koen, että vipalla puuterilla tulee ehkä vähän liian paksu kerros iholle. Siksi olen suosinut sivellintä puuterin levityksessä. Tällöin lopputulos on kauniin kuultava, eikä ollenkaan synny pakkelimaista lopputulosta.

Minulla oleva sävy, 2W Warm Ivory, on juuri tähän hetkeen täydellisesti natsaava. Kun puuteri on niin lähellä omaa, päivettynyttä ihonsävyä, on haastavaa saada siitä selkeää kuvaa. Jonkun verran kuitenkin näkee puuterin hieman kuivakamman koostumuksen, jossa on hieman kykyä heijastaa valoa. Tämä puuteri soveltuu hyvin myös rasvoittuvalle iholle, mutta kokemukseni mukaan, mattaisena pysyminen ei ole kaikista pitkäkestoisin.

Aika paljon olen tänä kesänä suosinut meikkipohjana jotain sävyllistä aurinkosuojaa tai peittävämmän pohjan halutessani, olen käyttänyt It Cosmeticsin CC-voide, jossa SPF 50. Lopuksi olen puuteroinut Paesen kivipuuterilla. Paesen aurinkosuojakertoimellinen kivipuuteri kivasti viimeistelee meikkipohjan. Se kiinnittää ja mattaa, mutta puuteri ei sivellintä käyttämällä jätä liian paksua puuterikerrosta iholle.

Puuterin aurinkosuojan tehokkuutta on vaikea arvioida, mutta haluan uskoa, että se antaa lisäsuojaa haitallisia UV-säteitä vastaan. Ei siitä haittaakaan ole, että puuteristakin löytyy aurinkosuoja. Yksinään puuterin suojaavuuteen en kuitenkaan luottaisi. Alle käytän aina aurinkosuojavoidetta tai suojakertoimellista meikkivoidetta. Kreetan huikean korkeissa UV-indeksilukemissa käytin aurinkosuojavoiteen päällä puuteria. Hikoilevalla iholla kivipuuteri muuttui meikkivoidemaisemmaksi. Tuote on jännästi kivipuuterin ja meikkipuuterin välimaastosta. Se on kuin kivipuuteri, mutta peittävyydeltään kuin meikkipuuteri.

Paese ei ole meillä Suomessa ihan joka paikasta saatavilla, mutta löydät Paesea joistakin kauneushoitoloista ja hiussalongeista. Myös muutamia verkkokauppoja löytyy Suomesta, jotka myyvät Paesea.

Tämä Paesen tai jonkun muun aurinkosuojakertoimellinen puuteri kannattaa pakata laukkuunsa. Varsinkin etelänmaissa oleillessa. Suomessakin UV-indeksi nousee kesällä arvoon 5-6, mutta pelkästään Välimerellä se on 9-11. Olen auringon säteille herkkänä ihmisenä sitä mieltä, että ei vara venettä kaada. Lumenen meikkipuuterissa on SPF 15 ja Estée Lauderin meikkipuuterissa on SPF 10. Näin korkeaan kuin Paesen puuterissa on, en ole aikaisemmin törmännyt.

Tiedätkö sinä muita korkean suojakertoimen puutereita? Vinkkaa niistä kommenteissa!

Lue myös

X