Glitz & Glam

Uusi suosikkini: kosteuttava ja hikoilua kestävä UV-suoja kasvoille

Nyt viimeistään on järkevää levittää ihollensa UV-suoja. UV-indeksi on 3 lähes koko Suomessa, joka tarkoittaa tarvetta aurinkosuojan käytölle.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Nyt viimeistään on järkevää levittää ihollensa UV-suoja. UV-indeksi on 3 lähes koko Suomessa, joka tarkoittaa tarvetta aurinkosuojan käytölle.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu

Muistin jo maaliskuussa ottaa testiini vuoden ensimmäisen aurinkosuojavoiteen, jotta saan ajankohtaista sisältöä tänne blogiini. Nyt alkaa olla korkea aika suojautua haitallisilta UV-säteiltä.

Skinceuticals Ultra Facial UV Defence Sunscreen

Skinceuticals on minulle täysin uusi kosmetiikkamerkki. En ollut kuullutkaan siitä aikaisemmin, mutta testattuani kosteuttavaa aurinkosuojavoidetta ja tutkittuani merkkiä enemmänkin, sain siitä erittäin positiivisen mielikuvan.

Skinceuticalsin ihonhoitotuotteiden idea on ennaltaehkäistä, korjata ja suojata ennenaikaiselta ikääntymiseltä ja muilta iho-ongelmilta. Jo vuonna 1997 perustettu hoitolasarja on saanut dermatologit, plastiikkakirurgit ja kosmetologit ympäri maailmaa suosittelemaan Skinceuticalsia asiakkaillensa.

Skinceuticals Ultra Facial UV Defence Sunscreen -aurinkosuojavoiteessa on korkea suojakerroin ja vedenkestävä koostumus. Tuo vedenkestävyys on hyvä ominaisuus kasvoistaan hikoilevalle, sillä tavallinen päivävoide suojakertoimella ei valitettavasti kestä hikoilua.

Kiinnostuin tästä testiini saamastani aurinkosuojavoiteesta, joten innolla aloitin sen testailut.

Skinceuticalsin aurinkosuojavoiteen suojakerroin eli SPF on 50. Ultra Facial Defense on kosteuttava aurinkosuojavoide, jonka kerrotaan sisältävän laajaspektrisen yhdistelmäsuojan. Tämä tarkoittaa sitä, että aurinkosuoja sisältää niin UVA- kuin UVB-suojan.

UVA- ja UVB-säteilyn erot lyhyesti

UVA-säteily tunkeutuu ihon syvimpiin kerroksiin. Ruskettaa ihoa lyhytaikaisesti ja aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista. UVA-säteily voi edistää ihosyövän syntyä.

UVB-säteily tunkeutuu vain ihon pintakerroksiin, jonka seurauksena ihon pintasolukko lisääntyy ja ruskettaa ihoa pitkäkestoisemmin. UVB-säteily on ihoa polttava säteily, joka myös altistaa suurina määrinä ihosyöville.

Lue myös: Suojaako ikkunalasi UV-säteilyltä? Jos työskentelet ikkunan edessä, kannattaa lukea!

Hyvin usein korkean aurinkosuojakertoimen voiteet ovat vähän raskaita. Toisille syntyy tukkeumia, toisilla taas iho on todella rasvainen, jonka päällä meikki ei meinaa kestää.

Itse kuulun jälkimmäisiin. Minulla nenä ja otsa rasvoittuvat, varsinkin keväällä ja kesällä. Jos käytän liian raskaita aurinkovoiteita, meikki sulaa kasvoillani. Siksi onkin mahtavaa, kun nykyään saa kunnolla kestäviä aurinkovoiteita, jotka ovat myös keveitä iholla.

Skinceuticals Ultra Facial UV Defence Sunscreen levittyy ihastuttavan helposti. Aluksi vähän valkea, joka kuitenkin sulautuu täydellisesti ihoon.

Voide jättää kivan kosteuden iholle, mutta ei kuitenkaan liimaista tahmautta. Yh, inhoan sitä tahmeaa tunnetta, jonka toiset aurinkosuojavoiteet jättävät. Ultra Facial UV Defence Sunscreen tuntuu iholla tavalliselta kosteusvoiteelta.

Olen testaillut voidetta meikin alla monet kerrat. Toimii erittäin hyvin. Nyt kun ilmat ovat selkeästi lämmenneet, jonkun oikein kosteuttavan ja seerumimaisen sekä korkean aurinkosuojakertoimellisen meikkivoiteen alla Skinceuticals saattaa olla vähän liikaa minun sekaiholleni. Mutta sitten taas täydellinen esimerkiksi Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place -meikkivoiteen alla.

Lue myös: Paras meikkivoide rasvoittuvalle iholle – kestävä ja peittävä meikkivoide

Jos aurinkosuojavoiteessa käytetyt filtterit kiinnostavat, helpotin selvitystyötä etsimällä ne alle valmiiksi listattuina.

  • Ethylhexyl Methoxycinnamate (kemiallinen filtteri)
  • Drometrizole Trisiloxane (kemiallinen filtteri)
  • Titanium Dioxide [Nano]/Titanium Dioxide (fysikaalinen filtteri)
  • Terephthalydene Dicamphor Sulfonic Acid (kemiallinen filtteri)
  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (kemiallinen filtteri)
  • BIS-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (kemiallinen filtteri)

Lue myös: Pieni perustietopaketti aurinkosuojista

Pidän todella paljon Skinceuticals Ultra Facial UV Defence Sunscreen -aurinkosuojavoiteesta. Koska voide on kosteuttava, vedenkestävä ja kevyt koostumukseltaan, voin suositella sitä kuivalle, normaalille ja sekaiholle.

Rasvoittuvalle ja rasvaisuuteen taipuvaiselle sekaiholle sopii luultavasti paremmin *Skinceuticals Oil Shield UV Defence Sunscreen SPF50 -aurinkosuojavoide. Taidan hankkia sen itselleni, jos tulevasta kesästä tulee erityisen kostea ja kuuma.

Skinceuticals Ultra Facial UV Defence Sunscreen SPF50 -aurinkosuojavoide ei ole niin kallis kuin oletin sen olevan. Mitä sinä veikkaat?

Itse oletin hinnan olevan jotain 50-57 euroa, mutta olikin positiivinen yllätys, kun voiteen saakin 36 eurolla! Ei siis ollenkaan paha hinta laadukkaasta, korkean suojakertoimen aurinkovoiteesta.

Ultra Facial UV Defence Sunscreen SPF50 -aurinkovoidetta myyvät: *Skincity, *Bangerhead ja *Lookfantastic.

Mikä aurinkosuoja sinulla on käytössäsi?

 

Lue myös:

Kosteuttava aurinkosuojakertoimellinen silmänympärysvoide

Alga Maris sävyttävä aurinkosuojavoide – tämä on kesän hittituote!

Panosta tai pihistä: Meikin päälle käytettävät aurinkosuojasuihkeet

X