Ihonhoito

Aurinkosuojavoide silmänympärysiholle

26.6.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oletteko koskaan miettineet, että miksi aika harvoin silmänympärysvoiteissa on aurinkosuojaa? Kun kuitenkin silmänympärysihossa ne ikääntymisen merkit ja auringon UV-säteiden aiheuttamat vauriot näkyvät ensimmäisenä.

Tiesittekö, että Originsilla on aurinkosuojavoide silmänympärysiholle? Ihan mahtavaa! Olin aivan innoissani tästä kun minulta tiedusteltiin kiinnostustani testaamaan Originsin uutuustuotteita. Erityisesti aurinkosuojakertoimellinen silmänympärysvoide nostatti minussa suurta innostuneisuutta – näitä kun ei tosiaan ole niin montaa vaihtoehtoa tarjolla. Minulle ei synny aurinkoihottumaa silmänympärysiholle, mutta tietysti olen miettinyt niitä harakanvarpaita, jotka sieltä vielä esiin tulevat. Haitalliset säteet kun vain nopeuttavat niiden syntyä sekä aiheuttavat pigmenttimuutoksia, ihosairauksista puhumattakaan. En kuitenkaan usko ihosyövän syntyvän pelkästään silmänympärysihon suojaamattomuudesta, vaan enemmänkin ajatukseni ovat olleet kosmeettisessa pohdinnassa. Miksi silmänympärysvoiteissa niin harvoin on suojakerroin?

Origins on vasta viime vuonna Suomeen rantautunut. Olen aikaisemminkin esitellyt Originsin tuotteita, kuten tummuutta häivyttävän silmänympärysvoiteen.

Tämä maaliskuussa myyntiin tullut A Perfect World Age-defense Eye Cream with SPF 20 -silmänympärysvoide on suunnattu ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleville. Sen lisäksi, että silmänympärysvoide kosteuttaa ihoa, se antaa sille aurinkosuojan, jonka kerroin on 20. Suojakerroin on turvallinen, sillä se on 100% mineraalipohjainen. Aktiiviaineina suojakertoimen antajina ovat titaanidioksidi (5,7%) ja sinkkioksidi (3,8%). Toimintaperiaatteeltaan nämä ovat mekaanisia suojia, eivät kemiallisia. Nämä kaksi antavat iholle UVA- ja UVB-suojan.

Voide on valkoista ja siitä välittömästi huomaakin tuotteen aurinkosuojallisen ominaisuuden – voiteen vahva valkoisuus. Tämän ominaisuuden aiheuttavat jo mainitsemani titaanidioksidi ja sinkkioksidi.

Kuten aina mineraalipohjaisissa aurinkosuojatuotteissa, niin tässäkin voiteessa on hieman enemmän tasoittelemista.

Kuitenkin silmänympärysvoiteen saa tasoiteltua kevyesti sormella taputtelemalla kauniisti ja tasaisesti iholle. Titaanidioksidi ja sinkkioksidi kaikessa valkoisuudessaan tuovat silmänympärysvoiteelle muutakin hyötyä kuin vain aurinkosuojan. Vaikka iholle tasoiteltuna valkoisuus katoaa, se kuitenkin kevyesti kirkastaa silmänympärysihoa.

Origins A Perfect World Age-defense Eye Cream with SPF 20 -silmänympärysvoide on tarkoitettu päiväkäyttöön. Vaikka se sisältää turvalliseksi luokiteltuja aurinkosuojia, en siltikään ole halunnut käyttää tätäkään yöllä. Aurinkosuojakertoimelliset tuotteet kuuluvat minulla vain päiväkäyttöön, vaikka tämän tuotteen kohdalla se ei ilmeisesti olisi edes välttämätöntä. Herkkä silmänympärysihoni ei ole ärtynyt A Perfect World Age-defense Eye Cream with SPF 20 -silmänympärysvoiteen suojakertoimen tuovista ainesosista.

Silmänympärysvoiteella on sen verran täyteläinen koostumus, että en usko rasvoittuvimpien silmäluomien omaavien ihastuvan voiteen koostumukseen. Mutta samalla tavalla hekin tarvitsevat aurinkosuojan silmänympärysiholle. Koostumukseen tykästyy kuivuuteen taipuvaisemman silmänympärysihon omaavat. Erityisesti he, jotka haluavat häivyttää ensimmäisiä ikääntymisen merkkejään. Pidän paljon voiteen täyteläisyydestä. Alla käytän kosteuttavaa seerumia ja päälle suojaksi  A Perfect World Age-defense Eye Cream with SPF 20. Kosteus säilyy ihossa, silmänympärysiho on tasaisempi ja heleämpi. Minulla silmänympärystuotteet saavat jättää nahkeutta iholle. Se vain auttaa herkästi kuivahtavien peitetuotteiden käytössä. Nahkeampi iho on kosteampi ja kosteampi iho on sileämpi ja tasaisempi.

Hinnaltaan Origins A Perfect World Age-defense Eye Cream with SPF 20 on 41,00 € / 15 ml. Sitä myydään Stockmann-tavarataloissa ja verkkokaupassa sekä Kicks-liikkeissä.

Onko teillä käytössä aurinkosuojavoide silmänympärysiholle?

Tuote saatu lehdistönäyte.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (7)

Korresin voidetta en ole kokeillutkaan. Mutta kiva tietää, että siltä löytyy suojakertoimellinen. Niitä kyllä on, mutta yllättävän vähän.

Minulla on käytössä Lancomen Effacernes peitevoide, jossa on 30 aurinkosuoja. Käytän sitä kesäisin silmänympärysihon tummuuden peitoksi.

Olen päivitellyt monet kerrat miksei silmänympärysiholle löydy aurinkosuojaa! Kiitos tuotevinkistä; tämä pitää luultavasti hankkia.

Totta maar on ja kyllä vähän ihmetyttää miksi niitä on niin vähän. Että puhutaan aurinkosuojan tärkeydestä, mutta jätetään yksi erittäin tärkeä alue suojaamatta, niinkö?

Itse tosin käytän ihan kasvoille tarkoitettua suojakertoimellista voidetta. Paula’s Choicen Skin recovery daily moisturizing lotion spf 30 on ollut käytössä pitkään, siinä myös nuo fysikaaliset suoja-aineet. On aika ohutta ja laitan reilusti. Ihan heti ei mun kannata laittaa peiteaineita kyllä päälle sen lotrauksen jälkeen, muuten jopa MACin pro longwear menee hiukan vekeille.

Olen ihmetellyt, mutta ajatellut että aurinkolasit hoitavat sen puolen 🙂 Kiitti vinkistä, tätä pitää kokeilla!

Shiseidolla on aurinkosuojavoide silmienympäryksille. Hieman tuhtia, mutta lämmittelen sen sormien välissä ennen iholle taputtelua. Kosmetiikka myyjä vinkkasi, että sen alla voisi käyttää silmienympärysvoidetta. Niinpä laitan ohutta Lancomen Hydra Zeniä ensin.

Korresilla on aurinkosuojalla silmänympärysvoide, suojakerroin 15. Olen käyttänyt pitkään ko.tuotetta.

Korresin voidetta en ole kokeillutkaan. Mutta kiva tietää, että siltä löytyy suojakertoimellinen. Niitä kyllä on, mutta yllättävän vähän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *