Glitz & Glam

Avène YsthéAL – retinoidia ikääntymisen ensimerkkeihin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Apteekkimerkki Avènen ihonhoitotuotteiden esittelyt jatkuvat.

Avène on ranskalainen terveyslähdeveteen pohjautuva apteekkikosmetiikkamerkki. Tuotteet valmistetaan lääketehtaan standardien mukaisesti, joka tarkoittaa tiukempaa standardia, kuin kosmetiikkastandardi.

Terveysvesilähteen ympärille on rakennettu Avènen tuotteita valmistava tehdas ja dermatologinen hoitokeskus. Hoitokeskuksessa hoidetaan lääkärinlähetteen saaneita ihotautipotilaita.

Avène YsthéAL on tuotesarja ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä vastaan ja niiden ennaltaehkäisyyn.

Minulla on vahva luotto ja hyvä mielikuva Avènen tuotteista. Tästä syystä oli todella mielenkiintoista testata tämän apteekkibrändin anti-wrinkle -voiteita.


YsthéAL Anti-wrinkle Emulsion 30-32 euroa / 30 ml

”Hajustamaton yövoide normaalille ja sekaiholle, ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä vastaan +35-vuotiaille. Tärkeimpinä vaikuttavana-aineena Retinaldehydi, G.G.O. lipopepetidi sekä E-vitamiinin esiaste. Retinaldehydi parantaa solujen aineenvaihduntaa sekä nopeuttaa solujen uusiutumista. Silottaa ryppyjä ja ennaltaehkäisee uusien syntyä. G.G.O. lipopeptidi parantaa kollageenin muodostumista ja tehostaa retinaldehydin vaikutusta ihossa. E-vitamiinin esiaste on voimakas antioksidantti ja suojaa ihoa vapailta radikalelta.”

Käyttö:
Levitä hoitovoidetta iltaisin puhtaalle iholle, kasvoille ja kaulalle. Hoitovoide on pakattu kätevään ja hygieeniseen pumppupulloon, josta annostelu helppoa.
Voiteen käytön voi aloittaa kuuriluonteisesti 25-vuotiaana. Voiteen säännöllinen päivittäinen käytön on syytä aloittaa 30-35-vuotiaana. Ei suositella käytettäväksi raskauden aikana, voide sisältää retinaldehydia.

Vaikuttaa sangen lupaavalta tuotteelta. Voiteen sisältämä retinaldehydi on A-vitamiinijohdannainen. Sen on todettu olevan tehokkaampi, kuin epästabiilimpi retinoli. Retinaldehydi on huomattu tehokkaaksi madaltamaan ryppyjä ja vaalentamaan ihoa. Monet anti-age -tuotteet sisältävät jotakin A-vitamiinijohdannaista retinoidia niiden tehokkuuden vuoksi.

Minulle oli uusi tieto tuo varoitus ko. voiteeseen liittyen. ”Ei suositella käytettäväksi raskauden aikana, voide sisältää retinaldehydia.” Tietysti minun oli tutkittava tätä lisää, että mitä vaaraa retinaldehydi voi mahdollisesti aiheuttaa sikiölle/vauvalle? Käytetäänhän tuotetta vain ulkoisesti, jolloin hyvin pieni osa voi päästä suojaavien ihokerroksien toiselle puolelle, aina sikiöön asti. Lisäksi ihmettelin, että miten ko. A-vitamiinijohdannainen voi olla riski voiteessa, kun ihmiskeho itsessään sisältää sitä?

Kuitenkin löysin tiedon, että retinoideilla ja vauvojen syntyvioilla on yhteyksiä. Tiedänhän minä ravinnollisesti A-vitamiineista raskausaikana, mutta tämä ulkoisen käytön varoitus hämmensi. Synteettiset yhdisteet on havaittu sikiölle haitallisemmiksi, kuin luonnolliset. Luulen näiden varoituksien voiteissa olevan sellaisia just in case -juttuja. Tiedetään liiallisten retinoidien olevan haitaksi sikiölle, joten parempi varoittaa, jolla pestään kädet vastuusta ja varoitetaan odottavia äitejä riskeistä. Voi olla, että olen aivan hakoteillä, mutta en jaksa uskoa riskiä kovin suureksi kosteusvoiteissa. Minulle tiedon etsiminen olisi ollut nopeampaa, jos riski voiteista olisi todella suuri. Kaksi raskautta takana ja kertaakaan ihovoiteiden vaarasta sikiölle ei ole varoiteltu neuvolassa. Keskustelin Basironin ja salisyylihappokuorinnan käytöstä neuvolalääkärin kanssa ja mielipide oli, että tuote tulee iholle, eivätkä täten määrät voi olla suuria. Kuitenkin jokainen pärjää raskausajan ilman anti-age -tuotteita, jotka sisältävät retinoideja. Joten ehkä ne kannattaa kuitenkin jättää pois muutamaksi kuukaudeksi… ihan just in case.

Väriltään voide on kellertävän oranssista (joka ei näy tässä kuvassa). Koostumus on kevyt emulsio.

Voide levittyy helposti ja tuntuu liukkaalta. Ihosta jää aavistuksen nahkea, mutta en itse kokenut tunnetta rasvaiseksi. Yövoiteeksi yllättävän kevyen tuntuinen.

Käytin voidetta öisin reilun kuukauden verran. En tiedä onko syy voiteessa, kesässä, kuorinnoissa vai kaikkien näiden yhdistelmässä, mutta olen ollut tyytyväinen ihooni. Mielestäni ihoni näyttää terveeltä, heleältä ja hehkuvalta. Toki minulla on toisinaan ah, niin ihania hormonifinnejä ja hieman epäpuhtauksiakin, mutta muuten ihoni on nyt loistavassa kunnossa. Koin ihoni paksummaksi, kuin viime talvena ja keväänä. Tuolloin ihoni oli todella samea.

YsthéAL Eye and Lip Contour Care 26-28 euroa / 15 ml


”Hajustamaton silmän- ja huultenympärysvoide kaikille ihotyypeille, ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä vastaan +35-vuotiaille. Tärkeimpinä vaikuttavina aineina retinaldehydi, G.G.O. Glycylglycine oleamide, anti-ageing lipopeptidi sekä E-vitamiinin esiaste. Retinaldehydi edistää solujen aineenvaihduntaa sekä nopeuttaa niiden uusiutumista. Lisäksi retinaldehydi silottaa ryppyjä ja ennaltaehkäisee uusien syntymistä. G.G.O. lipopeptidi kiihdyttää kollageenin muodostumista ja hidastaa ihon veltostumista sekä tehostaa retinaldehydin vaikutusta. E-vitamiinin esiaste on voimakas antioksidantti ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.”

Käyttö:
Ota voidetta nimettömään tai pikkurilliin ja lämmitä voidetta sormien välissä. Taputtele puolet voiteesta silmän sisänurkasta ulkonurkkaan päin alaluomelle sekä myös kulmakarvojen kaarta pitkin kulmakarvojen sisänurkasta ulkonurkkaan päin. Levitä loput voiteesta huultenympärysalueelle. Älä levitä voidetta liikkuvalle luomelle!
Voiteen säännöllisen päivittäisen käytön voit aloittaa noin 30-vuotiaana.

Silmänympärysvoidetta neuvotaan olemaan käyttämättä liikkuvalle luomelle. Itse käytän liikkuvalle luomelle, sillä atooppinen silmänympärysihoni vaatii sitä. Eli jos ihosi on liikkuvalla luomella kuiva, niin luonnollisesti tarvitset voidetta sinnekin. Tämä neuvo juontaa siitä, että voidetta voi joutua silmiin (esim. nukkuessa) ja aiheuttaa turvotusta.

Voide on väriltään vaaleaa. Koostumus on ohut voidemainen. Se levittyy helposti ja ainakin omille silmäluomille nopeasti imeytyvä. Olen huomannut kuitenkin, että liian suurella annostelulla voidetta saa taputella hieman pidempään.

Koin voiteen hyväksi itselleni näin kesäaikana. Epäilen, että talvelle tarvitsisin tuhdimpaa. Normaaleille silmäluomille tämä vaikuttaa riittävän kosteuttavalta ja rasvaiselta talviaikanakin.

Avène YsthéAL -tuotteita myydään apteekeissa ja verkkoapteekeissa, kuten Apteekkituotteet.fi, Yliopistonapteekki jne.

Mitä olette pitäneet Avènen tuotteista? Onko lemppareita? Minun aivan ehdoton suosikkini on tähän mennessä ollut Cold Cream -käsivoide. Talvella saattaa päästä kädet pahaan kuntoon, niin se on auttanut ja on hyvä yövoiteeksi käsille. Pidin kyllä myös tästä yövoiteesta kasvoille. Kyllä se on jotain saanut aikaiseksi.

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X