Itseruskettava

Minun ensikosketukseni itseruskettavaan – kurkkaa ennen ja jälkeen kuvat!

31.7.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Itseruskettava… Nyt sitten minun neitsyys on mennyt tässä asiassa. Olen kokeillut itseruskettavaa voidetta! Hallelujah! Piti olla 7,5 vuotta kauneusbloggaaja, että minä tartuin viimenään purkkirusketukseen. Haluatteko kuulla, miksi en aikaisemmin ja miksi nyt? Mikä sai minut tarttumaan purkkiin?

Kuva viime kesän elokuulta

Olen jo vuosia saanut erilaisia itseruskettavia tuotteita. On ollut kalliita ja edullisia, on ollut kasvoille ja vartalolle, on ollut vaahtoa, voidetta ja nestettä. Minä en kerta kaikkiaan ole saanut aikaiseksi kokeilla. Yksi syy on ollut laiskuus siihen ihonhoitoon, joka on pitänyt tehdä ennen kun itseruskettavaa levitetään. Toinen syy on ollut pelko. Olen pelännyt, että mokaan levityksessä. Niin monet kauhutarinat kuullut epätasaisuudesta tai väärästä sävystä – jaiks! Olen meikkaajakoulutuksessa tehnyt suihkurusketuksen mallille. Itselleni en sitä halunnut, vaikka mahdollisuus olisi ollut. Olen aina jänistänyt, koska en ole ollut varma sopisiko päivettynyt iho minulle ja entäs jos se menee pieleen ja olenkin laikukas? Kasvoille en ole lähtenyt kokeilemaan, koska ensin pitää vartalokin saada ruskeammaksi. Se näyttäisi hassulta, jos kasvot olisivat päivettyneet, mutta kaulasta alaspäin olisin oma valkea itseni.

Lisäksi tuntuu niin vaivalloiselta ajatus, että ensin kuorit ja puunaat kosteusvoiteilla itseäsi päivittäin. Sitten levität kintaalla (paljain käsin levittävät huomaa välittömästi!) pahalta tuoksuvaa ainetta ihollesi. Pelkäät ja jännität, että kuinka epätasaiseksi sen saat? Lopuksi kekkaloit ilman vaatteita, kun et tiedä mitkä vaatteet ovat riittävän löysät ja jotka saisivat likaantua itseruskettavasta. Argh! Ihan liikaa vaivaa tällaiselle kiireelliselle naiselle. Siksi olen aikaisemmin käyttänyt vain seuraavaan pesuun asti kestävää rusketusta.

Noh, nyt minä repäisin! Miksi nyt? Olen lähdössä Turkkiin. Vaikka kasvot ovat päivettyneet ja käsivarret sekä dekoltee, ovat sääreni vitivalkoiset. Ne ovat aina! Joskus aikoinaan yritin niitä päivettää ihan auringossakin, mutta jostain syystä minun sääriin ei aurinko tartu. Harvoin kuljen lyhyemmissä mekoissa tai shortseissa. Eiväthän ne pääse päivettymään, enkä sitten halua käyttää lyhyempiä mekkoja ilman sukkahousuja, kun sääret on niin valkoiset ja täynnä punaisia pilkkuja. Minulla vain on sellaiset sääret. Äkkiäkös siellä Turkissa päivettyy, mutta ajattelin, että olisihan se kiva, jos säärissä olisi väriä jo ennen sinne rantalomalle menoa. En sitten häikäise ketään säärilläni. 😉

Kesäkuun Lookfantasticin Beauty Boxista tuli minussa kyllä syvää luottamusta herättäneen Vita Liberatan Fabulous Self Tanning Gradual Lotion -voide. Innostuin jo silloin voiteesta.

Vita Liberatan Self Tanning Gradual Lotion* on täysin valkoista. Se ei tuoksu oikeastaan miltään. Olen kuullut, että itseruskettavat usein tuoksahtaa voimakkaasti. Tämä itseruskettava vaikuttaa aivan tavalliselta vartalovoiteelta.

Vita Liberata Fabulous Self Tanning Gradual Lotion on kaikille ihon sävyille sopiva, ja se on asteittain päivettävä. Pakko myöntää, että en aluksi olettanut tämän tekevän mitään, mutta juuri sen vuoksi minä uskalsin kokeilla.

Eräs vapaa aamu, minä nappasin suihkun jälkeen olohuoneen pöydältä Self Tanning Gradual Lotion -itseruskettavan. Tuubi oli jäänyt lojumaan pöydälle sen Lookfantasticin kesäkuun boxin esittelyn kirjoittamisen jälkeen. En ollut kuorinut ihoani suihkussa, en ollut kosteuttanut ihoani vähään aikaan. Siitä vaan levitin säärille, joilla oli valkeana hilseilevää ihosolukkoa ja säärikarvoja – paljain käsin!

Seuraavana päivänä suihkussa koin melkoisen yllätyksen – minulla oli ruskettuneet sääret!!! Levitin suihkun jälkeen toisen kerran voidetta. Seuraavana päivänä oli vielä päivettyneemmät sääret. Wautsi wau! Se mikä minut yllätti, oli rusketuksen tasaisuus.

Esitän nyt tämän ruskettumisprosessin vaihe vaiheelta.

After

Tässä siis lähtötilanne. Valkoiset, punaisia pilkkuja sekä tietty hyönteisten puremiakin.

Day 1

Kuva on otettu seuraavana päivänä, suunnilleen samaan kellonaikaan, eli noin klo 20.00. Olin edellisenä iltana levittänyt yhden kerran Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion -itseruskettavaa. Rusketus näkyi jo seuraavana aamuna, mutta kuvat otin ulkona aina suunnilleen samaan kellonaikaan.

Day 2

Levitin toisen kerran Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion -itseruskettavaa, joten seuraavana päivänä rusketus on jo selkeästi syvempi.

Vita Liberatan Fabulous Self Tanning Gradual Lotion -itseruskettavaa käytetään seuraavasti:

  • Kuori iho, mutta älä käytä kosteusvoidetta ennen Vita Liberata Fabulous Self Tanning Gradual Lotionin levitystä.
  • Käytä käsineitä (jos ihosi nappaa väriä helposti) ja pyörittele Self Tanning Gradual Lotion puhtaalle ihollesi tasaisesti.
  • Anna vaikuttaa 4-8 tuntia ennen seuraavaa suihkussa käyntiä tai uimaan menoa.

Katsotaanpa vielä kerran tämä muutos…

After

Jalkapöydät ovat saaneet kivat rusketusrajat kengistäni. Muuten on aika valkeaa ennen itseruskettavaa.

Day 1

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen ne rusketusrajat ovat häivyttyneet. Vähän valotus hämää polven alapuolen ja nilkan yläpuolen välistä aluetta. Oikeasti ovat olleet ruskeammat, mutta kamera on valottanut sitä aluetta vaaleammaksi kuin oikeasti oli.

Kannattaa levittää vähän ohuemmin polviin ja muihin taivealueisiin, jotta ei tule liian tummat polvet, kyynärpäät, nilkat jne. Myös jo ruskettuneilla alueilla kannattaa vähän keveämmin voidella, jos haluaa häivyttää rusketusrajojaan.

Day 2

Toisen levityskerran jälkeen rusketus on selkeästi syvempi ja hehkuvampi. Jalkapöydän rusketusrajat ovat jo aika huomaamattomat. Yritin itseruskettavalla häivyttää niitäkin. Vähän valotus hämää tässäkin sääriosaa vaaleammaksi kuin oikeasti olivat.

En ole vielä kertaakaan mennyt tuota toista kertaa pidemmälle. Kahtena päivänä itseruskettavan levitys on riittänyt minulle. Rusketus kestää lähes muuttumattomana noin viikon. Siitä se sitten lähtee vähitellen haalistumaan. Kokonaisuudessaan noin kaksi viikkoa kestää rusketus käyttämälläni Self Tanning Gradual Lotionilla.

Pakko vielä kehua Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion* -itseruskettavan kosteutustehoa! Tulee niin silkkiset sääret! Ihanan kosteuttava ja nopeasti iholle levittyvä ja imeytyvä. Ei jää karseaa nahkeutta ja rasvaisuutta. Tosi kevyt, vaikka onkin tehokas myös kosteuttamaan. Self Tanning Gradual Lotion ei värjää käsiäni, mutta pesenkin kädet levityksen jälkeen huolellisesti saippualla.

Vaikka minä olen käyttänyt ilman hansikkaita ja testannut kuorimatta ihoa, kannattaa ainakin kuoria iho ennen itseruskettavan käyttöä. Saat varmemmin tasaisen lopputuloksen ja rusketus saattaa kestää pidempään. Minähän muuten testasin kestävyyttä. Kuorin sitten sitä paksua kuollutta ihosolukkoa pois. Oli pakko kokeilla, että lähteekö rusketus mukana ja tuleeko siitä sitten epätasainen? Ei tullut, mutta en kyllä suosittele kokeilemaan, vaikka rusketus pysyi ja oli tasainen.

Tämä on riittävän helppo ja nopea tapa minulle. Siksi tätä uskallan suositella teille muillekin, jotka ette vaan jaksa ja uskalla ryhtyä siihen perinteiseen itseruskettavien rumbaan. Tällä ei mokaa – tai ainakaan ei niin helposti. Tässä itseruskettavassa on käyttömukavuutta. En tiedä miten tummaksi asti tällä pääsee, mutta tuskin bikini fitness -kisoihin tällä riittävää rusketusta saa. Eli hyvin luonnollisen lopputuloksen saa valkealle iholle. Näin helppokäyttöisiä itseruskettavien tulisi olla. Mutta kyllä tälläkin voi saada hieman laikukkaan lopputuloksen. Huomasin just viime kerralla, että olin vähän hätäinen ja huolimaton nilkkojen alueella. Onneksi kuitenkin niin pieniä epätasaisuuksia, että eivät haittaa.

Vita Liberata Fabulous Self Tanning Gradual Lotionia myydään ainakin Kickseissä*. Siellä voide maksaa 24,00 € / 200 ml. Lookfantasticilta* saa hieman edullisemmin, sillä siellä itseruskettava maksaa 17,45 € / 200 ml.

Muita itseruskettavia pelänneitä?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Olisitpa vaan kirjoittanut tästä sanotaan kolme viikkoa sitten 😀

Mä kyllä joka kesä käytän jonkun kerran itseruskettavaa ja tiedän sudenkuopat, kuorin ja kosteutan. Mutta koskaan en ole saanut niin epätasaista tulosta kuin tänä kesänä Vita Libaratan moussella ( valkoinen purkki medium)..! No, ehkä löytyy vielä keino millä karsin nuo epätasaisuudet pois, mutta ei ole helpoin näköjään tuollainen todella nopeasti imeytyvä mousse tällaiselle kuivaihoiselle. Luulen että nuo kaksi ne syyt on moiseen lopputulokseen.

Ja ehkä luottamus niin kovaan hypetykseen, että näillä Vita Liberatan tuotteilla ei voi epäonnistua. Ostin tietysti vielä hanskankin, vaikka oon aina aiemmin levittänyt käsin 😀 Meinaan, nyt en tehnyt sitä proseduuria että vielä juuri ennen levitystä rasvaan itseni perusteellisesti kokonaan, ei pelkästään kuivia kohtia. Tuo vaahto nyt vaan humahtaa niin nopeasti ihoon ja jos laitan yhtään polviin tai nilkkoihin ja uusiin löytyneisiin norsunihokohtiin, niin se taikoo väristä heti pari astetta tummemman niissä kohdin.

No, parhaat tulokset olen minäkin saanut asteittain ruskettavalla ja puntaroin VL:n tuotteiden edessä, mitä otan ja kysyin vielä neuvoakin, mutta sillä kertaa ei Sokkarilla löytynyt asiantuntemusta aiheesta.

Ymmärrän, että joku voi tällä saada tosi kauniin tuloksen, mulla tämä onnistui yläkropalla parhaiten. Sävy on kyllä mun iholla kehittyessään tässäkin hitusen oranssiin päin liikaa mun makuun, mut en tiedä mahtaako muunlaisia loppujenlopuksi löytyä.

Kommentit

Mä oon myös kiertänyt itseruskettavat kaukaa, mutta tänä kesänä uskaltauduin kokeilemaan NKD SKN -vaahtoa ja yllätyin kyllä positiivisesti:
https://blingershimmer.blogspot.com/2018/07/nkd-skn.html

Tämä kyseinen Vita Liberata löytyy myös multa ja pitää ehdottomasti korkata tämän luettuani testiin! (jos löydän mihin tuubin laitoin.. :D)

Onkohan tässä kesässä syy siinä, ettei pitkissä housuissa vaan voi olla? Pakko paljastaa sääret ja sen vuoksi on tartuttu itseruskettavaan? 😀

Kokeile ihmeessä! Tämä tuote sopii minulle. Riittävän helppo ja mutkaton tapa saada sääriin päivetystä. Kuitenkin turvallisempaa kuin auringossa makoilu.

Täällä toinen pelkuri itseruskettavien suhteen. Nyt olen myös rohkaissut itseäni ja lähden testaan tuota Vita Liberatan toista tuotetta. Nyt vaan en muista sen tarkkaa nimeä, kun se ei ole tässä lähettyvillä.

Näyttää muuten todella hyvältä tuo lopputulos ja mikä parasta, jos samalla saa kunnon kosteutuksen.

No se just! Samalla saa niin silkkiseltä tuntuvan ihon ja kosteutusta. Onkohan se tämä kuuma kesä, joka pakottaa vaihtamaan lyhyempiin helmoihin ja lahkeisiin, joka sitten saa tarttumaan purkkirusketukseen? Moni on siis tänä kesänä lähtenyt ensimmäistä kertaa testailemaan. 😀

Tosi tasaisen ja hyvän värin olet saanut! Itse en ole Vita Liberata tuotteita koskaan testannut, vaikka tässä reilun parinkymmenen vuoden aikana on tullut jos jonkinmoista tullut kokeiltua. Viime kesänä innostuin NKD-SKN Pre-Shower voiteesta, joka siis levitetään ennen suihkua ja 10 min. kuluttua huuhdotaan suihkussa pois. Toinen vielä edullisempi ja nopeampi suosikkini on Rimmelin Sunshimmer in shower, joka levitetään suihkussa ja annetaan vaikuttaa vain 1 min. Pitäisi itsekin taas laittaa muutaman kerran, niin saisi vähän sävyä ennen Kreikan matkaa.
Hyvää kesälomaa sinulle! Odotankin jo matkakuvia Turkin Sidestä, jos näkyisi tuttuja maisemia 🙂

Mitä, mitä, mitä? Mitä ne tuollaiset itseruskettavat ovat? Kato tällaiselle ennen ir-tuotteita pelkäävälle alkaa avautua uusi maailma! 😀 Saako tuollaisilla hetken vaikutuksen jälkeen huuhdeltavilla tasaista jälkeä? Pitääkö tehdä pieni alue kerrallaan? Kun eihän sitä ainetta saa levitettyä niin nopeasti että olisi vaikutusaika saman verran joka puolella vartaloa. Minua kiinnostaa ihan hirvittävästi! Kerro lisää! 😀

Matkakuvia tulee taatusti! Instaan tulee sitten jo siellä ollessani. Katsoo nyt teenkö heippa-postauksen sieltä paikan päältä tabletillani. Jos laiskottaa, en tee, mutta jos tuntuu, että se ei vie aikaani ja läsnäoloani perheeltä liikaa, niin saatan sellaisen tehdä.

Kivaa matkaa sinulle Kreikkaan! Koska olet lähdössä? Muuten, mitä pidit Sidesta? Onko kokemuksesi mukaan hyvä perheelle? Jos muutamalla sanalla viitsit sanoa kokemuksesi. 🙂 Ei tarvitse yrittää perhenäkökulmasta miettiä. Ihan oma kokemuksesi olisi kiva kuulla. 🙂

Juu, kyllähän se on juurikin tämä kesä, et minäkin tartuin ekaa kertaa elämässä itseruskettavaa pulloon ja mihinkäs muuhun ku samaan Vita Liberatan LF:n boksissa tulleeseen purtiloon 😀 Sama kokemus mullakin oli eli todella kauniin, mulla vain kolmisen päivää kestäneen päivetyksen sain säärille ja käsivarsille. Nyt oon ihan koukussa 😀 Mä levitin tuotteen saman merkin levityshanskalla, joka heti meni rikki, ku niin raivokkaasti yritin olla tehokas ja nopea levittäjä! 😀 Mä ompelin pesun ja käytön jälkeen siksakilla ne hanskan palaset yhteen, ja nyt hanska on kestäny moitteetta jo ainakin kymmenkunta kertaa eikä loppua näy. Kovin riittoisa tuo pullo ei ollut, mutta todellakin hintansa arvoinen, tosin vertailukohtaa mulla ei ole juurikaan, mutta myös mulle on tärkeetä se hajuttomuus 🙂 Viettäkää mukava loma 🙂

Vain kolme päivää?! Vai siis yhdellä levityksellä kesti kolme päivää? Itse kun olen tosiaan levittänyt kahtena peräkkäisenä päivänä ja siten on lähes muuttumaton viikon ja toisen viikon aikana haalistuu pois. Mutta näihin toki vaikuttaa jokaisen yksilöllinen ihon uusiutumistahti. Toisilla nopeampi kuin toisilla. Minulla aina arvet sun muut parantuu hitaasti. 🙁

Kokeileppa ilman hanskaa. Minusta tämä on siitä mahtava, kun ei värjää käsiä. Heti levityksen jälkeen pesen kädet huolellisesti saippualla. Ei ole yhtään tullut värjäytymiä käsiin. 🙂

Olen levittänyt nämä pre/in shower itseruskettavat niillä itseruskettavien levityshanskalla ja ihan tasaista jälkeä on tullut. Olen ensin levittänyt ja antanut sitten vaikuttaa vähän ylikin ohjeistetun vaikutusajan. Nämä on ainakin molemmat olleet sellaisia gradually tanning, eli parhaan tuloksen saa muutaman päivän levityksellä, eikä ole tarvinnut pelätä liian tummaa lopputulosta heti ensimmäisen kerran jälkeen. Eikä ainakaan tarvitse varoa levityksen jälkeen vaatteita tai muitakaan tekstiilejä. Eikä tule sitä pahaa dha:n ominaishajua rusketuksen kehittyessä.

Turkissa olen käynyt vain kerran ja juuri tuolla Sidessä. Siitä on jo lähemmäs 10 vuotta aikaa. Sanotaan nyt näin, että sen jälkeen olen keskittynyt enemmän Välimeren vaihtoehdoista Kreikkaan ja Espanjaan. Niissä koen saavani näin yksin matkustavana naisena olla ehkä enemmän rauhassa, omissa oloissani. Ehkä johtuu epäsosiaalisesta luonteestani 😉 Mutta paikkana aivan loistava ja paljon hyviä perhehotelleja ja yltäkylläiset tarjoilut – ainakin jos varattuna all inclusive hotellin 🙂 Kävin ainakin Manavgatin vesiputouksilla; ei mitkään suuren suuret, mutta kaunis paikka ja muistaakseni mukavan vilvoittava ainakin silloin syyskuun yli 30 asteen lämmöissä! Ja Siden vanhakaupunki raunioideen oli kiva kierrellä. Gazipasan lentokenttä oli aika minikokoinen (ainakin silloin), vai onko teillä lennot Antalyaan? Rentouttavaa ja lämmintä lomaa teille!

Nyt menen elo-syyskuun vaihteessa tuttuun paikkaan Rodokselle, tai uusi hotelli, muuten paikka tuttu 🙂

(Vastaukseen vastaaminen ei onnistu muuten vieläkään, eli pitää kirjoittaa uusi kommentti.)

Olisitpa vaan kirjoittanut tästä sanotaan kolme viikkoa sitten 😀

Mä kyllä joka kesä käytän jonkun kerran itseruskettavaa ja tiedän sudenkuopat, kuorin ja kosteutan. Mutta koskaan en ole saanut niin epätasaista tulosta kuin tänä kesänä Vita Libaratan moussella ( valkoinen purkki medium)..! No, ehkä löytyy vielä keino millä karsin nuo epätasaisuudet pois, mutta ei ole helpoin näköjään tuollainen todella nopeasti imeytyvä mousse tällaiselle kuivaihoiselle. Luulen että nuo kaksi ne syyt on moiseen lopputulokseen.

Ja ehkä luottamus niin kovaan hypetykseen, että näillä Vita Liberatan tuotteilla ei voi epäonnistua. Ostin tietysti vielä hanskankin, vaikka oon aina aiemmin levittänyt käsin 😀 Meinaan, nyt en tehnyt sitä proseduuria että vielä juuri ennen levitystä rasvaan itseni perusteellisesti kokonaan, ei pelkästään kuivia kohtia. Tuo vaahto nyt vaan humahtaa niin nopeasti ihoon ja jos laitan yhtään polviin tai nilkkoihin ja uusiin löytyneisiin norsunihokohtiin, niin se taikoo väristä heti pari astetta tummemman niissä kohdin.

No, parhaat tulokset olen minäkin saanut asteittain ruskettavalla ja puntaroin VL:n tuotteiden edessä, mitä otan ja kysyin vielä neuvoakin, mutta sillä kertaa ei Sokkarilla löytynyt asiantuntemusta aiheesta.

Ymmärrän, että joku voi tällä saada tosi kauniin tuloksen, mulla tämä onnistui yläkropalla parhaiten. Sävy on kyllä mun iholla kehittyessään tässäkin hitusen oranssiin päin liikaa mun makuun, mut en tiedä mahtaako muunlaisia loppujenlopuksi löytyä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *