Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 23: Elemis laventelinaamio

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Glitz & Glamin joulukalenteri on edennyt 23. luukkuun. Vielä jouluaattona ja joulupäivänä availlaan luukkuja, mutta sitten Glitz & Glam jää joululomalle. Palaan viimeistään uudenvuodenaattona, mutta on paljon mahdollista, että tulen piipahtamaan pikapostauksella ennen sitä. Uudenvuodenaattona on luvassa vuoden 2017 parhaat kauneustuotteet. Voit käydä lukemassa aikaisempien vuosieni listauksia, tässä linkit:

2013
2014
2015
2016

Mutta siirrytäänkö sitten päivän luukkuun?

23. luukku

Elemis Herbal Lavender Repair Mask* -kasvonaamio löytyi tämän päivän luukusta. Elemisin tuote oli muuten myös Lookfantasticin joulukalenterissa, josta kirjoitin luukkujen 15-21 koosteen torstai-iltana. Ei kuitenkaan samat tuotteet – onneksi!

Elemis on brittiläinen brändi, jonka kerrotaan olevan Iso-Britanian johtava hoitolasarja. Siitäkin huolimatta, että Elemis on voittanut yli 200 palkintoa tuotteillaan ja kauneushoidoillaan, en minä tätä sarjaa tuntenut ennestään. Onkin siis mukavaa, että pääsen tutustumaan tähän brändiin kahden tuotteen verran, kun kahdesta kalenterista tätä sain.

Yksi asia täytyy sanoa elevenin joulukalenterista. Kasvonaamioita on aika paljon. Itsehän kyllä olen niin mielelläni näitä testaillut. Erilaisiakin ovat olleet, mutta silti aika monta.

Elemis Herbal Lavender Repair Mask on herkälle ja herkästi reagoivalle iholle tarkoitettu kasvonaamio. Sen tarkoitus on rauhoittaa ja puhdistaa herkkää ja herkästi reagoivaa ihoa. Kyseessä on siis lempeä kasvonaamio, jolla on puhdistavia ominaisuuksia. Rosmariini, timjami ja laventeli toimivat tuotteessa rauhoittavina ainesosina. Laventelilla on tuoksunakin rauhoittava vaikutus. Minun kohdallani tämä ei aivan osu, sillä en pidä laventelintuoksusta. Joku siinä tökkii. Käsittääkseni laventeli on mielipiteitä kahtia jakava, samalla tavalla kuin ruusu. Itse taas pidän ruusuntuoksusta.

Koostumus sisältää kaoliinia (valkosavi), joka on tunnettu kuivan ja herkän ihon puhdistukseen ja hoitoon toimivana tuotteena. Jopa atooppisen ihon hoitoon olen lukenut kaoliinia käytettävän. Tämä on minusta vähän yllättävää.

Elemis Herbal Lavender Repair Mask on siis savipohjainen kasvonaamio, mutta ei ollenkaan sellainen kuin savinaamiot yleensä ovat. Koostumus on täyteläinen. Savipohjaiset naamiot yleensä kuivuvat kasvoilla, alkavat halkeilla ja vähän kiristävät. Tämä Elemisin laventelinaamio ei tee tätä efektiä. Vaikka se kuivuu, tuote ei tunnu kuivattavalta eikä halkeile iholla. Tavallaan se aivan kuin katoaisi iholta kuivuttuaan. Vähän ennen huuhtelua ihollani oli kuin hiuksen hienoa puuteria, mutta muuten kasvonaamio oli kuin kadonnut. Ihmettelin vain, että tähän minä sen jätin, mutta missä se nyt on?

Lavetelinaamio levitetään puhtaille, kuiville kasvoille. Kerroksen ei tarvitse olla mitenkään älyttömän paksu, vaan ohutkin riittää. Annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen naamio huuhdellaan pois. Naamio huuhtoutuu helposti pois, joka sekin on hieman poikkeava ominaisuus savipohjaiselta naamiolta.

No sitten, mikä on fiilis Elemis Herbal Lavender Repair Mask -kasvonaamion jälkeen? En todellakaan odottanut tältä mitää, koska ihoni ei tarvinnut rauhoitusta, mutta toki puhdistusta se aina tarvitsee. Kasvojen huuhtelun jälkeen iho tuntuu ihanalta. Sellainen viileä tuulahdus tuntuu. Peilin edessä tein testin, jolla mittaan tuotteiden kykyä nostaa epäpuhtauksia pintaan, josta ne voivat poistua luonnollisesti tai *köhöm* mekaanisesti. Venytin nenänselkämyksen ihoa ja kappas, sieltä hyppi talia esiin. Tietenkin tässä on edesauttanut kaikki muutkin ihonhoitotuotteet, sillä käytän happokuorintoja ja kosteutan ihoa tehokkaasti, jotta sen pintaan ei kerrostuisi kovaa kuorta kuolleesta ihosolukosta. Lähtökohta on kuitenkin pehmeä iho, mutta silti minulla on epäpuhtauksia – joskus enemmän, joskus vain vähän. Se riippuu niin omasta viitseliäisyydestä. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että Elemis Herbal Lavender Repair Mask nostattaa talia pintaan. Varmaan kaikista tehokkainta olisi käyttää naamiota heti saunan tai suihkun jälkeen. Naamion huuhtelun jälkeen tekee mekaanisen kuorinnan, niin saa ne ”möhnät” pois ihohuokosista. Mutta jos iho on tosiaan herkkä, niin en suosittele sitä mekaanista kuorintaa. Kannattaa vain sitten käyttää naamiota ja itselleen sopivia kuorintoja.

Tämä olikin yllättäjä. Laventelintuoksu ei edelleenkään miellytä, mutta tuote onkin parempi kuin odotin. Ei tuoksu mitenkään voimakas ole, mutta kun laventeli ei ole mieleen, niin eihän se tuoksu tunnu ihanalta.

Arvonnassa minulla on täysikokoinen Elemis Herbal Lavender Repair Mask* -kasvonaamio! Tämä tuote soveltuu kaikille ihotyypeille, iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Jos laventelinen savinaamio kiehtoo ja haluaisit kokeilla arpaonneasi, niin tässä osallistumisohjeet:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro pidätkö laventelintuoksusta? Haluan nähdä miten Glitz & Glamin lukijoissa mielipide jakautuu.
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy to 28.12. klo 23.59.

Vielä huomenna ja ylihuomenna avautuu luukut! Sitten minä ja blogini jäädään pienelle lomalle. Käyn hyväksymässä arvontaosallistumisia, mutta vähän hitaammalla tahdilla, kuin tässä olen joulua odotellessa tehnyt. Älä siis hätäänny, jos kommenttisi ei ilmesty muutamassa tunnissa.

Ihanaa joulua!

Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:

Lue myös

X