Glitz & Glam

Kaksoispuhdistajat & koostumustaan muuttavat puhdistustuotteet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu Lieracin maahantuojalta.

Vähänkin blogiani lukeneena ei ole voinut välttyä aiheelta kaksoispuhdistus. Vielä muutamia vuosia sitten en oikein käsittänyt sen ideaa, kun mielestäni yhdellä tuotteella, yhdellä pesulla, piti tulla puhdasta. Usein silmämääräisesti olikin näin. Kuitenkin ihooni on vuosia jäänyt meikki- ja saastejäämiä, talia myöten, kun puhdistin meikin vain yhdellä tuotteella. Koko kaksoispuhdistuksen ideologia on peräisin Aasiasta – yllätys, yllätys! Sieltähän nämä kaikki ihonhoidon perusteellisemmat rituaalit ja mahtavimmat keksinnöt tuntuvan tulevan. Länsimaiset brändit ovat nyt tämän 2010-luvun ajan seuranneet mitä tässä globalisoituneessa maailmassa tapahtuu sekä mitä kuluttajat nyt haluavat. Hellävaraisesti puhdistettu iho on yksi iso juttu. Meille suomalaisille varmasti aika helppo ”myydä” tätä ideaa, sillä me arvostamme puhtautta. Onhan meillä termejäkin saunanraikas, putipuhdas jne. Me arvostamme ja ihannoimme puhtautta.

Lierac on ns. apteekkimerkki. Minulle on kehittynyt hyvin syvä arvostus Lieracin tuotteita kohtaan, sillä ne ovat olleet kokemukseni mukaan laadukkaita ja hyvin minulla toimivia. Lierac Double Cleanser -kaksoispuhdistajien ideana on toimia kaksoispuhdistajan tavoin yhdellä tuotteella. Voisin luonnehtia Lierac Double Cleanser -tuotteita laiskan puhdistajan tuotteiksi, mutta sanon mieluummin nopeutta arvostavan tuotteiksi.

Lierac kertoo tuotelinjastaan seuraavasti: 

”Vain syväpuhdistus pystyy poistamaan sekä meikin että ihoon kertyneet toksiinit ja kuolleet solut, ja jopa erilaiset ympäristöstä peräisin olevat hiukkaset. Tästä syystä aasialaiset ovat kehittäneet kaksoispuhdistuksen. Kyseessä on kaksivaiheinen, perusteellinen puhdistus, jossa ensin poistetaan meikki ja ihon pinnalla olevat epäpuhtaudet ja toisessa vaiheessa hiki, tali ja kuolleet ihosolut. Kauneushoitolat käyttävät ionipuhdistusta, joka hyödyntää positiivisesti ja negatiivisesti varautuneita elektrodeja. Magneetin tavoin laite vetää puoleensa epäpuhtauksia niin ihon pinta- kuin syvemmistäkin kerroksista.
Lierac Laboratories on nyt kehittänyt uudenlaisen, ihon pintaan ja syvempiin kerroksiin vaikuttavan kaksoispuhdistusmenetelmän, joka on saanut inspiraationsa ionipuhdistuksesta. Tämä äärimmäisen tehokas menetelmä perustuu sekä positiivisesti että negatiivisesti varautuneeseen mikromagneettiin, joka vetää puoleensa joka ainoan epäpuhtauden ihon eri kerroksista. Jopa verrattuna ammattimaiseen ihonpuhdistusharjaan, joka poistaa epäpuhtaudet syvältä huokosten sisältä, Lierac Double Cleanser -kaksoispuhdistajilla saavutetaan parempi tulos. Niitä on kolme aisteja hyväilevää versiota, emulsio, balsami ja vaahtoava voide, niin että jokaiselle ihotyypille ja joka käyttötottumukseen löytyy varmasti omansa. Ja kirsikkana kakkuun: hoitorituaalin täydentävä Gel Lotion, nesteeksi muuttuva geeli, joka kasvoveden tapaan viimeistelee puhdistuksen.”

Lyhyesti kiteytettynä, Lierac Double Cleanser -puhdistustuotteista kolme on tarkoitettu yksinään hoitamaan kaksoispuhdistuksen, ja yksi tuote viimeistelemään puhtaus ja valmistelemaan ihoa ennen kosteutusta. Tuotteissa on käytetty tämän Lieracin kertoman teknologian lisäksi mikrokuorivia, ihoa sileyttäviä entsyymejä (AHA-happoja) sekä ihoa kosteuttavaa ja sitä kautta juonteita häivyttävää hyaluronihappoa.

Minkälaisia Lieracin Double Cleanser -kaksoispuhdistajat sitten ovat?

LIERAC BALM-IN-OIL

Balm-In-Oil on erityisesti kuivalle iholle tarkoitettu kasvojen puhdistustuote. Itse luonnehtisin tämän myös vedenkestävien meikkien sekä ylipäänsä meikkaavien puhdistustuotteeksi. Samalla kun öljyt puhdistavat kasvoilta rasvaliukoisen lian ja meikin, ne myös pehmentävät ja hoitavat ihoa.

Tuotetta pyöritellään sormin kuiville kasvoille. Kun meikki ja lika on saatu irtoamaan, kostutetaan käsiä ja emulgoidaan puhdistusbalsami. Tuotteen öljyisyys ja rasvaisuus lähtee liukenemaan emulgoinnista ja huuhdellessa meikki, lika ja itse puhdistustuote huuhtoutuvat pois.

Koostumus on aluksi hyvin kiinteä, eli tuote on balsamia.

Ihon lämpö saa balsamin muuttumaan öljyksi, joka saa meikin ja rasvaliukoiset epäpuhtaudet irtoamaan iholta. Tällä tuotteella irtoaa vedenkestävät meikkituotteet.

Kun mukaan lisää vettä, muuttuu balsamista öljyksi muuttunut puhdistustuote maitomaiseksi. Puhdistusbalsami liukenee veteen ja vie mukanaan meikin ja lian kasvoilta.

Lopputulos: Meikki lähtee iholta tehokkaasti ja tuote tuntuu hellävaraiselta. Kuitenkin itse koen tarpeelliseksi tehdä vielä toisen puhdistuksen, sillä tuotteen öljyt eivät lähde haalealla vedellä omaan makuuni riittävän hyvin. Loistava tuote, jos tekee vaahtoavalla puhdistajalla toisen vaiheen puhdistuksen.

LIERAC CREME-IN-FOAM

Rasvaiselle ja sekaiholle erityisesti suunnattu puhdistusvoide. Tämä tuote on niittänyt mainetta ja saanut kiitoksia. Minäkin yhdyn ylistäjien joukkoon. Mutta niin, minullahan on sekaiho, joten kuulun kohderyhmään. Puhdistusvoide on ihanan hellä iholle, mutta silti tehokas puhdistaja. Creme-In-Foam on vaahtoutuva voide, joka puhdistavuutensa lisäksi pehmentää ihoa.

Puhdistusvoide pyöritellään sormin kuiville kasvoille. Sormia kostutetaan välissä ja näin aloitetaan tuotteen emulgointi sormin pyörittelemällä. Lopuksi tuote huuhdellaan vedellä.

Minäpä olen välillä vähän ”rebel”, enkä noudata tuotteiden käyttöohjeita orjallisesti. Olen käyttänyt tätä puhdistusvoidetta myös kakkosvaiheen putsarina. Eli olen ensin puhdistanut balsamilla ja viimeistellyt puhdistuksen tällä voiteella. Toimii!

Koostumus on voidemainen, kuten nimestäkin voi jo päätellä.

Vaahtoavuus on keskiverto. Välillä vaahtoa syntyy vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän. On paljon kiinni siitä, onko iholla runsaasti rasvaisuutta. Jos on, vaahtoavuus on keveämpi. Jos ei ole rasvaisuutta, vaahtoa syntyy enemmän.

Lopputulos: Puhdas iho, joka on pehmeä. Ihosta ei tule natisevan puhdas tai kuivuudesta kiristelevä. Mukavan kosteuttava puhdistaja. Ei poista vedenkestävää meikkiä, mutta kevyt meikki lähtee tällä yksinäänkin. Ihana tuote kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen sekä meikittömien kasvojen puhdistukseen. Minun suosikkini!

LIERAC MILK-IN-WATER

Puhdistusmaito vai misellivesi? Tämä on molempia! Lierac on yhdistänyt miselliveden huipputehon puhdistusmaidon lempeyteen. Äärimmäisen hyvä herkemmille silmille silmämeikin puhdistukseen.

Tätä puhdistusmaidon ja miselliveden yhdistelmää ei tarvitse huuhdella pois. Pumppupullosta annostellaan vanulapulle ja pyyhitään kasvot.

Koostumus on ensin maitomainen ja väriltään valkea.

Iholla tuote muuttuu hyvin nopeasti kirkkaaksi ja nestemäiseksi. Aivan kuten misellivedet yleensä ovat.

Lopputulos: Jos puhdistusmaidot ovat mieleen, niin ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tämän! Koska ko. tuoteryhmä ei ole omiin mieltymyksiini osuva, en lämmennyt tuotteelle.

LIERAC GEL-IN-WATER

Gel-In-Water on viimeistelytuote. Kun ensin kasvot on puhdistettu jollakin edellä mainitulla ja esittelemälläni tuotteella, puhtaus viimeistellään ja kasvot jo valmistellaan kosteuttaville tuotteille.

Gel-In-Water annostellaan vanulapulle, jolla pyyhitään kasvot kauttaaltaan, silmänympärysihoa välttäen.

Koostumus on ensin geelimäinen ja kirkas.

Tuote muuttuu iholle hierottaessa nestemäiseksi ja viimeistelee puhdistuksen, mutta selkeästi antaa iholle kosteutta. Aivan kuin olisi käyttänyt hoitovettä iholle.

Lopputulos: Raikastaa ja kosteuttaa ihoa, kun samalla viimeistelee puhtauden. Tuntuu todella hyvältä iholla. Vaikka koostumus on geelimäinen aluksi, se tosiaan muuttuu iholla nestemäiseksi. Hyvä tuote puhtauden viimeistelyyn ja ihon valmisteluun ennen hoitotuotteiden levitystä.

Lieracin Double Cleanser -kaksoispuhdistajat ovat kokeilun arvoinen juttu. Koska olen mieltynyt öljyisiin puhdistajiin sekä vaahtoaviin puhdistusvoiteisiin, on varmasti aika selvää, että pidin niistä eniten. Vaikka Lieracin Double Cleanser -sarjan tuotteissa ei olekaan ideana käyttää balsamia ja voidetta peräkkäin, minä olen todennut niiden yhteiskäytön meikinpoistossa parhaimmaksi. Saan kasvoni todella puhtaaksi tiukkaakin tiukemmin pysyvistä meikeistäni. Silti en käytä iholleni liian voimakkaita tuotteita. Jos minulla ei ole meikkiä, on pelkkä puhdistusvoide ollut ihana käyttää. Siitä tuli lempparini! En ollenkaan ihmettele sen suosiota.

Puhdistusmaidot eivät oikein ole minun juttuni. Jos olisivat, saattaisin pitää tästä Lieracin puhdistusmaidon ja miselliveden yhdistelmästä. Tavalliset puhdistusmaidot jättävät vähän ”lähmäisen” tunteen kasvoilleni. Tämä sitten taas ei jätä vastaavaa. On paljon keveämpi tunne kasvoilla. Mutta jotenkin vaan olen niin vesihuuhtelun kannalla, että en ilman huuhtelua osaa tällaisia tuotteita käyttää.

Mitä sitten tulee puhdistuksen viimeistelytuotteeseen. Gel-In-Water on kiva ja toimii tehtävässään. On aika kiva myös pikapuhdistajana. Eli jos iholla ei ole meikkiä, eikä oikein muutenkaan likaa ja talia, niin tällä freesaa kasvot kivasti ennen meikkaamista.

Lierac Double Cleanser -kaksoispuhdistajat löytyvät monista apteekeista ja verkkoapteekeista. Joitakin näitä löytyy myös matkakokoisina. Vinkiksi vaan, jos haluaa ensin testata pienemmällä pakkauksella ja pienemmällä hinnalla.

Kaunista ja talvista keskiviikkoa! Sinnitelkää vielä pakkasten kanssa ja muistakaa puhdistaa ihoa hellävaraisesti ja kosteuttaa sekä suojata. Pian se kevät sieltä tulee ja sitten taas ihonhoidossa helpottaa.

X