Glitz & Glam

Onko kasvosuihkeista hyötyä? Mikä niiden idea oikein on?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olen hehkutellut erilaisia kasvosuihkeita viimeisen 1-2 vuotta. Monessa postauksessa kerron niiden erilaisista funktioista, mutta en ole pyhittänyt aiheelle aivan omaa postausta. Tänään sukellan tähän aiheeseen.

Kasvosuihkeita on monenlaisia. Niitä on ollut jo vuosia ja vuosia, mutta ovat selkeästi nousseet trendituotteeksi nyt viimeisimpien vuosien aikana. Nykyään on tarjolla kasvosuihkeita vähän joka lähtöön. Moni kasvosuihke on soveltuva vähän kaikkeen, joku sitten taas toimii paremmin vain yhdessä tehtävässään. Kasvosuihkeita on eri ihotyypeille sekä erilaisilla lupauksilla. On aika paljon käyttäjästä kiinni, että mikä sopii tai toimii kenelläkin. Mitä muita tuotteita hän käyttää, mitä odotuksia hänellä on tuotetta kohtaan.

Käyn nyt läpi miten eri tavoin kasvosuihkeita voi käyttää, ja laitan linkkaukset postauksiini, joissa olen esitellyt tai käyttänyt jotain siihen tarkoitukseen soveltuvaa kasvosuihketta. Jotkut suihkeet saattavat olla monessa kohdassa, sillä ne saattavat toimia monessa eri käyttötarkoituksessa. Ihan vain vinkiksi ja lisäinformaatioksi aiheesta kiinnostuneille.

Ihonhoidolliset & pohjustavat kasvosuihkeet

Ihonhoidolliset kasvosuihkeet ovat yleensä todella kosteuttavia ja niissä saattaa olla muita ihoa hoitavia ominaisuuksia. Sanoisin, että tavallaan tällaiset kasvosuihkeet ovat vastaavia kuin hoitovedet, eli ”essencet”. Ihonhoidolliset sopivat usein myös meikin päälle, mutta harvoin niillä on rasvoittuvalle iholle apua meikin kiinnityksessä.

Kosteuttavat ja ihoa hoitavat:

Elizabeth Arden Eight Hour Mist
Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs & Rosewater
Pixi Vitamin Wakeup Mist
Pixi Glow Mist

Pohjustavat kasvosuihkeet ovat sitten taas suihkeita, joilla saattaa olla myös meikkiä kiinnittäviäkin ominaisuuksia. Niiden tarkoitus on ”prepata” kasvojen ihoa ennen meikkipohjan levitystä, eli ovat kevyempi primeri. Tietenkään tällaiset pohjustavat suihkeet eivät ole tehokkaimpia häivyttämään ihohuokosia, ihon epätasaista pintaa tai väriä. Ne luovat sellaisen pinnan, jolle meikkituote tarraisi paremmin tai luo pinnan, jolle meikkituote tasoittuisi helpommin. Jos oma iho on jo valmiiksi hyvä, ei tällainen pohjustaja välttämättä tuo lisäarvoa meikkaukselle. Vastaavasti ne eivät tuo valtavaa apua, jos sävyeroja tai todella epätasaista ihon pintaa halutaan tasoittaa.

Pohjustavat kasvosuihkeet:

5 parasta pohjustavaa kasvosuihketta

Kasvosuihke avuksi meikkivoiteen levitykseen

Tästä on tullut minulle nykyään ihan päivittäinen tapa. Ennen suihkutin meikkiä kiinnittävää kasvosuihketta vain erityistapauksissa. Silloin kun meikin piti kestää hyvänä mahdollisimman pitkään. Käyttämäni kasvosuihke oli sen verran arvokasta, että en raaskinut sitä joka päivä meikkisieneen suihkutella. Sittemmin ryhdyin kokeilemaan kasvosuihkeita ihan lisäkosteutus mielessä, ja otin käyttööni kasvosuihkeita, jotka ovat muuten meinanneet jäädä käyttämättä syystä tai toisesta. Täällä postaus, jossa kerron asiasta enemmän.

Edullinen kasvosuihke tähän tarkoitukseen:

Avon Mark Magix Prep and Set Spray

Hintavampi vaihtoehto:

Urban Decay Chill Cooling & Hydrating Makeup Setting Spray

Kostean ja nahkean lopputuloksen antava:

Pixi Vitamin Wakeup Mist

Meikkiä kiinnittävät ja meikin päältä kasvoja kosteuttavat kasvosuihkeet

Aika moni valmistaja lupaa meikkiä kiinnittäviä ominaisuuksia kasvosuihkeilleen. Olen huomannut, että toiset kasvosuihkeet ovat tehokkaampia kiinnittäjiä kuin toiset. Toiset kasvosuihkeet ovat mielestäni enemmän kosteuttavia ja meikkipohjaa freesaavia. Talvella tykkäsin kaikista eniten kosteuttavista. Tykkään laittaa kevyen puuterin meikkivoiteen päälle, koska kuitenkin sekaihoni alkaa helposti kiillellä. Kasvosuihkeella saan näppärästi palautettua kosteuden meikkipohjan pintaan. Kesällä taas haluan kiinnittävyyttä, sillä kesäisin ihostani tulee rasvoittuvampia. Tällöin kaikki apu on tarpeen.

Näistä postauksista löydät suosikkejani tähän tarkoitukseen:

5 parasta meikin viimeistelysuihketta
Avon Mark Magix Prep and Set Spray
GlamGlow Glowsetter Make-Up Setting Spray
Elizabeth Arden Eight Hour Mist

Aurinkosuoja meikin päälle

Aurinkosuojallinen kasvosuihke on silloin kätevä, kun haluaa lisätä aurinkosuojaa meikin päälle. Sehän tiedetään, että aurinkosuojan teho heikkenee muutamassa tunnissa ja sitä tulisi lisätä, varsinkin jos hikoilee voimakkaasti. Jos käyttää meikkiä, on aurinkosuojan lisääminen kasvoille ollut vähän haastavaa. Jos vertaa aurinkovoiteen ja suojakertoimellisen suihkeen suojaavuuden tehoa, ei tällainen kasvosuihke pysty antamaan yhtä hyvää suojaa kuin voide. Mutta kasvosuihke on hyvä lisä suojakertoimellisen päivävoiteen, primerin tai meikkivoiteen päälle käytettäväksi ja lisättäväksi pitkin päivää.

Aurinkosuojakertoimelliset kasvosuihkeet:

Pixi Sun Mist 
Nannic UV Shield

Matta- ja hehkusuihkeet

Sitten aika uusina juttuina ovat tulleet kaksifaasiset kasvosuihkeet. Mattaisen lopputuloksen antava puuterisuihke sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle. Öljyä sisältävä kasvosuihke on mahtava kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Helmiäismäistä hehkua antava kasvosuihke sopii kaikille, jotka haluavat kunnolla valoa ja hehkua kasvoille. Keveästi kimalteleva kasvosuihke on aika kiva ja yllättävän luonnollinen, vaikka kuulostaa hyvin erikoiselta. Näissä suihkeissa on tärkeää, että pullo ravistetaan kunnolla ennen käyttöä. Jauheita sisältävät kasvosuihkeet tulee ravistaa aivan väsymiseen asti. Muuten tulee epätasainen lopputulos. Lisäksi suihkepullon suuaukko kannattaa pitää puhtaana.

Mattaava:

L’Oréal Paris Infallible Fixing Mist

Kuivalle iholle hehkua öljystä:

Pixi Glow Mist

Hehkua ja hohdetta antava:

essence glow to go illuminating setting spray

Ovatko kasvosuihkeet tarpeellisia?

Minun on pakko myöntää, että en aluksi tajunnut niiden tarpeellisuutta itselleni. Johtui varmasti siitä, että loppujen lopuksi en tarvinnut ensimmäisten kasvosuihketestailujen aikaan niitä. En tarvinnut mitään lisäkosteutta, sillä aikoinaan puuterikerroksista huolimatta, meikkipohjat sulivat kasvoilleni. Ne olivat ihan kivoja, mutta eivät tuolloin jääneet jatkuvaan käyttööni. Meikkiä kiinnittävistä suihkeista en siihen aikaan kokenut saavani suurta apua. Vähän, mutta kuitenkin sen verran vähäistä, että harvoin meikkiä kiinnittelin millään kasvosuihkeella. Voin sanoa, että minulle kasvosuihke ei ollut mitenkään tarpeellinen.

Siksi tulen johtopäätökseen, että kasvosuihkeet eivät ole kaikille tarpeellisia. Oma ”tarpeeni” on nykyään toinen. En välttämättä tarvitse ihonhoidollista kasvosuihketta, sillä voin hyvin käyttää hoitovesiä käsin levittämällä. Pidän siitä enemmän, että annostelen hoitoveden käsille ja siitä kasvoille. Mutta olen koukuttunut suihkauttamaan kosteuttavan tai kosteuttavan sekä kiinnittävän kasvosuihkeen meikin päälle. Olen nyt huomannut saavani niistä apuja, kun valitsen oikean suihkeen oikeaan tarkoitukseen. Meikkisienen kostutan sen hetken tarpeen mukaisella kasvosuihkeella. Koska olen kokenut tietyt kasvosuihkeet toimiviksi tiettyihin tarkoituksiin, olen niistä jonkun verran kirjoitellut tänne blogiinkin.

Lopputulos siis, että ei välttämätön, mutta voi olla suureksikin avuksi. Ihmeitä ei kannata odottaa, mutta saatat yllättyä, jos kohdallesi osuu tarpeidesi mukainen tuote. Ilman tarvetta tai ongelmaa, ei voi kyllä syntyä suuria kokemuksiakaan. Siksi en itse aikoinaan saanut kiinni kasvosuihkeiden ideasta.

Käytätkö kasvosuihkeita? Jos käytät niin mitä ja mihin tarkoitukseen?

X