Glitz & Glam

Ihoa kosteuttava kasvojen puhdistustuote

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Lookfantasticilta

Pakko sanoa, etten edes muistanutkaan miten paljon talvi voi vaikuttaa ihon kuivuuteen. Viime talvi oli niin leuto ja kostea täällä eteläisessä Suomessa, ettei ihokaan ollut koetuksella. Tämä vuosi alkoi aivan erilaisissa merkeissä, eikä ennusteet lupaile ihoystävällisempiä aikoja vielä pitkään aikaan.

Olen kuullut todella runsaasti kehuja apteekkimerkki Ceraven kasvojen puhdistajista. On jo pitkään pitänyt itsekin kokeilla.

Kun sain testiini Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanser -puhdistusvoiteen, olin erittäin innoissani. Cerave ei siis ole mikään kallis merkki, vaan oikeastaan aika edullinen apteekkikosmetiikkabrändi.

Olen havainnut, että innostun selkeästi enemmän, kun löydän edullisista tuotteista helmiä, joista kertoa muillekin. Kalliilta merkiltä odotan jo itsestäänselvyytenä tiettyjä asioita, joten niiden täytyy usein olla täysin ylivertaisia, että vastaavalla tasolla kokisin innostumista.

Ceravella on kaksi hyvin samannimistä kosteuttavaa kasvojen puhdistusvoidetta: *Hydrating Cleanser ja *Hydrating Cream-to-Foam Cleanser. Ensin luulin näitä kahta samaksi tuotteeksi, mutta luettuani niin ristiriitaista tietoa omien käyttökokemuksieni kanssa, tavasin tarkemmin pakkauksien nimiä.

Suurimpana erona löysin, että Hydrating Cleanser ei vaahtoudu, eikä sitä suositella silmänympärysiholle. Sitä vastoin tämä testaamani Hydrating Cream-to-Foam vaahtoutuu kevyesti ja soveltuu myös silmämeikinpuhdistukseen.

Kannattaa olla tarkkana, sillä Ceravelta löytyy vielä kolmaskin kasvojen puhdistaja, *Foaming Cleanser -puhdistusgeeli, joka on suunnattu normaalille ja rasvoittuvalle iholle.

Nuo Hydrating Cleanser ja Foaming Cleanser ovat ilmeisesti olleet pidempään markkinoilla, ja tämä Hydrating Cream-to-Foam Cleanser on uudempi tulokas. Näitä kaikkia kolmea yhdistää ihoa kosteuttavat ja hoitavat ominaisuudet.

Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanser on hajusteeton sekä erittäin hellävarainen kasvojen puhdistaja. Siksi sitä suositellaan monille herkkäihoisillekin.

Cerave sisältää kolmea keramidia ja hyaluronihappoa, jotka ovat hyviä ainesosia kuivan ihon hoidossa. Hyaluronihappo on luultavasti tuttu ainesosa useille. Keramidit eivät välttämättä ole kaikille yhtä tuttuja.

Lyhyesti ilmaistuna, keramidit estävät kosteuden haihtumista ihossa. Tällaisena pimeänä vuodenaikana iho ei pysty tuottamaan keramideja samalla tavalla kuin valoisaan vuodenaikaan. Siksi keramidit ovat olennaisia kuivan ihon hoidossa talvella.

Lue myös: Miksi iho kuivuu talvella?

Koostumukseltaan puhdistusvoide näyttää kosteusvoiteelta, se oikeastaan tuntuukin siltä. Pehmeää, täyteläistä ja miellyttävää iholla. Puhdistusvoidetta pyöritellään kostutetuille kasvoille sormien avulla.

Tuotetta voidaan käyttää myös silmänympärysiholla, mutta luonnollisestikin puhdistusvoiteen joutumista silmiin tulisi välttää.

Hydrating Cream-to-Foam vaahtoutuu kevyesti kosteille kasvoille pyöritellessä. Puhdistaja irrottaa likaa ja meikkiä kasvoilta, mutta ei poista kaikkia ihon luontaisia suojamuureja. Tuote huuhtoutuu vaivattomasti kasvoilta, eikä jätä ollenkaan rasvaista tunnetta.

Mutta ihan parasta tässä puhdistajassa on sen jättämä kosteuden tunne kasvoille. Wau! Ihoa ei kiristä, eikä kuumota. Tuntuu kuin olisi jo laittanut jonkun keveän seerumin kasvoille, mutta silti iho tuntuu puhtaalta.

Hämmennyin oikein, miten hyvä puhdistaja tämä on! En keksi oikeastaan mitään moitittavaa, koska tuotteessa täyttyy monta suosikkiominaisuuttani.

  • Pumppupullo
  • Vaahtoava
  • Ei jätä rasvaista tunnetta
  • Puhdistaa kevyen meikin tai viimeistelee kaksivaiheisen puhdistuksen toisessa vaiheessa
  • Soveltuu silmänympärysiholle
  • Kosteuttaa ihoa
  • Ei pese liian voimakkaasti ja on hellävarainen
  • Melko edullinen

No yhden heikkouden sittenkin keksin, Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanseria ei löydy Suomesta. Kahta muuta puhdistajaa kyllä löytyy, mutta ei tätä vaahtoutuvaa voidetta.

Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanseria voi tilata *Lookfantasticilta. Muita minulle tuttuja verkkokauppoja en oikeastaan löytänytkään, mutta ehkä tämä uutuus tulee Suomessakin laajempaan myyntiin. Hydrating Cleanseria ja Foaming Cleanseria sitten taas löytyy monista apteekki- ja kosmetiikkaverkkokaupoista.

Alennuskoodi Lookfantasticille

Huomasin, että tällä hetkellä koodilla TALVIALE saa pienen alennuksen myös Cerave Hydrating Cream-to-Foam Cleanserista.

Ovatko Ceraven tuotteet sinulle tuttuja? Suosittelisitko jotain?

 

Lue myös:

Älyttömän hyvä puhdistusöljy!

5 parasta alle 10 euron ihonhoitotuotetta

5 parasta käsivoidetta kylmyyden kuivattamille käsille

Lue myös

X