Glitz & Glam

Ylellinen kulttituote meikinpoistoon

Tänään esittelen Emma Hardien yhden tunnetuimmista kulttituotteista, Moringa Cleansing Balm. Tämä monipuolinen kasvojen puhdistustuote on saanut lukuisia palkintoja vuosien varrella.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tänään esittelen Emma Hardien yhden tunnetuimmista kulttituotteista, Moringa Cleansing Balm. Tämä monipuolinen kasvojen puhdistustuote on saanut lukuisia palkintoja vuosien varrella.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Saatu ilmaistuote

Toiset rakastavat täyteläisiä puhdistusbalmeja, toiset taas ohutta puhdistusöljyä. Itse kuulun jälkimmäisiin, mutta välillä kohdalleni osuu niin hyvä puhdistusbalmi, että haluan siitä kertoa muillekin. Tämä puhdistusbalmi on ylellisyydestä pitäville!

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm

Emma Hardie on meillä Suomessa vähemmän tunnettu brändi, mutta Englannissa se on niittänyt mainetta. Siellä se on yksi johtavista ihonhoitosarjoista.

Emma Hardien Moringa Cleansing Balm on tehokkaasti, mutta hellävaraisesti meikkiä ja ihohuokosia syväpuhdistava puhdistusbalmi. Tällaisia tuotteita kutsutaan myös nimillä puhdistusvoide tai puhdistusbalsami, mutta puhdistusbalmi alkaa olla aika vakiintunut ilmaisu suomen kielessä – ainakin kosmetiikkapiireissä.

Pakkauksen mukana tulee kaksipuolinen Dual-Action Professional Cleansing Cloth -puhdistusliina, jonka mikrokuituinen puoli viimeistelee meikinpuhdistuksen ja musliinipuoli kuorii ihosta kirkkaamman.

Lue myös: Testasin puhdistuuko meikki pelkällä vedellä ja puhdistuspyyhkeellä

Koska usein puhdistusbalmit eivät ole vesiliukoisia, niin pakkauksen mukana tullut liina sai minut epäilemään, ettei Moringa Cleansing Balm liukene vedellä. Onneksi epäilykseni osoittautui vääräksi – joskus on mukavaa olla väärässä.

Siihen on kaksi syytä, miksi en pidä veteen liukeamattomista balmeista ja öljyistä.

  1. Jos balmi tai öljy ei liukene veteen, se on äärimmäisen vaikea saada pois iholta. Poistaakseen sen rasvan ja meikin, täytyy käyttää liinaa ja/tai aika vahvaa puhdistustuotetta, joka puhdistaa rasvaa. Silloin ihon omat luontaisetkin rasvat lähtevät, jolloin iho voi ärtyä.
  2. Veteen liukeamattomat rasvat ja öljyt saattavat tukkia viemäriputket. Eihän kinkkurasvaakaan saa kaataa viemäriin. Onhan toki päivittäinen kasvojen puhdistus paljon pienempää kuin monta desilitraa kinkkurasvaa, mutta minua epäilyttää silti. Kun kasvojen puhdistuksesta tulee veteen liukeamattomia rasvoja päivittäin viemäriin, voivat ne pahimmassa tapauksessa kertyä putkien seinämiin ja aiheuttaa tukkeutumisia.

Koska kyseessä on ylellinen kosmetiikkabrändi, mukana tulee myös spaatteli, jolla annostella tuotetta.

Puhdistusbalmi on öljymäinen puhdistustuote, joka on kiinteää, mutta ”sulaa” ihon lämmöstä juoksevammaksi öljyksi. Balmi sisältää viinirypäleen siemenöljyä, manteliöljyä, sitrushedelmien öljyjä, katajaöljyä, auringonkukkaöljyä, moringauutetta ja erilaisia kukkaöljyjä sekä uutteita.

VINKKI!

Koska Moringa Cleansing Balm on erittäin ravitseva ja ihoa hoitava, valmistaja vinkkaa käyttämään balmia yli yön kasvohoitona. Tätä en ole kokeillut, mutta Emma vinkkaa, että iho näyttää ja tuntuu kosteutetulta, sileämmältä sekä nuorekkaammalta.

Jos tuo yöhoito tuntuu ajatuksena vieraalta, niin voihan balmin antaa olla 5-10 minuuttia kasvoilla ennen huuhtelua.

Lämpö notkistaa balmin öljymäiseksi. Siksi puhdistusbalmit tulee ensin hieroa käsissä öljyksi, jonka jälkeen tuote viedään kuiville kasvoille.

Moringa Cleansing Balm muuntuu hyvin nopeasti notkeaksi, täyteläiseksi öljyksi. Kasvoilla sormin pyöritellessä se liuottaa meikin ja epäpuhtauksia ihohuokosista.

Kun meikki on liuotettu kasvoilta, kostutetaan sormia lämpimällä vedellä ja aloitetaan tuotteen emulgointi. Vesi muuttaa liukkaan, rasvaisen öljyn maitomaiseksi, joka on emulgoinnin jälkeen vaivaton huuhdella pois kasvoilta lämpimän veden avulla.

Puhdistusbalmi voidaan poistaa myös mukana tulevan liinan avulla. Kun meikki on liuotettu irti kasvoilta balmin avulla, aloitetaan lämpimällä vedellä kostutetulla liinalla pyyhkiminen pyörittelevin liikkein. Liinan pehmeämpi mikrokuitupuoli puhdistaa ihoa, nurjalta puolelta näyttävä musliinipuoli kuorii ihoa.

Puhdistusliinaa käyttäessä iho kieltämättä tuntuu erityisen puhtaalta ja ihanalta, mutta ilman liinaakin Emma Hardien puhdistusbalmi tekee todella hyvän lopputuloksen. Se puhdistaa minun erään erittäin haastavan ripsivärinkin, joka jää pandasilmiksi heikkotehoisilla puhdistustuotteilla puhdistettaessa.

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm tuoksuukin niin ylelliselle! Olen rakastunut tuoksuun. Mietin jo ensimmäisellä käyttökerralla, että miksi tuoksu on niin tuttu. Hetken päästä muistinkin syyn. Moringa Cleansing Balm tuoksuu lähes samalta kuin suosikkipuhdistusöljyni, Tonymoly Nutra Energy Cleansing Oil!

Kuvailin tuota suosikkiani seuraavasti:

”Öljyssä on hyvältä tuoksuva kukkaistuoksu, joka on kieltämättä aika voimakas. Minua tuoksu ei häiritse, mutta informaatioksi voimakkaita tuoksuja kaihtaville.”

Olen koukussa tuohon kukkaistuoksuun, joka löytyy myös tästä Emma Hardien puhdistusbalmista. Tein tuoksuvertailua, jossa huomasin, että Emma Hardiessa tuoksuu myös appelsiininkukka, mutta muuten hyvin samanlainen kukkaistuoksu.

Makuasia, kumman kokee paremmaksi tuoksuksi. Minuun vetoaa appelsiininkukka, joten siitä syystä Emma Hardien puhdistusbalmi tuoksuu aavistuksen paremmalle kuin edullisempi Tonymolyn puhdistusöljy.

Lue myös: Ostin älyttömän hyvän puhdistusöljyn – tehokas meikinpoistaja

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm on lunastanut paikkansa parhaimpien puhdistusbalmien joukkoon. Vaikka suosin ensisijaisesti puhdistusöljyjä, jotkut puhdistusbalmit pääsevät suosiooni. Olen aika tarkka siitä, minkälaisista öljyistä pidän.

Onneksi Emma Hardien puhdistusbalmi osoittautui veteen liukenevaksi. Jos tuote ei olisi ollut vesiliukoinen, en olisi tätä edes esitellyt teille.

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm -pakkaus Dual-Action Professional Cleansing Cloth -puhdistusliinalla maksaa 53,45 € / 100 ml.

Tämän setin voit *tilata esimerkiksi täältä!

Jos et halua puhdistusliinaa, mutta haluaisit kokeilla Emma Hardien puhdistusbalmia ja kosteusvoidetta, niin *täältä voit tilata ne!

Minua kovasti kiinnostaa tietää, kuinka moni suosii nimenomaan puhdistusbalmia puhdistusöljyn sijaan? Ja miksi mieluummin balmi?

 

Lue myös:

5 parasta puhdistusbalmia – öljyksi sulavat kasvojen puhdistajat

Testasin puhdistuuko meikki pelkällä vedellä ja puhdistuspyyhkeellä

5 parasta puhdistusöljyä – päivitetty listaus

X