Glitz & Glam

Rasvoittuvan ja sekaihon kosteuttava ja tasapainottava kasvovoide

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kevät on jo täällä, joten rasvoittuva ja sekaiho on hiljakseen muuttunut rasvoittuvaisempaan suuntaan. Testasin ylellistä kasvovoidetta, joka kosteuttaa ja tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aika usein puhutaan kuivasta ihosta ja sen kosteutuksesta. Näin toimin itsekin vähän liiankin usein, vaikka en sillä tarkoita, että kaikilla olisi oikeasti kuiva iho. Kuiva iho on joko ihotyyppi tai se voi olla myös ihon tila – johtuuko kuivuus kosteusköyhyydestä vai ihon rasvatasapainon häiriintymisestä. Syitä voi olla monia, mutta puhuttaessa ihon tilasta, puhutaan kuivasta ihosta. Siksi luulen, että hyvinkin moni luulee omaavansa kuivan ihotyypin, vaikka kyseessä olisikin enemminkin epätasapaino kosteudessa tai rasvoissa.

Vastaavasti yllättävän moni luulee ihotyyppiään rasvoittuvaksi, jos iho kiiltää ja rasvoittuu herkästi. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään. Luulin vuosia, että minulla on rasvoittuva iho. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kuulun siihen ehkä kaikista hankalimpaan ihotyyppiin, sekaihoisiin.

Lue myös: Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet laitetaan?

Ihoni on samaan aikaan rasvoittuva tietyiltä alueilta ja tietyiltä alueilta enemmänkin kuiva. Lisäksi ihoni on hyvin herkästi kosteusköyhä. Tämä luultavimmin johtuu atopiaan taipuvaisesta ihostani. Atooppisella iholla ei ole luontaista ”suojavaippaa”, vaan kosteus eli vesi haihtuu ihosta tavallista herkemmin.

Olen testaillut jo talvella ja maaliskuusta lähtien vähän intensiivisemmin Lookfantasticin joulukalenterista saatua kosteusvoidetta, joka on tarkoitettu tasapainottamaan rasvoittumista. Huomasin, että ihan talvella *Espa 24-Hours Balancing Moisturiser ei soveltunut päivittäiseen käyttöön. Koska voide on kevyt, talvella se ei pystynyt suojaamaan kosteuden haihtumista.

Nyt vuodenajan vaihduttua leudompaan ja auringonpaisteen lisäännyttyä, huomaan taas ihoni tarvitsevan myös kevyempiä voiteita. Otin uudelleen testaukseen Espa 24-Hours Balancing Moisturiser -kosteusvoiteen.

Lue myös: Miksi iho kuivuu talvella? Miten ihon kuivumisen voisi estää tai sitä hoitaa?

Espa 24-Hours Balancing Moisturiser

Espa on tullut minulle tutuksi joulukalenterien ja kosmetiikkaboksien sisältöjen kautta. Olen pitänyt tästä spa-henkisestä ja ylellisestä hoitolasarjasta. Tuotteissa käytetään runsaasti luonnollista alkuperää olevia ainesosia, ja useat sarjan tuotteet täyttävätkin luonnonkosmetiikan kriteerit. Espa ei kuitenkaan ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka on luultavasti ihan tarkoituksellista. Sarja ei edes hae luonnonkosmetiikkastatusta, vaan enemmänkin luonnon ja ihmisen mielen sekä kehon harmoniaa.

Tiesitkö muuten, että hotelli Kämpin huoneissa on Espan suihkutuotteita? Oli todella ilahduttava yllätys, kun opinnäytetyöni puurtamisen aikoihin otimme miehen kanssa pienen irtiottoviikonlopun hotelli Kämpissä 2,5 vuotta sitten. Jestas, että ikävöin noita aikoja, kun sitä vaan lähdettiin viettämään hotelliviikonloppua, jos saimme lapset hoitoon äidilleni tai mummolleni. Ehkä se aika vielä koittaa uudelleen. Edellisestä hotelliviikonlopusta on kohta vuosi aikaa.

Kosteusvoiteessa on hyvin ohut, juokseva koostumus. Tätä ei todellakaan viitsi spaattelilla ottaa, vaan olen sitten työntänyt sormet purkkiin. Purkki on ehkä vähän hankala näin ohuen koostumuksen kanssa.

Voiteessa on raikas tuoksu, joka on melko neutraali.

Voiteen koostumus tuntuu rasvattomalta. Tämä johtuu siitä, ettei Espa 24-Hours Balancing Moisturiser sisällä raskaita öljyjä ja silikoneja, jotka usein tekevät tuotteeseen täyteläisen tuntuman.

Olen havainnut tämän seerumimaisen koostumuksen voiteen olevan yllättävän riittoisaa. Luultavasti juoksevan koostumuksensa ansiota se levittyy iholle niin vaivattomasti, ettei sitä tarvitse annostella hirvittäviä määriä kerralla. Itselläni on aina vesikosteutus alla, eli käytän hoitonestettä ja kosteuttavaa seerumia, joten Espa 24-Hours Balancing Moisturiser on ollut hyvä tuote päällimmäiseksi tuotteeksi.

Keveä kosteusvoide imeytyy iholle nopeasti ja jättää kivan kosteuden tunteen. Aavistuksen kuvasta näkeekin, miten kosteuden nahkeus keveästi kiiltää iholla. Tämä on erinomainen ominaisuus tässä rasvoittumista tasapainottavassa kosteusvoiteessa. Voide ei mattaa ihoa, vaan jättää sillä luonnollisen kuulauden. Rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteutta, mutta ei hyödy rasvaisesta tuotteesta.

Olen testannut voidetta useita kertoja niin päivä- kuin yökäytössä sekä meikin alla. Toimii aika kivasti kaikissa. Varsinkin meikin alla todella hyvä. Hyvää voiteessa on se, ettei se sisällä silikoneja. Joskus ohuet voiteet, jotka sisältävät silikoneja, saattavat silikoneja sisältävän meikkivoiteen kanssa rullautua tai murustua. Tätä ongelmaa en ole havainnut yhdenkään käyttämäni meikkivoiteen kanssa, joissa kaikissa on silikoneja.

Espa 24-Hours Balancing Moisturiser ei välttämättä tuo välitöntä apua ihon rasvoittumiseen, sillä tuote ei sisällä ainesosia, jotka ovat tuttuja mattaavista voiteista. Niissä on yleensä sellaisia silikoneja tai savea, joilla on kyky imeä rasvaa itseensä.

Espa 24-Hours Balancing Moisturiser on ihon rasvoittumista tasapainottava, joten tuote tuo paremmin apuja rasvoittuvalle ja sekaiholle, jotka tarvitsevat runsaasti kosteutta ilman täyteläisen voiteen rasvaisuutta.

Kuvittelin aluksi Espa 24-Hours Balancing Moisturiseria ”teinivoiteeksi”, mutta nyt testailujen jälkeen totean, ettei se olekaan. Kosteusvoide soveltuu erinomaisesti rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle, joka ei ole enää niin nuori. Varsin hyvä myös heille, jotka kokevat useiden voiteiden tukkivan ihoa.

Suomessa Espan tuotteita taitaa saada vain Kämp Spasta, mutta sen lisäksi tuotteita voi tilata *Lookfantasticilta.

Oletteko muut ennättäneet testailemaan joulukalenterista saamaanne Espan kosteusvoidetta?

 

Lue myös:

5 parasta kasvojen puhdistajaa sekaiholle

5 parasta rasvoittuvan ihon tuotetta – aikuisen rasvoittuvalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet

Rasvoittuva iho, mikä avuksi? Vinkit kesäihon hoitoon

Lue myös

X