Ihonhoito

Kauneussuklaa sielulle ja ihonhoidolle

5.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Sain Hyvinvoinnin Tavaratalolta kesätervehdyksen, josta löytyi kauneustuotteita suklaan muodossa. Inspiroiduin käsittelemään tätä melko uutta ideaa ihonhoidossa. Raakasuklaa on nouseva juttu. Myös kauneussuklaa on nosteessa. Suklaa joka sisältää kollageenia, jolla sitten on mahdollisesti iholle nuorentavia vaikutuksia.

Sain kaksi suklaapatukkaa, jotka ovat niin sanotusti kauneussuklaata. Puhdas+ on kotimainen terveystuotteita ja kosmetiikkaa valmistava merkki. Olen joskus pari vuotta sitten käyttänyt heidän kollageenikapseleita sekä olen joskus aikoinaan käyttänyt yhtä todella hyvää kasvoseerumia. Nyt Puhdas+ on alkanut valmistamaan trendikkäästi raakasuklaata, johon on lisätty kollageenia.

Maistelin kollageenisuklaata jo syksyllä 2015. Samana vuonna maistelin sitä kollageenivettä, jossa en nähnyt järkeä, enkä kokenut tuotetta omaksi jutukseni. Samassa postauksessa myös perinteisempi tapa nauttia kollageenia ravintolisänä. Suklaa on ehdottomasti mielenkiintoisempi tapa, koska sitä voisi syödä ilman kollageeniakin.

Nämä Puhdas+ -raakasuklaat sisältävät kollageenia. Tarkalleen ottaen kalakollageenia. Yhdessä patukassa on 2,5 g hydrolysoitua kalakollageenia.

Kerron lyhyesti ja kapulakielellä faktapaketin kollageenista. Sitä on meidän jokaisen omassa kehossamme, jota kehomme pystyy itse tuottamaan. Kollageeni on proteiinia, jota lihaa syövät saavat ravinnostaan. Eläinperäiset proteiinit muistuttavat enemmän ihmisen omia proteiineja. Täten eläinperäisistä aineista kehomme pystyy paremmin rakentamaan kehollemme tarvittavia aineita, kuten nyt esimerkiksi kollageenia. Iholla kollageenin merkitys liittyy ihon kimmoisuuteen ja esteettisessä merkityksessä sen vähentyminen iän myötä saa ihomme menettämään kimmoisuuttaan.

Sitä en kuitenkaan usko, että syöty kollageeni suoraan siirtyisi iholle. Kollageeni rakentuu sinne missä sitä kehomme sillä hetkellä tarvitsee tai kokonaisuutena. On kovin vähän konkreettista, eli tieteellistä näyttöä siitä, että lisäravinteena nautittu kollageeni ”nuorentaisi” ketään, mutta se on ilmeisesti mahdollista. Tavallisesta ravinnosta saatu kollageeni on ilmeisesti liian suurimolekyylistä imeytyäkseen. Näissä ravintolisätuotteissa kollageeni on hydrolysoitua, eli se on maalaistermillä ilmaistuna pilkottu riittävän pieneksi, jotta se voi imeytyä, eikä poistu kehostamme luonnollista kautta.

Olen huomannut, että kollageenia sisältävien ravintolisien määrä on kasvanut suuresti. Erityisesti vuonna 2015 niitä tuli paljon markkinoille. Näitä markkinoidaan kauneustuotteina. Minuun ei iskenyt kollageenivesi, mutta suklaa on sellainen muoto, joka ei aiheuta minussa etovaa tunnetta. Nyt kun syön terveyssyistä raakasuklaata palan tai kaksi silloin tällöin, innostuin tästä kollageenisuklaasta ihan uudella tavalla. Tiedän ettei sellainen määrä sinällään lisää minun nuoruuden hehkuani, vaikka kollageenituotteet sellaista tekisivätkin. Ravintolisissä, kuten kaikessa terveyteen liittyvässä, on olennaisinta säännöllisyys. Mutta sama pätee kyllä ihonhoitoon ulkoisilla menetelmillä. Säännöllisyys on avain kaikkeen näkyvän saavuttamiseen. Sitä sitten tulee miettiä, että mikä on sitten kohtuullinen määrä suklaata? Mutta tässä ihan vailla ammattipätevyyttä järkeilisin, että jos päivässä syö sen kaksi palaa kollageenisuklaata, voi saada kollageenin hyötyjä ja samalla hyötyä raakasuklaan tuomista terveydellisistä vaikutuksista keholle ja mielelle. Ei siis sinällään hullumpi idea lisätä raakasuklaaseen kollageenia, mutta kieltämättä vähän vielä skeptisesti intoilen asiasta, sillä vankkaa tieteellistä näyttöä kollageenilisien hyödyistä ei vielä ole.

Kuten olen kertonut elämäntapamuutospostauksissani, niin raakasuklaa kuuluu nykyään minun herkkuihini. Suuri ihastukseni on ollut Puhdismon lakritsi-inkiväärisuklaa. Olin innoissani tästä Hyvinvoinnin Tavaratalon kesätervehdyksestä, sillä suklaan suurena ystävänä arvostan. Maisteltuani näitä minttua ja hasselpähkinää, totesin molemmat oikein hyviksi. Hasselpähkinä oli enemmän minun suuhuni sopivampi maku. Molemmat ovat koostumukseltaan keveää ja ilmavaa raakasuklaata. Rapea ja helposti suussa hajoava. Aika kiva!

Raaka-ainelistoja kurkkasin myös. Puhdas+ raakasuklaissa on suosittu luomuainesosia. Kalakollageeni ei ole luomulaatuista eikä hasselpähkinäsuklaassa oleva luonnollinen hasselpähkinäaromi. Minttusuklaan minttuaromi sitten taas on luomua. Lisäksi Puhdas+ suklaat on valmistettu Suomessa.

Kurkkasin näiden suklaiden hinnat. Eivät oikeastaan eroa muista raakasuklaapatukoista. Aika samoissa hintahaitareissa ovat muidenkin ostamieni kanssa. Puhdas+ Collagen + Raw Chocolate -suklaat maksavat Hyvinvoinnin Tavaratalossa 3,95 € / 35 g tai 10,00 € / 3 kpl. En tiedä onko näitä ihan tavallisissa kaupoissa. Ei ainakaan vielä ole osunut omaan silmääni, mutta mahdollisesti saattaa löytyä joistakin Sokos- ja Stockmann-tavarataloista. Itselleni olisi helppoa, jos löytyisivät markettien hyllyiltä.

Lisätietoa voi käydä lukemassa myös valmistajan omilta sivuilta. Sieltä saa tilattua jopa laatikollisen, mutta ovat myynnissä yksittäinkin.

Mitä ajatuksia teillä herää kollageenisuklaasta? Maistuuko kauneussuklaa?

Postauksessa näkyvät suklaat saatuja näytteitä.