Glitz & Glam

Dr. Jart+ Water Drop - keveä vesipisara kasvoille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kävin talvella erään Glitz & Glamin lukijan kanssa kahvilla. Teimme samalla kosmetiikkavaihtareita. Minä annoin tuotteita, jotka ajattelin ilahduttavan Tiltua ja hän taas antoi minulle itselleen sopimattomia/riittämättömiä tuotteita. Hänellä on hieman hankalampi atooppinen iho, joten tavalliselle iholle riittävä kosteutus ja suojaavuus ei välttämättä ole hänelle toimiva. Olin innoissani tästä Dr. Jart+ Water Drop -kosteuttajasta, jonka Tiltu antoi minulle. Koostumus ja tuntuma oli hyvin hämmästyttävä. Olen innoissani odottanut hetkeä, kun tämä tuote on teille lukijoille ajankohtaisempi kerrottavaksi.

Oletteko huomanneet ihossanne muutoksia kuukauden takaiseen? Minä olen huomannut omassani. Varsinkin nyt kun ilma on selkeästi kosteampi ja lämpöisempi. Iho ei enää tarvitse jatkuvasti niin täyteläisiä tai jopa öljyisiä tuotteita. Kosteus ei haihdu yhtä helposti. Kosteuttamista en kuitenkaan lopeta, mutta vaihdan kosteuden lukitsijat keveämpiin vaihtoehtoihin.

Dr. Jart+ on korealainen kosmetiikkabrändi. En enää muista mistä Tiltu kertoi ostaneensa tämän ihoa ihanasti viilentävän ja raikastavan kosteustuotteen. Olisiko ollut Espanjasta? Valitettavasti Dr. Jart+ ei ole rantautunut Suomeen tai suomalaisiin verkkokauppoihin. Olen ollut todella innostunut korealaisesta kosmetiikasta. Koreasta ja Aasiasta ylipäänsä tulee hyvin mielenkiintoisia innovaatioita. Jotenkin aasialainen kosmetiikka on niin erilaista ja omanlaistaan verrattuna perinteisiin länsimaalaisiin ihonhoitotuotteisiin. Trendien ja suosion vuoksi, ovat länsimaiset brändit ottaneet paljon vaikutteita aasialaisesta kosmetiikasta ja ihonhoitorutiineista. Maaliskuussa olin Tukholman Sephorassa. Nappasin silloin testiini Dr. Jart+:n kasvonaamion. Hyvin outo pakkaus, mutta halusin silti kokeilla. Vielä en ole ehtinyt naamiota testaamaan, sillä haluaisin ehtiä ottamaan kuvia siitä blogipostausta varten.

Tämä Tiltulta vaihtarissa saatu Dr. Jart+ Water Drop Hydrating Moisturizer on tuote, jota en osaa suoriltaan kategorioida. Se on kuin kosteusvoide, mutta ei sitten kuitenkaan. Se kosteuttaa kuin seerumi tai essence, mutta ei ole ole seerumikaan. Mikä se on? Puhun kosteustuotteesta tai kosteuttajasta. Kuvaa mielestäni paremmin kuin kosteusvoide.

Dr. Jart+ Water Drop Hydrating Moisturizer on koostumukseltaan geelimäistä voidetta. Tuntuma on hyvin silikonimainen, joka aluksi meinaa latistaa fiilistä. Ensimmäinen ajatus on, että pelkkää silikoniako tämä vain on?

Tuoksultaan kosteuttaja on sitruksinen. Aika kiva tuoksu, vaikka tuoksuttomuus olisikin mielestäni parempi. Water Drop antaa välittömästi iholle raikkaan ja hieman viileän tunteen. Voin kuvitella miten kivalta tämä tuntuu kesällä. Kun tosiaan olen sitä mieltä, että kesä 2018 on lämmin ja aurinkoinen kesä. Ei jokainen kesä voi olla sateinen ja viileä, kuten kesät 2016 ja 2017. Aurinkosuojakerrointa tässä kosteuttajassa ei ole. UV-säteiltä tulee suojautua jollakin toisella tuotteella.

Kun tuotetta hieroo iholle, se muuttuu täysin. Geelimäinen koostumus sulautuu ihoon välittömästi. Levittäessä kosteuttajaa iholle, huomaa, ettei se olekaan aivan tavallinen geelivoide. Geeli muuttuu nestemäiseksi ja iholle syntyy selkeästi kosteutta. Kuvasta näkee tuotteen jännän koostumuksen iholle hierottaessa tai painellessa. Aivan kuin iholla olisi öljyä ja vettä. Todella erikoinen! Koostumuksen silikonisuus katoaa ja jäljelle jää kosteus. Valmistajan sivujen mukaan Water Dropissa on käytetty hyaluronihappoa.

Dr. Jart+ Water Drop jättää ihanan silkkisen ja kosteutetun tuntuman iholle. Olen ylistänyt monen tuotteen kohdalla ominaisuutta, joka jättää nahkean kosteuden iholle. Water Drop on erilainen. Se ei jätä nahkeutta, joten sopii siksi erinomaisesti niille, jotka haluavat mahdollisimman vähän tuntuvan tuotteen. Dr. Jart+ Water Drop -kosteuttajan kerrotaan sopivan kuivalle, normaalille, rasvoittuvalle, herkälle ja sekaiholle. Eli kaikille. Rasvoittuvalle iholle tämä on varmasti hyvä. Kuivalle iholle tämä ei yksinään riitä. Pitää olla muutakin, kuten täyteläisempi voide päälle.

Tuubini alkaa kohta vedellä viimeisiään. Olen nyt säästellyt tätä, jotta siitä riittäisi vielä kesäkuumallakin. Haluan kokea kuumana päivänä tämän kosteuttajan viilentävän tunteen.

Minulle on hieman mysteeri, että kuinka valmistaja on ajatellut tätä tuotetta käytettävän. Tulisiko sitä käyttää ennen mitään muita tuotteita, vai onko tämä essencen ja seerumin päälle tuleva viimeistelijä? Valmistajan sivuillakin käyttöohje on ehdotus, jossa tuotetta käytetään aamuin ja illoin puhtaille kasvoille. Ensin hellästi hieromalla ja sen jälkeen pinnalle jäävät kosteuspisarat taputellaan kevyesti ihoon.

Oman kokemukseni mukaan talvella ja alkukeväästä Water Drop toimi essencen ja seerumin jälkeen, mutta päälle käytin vielä kasvoöljyä tai täyteläisempää voidetta. Nyt kun ilma on lämpimämpi ja kosteampi, olen käyttänyt Water Dropia viimeisenä, eli kosteusvoiteen korvikkeena päivisin. Päälle kun kuitenkin tulee vielä meikkivoide. Tämä on kesällä ihanteellinen kosteustuote meikin alle. Varsinkin rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Sillä on myös pohjustavia ominaisuuksia, vaikka kyseessä ei ole varsinainen pohjustustuote.

Valitettavasti Dr. Jart+ Water Drop Hydrating Moisturizeria ei saa Suomesta. Tämä on aina harmi, kun löytyy joku huikea ja erilainen tuote. Jos matkaat paikkaan, missä on Sephora, niin kannattaa käydä tunnustelemassa Water Dropin jännää koostumusta. Tukholman Sephorassa on ainakin tuotesetissä. Sitten on tietysti eBay, josta löytyy monta myyjää. En ole moneen vuoteen tilannut sieltä kautta mitään, niin en osaa antaa vinkkausta luottomyyjistä.

Jos joku teistä tietää vastaavanlaisen joltakin toiselta merkiltä, niin kerro ihmeessä siitä kommenteissa. Omalle kohdalleni ei ole vastaavaa osunut aikaisemmin.

Joko sinä olet vaihtanut keveämpään kosteusvoiteeseen?

X