Glitz & Glam

Ihoa hoitava etanaseerumi - sisältää 96 % etanalimaa

Etanaseerumi eli etanan erittämä lima on havaittu erinomaiseksi ainesosaksi ihonhoidossa. Se sopii kaikille ihotyypeille ja tuo apuja useisiin iho-ongelmiin. Etanaseerumi on tehokkuudestaan huolimatta päivittäiseen käyttöön soveltuva ainesosa.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Etanaseerumi eli etanan erittämä lima on havaittu erinomaiseksi ainesosaksi ihonhoidossa. Se sopii kaikille ihotyypeille ja tuo apuja useisiin iho-ongelmiin. Etanaseerumi on tehokkuudestaan huolimatta päivittäiseen käyttöön soveltuva ainesosa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olenkin jo useita kertoja hehkuttanut *Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -hoitonestettä mustapäiden ja epäpuhtauksien poistoon ja ennaltaehkäisyyn. Koska fanitan tuota BHA-happoa sisältävää nestettä, ja tilatessani sitä lisää, päätin kokeilla merkiltä toista mielenkiintoista ihonhoitotuotetta. Etanalimaa eli hienostuneemmin ilmaistuna etanaseerumia sisältävää hoitonestettä.

Lue lisää: Pyyhi mustapäät iholtasi – COSRX on mahtava löytö mustapäiden poistoon!

Koska olen ollut erittäin vaikuttunut eteläkorealaisen Cosrx:n yhdestä hoitonesteestä, olen halunnut tutustua muihinkin tuotteisiin. Päätin tutustua etanaseerumia sisältävään *Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonesteeseen.

Etanaseerumia sisältäviä ihonhoitotuotteita on ollut monia vuosia markkinoilla. Aikaisemmin etanaseerumia sisältävät tuotteet olivat todella kalliita, ja toki myös harvinaisempia. Korealaisen kosmetiikan noustua valtavaan suosioon myös meillä länsimaissa, olemme päässeet tutustumaan edullisempiinkin etanaseerumia sisältäviin tuotteisiin.

En tilannut ensimmäistä kertaa etanaseerumia sisältävää ihonhoitotuotetta. Olen testaillut muutamia muitakin korealaisia ihonhoitotuotteita, joissa tuota maagisesti ihoa hoitavaa ainesosaa on hyödynnetty.

© Tarja Marttinen

Mistä sitten ylipäänsä ihmiset keksivät hyödyntää etanan erittämää limaa ihonhoidossa?

Oliko joku ennen ruttunaamainen henkilö nukahtanut puutarhaan päiväunille, jolloin etanat olisivat mönkineet kasvoille, ja siten silottaneet nukkujan rypyt? No ei ilmeisesti, mutta tarinat kertovat, että etanaseerumin eli etanaliman tehokkuus havaittiin kotilofarmeilla työskentelevien ihmisten käsistä. Heidän käsien iho oli poikkeuksellisen hyvässä ja kauniissa kunnossa.

Asiaa on sitten tutkittu, jonka perusteella on todettu, että etanan erittämällä limalla on kyky korjata ihovaurioita. Lisäksi se kosteuttaa ihoa ja lisää sen kimmoisuutta.

Tämä *Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitoneste sisältää runsaasti ihoa hoitavaa ja korjaavaa etanaseerumia. Sen pitoisuus on poikkeuksellisen korkea, sisältää 96 prosenttia etanalimaa.

Tietysti tuollainen määrä kuulostaa vakuuttavalta, mutta kieltämättä pohdin myös etanoita. Tietysti kaikenlaisten toimitusketjujen ja vastuullisuuden todellinen todentaminen on haastavaa, kun suuret yrityksetkään eivät vastuullisuusohjelmistaan huolimatta pysty selvittämään kaikkien alihankkijoidensa alihankkijoiden vastuullisuusperiaatteiden toteutumista.

Eli sanotaan näin, etten voi olla absoluuttisen varma, että etanaseerumia sisältävien tuotteiden raaka-ainehankinta on varmasti eettistä ja vastuullista. Mutta haluan uskoa, että Cosrx on läpinäkyvyydellään aito. Raaka-ainevalmistaja huolehtii etanoiden hyvinvoinnista, sillä hyvinvoiva etana tuottaa tehokkaammin limaa.

Lukemani mukaan etanat asetetaan noin puoleksi tunniksi pimeään ja hiljaiseen huoneeseen verkon päälle. Verkkoon jäänyt lima kerätään talteen, joka puhdistetaan kosmetiikkakäyttöön. Etanoita ei siis tapeta, vaan niistä huolehditaan.

Vaikka etanan erittämä lima on… noh, limaista, niin kosmetiikkatuotteet eivät välttämättä tunnu ollenkaan limaisilta. On kuitenkin sanottu, että korkeat pitoisuudet etanaseerumia tekevät tuotteesta hieman limaisemman tuntuisen, mutta iholle ei kuitenkaan jää mitään epämiellyttävää limaisuutta.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence on hoitoneste, mutta koostumus on paksu. Kädelle annosteltu pisara valuu kämmentä pitkin yhtä hitaasti kuin etana etenee puutarhassa — jälkeen jää vain vana.

Etanaseerumin lisäksi hoitoneste sisältää:

 • betaiinia (antioksidantti, kosteutta sitova ja elastisuutta parantava)
 • butaani-1,3-diolia (apuaine muille tehoaineille, kosteutta sitova)
 • 1,2-heksaanidiolia (säilöntäaine, myös kosteuttava)
 • natriumpolyakrylaatti (vesihakuinen polymeeri)’
 • fenoksietanoli (hyvin siedetty säilöntäaine)
 • hyaluronihappo (kosteutta sitova)
 • allantoiini (kosteutta sitova, ihoa rauhoittava)
 • etyyliheksaanidioli (liuotin)
 • carbomer (stabiloiva, geelinmuodostaja)
 • pantenoli (kosteutta sitova
 • ihon parantumista nopeuttava)
 • arginiini (aminohappo).

INCI-lista:
Snail Secretion Filtrate, Betaine, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Ethyl Hexanediol, Carbomer, Panthenol, Arginine

Kun ensimmäisen kerran tunnustelin tätä lähestulkoon pelkästään etanalimaa sisältävää hoitonestettä, havaitsin sen venyvän koostumuksen. Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence on kuin onkin vähän limainen tuntumaltaan.

Voin kuitenkin vannoa käsi sydämelläni, että Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence on kasvoilla täysin limaton. Se ei jätä minkäänlaista limaisuuden tunnetta. Lupaan sen.

Hoitoneste imeytyy vaivattomasti ihoon ja jättää miellyttävän pehmeyden. Vaikka minulla on sekaiho, ei edes rasvoittuville alueille jää kiiltävyyttä tai nahkeutta. Itse asiassa toivoin jopa kunnon nahkeutta iholleni, koska pidän siitä tuntumasta.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence jättää satiinisen himmeyden ja tuntuman iholle. Siksi voin lämpimästi suositella myös rasvoittuvan ihon hoitonesteeksi. Advanced Snail 96 Mucin Power Essence sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Tuote on hajusteeton ja väriaineeton.

Olen pitänyt tästä etanaseerumia sisältävästä hoitonesteestä todella paljon. Se on ollut loistava lisä ihonhoidossani. Käytän Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonestettä koko kasvoille, jopa silmänympärysiholleni. Levitän hoitonesteen puhtaille kasvoilleni ensimmäisenä tuotteena tai jonkun muun hoitonesteen jälkeen. Etanaseerumia sisältävän hoitonesteen jälkeen levitän vielä kosteuttavan seerumin ja kasvovoiteen.

Toisille Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence saattaa riittää ainoana tuotteena voiteen lisäksi, mutta itse tykkään lisätä muita vesikosteuttajia lisäksi.

Etanalima parantaa ihon kosteustasapainoa yhdessä muiden ihonhoitotuotteiden kanssa. Lisäksi se on oiva apu finnien jättämien arpien parantumisen nopeuttamisessa. Koska koostumus on keveä, se on erittäin hyvä tuote silloinkin, kun poskelle hyökkää finnirykelmä. Etanalimalla on puhdistaviakin vaikutuksia, mutta ensisijaisesti ihastuin sen kykyyn nopeuttaa finnien ja arpien parantumista.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence on oikeastaan aika edullinen, sillä tuote on erittäin riittoisaa. Yksi painallus riittää koko kasvoille, mutta itse olen tykännyt käyttää kaksi painallusta kerralla.

Hinnaltaan hoitoneste on 26,90—29,95 € / 100 ml.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonesteen voi tilata näistä verkkokaupoista: *Cocopanda, *Bangerhead ja *Oletkaunis.

Joko sinä olet kokeillut jotain etanaseerumia sisältävää ihonhoitotuotetta?

 

Lue myös:

5 parasta hoitonestettä – uusittu listaus parhaista essenceistä

Keramidit ovat tärkeitä ikääntyvän ja kuivan ihon hoidossa

Vesimäisen raikas seerumi kosteusköyhälle iholle

X