Glitz & Glam

Kynsinauhat kuntoon!

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kirjoitan muutamasta hyväksi havaitusta kynsinauhojen hoito- ja poistotuotteesta. Tänään on virallisesti ensimmäinen syyspäivä. Syyskuu on alkanut. Kynnet alkavat herkemmin liuskoittumaan ja lohkeilemaan. Kynsinauhat kuivuvat ja syntyy herkästi kynsitikkuja. Kynsinauhoja hoitamalla ja ylimääräisiä poistamalla sormet näyttävät huolitellummilta ja kynnetkin kasvavat vahvempina.

Mavalan kynsinauhavesi (cuticle remover) on ensimmäinen markettimerkin kynsinauhojen poistaja jota olen käyttänyt. Olen aikaisemmin käyttänyt ammattilaisten käyttämien merkkien vastaavia tuotteita. Oli mielenkiintoista kokeilla, että onko tämä marketeissa myytävä kynsinauhavesi yhtä tehokas?

Kynsinauhavedet ovat näppäriä juuri kiinnikasvaneisiin kynsinauhoihin. Minulle niitä tulee hyvin herkästi. Kynsinauhavettä levitetään siveltimellä (joidenkin merkkien tuotteissa on pipetti) kynsinauhoille. Annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja sen jälkeen esim. appelsiinipuuntikulla tai jollakin muulla kynsinauhatikulla työnnetään varovasti kiinnikasvaneita kynsinauhoja. Kynsinauhoista tulee siistit ja huolitellut. Toiset käyttävät vanua tikulla, mutta itse olen kokenut sen turhaksi. Täytyy vain olla varovainen, ettei satuta itseään tikun kanssa.

Tuotetta ei tule käyttää rikkoutuneelle tai tulehtuneelle iholle.

Mavalan cuticle remover toimi loistavasti. Aivan yhtä hyvin, kuin ammattilaismerkkien vastaavat tuotteet. Tehoaa nopeasti ja kynsinauhojen siistiminen on helppoa, kivutonta ja nopeaa. Kaikkihan tietävät, että kynsipedille asti kasvaneet kynsinauhat heikentävät lakkauksien kestoa. Kynsinauhojen päällä kynsilakkaus on epätasainen ja lakkaus lähtee hyvin äkkiä irtoilemaan niistä kohdista. Siksi kiinnikasvaneet kynsinauhat kannattaa poistaa kynsiltä.

Hintaa tällä Mavalan kynsinauhavedellä on Pretty.fillä 6,99 € / 5 ml ja Sokoksella 9,50 € / 10 ml. Arvioisin hintahaitarin olevan 5-7 € / 5 ml ja 9-11 € / 10 ml. Jälleenmyyjiä on paljon, sillä Mavalan tuotteet löytyvät monista marketeista ja päivittäistavarakaupoista tavaratalojen lisäksi.

Kiinnikasvaneiden kynsinauhojen poistamisen lisäksi kynsinauhoja tulee kosteuttaa.

Sally Hansenin geelimäinen kynsinauhaöljy on aika kätevä ja erilainen kynsinauhojen kosteuttaja.

Tuubiin pakattu Cuticle Rehab X -kynsinauhaöljy hoitaa ja kosteuttaa vahingoittuneita kynsinauhoja. Cuticle Rehab sisältää jasmiini- ja ruusu-uutteita, hoitavia öljyjä ja kynsille hyväksi olevaa E-vitamiinia.

Geeliä puristetaan siveltimeen, josta se levitetään kynsinauhoille ja kynsille. Geelimäistä öljyä hierotaan niin kauan, että se imeytyy ihoon. Öljy tuoksuu raikkaalle ja tuntuu miellyttävälle. Koin geelimäisen öljyn ja pakkauksen käytännöllisemmäksi, kuin aivan tavallisen kynsinauhaöljyn kynsilakkapullossa. Helpompi kuljettaa käsilaukussa ja käyttö on muutenkin siistimpää.

Hintaa kynsinauhaöljyllä on 10-11 euroa / 8,8 ml. Jälleenmyyjiä ovat tavaratalot ja Pretty.fi.

Entäpä tuote, jossa yhdistyy molemmat ominaisuudet, kuin ylhäällä esittelemissäni? Entä jos sama tuote poistaa kuivat kynsinauhat ja kosteuttaa niitä?

Sally Hansenin Cuticle Eraser + Balm on kynsinauhavoide ja kuivien kynsinauhojen poistaja. Sitä käytetään iltaisin ja aina manikyyrin yhteydessä. Kosteuttaa kuivia kynsinauhoja ja poistaa kuollutta ihosolukkoa.

Vahamainen voide on pakattu hauskasti purkkiin. Kaksivärinen kuvio on hyvin hauska. Voide on jähmeää, mutta notkistuu ihonlämmöstä. Voidetta hierotaan kynsinauhoille ja kynsille niin kauan, että voide imeytyy.

En korvaisi ihan kynsinauhavettä tällä 2in1 -tuotteella, mutta lisäksi toimiva tuote. Kosteuttaa kynsinauhoja ja hidastaa kiinnikasvavia kynsinauhoja, koska kuorii kevyesti kuollutta ihosolukkoa.

Hintaa voiteella on noin 10 euroa / 8 g. Jälleenmyyjiä tavaratalot ja Pretty.fi.

Se minun on pakko todeta loppuun, että eivät nämäkään ihmeitä tee, jos niitä ei oikeasti ole muistanut käyttää kynsinauhoille. Ei nämäkään laatikoista asti toimi omilla kynsinauhoilla. Kun olen tunnollinen kynsinauhojen hoidossa, niin ne ovat sileät ja huolitellun näköiset. Sitten taas toisinaan olen ollut laiskempi ja sen onkin sitten huomannut kuivista ja epäsiisteistä kynsinauhoista. ”Suuren suuri vinkkini” onkin, että käyttäkää, niin saatte tuloksia.

Oletteko ahkeria kynsinauhojen hoitajia? Ymmärrän, että kynsibloggaajat ovat tässä asiassa hieman meitä muita aktiivisempia, mutta ovatko muut bloggaajat ja blogeja lukevat yhtä tunnollisia? Meneekö kynsinauhojen hoito vähän kuin minulla? Kausiluontoisesti ja kun muistaa. Niin ja sitten, kun kynsinauhat ovat jo ehtineet huonoonkuntoon.

Mavala Cuticle Remover ja Sally Hansen Cuticle Eraser + Balm saatu goodie bagista, Sally Hansen Cuticle Rehab X saatu blogin kautta maahantuojalta.

Lue myös

X