Ihonhoito

Kynsinauhat kuntoon!

1.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kirjoitan muutamasta hyväksi havaitusta kynsinauhojen hoito- ja poistotuotteesta. Tänään on virallisesti ensimmäinen syyspäivä. Syyskuu on alkanut. Kynnet alkavat herkemmin liuskoittumaan ja lohkeilemaan. Kynsinauhat kuivuvat ja syntyy herkästi kynsitikkuja. Kynsinauhoja hoitamalla ja ylimääräisiä poistamalla sormet näyttävät huolitellummilta ja kynnetkin kasvavat vahvempina.

Mavalan kynsinauhavesi (cuticle remover) on ensimmäinen markettimerkin kynsinauhojen poistaja jota olen käyttänyt. Olen aikaisemmin käyttänyt ammattilaisten käyttämien merkkien vastaavia tuotteita. Oli mielenkiintoista kokeilla, että onko tämä marketeissa myytävä kynsinauhavesi yhtä tehokas?

Kynsinauhavedet ovat näppäriä juuri kiinnikasvaneisiin kynsinauhoihin. Minulle niitä tulee hyvin herkästi. Kynsinauhavettä levitetään siveltimellä (joidenkin merkkien tuotteissa on pipetti) kynsinauhoille. Annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja sen jälkeen esim. appelsiinipuuntikulla tai jollakin muulla kynsinauhatikulla työnnetään varovasti kiinnikasvaneita kynsinauhoja. Kynsinauhoista tulee siistit ja huolitellut. Toiset käyttävät vanua tikulla, mutta itse olen kokenut sen turhaksi. Täytyy vain olla varovainen, ettei satuta itseään tikun kanssa.

Tuotetta ei tule käyttää rikkoutuneelle tai tulehtuneelle iholle.

Mavalan cuticle remover toimi loistavasti. Aivan yhtä hyvin, kuin ammattilaismerkkien vastaavat tuotteet. Tehoaa nopeasti ja kynsinauhojen siistiminen on helppoa, kivutonta ja nopeaa. Kaikkihan tietävät, että kynsipedille asti kasvaneet kynsinauhat heikentävät lakkauksien kestoa. Kynsinauhojen päällä kynsilakkaus on epätasainen ja lakkaus lähtee hyvin äkkiä irtoilemaan niistä kohdista. Siksi kiinnikasvaneet kynsinauhat kannattaa poistaa kynsiltä.

Hintaa tällä Mavalan kynsinauhavedellä on Pretty.fillä 6,99 € / 5 ml ja Sokoksella 9,50 € / 10 ml. Arvioisin hintahaitarin olevan 5-7 € / 5 ml ja 9-11 € / 10 ml. Jälleenmyyjiä on paljon, sillä Mavalan tuotteet löytyvät monista marketeista ja päivittäistavarakaupoista tavaratalojen lisäksi.

Kiinnikasvaneiden kynsinauhojen poistamisen lisäksi kynsinauhoja tulee kosteuttaa.

Sally Hansenin geelimäinen kynsinauhaöljy on aika kätevä ja erilainen kynsinauhojen kosteuttaja.

Tuubiin pakattu Cuticle Rehab X -kynsinauhaöljy hoitaa ja kosteuttaa vahingoittuneita kynsinauhoja. Cuticle Rehab sisältää jasmiini- ja ruusu-uutteita, hoitavia öljyjä ja kynsille hyväksi olevaa E-vitamiinia.

Geeliä puristetaan siveltimeen, josta se levitetään kynsinauhoille ja kynsille. Geelimäistä öljyä hierotaan niin kauan, että se imeytyy ihoon. Öljy tuoksuu raikkaalle ja tuntuu miellyttävälle. Koin geelimäisen öljyn ja pakkauksen käytännöllisemmäksi, kuin aivan tavallisen kynsinauhaöljyn kynsilakkapullossa. Helpompi kuljettaa käsilaukussa ja käyttö on muutenkin siistimpää.

Hintaa kynsinauhaöljyllä on 10-11 euroa / 8,8 ml. Jälleenmyyjiä ovat tavaratalot ja Pretty.fi.

Entäpä tuote, jossa yhdistyy molemmat ominaisuudet, kuin ylhäällä esittelemissäni? Entä jos sama tuote poistaa kuivat kynsinauhat ja kosteuttaa niitä?

Sally Hansenin Cuticle Eraser + Balm on kynsinauhavoide ja kuivien kynsinauhojen poistaja. Sitä käytetään iltaisin ja aina manikyyrin yhteydessä. Kosteuttaa kuivia kynsinauhoja ja poistaa kuollutta ihosolukkoa.

Vahamainen voide on pakattu hauskasti purkkiin. Kaksivärinen kuvio on hyvin hauska. Voide on jähmeää, mutta notkistuu ihonlämmöstä. Voidetta hierotaan kynsinauhoille ja kynsille niin kauan, että voide imeytyy.

En korvaisi ihan kynsinauhavettä tällä 2in1 -tuotteella, mutta lisäksi toimiva tuote. Kosteuttaa kynsinauhoja ja hidastaa kiinnikasvavia kynsinauhoja, koska kuorii kevyesti kuollutta ihosolukkoa.

Hintaa voiteella on noin 10 euroa / 8 g. Jälleenmyyjiä tavaratalot ja Pretty.fi.

Se minun on pakko todeta loppuun, että eivät nämäkään ihmeitä tee, jos niitä ei oikeasti ole muistanut käyttää kynsinauhoille. Ei nämäkään laatikoista asti toimi omilla kynsinauhoilla. Kun olen tunnollinen kynsinauhojen hoidossa, niin ne ovat sileät ja huolitellun näköiset. Sitten taas toisinaan olen ollut laiskempi ja sen onkin sitten huomannut kuivista ja epäsiisteistä kynsinauhoista. ”Suuren suuri vinkkini” onkin, että käyttäkää, niin saatte tuloksia.

Oletteko ahkeria kynsinauhojen hoitajia? Ymmärrän, että kynsibloggaajat ovat tässä asiassa hieman meitä muita aktiivisempia, mutta ovatko muut bloggaajat ja blogeja lukevat yhtä tunnollisia? Meneekö kynsinauhojen hoito vähän kuin minulla? Kausiluontoisesti ja kun muistaa. Niin ja sitten, kun kynsinauhat ovat jo ehtineet huonoonkuntoon.

Mavala Cuticle Remover ja Sally Hansen Cuticle Eraser + Balm saatu goodie bagista, Sally Hansen Cuticle Rehab X saatu blogin kautta maahantuojalta.

Kommentit (19)

Oi, tuo on luksusta, että joku muu hoitaa kynnet kuntoon. 🙂 Ja erityisesti ne kynsinauhat.

Tussi kuulostaa näppärältä! :O

Mulla se menee niin että hoidan aina liian myöhään… 😀

Kuulostaa tutulta. 😀

Pakosti tulee hoidettua kynsinauhoja koska kuvissa se laiminlyönti näkyy 🙂 käytän niille tarkoitettua voidetta sekä käsiä rasvatessa tai kynsiä öljytessä hieron loput kynsinauhoille. On myös tärkeää muistaa työnnellä kynsinauhat säännöllisesti..tuo Mavalan tuote on ihan outo minulle mutta kuulostaa testaamisen arvoiselta 🙂

Jep, kynsikuvia itsekin kuvailevana tiedän. 😀 Monet kerrat ihan hävettää julkaista kuvia, jos minulla on jäänyt kynsinauhojen hoitaminen väliin. 🙁

Koetan kerran viikossa muistaa hoitaa kynsinauhat. Ihan joka päivä en muista rasvata, mutta edistystä on tapahtunut esimerkiksi vuodentakaisesta meiningistä. 🙂

Minulla meni kesä taas niin, että en mustanut hoitaa kynsinauhoja, mutta nyt viimeisen kuukauden olen ollut taas tunnollinen. 🙂 Lähes joka ilta käytän öljyä tai voidetta kynsinauhoilleni käsivoiteen lisäksi.

Myönnän kuuluvani siihen porukkaan, joka havahtuu hoitamaan kynsinauhoja vasta sitten kun ne jo ovat huonossa kunnossa. :/ Aina välillä tulee kausia, että muistan/jaksan hölvätä kynsiöljyjä ja -rasvoja kynsille joka ilta, mutta sitten se taas aina unohtuu, huoh!

Kuulostaa niin tutulle! 😀 Juuri noin menee minullakin. Nyt on se kausi, kun olen tunnollinen. Keväällä olin myös tunnollinen, mutta kesällä en muistanut ollenkaan.

Itse kynsiblogia pitävänä tulee kyllä kiinnitettyä huomiota kynsinauhojen kuntoon, omat suosikkini ovat Nfu Oh’n cutitle remover ja Sally Hansenin Nails&Cutitle oil/lemony flutter, nämä kaksi lähinnä yökäytössä, kun ovat niin rasvaisia. Sellainen nopsaan päivällä laitettava kynsinauhaöljy/rasva olisi vielä hakusessa.Toki pidemmän blogitauon aikana heti huomasi, että hoitaminen tahtoi unohtua.

Usein kynsibloggaajilla on niin kadehdittavan hyvässä kunnossa kynsinauhat. 🙂 Tuo geelimäinen öljy on näppärä päiväkäytössä. 🙂 Pystyy annostelemaan niin pienen määrän ja imeytyy mukavasti.

Yritän hoitaa kynsinauhojani säännöllisesti. Joka ilta levitän kynsinauhoille kosteuttajan (tällä hetkellä Lushin, aiemmin Burt´s beesin) ja kuorin aina kun muistan – ehkä kerran viikossa. Siltikin kynsinauhat tuntuvat todella kuivilta 🙁

Tuota Hansenin Cutcle rehabia hankin, kun ajattelin sen olevan tosi tehokas tuote, mutta musta se tuntuu vain kuivattavan kynsinauhojani! Heti levityksen jälkeen tulee sellainen kuiva tunne. Pitää varmaan seuraavaksi testata tuota Hansenin voidetta.

Nyt olen löytänyt sellaisen kynsinauhaleikkurin. Mitä mieltä olet tuon käyttämisestä? Onko hyötyä vai kenties haittaa?

Voi kiitos Kati! 🙂 Ihanaa kuulla, että välittäminen huomataan. <3

Muista kuitenkin, että liika on aina liikaa. Seuraile tilannetta ja hae sinulle sopivaa kuorintatahtia. 🙂

Kiitos pohdiskelevasta vastauksesta! Tuntuu, että todellakin välität lukijoistasi 🙂 Mä taidan testata sitä, että kuorin kynsinauhoja aiempaa useammin, josko se auttaisi kosteuttajaa vaikuttamaan paremmin. Kiitos vinkistä!

Kuulostaa siltä, että sinulla on todella kuivat kynsinauhat. Tuo Sally Hansenin geelimäinen öljy ei minusta ole riittävän rasvainen, jos tarvitsee todella rasvaista kynsinauhojen hoitotuotetta. Käytän sitä lähinnä päivisin, koska se ei jätä niin rasvaista tunnetta sormille.

En tiedä onko tuo voidekaan paras mahdollinen sinulle? Se on selkeästi rasvaisen ja vahamaisen tuntuinen, mutta mietin kuorivaa vaikutusta. Toisaaltaan se kuorivuuskin voi olla juuri se vastaus ongelmaasi. Kuollut ihosolukko poistuu päältä, jotta kosteuttavat ainesosat pääsevät tekemään tehtäväänsä.

Minäkin olen joskus käyttänyt leikkuria. Ei siitä haittaa ole, kunhan ei vain leikkaa liian syvälle sillä. 🙂

Mä käytän aika lailla paljon kynsilakkaa, mutta mä en ole koskaan käyttänyt kynsinauha hoito. Ehkä ei tullut tarpetta käyttää? 🙂

Ole onnellinen! 🙂 Ei kaikki välttämättä tarvitse. Toisille käsivoide riittää pitämään kynsinauhat hyvässä kunnossa. 🙂

🙂

Olen ollu ennen maailman laiskoin kynsinauhojen laittaja ja mulla vielä kasvaa kynsinauhat aina kynnen mukana melko ylös asti ja ovat todella tiukassa! Nyt kun on rakennekynnet niin työkaveri muutaman viikon välein huollossa hoitaa kynsinauhat nätiksi ja itse sudin aina 1-2 kertaa päivässä kynsinauhaöljyä niin muuta ei oikeastaan tarvi 🙂 Ja sen kyllä huomaa heti jos muutamana päivänä on jäänyt väliin niin melkein nolottaa kun hienot kynnet näyttää karsealta kun niitä ympäröi törkyiset kynsinauhat 😀 Mavalalla on ainakin ollut sellainen kynsinauhaöljy joka on vähän tussin näköisessä pakkauksessa ja sillä on tosi näppärä ”piirtää” kynsinauhat läpi ja heti näyttää siistimmältä! Mulla on kotona tuo kynsilakkapulloöljy ja laukussa sellainen tussi mukana niin saa nopeasti pelastettua kynsinauhat kesken päivänkin.

Oi, tuo on luksusta, että joku muu hoitaa kynnet kuntoon. 🙂 Ja erityisesti ne kynsinauhat.

Tussi kuulostaa näppärältä! :O

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *