Glitz & Glam

Laveran biohajoavat kangasnaamiot - Kosteutta ihoon lataavat kasvonaamiot

Vieläkö kangasnaamiot kuuluvat ihonhoitorutiineihin? Myös luonnonkosmetiikka on tuonut markkinoille omia versioitaan, joissa käytetään yleensä biohajoavaa materiaalia. Testasin Laveran kosteutta ihoon lataavia kangasnaamioita.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Vieläkö kangasnaamiot kuuluvat ihonhoitorutiineihin? Myös luonnonkosmetiikka on tuonut markkinoille omia versioitaan, joissa käytetään yleensä biohajoavaa materiaalia. Testasin Laveran kosteutta ihoon lataavia kangasnaamioita.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu PR-toimistolta

Saksalainen luonnonkosmetiikkavalmistaja Lavera on nykyään erittäin tuttu meille suomalaisille. Nykyään Laveran tuotteet löytyvät useiden markettien ja tavaratalojen valikoimasta. Muistan vielä ne ajat, kun Laveran jakelukanavat olivat varsin suppeat. Taisi olla vuosi 2012 tai jopa 2011, kun ensimmäisen kerran Laveraan tutustuin. Vielä siihen maailmanaikaan luonnonkosmetiikka oli harvinaisempaa ja kalliimpaa.

Laveralla on aina ollut hyvin monipuolinen valikoima, sillä merkki valmistaa ihonhoitotuotteiden lisäksi värikosmetiikkaa eli meikkejä sekä hiustenhoitotuotteita. Eipä siis ihme, että nykyään Laveralta saa viime vuosikymmenen loppupuoliskolla valtavaan suosioon nousseita kangasnaamioita eli sheet maskeja.

Sain PR-toimistolta kolme Laveran kangasnaamiota testailtavakseni. Kangasnaamioita on yhteensä viisi erilaista, joista kolme nyt esittelen.

Lavera Firming Sheet Mask

Kiinteyttävä kangasnaamio, joka sisältää kolmivaikutteista hyaluronihappoa ja karanjaöljyä sekä alppitähtiuutetta.

Lavera Illuminating Sheet Mask

Kirkastava kangasnaamio, joka sisältää pitaijaa ja luomuvadelmaa sekä litsiuutetta ja luonnon omia antioksidantteja sisältävää Green Illumination Complex -raaka-aineyhdistelmää.

Lavera Hydro Sheet Mask

Kosteuttava kangasnaamio, joka sisältää mineraalipitoista vettä ja luomukurkkua sekä hyaluronihappoa.

Biohajoava kangasnaamio

Laveran kangasnaamiot on valmistettu biohajoavasta materiaalista. Materiaali on lyosellikuitua (tai lyocell-kuitu), joka 100-prosenttisesti biohajoavaa. Se on selluloosamuuntokuitu, jota valmistetaan eukalyptuksesta, pyökistä, koivusta, kuusesta tai männystä.

Hienoa, että näitä kangasnaamioita tehdään uusiutuvista ja biohajoavista raaka-aineista. Poistaa hieman syyllisyydentunnetta käyttää tällaisia, mutta edelleen naamioiden pakkaukset eivät ole niin ekologisia. Eli ihan täysin en voi sädekehääni kiillotella näitä käyttäessäni, mutta onhan biohajoava materiaali parempi valinta.

Laveran kangasnaamio on hieman haastava avata, mutta sen saa auki, kun nappaa oikeasta kulmasta ja lähtee avaamaan taitoksia. Seerumista kostea kangasnaamio tuntuu miellyttävän viileältä ja kasvot oikein odottavat, että saavat naamion pinnallensa.

Kankaassa on runsaasti seerumia. Tämä on hyvä asia. Välillä ärsyttää ne kangasnaamiot, joissa suurin osa seerumista on pussissa. Laveran kangas on hyvä, sillä siihen on imeytynyt lähes kaikki seerumi, eikä pussinpohjalle jää kuin ihan vähän seerumia. Nämä todella lataavat ihoon kunnolla kosteutta ja hoitavia tehoaineita.

Kangasnaamion käyttöohjeet

Naamio asetellaan puhtaille kasvoille ja painellaan kevyesti paikoilleen. Naamion annetaan vaikuttaa noin 15 minuuttia, mutta pidempäänkin saa pidellä, jos haluaa. Naamio poistetaan käytön jälkeen ja iholla oleva seerumi hierotaan tai painellaan ihoon. Sen voi myös rullailla jaderollerilla kangasnaamio kasvoilla ja/tai naamion poiston jälkeen.

Lue myös: Vinkkejä jaderollerin käyttöön

Petyin hieman kangasnaamion muotoon. Ajattelin, että nyt kun saksalainen kosmetiikkamerkki on tehnyt kangasnaamion, se varmaankin istuu eurooppalaisille kasvonpiirteilleni paremmin kuin aasialaiset kangasnaamiot. Harmi, edelleen pari senttiä otsasta jää ilman kangasta ja sitten taas reunoilta leveyttä riittää niin paljon, että maski tulee hiusrajojen päälle. Nenän päällä oleva läppä on liian lyhyt tässäkin mallissa.

Maski pysyy kuitenkin aika hyvin paikoillaan, josta annan paljon plussaa.

Kokemuksia Laveran kangasnaamioista

Tasan 15 minuutin käytön jälkeen ihoni oli hörpännyt seerumit naamiosta. Vain naamion reunoilla oli vielä kosteutta, mutta kuten kuvastakin näkee, kuivaksi on imetty tämä kangas. Vaikka kangas onkin imenyt itseensä seerumia, se myös vapauttaa sen kasvoille. Pyyhin naamiosta viimeiset kosteudet kaulalleni ja otsalleni sille alueelle, jolle kangas ei riittänyt.

Naamion jälkeen ihoon on ladattu niin runsaasti seerumia, että ei ole tarpeen lisätä mitään muuta kuin kasvovoide päälle.

Onko näillä kolmella kangasnaamiolla suuria eroja?

No eipä oikeastaan ole. Yhden kappaleen testauksilla ei voi koskaan tehdä havaintoja suurista eroista. Kaikki kolme ovat ihanasti kosteuttavia. Iho tuntuu niin virkeältä ja mukavan kostealta pari päivää naamion käytön jälkeen.

Kannattaakin siis valita naamionsa sen mukaan, että haluaako kosteuttavuuden lisäksi jotain muita tehoaineita kangasnaamioltaan. Jos iho on jo ikääntynyt ja kuiva, kannattaa valita kiinteyttävä naamio, jos vaan pelkkä virkistävä vesikosteus riittää, kosteuttava naamio on hyvä valinta. Jos taas haluaa puhdistavan, niin tällöin Laveralta löytyy Purifying Sheet Mask, joka kosteuttaa ja puhdistaa ihoa.

Eli valitse kangasnaamiosi aina ihon tarpeiden mukaan, vaikka et silloin tällöin niitä käyttämällä mitään eroavuuksia niistä huomaisikaan.

Laveran kangasnaamioita myyvät markettien ja tavaratalojen lisäksi esimerkiksi *Jolie.

Hinnaltaan kangasnaamiot ovat jälleenmyyjästä riippuen 6,90-8,90 € / 21 ml.

Vieläkö kangasnaamiot ovat hitti ja aktiivisesti käytössäsi? Vai oleko jo seuraavien trendien perässä?

 

Lue myös:

Onko tässä maailman suloisin kangasnaamio?

Värikkäät ja vähän erilaiset kangasnaamiot

Kangasnaamio kasvoille ja sohvalle kaunistautumaan

X