Ihonhoito

L’Oréal Paris Rare Flowers – kukkaismainen kasvojen puhdistus

7.8.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aloitettaisiinko viikko melko uudella ihonpuhdistussarjalla, eli L’Oréal Paris Rare Flowers -sarjalla? Sain nämä uutuudet L’Oréalilta muutama kuukausi sitten. Jotkut teistä ovat näitä varmaan ehtinyt testailemaankin, sillä Rare Flowers on jo hetken ehtinyt olemaan myynnissä.

Viime viikolla esittelin kalliimman merkin puhdistusöljyn, joten otetaan tähän viikon alkuun edullisempia ihonpuhdistustuotteita.

L’Oréal Paris Rare Flowers sisältää kuusi tuotetta, joista sain viisi testailtavakseni. Sarja koostuu puhdistusvoiteesta, -geelistä, -maidosta, kasvovedestä sekä kahdesta puhdistusliinapakkauksesta, joista toinen oli testilähetyksessä.

L’Oréal Paris Rare Flowers on puhdistussarja, jonka ideologia on puhdistaa kuivattamatta. Tuotteissa kerrotaan olevan yhdistelmän huolellisesti valittuja ruusu- ja jasmiiniuutteita. No jaa, ei mitenkään omalaatuista tai erikoista. Muutenkaan näihin tuotteisiin ei liity mitään suurta tarinaa, joten hypätään suoraan asiaan. Kerron tuotteiden ominaisuuksista ja käyttökokemuksistani.

L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Milk
7,90 € / 400 ml

Aloitetaan puhdistusmaidosta. Puhdistusmaidot ovat tyypillisesti kuivaihoisen tuotteita erilaisissa tuotesarjoissa. Puhdistusmaidot ovat muuttuneet viimeisen 10 vuoden aikana. Kun ennen puhdistusmaidot olivat niin ohuita koostumukseltaan, että ne lähes aina täytyi puhdistaa vanua apuna käyttäen, ovat ne muuttuneet täyteläisemmiksi. Nykyään monia puhdistusmaitoja voidaan työstää kasvoilla ensin sormin, jonka jälkeen ne joko pyyhitään vanun avulla tai huuhdellaan vedellä. Ne voidaan myös pyyhkiä jonkun kätevän kasvoliinankin avulla. Vanulla voimakas pyyhkiminen voi ärsyttää kuivaa ja herkkää ihoa. Luulen koostumusmuutoksien yhden syyn olevan myös siinä, ettei vanulapuilla tarvitsisi pyyhkiä kasvoja – ainakaan niin voimakkaasti. Paksumpi koostumus ei valu sormien välistä, vaan pysyy kasvoilla ja on siten helppoa pyöritellä kasvoilla.

Tämän Rare Flowersin puhdistusmaito on täyteläistä. Pysyy sormien välissä ja sitten mahdollista käyttää ilman vanua, vaikka valmistaja kyllä neuvoo vanulappujen kanssa käytettäväksi. Itse inhoan vanulappujen kanssa puhdistelua, enkä sen vuoksi ennen voinut sietää puhdistusmaitoja.

L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Milk on hellävarainen ja hyvin kosteuttavalta tuntuva. Iho ei kiristä, eikä kasvot tunnu ”natisevan” puhtailta. Puhdistusmaito on sen verran rasvapitoinen, että se jättää iholle kevyesti sellaisen tunteen kuin niillä olisi kosteusvoidetta. Iso plussa suuresta pumppupullosta. Se on kätevä.

Suosittelen puhdistusmaidon kanssa kaksoispuhdistusta, jos kasvoilla on voimakas meikki tai hyvin kestäviä meikkituotteita. Minä olen kokenut tämän puhdistusmaidon kanssa käteväksi saman sarjan puhdistusliinat. Ensin puhdistusmaito, sen jälkeen vielä liinalla viimeiset meikin rippeet silmistä.

L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Gel
5,90 € / 150 ml

Puhdistusgeelejä kuivalle iholle on yllättävän vähän tarjolla. Yleensä geelit ovat normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Puhdistusgeelit ovat yleensä minun suosikkejani.

Puhdistusgeelissä on täyteläinen ja hyvin viskositeettinen koostumus. Sen vuoksi pieni annos riittää kasvojen puhdistukseen, sillä geeli liukuu kasvoilla hyvin ja irrottaa meikkiä. Itse suosin kaksoispuhdistusta, joten sen vuoksi Rare Flowers Cleansing Gel on mitä mahtavin toisen vaiheen puhdistukseen. Se ei jätä ihoa kiristäväksi ja kuivaksi, vaikka on puhdistusgeeli. Iho tuntuu puhtaalta, mutta ei siltä kuuluisalta ”natisevan” puhtaalta.

Yllätyin positiivisesti tästä tuotteesta. Odotin kuivattavaa, mutta tämähän onkin hellävarainen, mutta silti kivasti meikkiäkin irrottava. Puhdistaa tehokkaammin kuin puhdistusmaito, mutta ei geelikään todella pitkäkestoisia meikkejä yksinään puhdista täydellisesti. Suosittelen lämpimästi meikkien kanssa toisen vaiheen puhdistukseen.

Pakko vielä vinkata kaikille Foreon omistajille. Tämä L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Gel on loistava Foreon parina. Sen korkea viskositeettisyys tekee kasvojen puhdistuksesta todella miellyttävän. Tykkään!

Jos Foreo kiinnostaa, niin siitä löydät lisää täältä.

L’Oréal Paris Rare Flowers Purifying Toner
7,90 € / 400 ml

Kasvovesillä on erilaisia funktioita. Toiset ovat puhdistuksen viimeistelyyn, toiset saattavat olla kosteutta lisääviä, jotkut taas hoitovesimäisempiä, jotka valmistelevat ihoa vastaanottamaan muita hoitotuotteita. Puhutaan myös pH:n tasapainottamisesta, mutta itse olen sitä väitettä kohtaan vähän skeptinen.

Rare Flowers Purifying Toner on enemmänkin puhdistuksen viimeistelyyn. Tuote on suunnattu kuivalle ja herkälle iholle. En silti voi olla huomioimatta melko voimakasta alkoholisuutta, joka tuotteessa tuoksahtaa. Kasvovettä ei suositella silmänympärysiholle. Siitäkin voi jo päätellä, että tuotteessa on enemmän puhdistavia ominaisuuksia. Kasvoveden koostumus on aika paksu. Tulee mieleen Estée Lauderin eräs kasvovesi/hoitovesi.

En lämmennyt tälle. Olisin ehkä itse kaivannut tällaiseen tuotesarjaan enemmän kosteutta lisäävän, hoitovesimäisen kasvoveden. Perinteisempien kasvovesien suosijoille varmasti ihan hyvä vaihtoehto. Ei tämä kuitenkaan mitään Cliniquen Clarifying Lotion -kasvovettä ole. Paljon hellävaraisempaa! Minä käytin joskus vuosia sitten sitä 3:sta. Huh, mitä ainetta. Minkälaista mahtaa olla se 4? Nykyään varmasti lähtisi kasvot mukana.

L’Oréal Paris Rare Flowers Cleansing Wipes
5,00 € / 25 kpl

Puhdistusliinoja löytyy kuivalle ja herkälle iholle sekä normaalille ja sekaiholle. Minulla testissä normaalin ja sekaihoisen puhdistusliinat.

Liinat ovat välillä käteviä ja niin pelastus! Erityisesti silloin kun ei vaan jaksaisi pestä meikkejä ja haluaisi nopeasti nukkumaan. Ne ovat käteviä myös reissussa ja lisänä meikinpuhdistusta. En kuitenkaan halua käyttää liinoja päivittäin pitkiä aikoja. Mekaaninen rasitus iholla alkaa tuntumaan jossain vaiheessa – koettu on.

Rare Flowers Cleansing Wipes -liinat ovat pehmeitä ja liinoissa on kevyesti tekstuuria. Eivät siis mitenkään liian tekstuurisia, jotta ihan kuorisivat samalla ihoa. Koin liinat äärimmäisen hyvin meikkiä puhdistaviksi. Vaikka testaamani liinat olivat normaalille ja sekaiholle suunnattuja, ne eivät tunnu kuivattavilta. Hyvin kosteuttavalta tuntuvia ja ihon pinnasta kivalta tuntuvan jättäviä.

Oikeastaan aika hyviä liinoja. Ei suuria tunteita suuntaan tai toiseen herättäviä, mutta toimivia.

L’Oréal Paris Rare Flowers Makeup Removal Cream
7,90 € / 200 ml

Tätä tuotetta odotin ehkä eniten – meikinpuhdistusvoide. Kuulin teiltä lukijoilta, että L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljy olisi lopetettu. Silloin veikkasin, että tämä tuote olisi tullut sen tilalle.

Puhdistusvoide on koostumukseltaan paksua voidetta. Hyvin täyteläinen ja rasvainen. Tuote on kuin jalka- tai vartalovoidetta.

Se mikä minusta on hassua, niin valmistaja neuvoo käyttämään tuotetta seuraavasti:

”Levitä voidetta kosteille kasvoille ja kaulalle aamuin illoin. Hiero kevyesti sormenpäillä pyörivin liikkein. Pyyhi voide vois vanulla. Kuivaa kädet ja sulje pakkaus. Täydennä puhdistusrutiiniasi viimeistelemällä puhdistus Rare Flowers -kasvovedellä.”

En ikinä pystyisi tekemään noin. En vaan pysty jättämään vesihuuhtelua tällaisen tuotteen kanssa. Lisäksi, alussa mainitsin siitä, että en jaksa vanulappujen kanssa kikkailla. Niistäkin syntyy turhaa jätettä ja lisäkuluja. Joten, älkää pahastuko, että esittelen tuotteen ominaisuuksia omalla käyttötavallani.

Piirsin kädelleni mustalla Estée Lauderin geelilinerilla. Tämä geeliliner on monille tuttu ja kaikki tietävät sen hyvän kestävyyden.

Pieni hetki sormella pyörittelyä puhdistusvoiteen avulla. Tiukempikin meikkituote irtoaa. Tässä kohtaa valmistaja neuvoo pyyhkimään vanulapun avulla. Minä jatkan näin…

Seuraavaksi kostutetaan sormia ja jatketaan tuotteen pyörittelyä iholla, jotta sen öljytkin saadaan irtoamaan meikin mukana.

Lopuksi huuhtelu vedellä. Kasvojen iholla jatkaisin toisen vaiheen puhdistuksella, eli tässä tapauksessa Rare Flowers Cleansing Gel -puhdistusgeelillä.

Kuten näkyy, musta geeliliner irtosi iholta. L’Oréal Paris Rare Flowers Makeup Removal Cream on tehokas puhdistamaan meikkiä. En vaan tiedä onko se parempi kuin poistunut Sublime Glow -puhdistusöljy. Itse kallistuisin öljyyn, koska olen niihin niin mieltynyt. Enemmän kuin meikinpoistovoiteisiin. Olen näitäkin testaillut kalliimmilta merkeiltä, enkä oikein ole ollut myyty. Tämä L’Oréal Parisin saattaa olla jopa vähän parempi. Purkki tuntuu vaan vähän kömpelöltä pakkaustavalta.

Nämä kukkaismaisella tuoksulla ja vaaleanpunaisella värimaailmalla varustetut tuotteet ovat aika laajasti myynnissä. Näitä pitäisi löytyä hyvin monista marketeista, päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista sekä tavaratalojen verkkokaupoista. L’Oréal Paris Rare Flowers löytyy myös monista kosmetiikkaverkkokaupoista, kuten Pretty.fi.

Yhteenvetona sanoisin, että loistavaa, että päivittäistavarakauppoihin ja marketteihin saadaan uutta ”verta”. L’Oréal Paris Rare Flowers on tutustumisen arvoinen edullista, helposti saatavaa ja kuivaa ihoa hellivämpää tuotetta etsivälle. Minun suosikikseni nousi puhdistusgeeli. Pidän myös liinoista sekä kyllä voisin laskea meikinpuhdistusvoiteen tuotesarjan parhaimmistoksi. Olen kuitenkin öljyihin mieltyneempi, joten siksi voide ei noussut suurimmaksi suosikikseni.

Oletteko testanneet L’Oréal Paris Rare Flowers -tuotteita?

Postauksen tuotteet saatuja.

Kommentit (12)

Niinpä. Näin se vaan menee. Aika jännä, että Rainbow on ollut testivoittaja. Kokeilisko itsekin ihan vain tieteen vuoksi? 😀

Ostin tuon puhdistusmaidon testiin. Suuri pullo ja edullinen hinta. Nyt se toimii lähinnä käsisaippuan meikkauksen jälkeen tai suihkussa meikittömien päivien kasvojenpesuaineena. Tuota voidetta kiinnostaisi kokeilla.

Juu, ei tuo puhdistusmaito saanut minultakaan maskaraa kunnolla irti. Tarvitsee erikseen vielä puhdistaa silmät.

Tuo puhdistusgeeli on kyllä todellinen yllättäjä! Olen tykännyt todella paljon. Ja mulla ainakin lähtee kaikki meikit kerralla, hyvä niin, koska mä en jaksaisi mitään kaksoispuhdistuksia. 😀

Jep, niin on! Tykkään tosi paljon siitä. 🙂

Puhdistusliinat on mun suosikit. Odotin tolta puhdistusvoiteelta eniten, mutta en pitänyt siitä lopulta erityisemmin.

Ei oikein minuunkaan, sillä olen puhdistusöljyjen suuri fani. Näistä voiteista ei vielä ole löytynyt öljyn voittajaa.

Mä ostin just jotain garnierin misellivettä ja öljyä sisältäviä puhdistusliinoja. Oon kokenut ne tosi käteviksi ja ajattelin että nämä vois ottaa ihan vakiokäyttöön mut nyt rupes mietityttään tuo kun sanoit ettei iho tykkää mekaanisesta rasituksesta niin voisitko avata tätä vähän tarkemmin? 🙂

Tuota puhdistusvoidetta voisin harkita ottavani kokeiluun…

Eli joo… ei kaikille välttämättä tule yhtään mitään. Ei siis mikään ehdoton sääntö kaikille. Minulla ei kuitenkaan ole herkkä iho kasvoilla, mutta sy-alue on. Jos käytän jatkuvasti puhdistuspyyhkeitä, iholle ilmestyy ärsytysnäppylää. Tämä on aika tyypillinen reaktio, jos kasvot joutuvat jatkuvasti mekaaniselle rasitukselle. Herkemmille se voi tulla liian karheasta pyyhkeestä jo kerrasta. Minä en ole niin herkkä. Clarisonicin kasvoharja ei sopinut minulle. Ostin siihen pehmeämmän harjaosankin ja silti se aiheutti minulle ärsytysnäppyjä. Foreo sitä vastoin taas ei sellaista aiheuta. Jos sinulle alkaa ilmetä punoitusta, epätasaisuutta tai jopa röpelöistä ihoa, niin vähennä liinojen käyttöä. Syy ei välttämättä ole mistään allergisoitumisesta millekään, vaan kyseessä voi olla ihan vaan mekaanisen rasituksen aiheuttama ärsytys.

Luin juuri muutamia päiviä sitten olisikohan ollut IS:n sivuilta markettien puhdistuspyyhetestin. Se on oli voittanut edullisin Rainbown puhdistuspyyhkeet. Se oli testaajien mukaan ainoa, joka ei aiheittanut kirvelyä ja ikävää tunnetta iholla. No minähän ostin paketin heti testiin; kauheeta kirvelyä ja punoitusta ja näppylää heti poskipäillä! Ja olen testannut noita kaikkia muita testissä olleita (mm. Nivea, Garnier, Lumene, Pirkka, Cien) eikä mikään ole koskaan ärsyttänyt ihoa 😀 Niin se vaan menee, että mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Niinpä. Näin se vaan menee. Aika jännä, että Rainbow on ollut testivoittaja. Kokeilisko itsekin ihan vain tieteen vuoksi? 😀

Vaahtoaako tuo puhdistusgeeli foreon kanssa? Olen the body shopin e vitamiini-sarjan voidemaista kasvojenpesuainetta ja se vaahtoaa hyvin hellävaraisesti, mutta haaveilisin hellävaraisesta puhdistustuotteesta runsaalla vaahdolla

Vaahtoaa hieman. Syntyy sellaista paksua, kermaista vaahtoa, mutta ei vaahtoa valtoimenaan. Eli jos haet sellaista runsaasti vaahtoavaa ja suurikuplaista vaahtoa synnyttävää, niin sellaista tämä ei tee.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *