Ihonhoito

Lumenen Sisu -päivävoide aurinkosuojakertoimella

4.6.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksen tuote saatu PR-toimistolta

Eilen kirjoitin vinkkejä aurinkoihottuman hoitoon. Tänään haluan kertoa aurinkosuojakertoimellisesta päivävoiteesta, jonka olen todettu hyvin UV-säteitä torjuvaksi.

Sain kevättalvella Lumenen tuotepaketin, jossa oli monia kivoja Lumenen tuotteita. Nyt kun toukokuu on käytännössä ollut jo kesä, olen testaillut tätä Lumene Sisu Moisture Remedy -päivävoidetta. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 20. Ei mikään korkea suojakerroin, mutta ainakin UVB-säteet se on hyvin torjunut. Se on ollut helppo todeta, koska dekolteelle päässyt ihottuma on parantunut aurinkoisista päivistä huolimatta. Silloin kun suojaamattomuuden vuoksi saan ihottuman, se vaatii erityisen hyvän aurinkosuojan, jotta ihottuma ei pahene tai pääse syntymään uudelleen parantumisvaiheessa.

Kauniiseen purkkiin pakattu voide on väriltään beigemäistä. Purkki ei ole minusta koskaan se kätevin pakkaustapa voiteille, mutta menettelee.

Lumene kertoo voiteesta seuraavasti:

”Auta kauneuttasi suojautumaan urbaanin ympäristön päivittäisiä haittavaikutuksia vastaan. Antioksidanttipitoista männynkaarnauutetta, puhdasta pohjoista lähdevettä ja ilmansaasteilta suojaavaa teknologiaa sisältävä täyteläinen kosteusvoide antaa iholle suojan saasteita, vapaita radikaaleja ja UV-säteilyä vastaan tehden ihosta sileän näköisen ja palauttaen sen hyvinvoinnin ja säteilyn.”

Voiteen koostumus on aika täyteläinen, mutta hyvän levittyvyytensä vuoksi riittoisa.

Koostumuksesta huomaa kyllä aurinkosuojakertoimellisuuden. Vähän ”jankimpi” koostumus kuin tavallisessa päivävoiteessa. Siitä huolimatta voide levittyy ihan helposti, vaikka ei hetkessä muutukaan värittömäksi iholle.

Lumene Sisu Moisture Remedy on selkeästi rasvoittuvalle iholle vähän liian täyteläinen. Se jättää hieman rasvaisemman tunteen kuin kevyet geelivoiteet. Minun sekaiholla kuitenkin toimiva meikin allekin. Päivävoide ei kuitenkaan ole niin rasvainen ja vedenkestävä kuin esimerkiksi ihan aurinkosuojavoiteeksi nimetyt ovat. Tuntuu hikoilua kestävän ihan mallikkaasti, mutta en luottaisi vedenkestävyyteen yhtä paljon kuin kunnon vedenkestävään aurinkosuojavoiteeseen, jotka ovatkin sitten jo tosi tuhteja koostumukseltaan.

Haluaisin vielä puhua muutaman sanan tämän suojakertoimellisen päivävoiteen tehosta aurinkoihottumasta kärsivän näkökulmasta. Tosiaan ihottuma pääsee iskemään, jos en muista suojata ihoani auringon haitallisilta säteiltä. Minulla oli dekolteella ihottumaa, koska olin eräs päivä unohtanut levittää aurinkosuojakertoimellisen tuotteen dekolteelle asti. Ihottuma iski heti, kun tuo unohdus kävi. Ihottuma ei ole pahentunut, kun Lumenen Sisu Moisture Remedy on ollut dekolteellani. Eli voide suojaa ainakin UVB-säteiltä. Tutkin INCI-listaa ja en löytänyt kemiallisia UV-suojia tuotteesta. Vaikuttaisi siltä, että Lumene Sisu Moisture Remedy on fysikaalinen aurinkosuoja. Tämä selittää sen aika tuhdin koostumuksenkin.

Tietenkin korkea aurinkosuojakerroin on hyväksi, mutta kyllä SPF 20 tuntuu riittävältä ainakin minulla ihottuman ehkäisyyn. Niistä muista UV-säteiden aiheuttamista haitoista en oikein voi omakohtaista raportointia tehdä. Mutta on tässä ”aurinkoallergiassa” se hyvä puoli, että suojaavuus on helppo todeta. Jos ihottumaa ei tule, on voide säteiltä suojaava.

Lumene Sisu Moisture Remedy -päivävoidetta löytää laajasti, koska Lumene on myynnissä hyvin laajasti täällä Suomessa. Hinnaltaan tämä suojaava ja kosteuttava päivävoide on 34,90 € / 50 ml. Myönnetään, että hieman hätkähdin hintaa. Lumenesta on selkeästi tullut hinnaltaankin luksusmaisempi.

Mitä päivävoidetta sinulla on nyt käytössä?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Aaa… eikö Aco kosteuta, vaiko ihan vaan tottumuksesta teet niin?

Kommentit

Mä käytän nyt sekä Acon kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta ( sen alle tosin saatan levittää sitten suojakertoimettoman kostuesvoiteen ) että Yves Rocherin aurinkovoidetta Anti-Aging Face Care sk 50. YR on sen verran tuhtia, että sen alle ei tarvitse enää kosteusvoidetta. Olen huomannut, että nyt kun otin nuo 50 suojakertoimen voiteet käyttöön entisen 25 suojakertoimellisen sijaan, kasvot eivät ole päivettyneet 🙂

Aaa… eikö Aco kosteuta, vaiko ihan vaan tottumuksesta teet niin?

Olen käyttänyt toukokuun helteillä Lumenen Invisible Illumination UV Primeria SPF30 ja aurinkoon mennessä suihkinut vielä päälle Vichyn face mistiä SPF50, sillä seurauksella, että eipä ole tullut yhtään päivetystä iholle. Ihan yhtä kalpea kuin tammikuussa :/ Joten viikonloppuna laitoin ulos mennessä kaapista löytämääni Lumene Valoa päivävoidetta, jossain taisin olla SPF vain 15. Heti tuli vajaassa parissa tunnissa mukavasti tervettä sävyä 🙂 Joten tästä lähin näillä suomen leveysasteilla mennään kyllä pienemmillä kertoimilla 🙂

Hitsi tuo primeri! Kummittelee jatkuvasti kommenteissa. Pakko kokeilla! Tuota Vichyn Face Mistiä en ole vielä kokeillut, mutta sekin täytyisi testata. 🙂

Aurinkosuojakertoimet ovat yksi iso syy nykyään, ettei päivety kuten ennen aikoinaan. Nuorempana olin kesäisin paljon ruskeampi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *