Glitz & Glam

Lumenen Sisu -päivävoide aurinkosuojakertoimella

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksen tuote saatu PR-toimistolta

Eilen kirjoitin vinkkejä aurinkoihottuman hoitoon. Tänään haluan kertoa aurinkosuojakertoimellisesta päivävoiteesta, jonka olen todettu hyvin UV-säteitä torjuvaksi.

Sain kevättalvella Lumenen tuotepaketin, jossa oli monia kivoja Lumenen tuotteita. Nyt kun toukokuu on käytännössä ollut jo kesä, olen testaillut tätä Lumene Sisu Moisture Remedy -päivävoidetta. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 20. Ei mikään korkea suojakerroin, mutta ainakin UVB-säteet se on hyvin torjunut. Se on ollut helppo todeta, koska dekolteelle päässyt ihottuma on parantunut aurinkoisista päivistä huolimatta. Silloin kun suojaamattomuuden vuoksi saan ihottuman, se vaatii erityisen hyvän aurinkosuojan, jotta ihottuma ei pahene tai pääse syntymään uudelleen parantumisvaiheessa.

Kauniiseen purkkiin pakattu voide on väriltään beigemäistä. Purkki ei ole minusta koskaan se kätevin pakkaustapa voiteille, mutta menettelee.

Lumene kertoo voiteesta seuraavasti:

”Auta kauneuttasi suojautumaan urbaanin ympäristön päivittäisiä haittavaikutuksia vastaan. Antioksidanttipitoista männynkaarnauutetta, puhdasta pohjoista lähdevettä ja ilmansaasteilta suojaavaa teknologiaa sisältävä täyteläinen kosteusvoide antaa iholle suojan saasteita, vapaita radikaaleja ja UV-säteilyä vastaan tehden ihosta sileän näköisen ja palauttaen sen hyvinvoinnin ja säteilyn.”

Voiteen koostumus on aika täyteläinen, mutta hyvän levittyvyytensä vuoksi riittoisa.

Koostumuksesta huomaa kyllä aurinkosuojakertoimellisuuden. Vähän ”jankimpi” koostumus kuin tavallisessa päivävoiteessa. Siitä huolimatta voide levittyy ihan helposti, vaikka ei hetkessä muutukaan värittömäksi iholle.

Lumene Sisu Moisture Remedy on selkeästi rasvoittuvalle iholle vähän liian täyteläinen. Se jättää hieman rasvaisemman tunteen kuin kevyet geelivoiteet. Minun sekaiholla kuitenkin toimiva meikin allekin. Päivävoide ei kuitenkaan ole niin rasvainen ja vedenkestävä kuin esimerkiksi ihan aurinkosuojavoiteeksi nimetyt ovat. Tuntuu hikoilua kestävän ihan mallikkaasti, mutta en luottaisi vedenkestävyyteen yhtä paljon kuin kunnon vedenkestävään aurinkosuojavoiteeseen, jotka ovatkin sitten jo tosi tuhteja koostumukseltaan.

Haluaisin vielä puhua muutaman sanan tämän suojakertoimellisen päivävoiteen tehosta aurinkoihottumasta kärsivän näkökulmasta. Tosiaan ihottuma pääsee iskemään, jos en muista suojata ihoani auringon haitallisilta säteiltä. Minulla oli dekolteella ihottumaa, koska olin eräs päivä unohtanut levittää aurinkosuojakertoimellisen tuotteen dekolteelle asti. Ihottuma iski heti, kun tuo unohdus kävi. Ihottuma ei ole pahentunut, kun Lumenen Sisu Moisture Remedy on ollut dekolteellani. Eli voide suojaa ainakin UVB-säteiltä.

Tietenkin korkea aurinkosuojakerroin on hyväksi, mutta kyllä SPF 20 tuntuu riittävältä ainakin minulla ihottuman ehkäisyyn. Niistä muista UV-säteiden aiheuttamista haitoista en oikein voi omakohtaista raportointia tehdä. Mutta on tässä ”aurinkoallergiassa” se hyvä puoli, että suojaavuus on helppo todeta. Jos ihottumaa ei tule, on voide säteiltä suojaava.

Lumene Sisu Moisture Remedy -päivävoidetta löytää laajasti, koska Lumene on myynnissä hyvin laajasti täällä Suomessa. Hinnaltaan tämä suojaava ja kosteuttava päivävoide on 34,90 € / 50 ml. Myönnetään, että hieman hätkähdin hintaa. Lumenesta on selkeästi tullut hinnaltaankin luksusmaisempi.

Mitä päivävoidetta sinulla on nyt käytössä?

Lue myös

X