Ihonhoito

Mádaran syväpuhdistava öljykuorinta

17.3.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Mitäs jos esittelisin sen Bette Boxissa olleen suosikkituotteeni?

Tiedättekö sen yhtälön jossa iho ei kestä raastavia kuorintoja (erityisesti talvella), mutta välillä haluaisit happojen sijaan kuoria ihoa ihan mekaanisella tavalla? Mekaaninen kuorinta tuo välittömästi tasaisemman ihon ja kirkastaa sitä. Mutta sitten taas se mekaaninen kuorinta on usein liian raaka herkemmälle iholle. Entä jos on olemassa kuorinta, joka kuorii mekaanisesti, syväpuhdistaa ja kosteuttaa ihoa? Kaiken lisäksi tuote on arvostetulta luonnonkosmetiikkamerkiltä.

Maaliskuun Bette Box (ent. LivBox) oli bloggaajaboxi. Sisältö oli bloggaajien suosikkeja. En enää muista kuinka mones kerta tämä minulle oli, sillä minun suosikkeja on ollut bloggaajaboxeissa sekä ns. tavallisissa boxeissa. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että tuote on tilaajia ilahduttava. Minulle on myös tärkeää, että nimeni boxissa tuo luotettavuutta. Toivottavasti olen mahdollisimman hyvin onnistunut. Tiedän ettei kaikkia voi miellyttää. Se on mahdotonta. Mutta jos nyt kuitenkin suurinta osaa, niin silloin olen onnistunut valinnassani.

Bette Boxilla on muuten uudet sivustot, jotka kantavat nimeä Bette Beauty. Siellä minä aina silloin tällöin toimin vierailevana kynänä. Tällä kertaa päätin kuitenkin esitellä oman suosikkituotteeni omassa blogissani.

Bette Boxien tilaajat saivat näytekokoisen Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub -kuorinnan. Kuorinta oli pakattu nättiin pahvipakkaukseen.

Mádara on varmasti monille tuttu merkki. Kyseessä on latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki. Mádara on hyvin arvostettu ja pidetty täällä Suomessakin. Merkillä on ECOCERT sertifikaatti. Mádarassa on ripaus suomalaisuutta, sillä Noora Shingler on ollut mukana suunnittelemassa omaa nimeään kantavaa tuotesarjaa Mádaralle. Huikeaa! Tässä lyhyt briiffi Mádarasta, jos se ei ollutkaan ennestään tuttu.

Mikä tästä kuorinnasta tekee ihanteellisen?

  1. Öljy puhdistaa tehokkaasti likaa ja rasvaa iholta. Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin, niin näin on. Öljy liottaa öljyä ja rasvaa, jota iholla oleva tali on. Öljy myös tehopuhdistaa meikkijäämät ihohuokosista.
  2. Pienen pienet mikrohelmet kuorivat mekaanisesti, mutta eivät raastavalla tavalla. Jokainen voi omalla voiman käytöllä säädellä kuorinnan tehokkuutta.
  3. Vedestä vaahtoavaksi, maitomaiseksi muuttuva koostumus helpottaa öljymäisen koostumuksen huuhtelussa. Iholle ei jää rasvaista tunnetta, vaan öljyt liukenevat vedestä.
  4. Ihosta tulee syväpuhdistettu, sileämpi, kirkkaampi ja pehmeämpi. Ihoa ei kiristä eikä se ärsyynny.

Bette Boxissa ollut suosikkituotteeni Exfoliating Oil-to-Milk Scrub on öljyinen kuorinta, joka vaahtoutuu veden vaikutuksesta.

Koostumus on aluksi geelimäistä, sillä massa pysyy koossa, mutta se on läpinäkyvää.

Kuorinta pyöritellään puhtaille, kuiville kasvoille. Näkisin kuitenkin mahdolliseksi käyttää kuorintaa kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena. Kuorinnan öljyt puhdistavat myös meikkiä kasvoilta. Silmänympärysihoa kannattaa kuitenkin vältellä. Ohut iho ei pidä kuorivista tuotteista.

Kun kuorintaa on pyöritelty kasvoilla riittävästi, kostutetaan sormia kevyesti ja jatketaan pyörittelyä. Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub muuttuu kevyesti vaahtoavaksi ja maitomaiseksi. Öljyt ja lika irtoavat ja liukenevat iholta. Lopuksi kasvot huuhdellaan kunnolla vedellä. Kevyen kuivauksen jälkeen sitten alkaa ihon kosteutus seerumeilla ja kosteusvoiteilla.

Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub -kuorinnan jälkeen iho ei tunnu kuivalta ja kiristävältä. Minä en ole huomannut talven aikana kertaakaan iholla minkäänlaista ärsytystä, jota saattaa esiintyä talvella liian rouheilla kuorittuani. Joissakin mekaanisissa kuorinnoissa on lisäksi paljon kuivattavia ainesosia, joten silloin tuntuu liian kiristävältä. Ne sopivat minulla ainakin paremmin kesään.

Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub -kuorinta on 100% luonnollista alkuperää. Paljon kosteuttavia ja ihoa hoitavia ainesosia. INCI-luettelo on lyhyt. Sen lisäksi monen ainesosan perästä löytyy suluista vähän selkeämpi nimi ko. raaka-aineelle. Esimerkkinä vaikka Cera Alba, joka ei välttämättä sano jokaiselle yhtään mitään. Sen sijaan suluissa oleva Bees Wax kertoo monellekin, että kyseessä on mehiläisvaha.

Tuote sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille. Eettisiä valintoja vaalivista ainoastaan vegaanit joutuvat passaamaan tämän tuotteen sen mehiläisvahan vuoksi. Jos tykkää käyttää ainoastaan happojen kuorivuuteen perustuvia kuorintoja, niin ehkä sitten Mádaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrub ei ole mieluisin. Mutta mekaanisiakin kuorintoja käyttäville ehdottomasti suosittelen! Yksi mielenkiintoisempia ja monitehoisimpia kuorintoja, joita olen käyttänyt.

Mádaraa myydään todella laajasti täällä Suomessa. Monet hyvinvoinnin ja luontaistuotteiden erikoisliikkeet ja verkkokaupat myyvät Mádaraa, mutta merkki löytyy myös Sokoksilta. Voi olla, että suuremmissakin marketeissa on jotain tuotteita. Ihan en tiedä varmuudella, mutta muistaisin joko nähneeni tai lukeneeni asiasta.

Hinnaltaan Mádara Exfoliating Oil-to-Milk Scrub on 23-25 euron väliltä. Tuubissa on 60 ml, joka riittää pitkäksi aikaa. Öljymäinen koostumus mahdollistaa pienemmän annostelun. Tuote ei jämähdä tai kuivahda kasvoille, vaan liukuu mukavasti.

Joko Bette Boxin tilaajat ovat kokeilleet kuorintaa? Mitä tuumasitte? Oliko erilaisempi kokemus, kuin aikaisemmat mekaaniset kuorinnat?

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Kuvissa esiintyvä tuote saatu.

Lue myös

Suosittelemme