Ihonhoito

Meikin päälle käytettävä aurinkosuoja

6.9.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Sanoin aikaisemmin, että aurinkosuojapostaukset ovat tältä vuodelta ohi. Perun sanani, sillä haluan ehdottomasti kirjoittaa aurinkosuojasta, jota voidaan käyttää vaikka meikin päällä.

Vaikka kesä on jo ohi, niin kyllähän sitä talvellakin aurinkosuojaa tarvitaan. Erityisesti lopputalvesta hiihtäjät, laskettelijat ja paljon hangilla ulkoilevat tarvitsevat aurinkosuojan kasvoille. Lisäksi etelän lämpöön lentävät matkaajat tarvitsevat aurinkosuojaa lomakohteessaan.

Olen joskus miettinyt, että onkohan olemassa suihketta, joka suojaisin auringon UV-säteiltä ja sen voisi suihkuttaa kasvoille meikin päälle? Tämä ajatus kävi kesällä monet kerrat mielessä, kun suihkuttelin esittelemääni Garnierin aurinkosuojasuihketta vartalolleni. Tuossa jokunen viikko sitten minulle tarjottiin testiin juuri tällaista tuotetta. Tietysti innostuin, sillä tiedättehän miten ärsyttävää on, jos siinä omassa lempivoiteessa tai meikkipohjassa ei ole aurinkosuojaa? Lisäksi aurinkosuojaa kuuluu lisäillä päivän mittaan. Päivävoidetta ei voi lisäillä meikin päälle, eikä se meikkipohjakaan kovin ihastuttavalta näytä, jos meikkivoidetta lisäillään kasvoille päivän mittaan.

Siksi tämä kasvoille, jopa meikin päälle suihkutettava aurinkosuoja on loistava ja tervetullut tuote.

Nannic UV Shield lupaa suojata 95% haitallisista UVA- ja UVB-säteistä. Mistään en löydä tietoa siitä, mikä tuotteen aurinkosuojakerroin on? Tätä mittayksikköä ei ilmeisesti Nannic käytä tuotteellaan. Huomaatteko muuten tekstin ”Medically proven”? Eli tuote on lääketieteellisesti todistettu. Mahtavaa! Kliinisesti tai dermatologisesti testattu ovat termejä, jotka kuulostavat hienolta, mutta oikeasti eivät tarkoita yhtään mitään. Ne vain kertovat miten tuote on testattu. Lääketieteellisesti todistettu antaa jo arvoa ja tiedon siitä, että tuoteen teho on pystytty tieteellisesti todistamaan.

Kevyt ja öljytön suihke ei tunnu kasvoilla tahmaiselta. Ei aivan vesimäinen koostumus, mutta hyvin ohut ja maitomainen. Suihketta kannattaa suihkauttaa kasvoille silmät suljettuina, hengitystä hetkellisesti pidätellen ja tehdä pumppauksilla hieman pyörivää liikettä kasvojen ympärillä, jotta suihke leviää tasaisesti. Aurinkosuojaa ei tarvitse hieroa kasvoille, mutta itse kyllä tein kevyttä taputtelua tasaisen levittymisen varmistamiseksi. Lisäksi muutama suurempi pisara kasvoilla vaati hieman taputtelua.

Nannic UV Shield on myös anti-age -tuote. Se antaa kosteutta ja lupaa tasoittaa ryppyjä ja juonteita. En usko meikin päälle käytettynä juonteiden ja ryppyjen tasoittavuuteen, mutta kosteutta voi antaa.

Ihan halpahan tämä ei ole ja siksi en edes puhu siitä, että tätä voi käyttää koko vartalolle, kuten dekolteelle jne. Hintaa suihkeella on 39,90 € / 50 ml. Vaikka tämän olen saanut testiini, niin en todellakaan raaski käyttää muualle, kuin kasvoille. Dekolteelleni kelpaa ihan hyvin edullisempi Garnier -suihke.

Nannic UV Shield -aurinkosuojaa myy Pretty.fi.

Innostuitteko yhtä paljon kuin minä tämän tuotteen ideasta? Nyt kun auringossa oleminen on vähentynyt ja syksy saapunut, niin jätän lopun suihkeesta jemmaan odottamaan seuraavaa kesää.

Tuote saatu blogin kautta.

Kommentit (14)

Eipä mitään. 🙂 Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon, kuin minä. Se suihkuttelu vaatii muutaman kerran harjoittelua, joten jätä ensitestailut tavallisille kotipäiville. 😉 Minä aluksi kastelin ihan turhan paljon kasvojani sillä.

Innostuin, kyllä!! 🙂 Tosin mua vähän häiritsee, kun suojakertoimesta ei puhuta. Mistä sitä tietää, kuinka hyvin nassu on sitten suojattu? Vai voiko tuohon säteiden 95 % blokkautumiseen luottaa? 😀 Mä olen sen verran hysteerinen palamisen suhteen, että jos mulla on yhtään epävarmuutta aurinkosuojan tehosta, kyttään ihoani koko ajan, ja se vähän syö auringossa olemisen hauskuutta 😉

Joka tapauksessa ostaisin tämän heti, ellei hinta olisi noin kova. Nyt pitää vähän miettiä 🙂

Minulle kävi aivan sama! 😀 Minua häiritsi, että SPF:ää ei ole mainittu. Toisaaltaan… olen aika paljon lukenut ja tutkinut noista aurinkosuojakertoimien määrittelyistä, kun olen työstänyt postauksia aurinkovoiteista. Testausmenetelmä ja kertoimen tarkkuus ei ole niin tarkkaa ja valvottua, kuin me kuluttajat luulemme. Toisaaltaan tuollainen 95% kertoo paljon enemmän, kuin SPF 30 tai SPF 50. Hain yhden linkin, missä asiaa vähän valotetaan. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=hpa00012

Ihan parhain testausaika minulta meni, sillä se olisi ollut keväällä. Ehkä palaan keväällä tuotteeseen uudelleen, kun olen aurinkoallergiani vuoksi hyvin herkkä säteille. Loppukesästä en enää ole yhtä ”herkkänahkainen”. 😀

Innostuin ideasta, todellakin! 🙂 Mutta se mikä mietityttää on, että mitähän ainetta tässä on käytetty filtterinä? Suihkutettavissa tuotteissa toki on aina sama ongelma, mutta suoraan kasvoille suihkutettaessa ainetta menee aika suurella todennäköisyydellä hengitysteiden limakalvoille. Kauhean terveellistä etenkään kemiallisen filtterin kanssa se tuskin on?i Toki jos osaa tosi hyvin olla hengittämättä suihkuttaessa ja hetken sen jälkeen, niin voihan siltä välttyäkin. 🙂

Et ole friikki, vaan fiksu. 😉 Nykyään saisin olla jatkuvasti pidättelemässä hengitystä, koska työssäkin suihkin hiuslakkoja asiakkaiden/mallien/näyttelijöiden hiuksiin. Se on vähän vaikeaa silloin.

Tuotteen valmistajan sivuilta poimin: ”Completely invisible to the naked eye, the chemical UV filters are encapsulated in small transparent micro-caps of 1 µm (1 micrometre).
1 µm remains invisible to the naked eye but is equally too large to be absorbed into the skin and the body.The broad-spectrum sun filters lie like sunglasses on the skin, but no longer ’in’ the skin, which makes Nannic UV SHIELD particularly suitable for the sensitive skin of both adults and children.”

Iholla ei siis pitäisi olla mitään vaaraa, mutta limakalvothan ovat eri asia? Niiltä taitaa imeytyä vähän herkemmin, kuin iholta.

Pointtini vertailussa hiuslakan ja UV-suoja-aineiden kanssa oli siitä, että hiuslakkaa mitä todennäköisimmin monikin käyttää suurempia määriä vuodessa, kuin esim. suihkutettavia aurinkosuojatuotteita. Näin rasituksen määrän vuoksi hiuslakka olisi mielestäni suurempi riski ja hiuslakan aineita joutuu kehoomme huomattavasti suurempia määriä.

No mä olenkin varmaan ainoa friikki, joka kyllä pidättelee hengitystä aina jotain suihkutellessaan! :’D

Aerosoli voi varmasti joutua helpommin hengitysteihin, mutta turvallisuuden suhteen arvioisin että suurempi merkitys on sillä, mitä aine on ja sen molekyylikoolla, ts. miten hyvin helposti se imeytyy verenkiertoon. Tässä (mun mielestä) piileekin yksi aika iso turvallisuustekijä kosmetiikkamaailmassa; tuotteet on suunniteltu turvallisiksi kun niitä levitetään aikuisen iholle, mutta kyllähän niitä tosiasiassa menee myös limakalvolle. Vaikeita juttuja, joita on myös vaikea tutkia. :/

INCI löytyy Pretty.fin sivuilta. 🙂 Suoja-aineina on käytetty: Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Octocrylene ja Butyl Methoxydibenzoylmethane.

Tietysti tuon suojan voisi taputella käsienkin kautta. Itse ajattelen näin, että suihke ei ole aerosolipullossa, eli ei pöllyä, kuten esim. hiuslakka, jota sitäkään ei ole terveellistä hengittää. 😉 En valitettavasti voi tietää faktoja, mutta voisin kuvitella hiuslakan olevan suurempi riski aiheuttamaan jotain, kuin esim. tämän aurinkosuojasuihkeen. Hiuslakkaa pääsee varmasti paljon enemmän henkeen.

Kuitenkin minuakin asia mietitytti ja siksi kirjoitin ohjeisiin hengityksen pidättämisen. En silti itse pidättele hengitystä suihkedödöä, hiuslakkaa ja yms. suihkutellessa. Mutta kaikenlaisia kasvosuihkeita käyttäessä pidätän hengitystä sen hetken, minkä se vaatii. 🙂

Kiinnostuin, kuullostaa niin näppärältä!

Sitä tämä kyllä on. 🙂

Mä innostuin Peter Thomas Rothin aurinkosuojan sisältävästä puuterista kesällä, kun Lisa Eldridge siitä kertoi. No, tietty se sitten loppui tuon myötä Cult Beautysta (en ainakaan silloin löytänyt sitä muualta). Mutta siis tuokin on siitä mahtava, että sitä voi lisätä meikin päälle.

http://www.cultbeauty.co.uk/peter-thomas-roth-instant-mineral-spf-45.html

Kuulostaa mahtavalta! 🙂 Näitä meikin päälle lisättäviä aurinkosuojia pitäisi olla enemmänkin. Kun ei se meikkivoiteen tai kosteusvoiteen suoja oikeasti riitä koko päiväksi.

Vaikka onkin jo ”vanha” juttu mutta ajankohtainen taas niin kysyisinkin miten meikki reagoi tuotteeseen? Pysyikö iho mattana? Huomasiko suihkeen olemassa oloa mitenkään? Pystyikö todella lisäämään päivän aikana useita kertoja meikin kärsimättä? Tärkeitä tietoja jos haluaa käyttää tuotetta esim kesä häissä missä monesti suuri osa ajasta kuluu ulkona ollessa ja ”täysi” meikki päällä 🙂
Jos tuote todella pitää meikin muuttumattomana ja tuotetta voi todella lisätä usein päivän aikana niin tilaan suihkeen välittömästi 🙂 Silloin tämä on tuote mitä olen etsinyt pitkään 🙂

Iholle tulee sellainen suojakalvo, jonka voi kevyesti puuteroida, jos haluaa. Itse kun en edes pidä täysin mattaisesta ihosta, niin se ei ole ollut täysin matta heti meikin valmistuttua. Tuote ei muuta meikkipohjaa rasvaisen näköiseksi, sen tekee sitten käyttäjän oma iho. Periaatteessa tuo suihke vaikuttaa samanlaiselta, kuin meikinkiinnityssuihkeet – kasvoille tulee suojakalvo, joka sitoo meikin. Suojakalvot parantavat kestoa hikoilua vastaan. Jos iho on voimakkaasti rasvoittuva, niin tuo UV-suihke ainakin teoriassa saattaa vaikka sitoa meikin tiukemmin iholle.

Minulla on pysynyt ihan hyvänä meikkipohja, mutta en pysty mennä sanomaan, että pysyykö se kaikilla? Kuitenkin ehdottomasti paras vaihtoehto suojan lisäilyyn. Mutta kaikessa vaikuttaa myös jokaisen käyttötavat. Kun suihketta tarvitsee lisäillä 3-4 tunnin välein, niin ei sitä hirveen montaa kertaa tarvitse tehdä. Jos viettää 12 tuntia esim. rannalla, niin tuossa ajassa tuotetta tarvitsee lisäillä vain 2-3 kertaa. 🙂 Tärkeää on ravistaa suihkepulloa ennen käyttöä, pitää suutin puhtaana ja suihkauttaa riittävän kaukaa, jotta aine tulee riittävän pienenä sumuna kasvoille. Näin ei kasvoille tule suuria pisaroita, koska tuotetta ei saa hieroa ihoon, jotta kapseloidut filtterit eivät rikkoutuisi. Tosin tästä on ilmeisesti tulossa painepullomalli, jonka uskon paremmaksi, kuin tämän pumppupullon. 🙂

Eli lyhyesti, pysyy iho hyvänä, kun annostelee oikein ja on tehnyt muuten meikkipohjansa hyvin. Tuote ei sitä muuta, mutta suojakalvo kasvoille kertyy päivän aikana, ellei se ehdi kulumaan pois suihkeen lisäyksien välissä. Mattaisena pysymistä en osaa kommentoida, mutta tuotteen päälle voi käyttää puuteripaperia tai puuteria. Suojakalvot yleensä aina vähän kuultavat kasvoilla, vaikka tämä kyllä mattaiseksi lopulta kuivahtaakin.

Kiitos tuhannesti erittäin kattavasta vastauksesta! Aion ehdottomasti tilata tuotteen testiin…odotan itseasiassa aivan into pinkeänä sen testaamista 🙂 tätä tuotetta herkkä hipiäni olisi tarvinnut jo pitkään. Kiitos Minna!

Eipä mitään. 🙂 Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon, kuin minä. Se suihkuttelu vaatii muutaman kerran harjoittelua, joten jätä ensitestailut tavallisille kotipäiville. 😉 Minä aluksi kastelin ihan turhan paljon kasvojani sillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *