Glitz & Glam

Meikin päälle käytettävä aurinkosuoja

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Sanoin aikaisemmin, että aurinkosuojapostaukset ovat tältä vuodelta ohi. Perun sanani, sillä haluan ehdottomasti kirjoittaa aurinkosuojasta, jota voidaan käyttää vaikka meikin päällä.

Vaikka kesä on jo ohi, niin kyllähän sitä talvellakin aurinkosuojaa tarvitaan. Erityisesti lopputalvesta hiihtäjät, laskettelijat ja paljon hangilla ulkoilevat tarvitsevat aurinkosuojan kasvoille. Lisäksi etelän lämpöön lentävät matkaajat tarvitsevat aurinkosuojaa lomakohteessaan.

Olen joskus miettinyt, että onkohan olemassa suihketta, joka suojaisin auringon UV-säteiltä ja sen voisi suihkuttaa kasvoille meikin päälle? Tämä ajatus kävi kesällä monet kerrat mielessä, kun suihkuttelin esittelemääni Garnierin aurinkosuojasuihketta vartalolleni. Tuossa jokunen viikko sitten minulle tarjottiin testiin juuri tällaista tuotetta. Tietysti innostuin, sillä tiedättehän miten ärsyttävää on, jos siinä omassa lempivoiteessa tai meikkipohjassa ei ole aurinkosuojaa? Lisäksi aurinkosuojaa kuuluu lisäillä päivän mittaan. Päivävoidetta ei voi lisäillä meikin päälle, eikä se meikkipohjakaan kovin ihastuttavalta näytä, jos meikkivoidetta lisäillään kasvoille päivän mittaan.

Siksi tämä kasvoille, jopa meikin päälle suihkutettava aurinkosuoja on loistava ja tervetullut tuote.

Nannic UV Shield lupaa suojata 95% haitallisista UVA- ja UVB-säteistä. Mistään en löydä tietoa siitä, mikä tuotteen aurinkosuojakerroin on? Tätä mittayksikköä ei ilmeisesti Nannic käytä tuotteellaan. Huomaatteko muuten tekstin ”Medically proven”? Eli tuote on lääketieteellisesti todistettu. Mahtavaa! Kliinisesti tai dermatologisesti testattu ovat termejä, jotka kuulostavat hienolta, mutta oikeasti eivät tarkoita yhtään mitään. Ne vain kertovat miten tuote on testattu. Lääketieteellisesti todistettu antaa jo arvoa ja tiedon siitä, että tuoteen teho on pystytty tieteellisesti todistamaan.

Kevyt ja öljytön suihke ei tunnu kasvoilla tahmaiselta. Ei aivan vesimäinen koostumus, mutta hyvin ohut ja maitomainen. Suihketta kannattaa suihkauttaa kasvoille silmät suljettuina, hengitystä hetkellisesti pidätellen ja tehdä pumppauksilla hieman pyörivää liikettä kasvojen ympärillä, jotta suihke leviää tasaisesti. Aurinkosuojaa ei tarvitse hieroa kasvoille, mutta itse kyllä tein kevyttä taputtelua tasaisen levittymisen varmistamiseksi. Lisäksi muutama suurempi pisara kasvoilla vaati hieman taputtelua.

Nannic UV Shield on myös anti-age -tuote. Se antaa kosteutta ja lupaa tasoittaa ryppyjä ja juonteita. En usko meikin päälle käytettynä juonteiden ja ryppyjen tasoittavuuteen, mutta kosteutta voi antaa.

Ihan halpahan tämä ei ole ja siksi en edes puhu siitä, että tätä voi käyttää koko vartalolle, kuten dekolteelle jne. Hintaa suihkeella on 39,90 € / 50 ml. Vaikka tämän olen saanut testiini, niin en todellakaan raaski käyttää muualle, kuin kasvoille. Dekolteelleni kelpaa ihan hyvin edullisempi Garnier -suihke.

Nannic UV Shield -aurinkosuojaa myy Pretty.fi.

Innostuitteko yhtä paljon kuin minä tämän tuotteen ideasta? Nyt kun auringossa oleminen on vähentynyt ja syksy saapunut, niin jätän lopun suihkeesta jemmaan odottamaan seuraavaa kesää.

Tuote saatu blogin kautta.

X