Mainos Glitz & Glam

Miltä tuntuvat ikääntymisen merkit 35-vuotiaana?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kaupallinen yhteistyö

Mainos / Oslo Skin Lab

Tänään on se päivä vuodesta, kun minulle tulee yksi luku lisää mittariin. Tänään olen 35-vuotias. Aloittaessani bloggauksen, olin juuri täyttänyt 28 vuotta. Silloin minua kiinnostivat hurjat meikkailut ja itseni kehittäminen tekemään näyttävämpiä meikkauksia. Tässä vuosien saatossa, olen aina vain entistä enemmän kiinnostuneempi ihonhoidosta.

Sehän on ihan biologinen fakta, että näiden vuosien aikana, minä olen ikääntynyt ja ikääntymisen merkit alkavat näkyä. Olen suurennuslasin alla kaiken aikaa niin itselleni kuin muillekin. Zoomailtuja lähikuvia silmistä, tarkkoja kuvia kasvoista jne. Kyllä ne merkit jo näkee, vaikka joku teistä lukijoista ihanasti minulle kommentoikin, että odottaa ”innolla” minunkin vanhentumista. Otin tuon kohteliaisuutena, sillä ilmeisesti hänen silmin olen vielä nuorelta näyttävä. Tosin, vastapainoksi olen kyllä saanut ilkeitäkin kommentteja, kuten otsani rypyt. Bloggajana olen aina arvostelun kohteena – niin hyvässä kuin pahassa.

Silmänympärysiho ei ole enää yhtä kiinteä ja palautuva kuin ennen. Otsan perinnölliset ilmejuonteet syvenevät ja olen huomannut, että kulmakarvojen väliin alkaa syntyä vuosi vuodelta selkeämpi pystyviiva. Lisäksi ihohuokoset alkavat olla selvästi selkeämmät ja ihon väri epätasaisempi. Couperosa alkaa näkyä nenän seudulla. Mutta selkein ikääntymisen merkki on ollut se, että aamulla saattaa olla tyynynkuva poskessa vielä kouluun lähtiessäni. Joskus toisella puolella kasvoja on selkeä painauma nenän vierellä, eli olen nukkunut pitkään toisella kyljellä ja kasvot ovat painautuneet tyynyä vasten. Silloin myös kulmakarvojen välissä oleva pystyviiva on selkeämpi. Minulla ei ole näin 35-vuotiaana vielä mitään merkittäviä ikääntymisen merkkejä, mutta selkeästi huomaan ikääntymisen prosessin edenneen siihen vaiheeseen, että nyt ne alkavat hiljakseen näkyä. Olen lukenut, että 40-50 on se aika, kun naisilla ikääntymisten merkit tulevat vauhdilla.

Ikääntyminen on luonnollista, mutta onko väärin, jos haluaisi hieman vielä hidastaa prosessia? En haluaisi näyttää parikymppiseltä, sillä kolmekymppisyys on uusi kaksikymppisyys. Eli tykkään tästä enemmän kuin parikymppisyydestä. Viiden vuoden päästä olen nelikymppinen. Odotan innolla kypsymistäni, mutta samaan aikaan haluaisin vielä hidastaa biologisia merkkejä iästäni. Haluan säilyttää nuorekkaan ihon, mutta olla silti ikäiseni näköinen.

Meikkaaminen kehittyy sitä mukaan, kun kasvoille syntyy haasteita. Kosmetiikka on minun huijaukseni. Se ei muuta minua liikaa ja kaikki on pois pestävissä. En vielä vuosiin halua edes ajatella kauneuskirurgiaa, vaikka olen ihan ajatusleikkinä miettinyt, että mitä muuttaisin itsestäni? Olen tullut tulokseen, ainakin toistaiseksi, että en haluaisi liikaa muuttua. Täytyy olla muita keinoja, joilla olisin edelleen minä, mutta saisin vähän hidastettua ikääntymisen merkkejä. Niitä saa tulla, koska ovat luonnollinen asia, mutta miten ne saisi pideltyä aisoissa? Aika harva varmaan haluaa näyttää ikäistään vanhemmalta (paitsi tietty teini-iässä), kun taas ikäisensä näköisyys on ihan ok. Näin itse asiaan suhtaudun. En ole parikymppinen, joten minun ei tarvitse näyttää parikymppiseltä. Mutta en ole (vielä) reilu nelikymppinenkään, joten haluan vielä säilyä tässä kolmikymppisyydessä.

Minkälaisia tuloksia antavat sisäisesti nautittavat kollageenilisät? Olen 2-3 vuotta ollut kiinnostunut kollageenituotteista. Idea näillä tällaisilla valmisteilla on buustata ihoa nuorekkaammaksi sekä ennaltaehkäistä ihon ennenaikaista vanhentumista. Nuoren iho koostuu jopa 80% kollageenista. Noin kolmenkymmenen tienoilla ihon kollageenin määrä alkaa vähentyä 1-2 prosentin vuosivauhdilla. Kollageenituotteet eivät vaikuta pelkästään kasvojen ihoon, vaan koko elimistöön.

Olen todella innoissani tästä yhteistyöstä Oslo Skin Labin kanssa. Olen lukenut kollageenilisien puolesta ja vastaan. Sen olen lukenut, että kollageeni on liian suurikokoista imeytyäkseen elimistöön. Olen myös kuullut teiltä lukijoilta, että toiset ovat saaneet niistä hyötyjä ja huomanneet tuloksia. Erityisesti muiden kokemukset ovat inspiroineet minua, sillä en tavoittele nuorennusleikkausta, vaan haluan hidastaa ajan kulkua kasvoillani.

Vaikka olen pitkään ollut kiinnostunut kollageenituotteista, tietenkin olen myös hieman skeptinen. Luin paljon Oslo Skin Labin sivuja tästä The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenilisästä. Heidänkin sivuilla puhutaan kollageenin olevan käsittelemättömänä liian suurikokoista, jotta sitä saataisiin hyödynnettyä ihonhoidossa. Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen on lukemani mukaan pilkottu kollageenipeptideiksi, eli kyseessä on hydrolysoitua kollageenia. Juuri oikeaan pituuteen pilkotut kollageenipeptidit ovat olleet kaksoissokotetussa (lue linkistä minkälainen tutkimustapa on kyseessä) tutkimuksessa ylivoimaisia. Tämä kaksoissokotettu tutkimusmenetelmä on käsittääkseni luotettavin, mutta samalla myös harvinaisempi tapa tutkia kauneus- ja kosmetiikkatuotteiden tehokkuutta. Olen hieman tutkinut tutkimustuloksia, ja sitä kautta alan olla vakuuttunut, että eivät kaikki kollageenivalmisteet ole pelkästään ”trendihömpötyksiä”. Ehkä näissä joissakin on oikeaa tehoakin, kun löytyy konkreettista tutkimustulostakin, joka on harvinaista kauneus- ja kosmetiikkatuotteilta.

Oslo Skin Lab The Solution -kollageenivalmisteet ovat yksittäispakattuja, päivittäisannoskokoisia. Yksi päivittäinen annos sisältää 2,5 g kollageenijauhetta, josta 2,3 g on kollageenipeptidejä. Tämä oli minusta yllättävää, että tuote ei ole täyteainetta suurimmaksi osaksi. Oslo Skin Lab The Solution -kollageenivalmiste voidaan sekoittaa kylmän tai lämpimän nesteen tai ruoan joukkoon.

Minua aina jännittää, että saanko alas juomamuodossa olevia juttuja? Pelkäsin, että Oslo Skin Lab The Solution maistuu pahalle tai alkaa etoa minua. Koska makua ei käytännössä ole ja vesi kirkastuu hetken päästä kollageenivalmisteen lisäyksen jälkeen, olen tykännyt juoda Oslo Skin Lab The Solution -kollageenivalmisteen ihan pelkästään kylmän veden seassa. Vettä pitäisi juoda muutenkin reilusti, sillä se on kanssa yksi ihonhoidonsalaisuus. Tässä tulee samalla kaksi tekoa ihon kauneuden puolesta. Smoothiessa tämä olisi kaikista huomaamattomin, mutta jotenkin minulle tämä vesi on helpoin tapa. En juo smoothieta päivittäin, mutta vettä juon.

Onko tämä muuten sitä kuuluisaa itsensä kauniiksi juomista? Kyllä muuten se Helsingissä vietetty ilta näkyi aamulla (lue: koko päivän) kasvoillani. Nuorempana näytin juhlinnan jälkeen vähemmän krapulaiselta, kun nyt vanhempana näytän hyvin nukutun yön jälkeen. Ihan käsittämätöntä! Nämä ovat kanssa niitä juttuja, joista huomaa ikää tulleen.

Mitään kokemuksiani tuloksista en voi vielä kertoa, sillä tällainen tuote ei ole sama asia kuin kosmetiikka. Tulokset syntyvät pidemmällä aikavälillä ja ne saattavat myös olla ennalta ehkäiseviä. Palaan kuitenkin kertomaan kokemuksistani, kun olen käyttänyt pidempään Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -valmistetta.

En kauhistele ikääni, vaikka välillä miehelleni sitä päivittelen. Olen nyt 20 vuotta vanhempi kuin silloin meidän tavatessa, mutta niin on myös miehenikin. Olen nyt 35-vuotias ja valmis tähän ikään. Ikä on vain numero, mutta mielestäni numeron ei tarvitse lukea otsassa. En pode ikäkriisiä, vaikka päivät vietän pääasiassa parikymppisten parissa. Haluan olla just tämänikäinen, mutta ainahan sitä saa vähän hidastella varttumisessa, vaikka muuten niin kiire minulla aina tuntuu olevan.

Jos sinäkin haluat päästä kokeilemaan Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenivalmistetta, niin Oslo Skin Lab tarjoaa 50 % alennusta ensimmäisestä pakkauksesta. Tilauksen pääset tekemään täällä.

Suosittelen myös lukemaan Oslo Skin Labin sivuja ja siellä olevia artikkeleita. En voi postaukseeni kaikkea sitä sisältöä referoida, koska haluan pitää postauksieni sisällön omana tuotantona, joten suosittelen lämpimästi lukemaan sieltä lisää kaikkea mielenkiintoista aiheesta. Tässä linkki etusivulle.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Lue myös

X