Glitz & Glam

Miten aurinkovoiteen saa puhdistettua iholta?

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu maahantuojalta

Vähän sateista ja viileämpää luvataan tähän heinäkuun alkuun, mutta jaksan uskoa, että kesäkuun ihanan aurinkoiset ja lämpimät päivät palaavat vielä. Aurinkosuojat olivat ahkerassa käytössä, mutta miten illalla niiden puhdistus iholta oikein hoituisi? Siitä kerron iholle hellävaraisemman vinkin.

Tiesitkö, että aurinkosuojat olisi hyvä puhdistaa iholta kun auringossa ei enää oleilla tai ainakin viimeistään ennen nukkumaanmenoa? Fysikaaliset suojat saattavat tukkia herkkää ihoa ja kemiallisia suojia ei monestikaan haluta pitää iholla 24/7.

Kun aurinkosuojaa tulee lisätä noin parin tunnin välein, niin päivän päätteeksi iholla on melkoisen paljon kerrostuneena aurinkosuoja-aineita. Moni on varmasti huomannut suihkussa käydessään, että niiden täydellinen puhdistus ei olekaan aivan helppo juttu. Suihkugeelit eivät välttämättä puhdista ihoa tehokkaasti, eikä päivittäinen kuorinta karhealla sienellä tai harjalla tunnu välttämättä niin miellyttävältä. Herkkä iho reagoi mekaaniseen rasitukseen tai liian voimakkaiden puhdistusaineiden käyttöön.

Varsinkin lasten iholta fysikaalisten suojien tehopuhdistus on haastavaa, sillä lapsen iho on herkkä. Liika hankaaminen voi aiheuttaa jopa kipua lapselle.

Millä siis puhdistaa lapsen tai aikuisen iho aurinkosuojavoiteista?

Vastaus on: öljyllä! Aurinkosuojat ovat rasvaliukoisia, joten rasva eli öljy on tehokkain tapa poistaa jäämät iholta. Lisäksi puhdistusöljyä käyttämällä ei rasita ihoa liian voimakkailla puhdistusaineilla tai mekaanisella rasituksella, joka voi altistaa ihoärsytykselle.

Puhdistusöljyt ovat parhaimmillaan koostumukseltaan sellaisia, että ne liukenevat veteen. Öljy hierotaan kuivalle iholle, jonka jälkeen käsiä kastellaan ja jatketaan hieromista. Öljy muuttuu ihanan pehmeäksi vaahdoksi ja huuhtoutuu veden mukana valkeana, maitomaisena.

Hyvä puhdistusöljy ei jätä iholle rasvaista kerrosta, vaan iho on puhdas sillä olleista aurinkosuojista ja liasta sekä öljystä. Ihoa ei kuitenkaan kiristä, kuumota tai kuivata, vaan se säilyttää joustavan ja pehmeän tuntuman.

Ziaja Med Atopic Skin Bath & Shower Oil on atooppisen ihon puhdistusöljy, joka soveltuu kaikenikäisille vartalon ja kasvojen hellävaraiseen puhdistukseen. Tuotetta ei kuitenkaan suositella silmänympärysiholle, joten se ei ole ideaali tuote silmämeikinpuhdistukseen, mutta muuten kasvoille ja varsinkin vartalolle hyvä tuote.

Tuotteessa on mieto tuoksu, joka tuoksuu itse asiassa aika hyvälle ja raikkaalle. Öljyn koostumus on liukas ja täyteläinen, mutta erityisen paljon olen viehättynyt sen pehmeästä vaahdosta, joka puhdistusöljyyn syntyy veden kanssa kosketuksiin joutuessaan. Ziaja Med Atopic Skin Bath & Shower Oil soveltuu päivittäiseen puhdistukseen sekä kylpyöljyksi. Hyvin monikäyttöinen tuote, mutta se olisi vielä parempi, jos se soveltuisi myös silmämeikinpuhdistukseen. Siksi itse suosin tuotetta vartalolle käytettäväksi, varsinkin näin kesällä, kun aurinkosuojat haluaa kunnolla irti ihosta ennen nukkumaanmenoa.

Vaikka nyt kehun tuotetta aurinkosuojien puhdistukseen, kannattaa herkästi kuivuvan ja atooppisen ihon suosia tällaisia puhdistustuotteita myös talvella.

Ziaja Med -tuotteet eivät ole aivan yhtä laajasti myynnissä kuin ”perusziajat”, joten minun piti ihan kysyä maahantuojalta, että mistä Ziaja Med Atopic Skin Bath & Shower -puhdistusöljyä voi ostaa? Kun Googlekaan ei oikein antanut varmaa tietoa.

Ziaja Med Atopic Skin Bath & Shower -puhdistusöljyä löytyy jälleenmyyviltä kauneushoitoloilta sekä Stoorlan verkkokaupasta. Jos haluat etsiä tiettyä kauneushoitolaa mahdollisimman läheltä, voi tiedustella jälleenmyyjää maahantuojalta sähköpostitse asiakaspalvelu@facehelsinki.fi tai soittamalla numeroon 040 562 2250.

Joko muuten kaipaat kuumia kesäpäiviä vai nautitko viileistä sadepäivistä?

Lue myös:

5 parasta aurinkosuojaa vartalolle

5 parasta aurinkosuojavoidetta kasvoille

5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

 

Lue myös

X