Glitz & Glam

Miten vahvistaa ripsiä – nämä kaksi olen havainnut toimiviksi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

En ole koskaan käyttänyt prostaglandiinia tai sen johdannaisia sisältäviä ripsiseerumeja. Prostaglandiinia käytetään mm. silmänpainetaudin eli glaukooman hoidossa. Sen sivuvaikutuksena on ripsien kasvu pidemmiksi, mutta myös monia negatiivisia sivuvaikutuksia, kuten silmänympärysihon värimuutokset, silmäluomien punoitus, kutina sekä silmien ärsytys.

Ihan vain välikommenttina: prostaglandiinia käytetään myös synnytyksen käynnistämiseen. Siitä minulla on kokemusta, kun esikoiseni syntymistä käynnisteltiin.

Edellisen vuosikymmenen alulla ripsiseerumit puhuttivat runsaasti. Prostaglandiinia tai sen johdannaisia sisältävien ripsiseerumien turvallisuutta kyseenalaistettiin. Kuulin tuolloin hyvin monen lääkärin todenneen, ettei kannata käyttää ripsien kasvattamisen vuoksi ripsiseerumia, jossa on tällaisia lääkeaineiksi tarkoitettuja ainesosia.

Vaikka nuorimmaistani odottaessa ripsieni kunto meni todella huonoksi, en ryhtynyt kokeilemaan näitä huikeasti ripsiä kasvattavia seerumeja, koska niiden turvallisuus arveluttaa minua.

Täältä voit lukea postaukseni, jossa näytän kuvia lyhentyneistä ripsistäni.

Peptidit silmäripsien hoitoaineeksi

Olen siis välttänyt niitä ripsiseerumeja, jotka todella saavat huikeita tuloksia aikaan prostaglandiinian tai sen johdannaisia sisältävien ainesosien avulla. Sen sijaan olen havainnut, että peptidit ja sen johdannaiset ovat antaneet apua ripsien hoitoon. Myös monet prostaglandiinia tai sen johdannaisia sisältävät ripsiseerumit sisältävät myös peptidejä tai sen johdannaisia.

Peptidejä on monenlaisia, eivätkä ne aivan yksinään taikoja tee silmäripsille. Peptidit tarvitsevat erilaisia ”kuljettimia” päästäkseen vaikuttamaan ja niistä tehdään erilaisia yhdisteitä sekä johdannaisia. Ihmiskeho sisältää peptidejä, ja niiden tehtävänä on mm. osallistua kudosten uusiutumiseen ja haavojen parantamiseen. Jotkut peptidit ovat antaneet hyviä tuloksia hiustenlähdön hidastamiseen tai jopa edistänyt hiustenkasvua.

Nämä kaksi peptidejä sisältävää tuotetta olen havainnut toimiviksi ripsien hyvinvoinnille

Filorgan silmänympärysvoiteessa on mm. yhtenä peptidinä Biotinoyl Tripeptide-1, jota käytetään hiustenlähdön hoidossa. Lisäksi silmänympärysvoide sisältää erilaisia ihoa hoitavia peptidejä ja sen johdannaisia.

BTB13 ripsiseerumin peptidi on Myristoyl Pentapeptide-17, jonka on erään lukemani tiedon mukaan tutkimuksissa todettu pidentävän ripsiä jopa 25 %. Hiukset ja ripset koostuvat pääasiassa keratiinista, joiden tuotantoa Myristoyl Pentapeptide-17 kiihdyttää.

Lähteet: monet BTB13 -jälleenmyyjät, kuten Laguna 
Saija Porali, Kuluttajien suosimien ripsiseerumien ainesosat, opinnäytetyö 2019

Filorgan silmänympärysvoiteen olenkin esitellyt jo vuosia sitten, mutta uudestaan tässä syksyllä.

Kotimaisen BTB13:n ripsiseerumi on kanssa vanha tuttu täällä blogini puolella. Esittelin sen vuonna 2015, mutta olen lukuisia kertoja tehnyt mainintoja sen erinomaisuudesta. Olisikohan tämä nyt jo 5. tai 6. putkilo, jota käytän. Kuvassa itse ostamani, mutta minulla on jemmassa myös blogin kautta saatu, joten ripsiseerumia on vuodeksi eteenpäin.

Aikaisemmin olen käyttänyt näitä yksinään, mutta nyt käytän molempia, eli ovat käytössä yhtä aikaa.

Lue myös: 5 parasta keinoa pidempiin ja tuuheampiin ripsiin

Vasemmalla: ei mitään ripsiä hoitavia tuotteita pitkiin aikoihin. Oikealla: 1,5-2 kk ripsiseerumin ja ripsiä hoitavan silmänympärysvoiteen käyttöä.

Koska kumpikaan näistä ripsien kuntoa parantavista tuotteista ei sisällä prostaglandiinia tai sen johdannaisia, eivät muutokset ripsissäni ole koskaan mitään huikeita. Enemmänkin on kyse siitä, miten hyvinvoivat ripseni ovat ja miltä ne maskaraa käyttäessä näyttävät.

Jos haluat tarkistaa käyttämäsi tai harkinnassasi olevan ripsiseerumin ainesosat, niin tässä prostaglandiinin johdannaisten INCI-nimet:

 • Cyclopropylbimatoprost
 • Cyclopropylmethylbimatoprost
 • Dechloro Cyclopropylcloprostenolamide
 • Dechloro Cyclopropylmethylcloprostenolamide
 • Dechloro Ethylcloprostenolamide
 • Dehydrolatanoprost
 • Dihydroxypropyl Dehydrolatanoprostamide
 • Dihydroxypropyl Didehydrolatanoprostamide
 • Ethyl Travoprostamide
 • Isopropyl Cloprostenate
 • Nortafluprost
 • Trifluoromethyl Dehydrolatanoprost
 • Norbimatoprost/ Methylamido Dihydro Noralfaprostol
 • Ethyl Tafluprostamide
 • Methyl Travoprost
 • Ketotravoprost
 • Tafluprost
 • Benzotihophenyl Dephenethyllatanoprost
Lähde: Saija Porali, Kuluttajien suosimien ripsiseerumien ainesosat, opinnäytetyö 2019

Koska ilman maskaraa olevista kuvista on vaikea havaita mitään muutoksia, niin laitetaan kuvavertailua maskara ripsillä. Tässä kuvassa ripseni, kun en ole vielä aloittanut ripsiseerumin tai silmänympärysvoiteen käyttöä. Ulkonurkassa ripseni ovat aika lyhyet.

Tässä kuvassa olen käyttänyt ripsiseerumia ja silmänympärysvoidetta noin 6 viikkoa. Ulkonurkan ripset ovat selkeästi pidemmät.

Juuri tällaisissa jutuissa voi havaita näiden käyttämieni tuotteiden tuomat hyödyt. Kumpikaan näistä ei kasvata ripsiä samalla tavalla kuin ne prostaglandiinia tai sen johdannaisia sisältävät ripsiseerumit, mutta koen tuotteet turvallisemmiksi, ja silti saan hyötyjä.

Filorga Time-Filler Eyes -silmänympärysvoidetta myyvät ainakin: *Lyko, *Cocopanda, *Bangerhead, *Eleven ja *Kicks.

Omani ostin silloin Lykolta, mutta juuri nyt se on edullisimmillaan Kicksillä. Tilanne voi kuitenkin olla jo muuttunut, sillä tämä näin Black Friday -viikkona hinnat vaihtelevat päivittäin.

Kannattaakin katsoa tilanteen mukaan, missä on paras tarjous, jos haluaa saada tämän silmänympärysvoiteen edullisemmin. Olen havainnut, että lähes aina tämän voiteen saa jostain kampanjahintaan tai kivalla alennuksella.

Täältä voit lukea postaukseni Filorgan silmänympärysvoiteen muistakin hyvistä puolista:

Hyvä silmänympärysvoide talveksi

BTB13 Eyelash Serumia myyvät tietyt kauneushoitolat, kuten Laguna ja muutamat verkkokaupat, kuten Sens, Hilla ja Ihokeskus.

Yleensä olen tilannut Ihokeskuksesta, mutta viimeksi tilasin Sensiltä, koska oli alennuksessa. Näyttäisi tuo sama tarjous olevan edelleen voimassa, mutta juuri nyt Hilla näyttäisi myyvän vähän edullisempaan hintaan.

Täältä voit lukea postaukseni ripsiseerumista vuodelta 2015:

Toimiva ripsiseerumi Suomesta

Minkälainen suhtautuminen sinulla on ripsiseerumeihin? Käytätkö niitä, joiden turvallisuutta on kyseenalaistettu? Vai suositko sinäkin mieluummin vähän pienempiä muutoksia antavia, mutta turvallisemmaksi koettuja ripsiseerumeja?

Lue myös:

Vaikuttaako ripsivärin harja lopputulokseen?

Kokemuksia Lash Lift -kestotaivutuksesta

Magneettiripset, voivatko toimia?

Lue myös

X