Glitz & Glam

Nuoren ihon puhdistukseen

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine on uusi tuotelinja nuoren ihon puhdistukseen.

Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettu Pore & Shine on syväpuhdistava ja talia poistava puhdistussarja.

Mattaisempaa ihoa lupaava Pore & Shine tuoksuu raikkaalle. Tuoksu on ihanan virkistävä, eikä ollenkaan pistävän sitruksinen. Pehmeä tuoksu tulee mandariineista ja limestä.

Visibly Clear Pore & Shine Daily Scrub 150 ml

Paksua, vaahtomaista voidetta, jossa pieniä pyöreitä rakeita. Rakeet eivät raavi, eikä niitä ole kovin tiheästi massassa. Kuorinta joka tuntuu soveltuvalta päivittäiseen käyttöön, jos kuorintaa ei tee liian tehokkaasti.

Pore & Shine Daily Scrub -kuorinta oli minulle jo tuttu, sillä LivBoxista saimme näytekokoisen tuubin. Käytin sen melkein heti ja pidin kuorintaa ihan ok:na. Pidän rakeisemmasta koostumuksesta, mutta muuten oikein kiva kuorintatuote. Iho tuntuu käytön jälkeen puhtaalta ja raikkaalta. Pehmeä ja sileä tuntuma kasvoilla on myös miellyttävä.

INCI-luettelo:
Aqua, Cetyl Alcohol, PPG-15 Stearyl Ether, Polyethylene, Steareth-21, Salicylic Acid, Polysorbate 60, Cera Microcristallina, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Citrus Tangerina Extract, Menthyl Lactate, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Propylene Glycol, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum, Tocopherol, BHT, Parfum, Cl 77289.

Paljon plussaa ns. iholle haitallisten alkoholien puuttumisesta, joita yleensä käytetään rasvaisen ja epäpuhtaan ihon tuotteissa. Usein löytyvät INCI-luettelon alkupäästä. Raikastavan tunteen tuotteessa antaa Menthyl Lactate. Salisyylihappoakin näyttää kuorinta sisältävän. Itse olen kokenut ko. hapon hyväksi epäpuhtauksiin, mutta pakko sanoa, että ei tämä kuorinta yksinään riitä minulla epäpuhtauksien poistoon.

Visibly Clear Pore & Shine Daily Wash 200 ml

Daily Wash on koostumukseltaan geeliä, joka on pakattu kätevään pumppupulloon. Geeli on hyvin ohutta ja vedestä helposti liukenevaa. Itse kaipasin koostumukseen enemmän viskositeettia. Geelin koostumus ”hajoaa” käsiin nestemäiseksi liian helposti ja sen vuoksi valuu kasvoilta käsivarsille. Hyvää kuitenkin on se, että tuote huuhtoutuu todella helposti pois kasvoilta.

Eritysesti tämä puhdistusgeeli tuoksuu ihanan raikkaalta. Iho ei tunnu kuivalta ja kiristävältä, vaikka odotin tältä puhdistajalta liian pesevää ja kuivattavaa ominaisuutta. Paljon plussaa siitä. Rasvoittuvaa ihoa ei tarvitse kuivattaa liian pesevillä tuotteilla, jotta rasvoittumista saataisiin hillittyä. Olen tykännyt käyttää aamuisin, sillä koin puhdistusgeelin hieman huonoksi meikinpuhdistukseen tai tein kaksivaiheisen puhdistuksen kookosöljyllä ja Daily Wash -geelillä.

INCI-luettelo:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Citrus Tangerina Extract, Propylene Glycol, Sodium Cocoamphoacetate, Coconut Acid, Polysorbate 20, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Parfum, Cl 15985, Cl 42090.

Sulfaattina on käytetty Sodium Laureth Sulfatea, joka on iholle parempi vaihtoehto, kuin Sodium Lauryl Sulfate. Plussaa alkoholittomuudesta.

Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine yllätti minut, sillä tämän hintaluokan puhdistustuotteet rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle ei yleensä ole olleet näin hellävaraisia. Iho ei ole käytön jälkeen kuiva ja kiristävä, mutta ei mitenkään rasvaisen ja kosteutetun tuntuinen. Iho on puhdas ja raikas. Talvella en välttämättä käyttäisi, kuin kuorintaa silloin tällöin. Talvella tarvitsen toisenlaisia tuotteita, mutta kesäaikana hieman rasvoittuvalla iholla oli hyvä testata.

Nuorelle ja rasvoittuvalle iholle oikein hyvä puhdistussarja. Aikuisemmille (erityisesti kuivasta ihosta kärsivät) en suosittelisi, kuin kuorintaa silloin tällöin käytettäväksi.

Molempien tuotteiden hinta on noin 8-9 euroa. Neutrogenan tuotteita jälleenmyy ainakin apteekit ja verkkoapteekit.

Mitä piditte Neutrogenan kuorinnasta, jotka sen LivBoxista saitte?

Tuotteet saatu blogin kautta.

Lue myös

X