Glitz & Glam

Pääsikö aurinkoihottuma iskemään? Vinkki ihottuman hoitoon

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ah, mahtavaa kun aurinko jälleen paistaa ja on kesäistä! Minua vaivaa aurinkoihottuma. Varsinkin keväällä ja alkukesästä. Silloin UV-säteilyt ovat voimakkaimmat. Aurinkosuojat tuovat apua tuohon vaivaan. Silti laiskuus välillä iskee, kun ei vaan muista ja viitsi levittää aurinkosuojaa parin tunnin välein. Siltikin saattaa aurinkoihottuma iskeä, sillä aurinkosuoja ei voi antaa 100% suojaa.

Minä sain aurinkoihottuman siellä Kööpenhaminan matkalla. Sen siitä sai, kun unohti lisätä suojaa riittävän usein. Se oli minun vuoden ensimmäinen kunnollinen altistuminen UV-säteille ja sitä jatkui useita tunteja. Iho oli niin kipeä ja kutiava silloin yöllä kotiuduttuani. Ihoa kuumotti ja turvotti. Minulla ei muistaakseni ole mitään after sun -tuotetta tällä hetkellä, joten nappasin helpotusta tuomaan pari muihin juttuihin hyväksi havaittua tuotetta. Ne toimivat ja toivat nopeasti helpotusta aurinkoihottumaani. Nyt haluan jakaa tämän jutun teillekin. Sain nämä postauksessa esiintyvät tuotteet kauan sitten ja olen ne aikaisemmin esitellyt. Nyt löysin niille uuden oivan käyttötarkoituksen, joka toimi minulla.

Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream on varmasti monille tuttu. Esittelin hiljattain tuoteperheen uutuuden, Eight Hour Miracle Hydrating Mist -kasvosuihkeen.

Olen käyttänyt tätä suihketta kasvojen kosteutukseen ihonhoidollisessa mielessä. Suihkautan kosteutta kasvoille ennen seerumin levitystä. Aamuisin harvoin muistan, mutta iltaisin olen tykännyt ottaa lisäkosteutta kasvoille ennen muita ihonhoitotuotteita. Esittelin kasvosuihkeen tässä postauksessa, jos kiinnostaa lukea suihkeesta tarkemmin.

Toissa talvena hullaannuin Elizabeth Ardenin monitoimivoiteeseen, eli legendaariseen Eight Hour Cream -voiteeseen. Eight Hour Cream soveltuu niin monen pikkuvaivan hoitoon. Muistin, että tästä olisi sanottu olevan apua myös auringonoton jälkeen. Mietin, että miksipä se ei voisi soveltua myös aurinkoihottumaan?

Ihottuma tulee minulle ensimmäisenä käsivarsien taipeisiin ja dekolteelle. Suihkin ensin runsaasti Elizabeth Ardenin Eight Hour Miracle Hydrating Mist -suihketta näille alueille. Taputtelin käsillä varovasti aluetta, jossa kosteus tasoittuisi iholle ja kuivahtaisi. Sen jälkeen levitin runsaasti Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream -voidetta. Voide on aika jankkia ja tämä minulla oleva alkuperäinen voide tuoksahtaa hieman epämiellyttävälle. Ei siis mikään kukkaismainen ja ihana tuoksu, vaan vähän pistävä ja pihkamainen.

Toistin tämän saman kolmena iltana ennen nukkumaan menoa. Puin päälleni suojaksi puseron (tavallisesti nukun alasti!), jotta lakanat eivät tahmaantuisi Eight Hour Creamista. Se kamala kuumotus ja turvotus helpotti ensimmäisen yön aikana. Huomasin myös, että aivan tuskallista kutinaa ei tullut ollenkaan. Siinä vaiheessa kun aurinkoihottuman alkuvaiheen ihoärsytys oli jo helpottanut, alkoi lievä kutina. Huomasin vain, että en ollut öisin raapinut itseäni niin pahasti, kuin tavallisesti olisin. Minulla oli vain yksi pieni naarmu pahimmassa kohdassa käsitaivetta. Oikeastaan 4-5 päivässä kaikki oli ohi. Oli vain se punoitus ja ihon hilseily, joka vie sen toiset 4-5 päivää. Tavallisesti minulla aurinkoihottuma on 2-4 viikon tuskaa. Toki ”takatalvi” touko-kesäkuun vaihteessa auttoi myös minua. En joutunut altistamaan ihoani UV-säteille siinä määrin kuin mitä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä olisin joutunut.

Vaikka otan sääolosuhteiden nopean muutoksen huomioon, niin silti koen näistä kahdesta olleen apua. Enemmän kuin aloe vera -suihkeesta. Jos aurinkoihottuma pääsee niin pahaksi, että iho rikkoutuu, ei sille kannata levittää mitään voiteita (ellei lääkäri ole määrännyt). Mutta jos iho on ehjä, niin minun vinkkini on hyvä kosteuttava suihke ja suojaava voide, jossa on ihoa parantavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Eight Hour Cream on ihmevoide. Jos haluat lukea voiteesta enemmän ja syvällisemmin, niin kurkkaa vanha postaukseni täältä.

Täytyy nyt jatkossa muistaa kokeilla tätä ötökänpuremiinkin. Eilen metsälenkillä ollessa yritin ottaa selfietä erään juoksuhaudan (jossa virtaa vettä) yli menevällä sillalla. Juu, ei tullut siitä mitään. Kun sain puhelimen eteeni ja aloin ottaa kuvaa, hyttyset hyökkäsivät kimppuuni. Olin varmasti todella huvittava näky siellä metsässä selfie-yritykseni kanssa. Huidoin hyttysiä ja yritin poseerata kännykälleni. Naureskellen hautasin ideani, laitoin kännykän taskuun ja lähdin juoksuun. Juoksin karkuun hyttysarmeijaa. Olen aina ihmetellyt, että mitä ihmettä ne hyttyset siellä metsässä väijyy ja odottaa? Sehän on ihan epäloogista hengailla siellä satunnaisia lenkkeilijöitä ja marjastajia.

Kesä ja kärpäset! Kesä on ihana, mutta hitsi kyllä se tuo kaikenlaista muuta ikävää vaivaa mukanaan.

Kuinka tyypillinen aurinkoihottuma on? Vaivaako se teitä muitakin?

Tuotteet saatuja.

Lue myös

X