Glitz & Glam

Pieni ja näppärä kasvoharja ihon tehokkaampaan puhdistukseen

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kasvoharjat olivat huipputrendikäs juttu viime vuosikymmenen loppupuolella. Erityisesti Foreon ja Clarisonicin kasvoharjat olivat hyvin suosittuja ihonhoidon hifistelijöiden parissa. Minultakin löytyy molempien merkkien kasvoharjat, mutta en tykännyt Clarisonicista, mutta Foreon harjaa rakastan edelleen! Kohta neljä vuotta siitä, kun Foreon harjaa aloin käyttämään, edelleen suitsutan sitä.

Mutta tänään en esittele Foreota, vaan tavallaan kasvoharjojen ”karvalakkimallia”, jossa ei ole kehittynyttä teknologiaa, eikä korkeaa hintaa.

Muistatteko maaliskuun Goodieboxin, jossa oli Niré Beautyn silikoninen kasvoharja?

Goodieboxissa tätä kasvoharjaa kuivailtiin seuraavasti:

On hyvin mahdollista, että saatat koukuttua nyt. Niré Face Prep Tool on nimittäin avain hehkuvaan ihoon ja meikkiin. Sen erikokoiset ja pehmeät harjakset pesevät ja kuorivat kasvoja kevyesti, puhdistaen kasvoiltasi meikin ja epäpuhtaudet. Käytä suosikkipuhdistustuotteesi kanssa, hieroen kasvojasi kevyin, pyörivin liikkein. Saat täydellisen pohjan meikille tai ihonhoitoon.

No, enpä käy kieltämään, sillä itse koukutuin tähän pehmeään silikoniharjaan. Niré Beauty Face Prep Tool -kasvoharjassa on tasku, johon saa sormensa sujautettua.

Kasvoja ”harjataan” pehmeillä, silikonisilla nystyröillä, joita on kahta erilaista. Laajemmalla alueella on sirompia, mutta pidempiä harjaksi ja pienemmällä alueella matalampia nystyröitä.

Harjakset ovat lempeämpään harjaukseen ja nystyrät vähän tehokkaampaan puunaukseen. Pidemmät harjakset soveltuvat myös silmänalusihon hellään puhdistamiseen, niin pehmeät ne ovat.

Kasvoharjojen kanssa on se kiva juttu, että niiden kanssa voi käyttää omalle ihotyypillensä sopivaa kasvojen puhdistajaa. Mutta kasvoputsariksi kannattaa suosia tuotetta, joka on mukavan liukuva iholla.

Harjaa käytetään siten, että ensin kannattaa puhdistaa meikit pois kasvoiltaan esimerkiksi puhdistusöljyn avulla. Sitten levittää kasvoilleen esimerkiksi puhdistusgeeliä tai -voidetta.

Sitten kostealla kasvoharjalla aloitetaan harjaus pyörivin liikkein. Iholta puhdistuvat viimeisetkin meikkijäämät, lika ja tali, mutta iho saa samalla kuorinnan.

Harjaa voi käyttää apunaan vielä huuhteluvaiheessakin niin kauan kuin luistoa riittää.

Ihosta tulee selkeästi tasaisempi, kirkkaampi ja puhtaampi. Harja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaampina ja poistaa kuollutta ihosolukkoa sekä sen avulla saa puhdistettua aurinkosuojatuotteet vielä paremmin pois ihosta. Iltaisin tulisi tehdä huolellinen puhdistus, jotta aurinkovoiteista ei jää mitään jäämiä ihoon. Tällainen harja yhdistettynä kaksoispuhdistukseen varmasti tehostaa puhtautta.

Harmitti, kun en älynnyt ottaa kuvaa kädestäni ennen harjausta. Iho tasoittui todella paljon ja väristäkin tuli kirkkaampi.

Kasvoilla ei tietenkään synny niin selkeää eroa, sillä harva jättää kasvojensa ihon niin huonolle huomiolle ja rasittaa kasvojensa ihoa päivittäin samalla tavalla kuin käsiensä ihoa. Siksi kädellään eron voi havaita kaikista selkeimmin.

Niré Beauty Face Prep Tool -kasvoharjaa voi käyttää kasvojen tehokkaamman puhdistamisen ja mekaanisen kuorinnan lisäksi kasvonaamioiden poishuuhtelussa. Tulee meinaan vielä ihanampi lopputulos, kun ensin pitää kasvoillaan jotain heleyttävää ja puhdistavaa savinaamiota, ja huuhdellessa harjaa kasvonsa Niréllä. Savinaamio on vaivattomampi huuhdella pois tämän harjan avulla.

Kannattaa kokeilla myös kosteuttavan kasvonaamion levityksessä. Toki käytetyn kasvonaamion tulee olla melko liukasta ja sitä tulee annostella tavallista runsaammin, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla. Tuntuu ihan kuin kosteuttavan tai ravitsevan kasvonaamion tehoaineet imeytyisivät paremmin.

Harmillista vain, ettei tätä Nirén kasvoharjaa myydä Suomessa. Sitä voi tilata Niré Beautyn omasta verkkokaupasta, mutta ilmaiset toimitukset saa yli 50 punnan ostoksille ja tämä harja maksaa vain 5,95 €. Alle 50 punnan ostosten toimituskulut ovat 12,10 puntaa. Eli ei kovin kannattavaa tilata sieltä vain yhtä alta 6 euron kasvoharjaa.

Kurkkasin, että olisiko jollain toisella merkillä, jota saisi Suomesta, vastaavaa kasvoharjaa. Löysin Cailapin silikonisen kasvoharjan! Hinnaltaankin vain 3,50 euroa. Valitettavasti en ole tuota Cailapin versiota testannut, mutta se vaikuttaisi aika samanlaiselta.

Jos joku osaa vinkata jonkun muunkin, jota saisi Suomesta, niin vinkkaa kommenteissa siitä.

Oikein mahtavaa toukokuun viimeistä viikkoa kaikille!

Lue myös

X