Glitz & Glam

Puhdistava savinaamio, joka tuntuu miellyttävälle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Savinaamiot ovat erittäin tehokkaita syväpuhdistamaan sekä häivyttämään ihohuokosia. Harmillisesti jotkut savinaamiot tuntuvat niin epämiellyttäviltä iholla, ettei niitä viitsi edes käyttää. Tämä Eve Lomin kulttimaineinen savinaamio tuntuu miellyttävältä kuivuessaankin.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Saatu ilmaistuote

Eve Lom Rescue Mask

Eve Lom Rescue Mask -kasvonaamio kuuluu merkin best sellereihin ja nauttii suurta suosiota kulttimaineisena savinaamiona. Se on tarkoitettu kaikille ihotyypeille viikoittain käytettäväksi. Naamio auttaa ihoa puhdistautumaan sekä rauhoittaa stressaantunutta ihoa. Se myös virkistää väsyneen ihon harmautta antamalla sille luonnollista hehkua.

Muutamaan Eve Lomin tuotteeseen olenkin tutustunut aikaisemmin, mutta ne eivät minua niin suuresti vaikuttaneet, että olisin niistä viitsinyt edes kirjoittaa. Tämä Rescue Mask osoittautui sellaiseksi, josta haluan ehdottomasti jakaa kokemuksiani teille muillekin.

Rescue Mask tulee sekoittaa aina ennen käyttöä. Sekoittamattomana koostumuksesta erottuu neste ja tahnamainen naamio.

Eve Lom Rescue Mask -kasvonaamion tärkeimmät ainesosat ovat:

  • kaoliini (savi) – imee ylimääräistä talia sekä tasoittaa ihon sävyä ja häivyttää ihohuokosia. Kaoliinin lisäksi ihohuokosia supistavat kalsiumkloridi ja alumiiniklorohydraatti.
  • kamferi – rauhoittaa ihoa sekä rentouttaa.
  • manteliuute – kuorii hellävaraisesti sekä hillitsee ihon punoitusta.
  • hunaja – pehmentää ihoa, puhdistaa sekä ehkäisee bakteerien kasvua.

Kokonaisuudessaan kasvonaamion INCI-lista:

KAOLIN, AQUA (WATER), GLYCERIN, ALCOHOL DENAT., MEL (HONEY), PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) SEED MEAL, PHENOXYETHANOL, CAMPHOR, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, CALCIUM CHLORIDE, MAGNESIUM CHLORIDE, SODIUM CHLORIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, ALLANTOIN.

Kasvonaamion saa sekoitettua mukana tulevan spaattelin avulla tai ravistamalla voimakkaasti purkkia.

Kokemukseni mukaan ravistaminen on helpompi ja nopeampi tapa. Purkkia ravistellaan niin kauan, kunnes vesimäisen lotinan kuuluminen loppuu. Siitä tietää, että massa on sekoittunut.

Sekoitettu massa levitetään paksuna kerroksena puhtaille, kuiville kasvoille. Naamio tuntuu paksulta voiteelta, hieman ehkä rasvaiseltakin.

Rescue Mask -kasvonaamion annetaan vaikuttaa iholla noin 15-20 minuuttia. Sinä aikana massa kuivuu ja alkaa halkeilla, kuten savinaamioilla on yleensäkin tapana. Erona tiettyihin savinaamioihin on se, ettei Rescue Mask tunnu ahdistavan kiristävältä ja kuivattavalta.

Vaikutusajan jälkeen naamio poistetaan lämpimällä vedellä huuhtelemalla. Naamion voi poistaa myös mikrokuitu- tai musliiniliinalla, joka vain parantaa lopputulosta. Itse tykkään tehdä lopuksi vielä pikaisen huuhtelun vedellä liinalla pyyhkimisen jälkeen.

Olen muuten nyt innostunut käyttämään erilaisia kasvoliinoja kasvonaamioiden ja öljypuhdistusten yhteydessä. Ne todellakin tuntuvat tekevän paremman lopputuloksen ja ihonhoitotuotteiden puhdistus iholta on vaivattomampaa. Vähemmän veden valuttelua, kun käyttää liinaa apuna.

Ihosta tulee välittömästi upeampi. Ihohuokoset ovat kuin blurraantuneet ja iho tuntuu pehmeältä. Mikä parasta, tämän savinaamion jälkeen iho ei huuda paniikissa kosteutta ja rasvaa suojakseen. Todella hyvä savinaamio, joka soveltuu aikuisellekin iholle.

Ihohuokosten supistuminen ei tietenkään ole mikään pysyvä muutos. Sanoisinkohan, että noin 1-3 päivää kestää efekti häivyttyneemmistä ihohuokosista. Sitten ne taas näkyvät yhtä selkeästi kuin aikaisemmin.

Olen löytänyt monia hyviä savinaamioita, joiden joukkoon kyllä nostan tämän Eve Lomin naamion. Todella miellyttävä iholla vaikutusaikanakin, mutta sen parhaimman ominaisuuden huomaa naamion käytön jälkeen.

Talvella käytän harvemmin savinaamioita, mutta keväällä ja kesällä tulee käytettyä enemmänkin. Pysyy iho paremmassa kunnossa, kun kerran viikossa malttaa savinaamiolla puhdistaa.

Eve Lom Rescue Mask -kasvonaamion voi tilata esimerkiksi *Lookfantasticilta.

Käytätkö savinaamioita? Vai vältteletkö niitä, koska olet kokeillut vain huonoja savinaamioita?

 

Lue myös:

Kasvonaamio puikosta!

5 parasta savinaamiota syväpuhdistukseen – puhtaampi iho kesällä

5 parasta kosteuttavaa kasvonaamiota

Lue myös

X