Glitz & Glam

Pyyhi mustapäät iholtasi – mahtava löytö mustapäiden poistoon!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen jo vuosia ylistänyt Paula’s Choicen BHA-kuorintanestettä mustapäiden poistoon sekä rasvoittuvan ja sekaihon puhtauden ylläpitoon. Olen jo kauan halunnut kokeilla monien kehumaa Cosrxin vastaavaa kasvovettä, joka syväpuhdistaa ihoa ja poistaa mustapäät nenältä ja leuasta. Syksyllä joku teistä lukijoista mainitsi jonkun postaukseni kommenteissa tästä taikanesteestä, joten kiitos muistutuksesta, tein vihdoin tilauksen.

Olin tässä jonkun aikaa ilman tehokkaampaa BHA-happokuorintaa. Nyt kun olen taas ottanut sen käyttööni, huomaan selkeän eron. Tiedättehän, kun jonkun tuotteen tai ainesosan todellisen tehokkuuden havaitsee oltuaan vähän aikaa ilman sitä? Näin tapahtui minulle jälleen kerran.

Cosrx on korealainen ihonhoitobrändi, jonka *BHA Blackhead Power Liquid on kulttimaineeseen noussut mustapäitä poistava kasvovesi. Nopeasti ja tehokkaasti vaikuttava hoitoneste sisältää 4% luonnollisia BHA-happoja, joka on puolet enemmän kuin olen aikaisemmin käyttämissäni BHA-happotuotteissa. Yleensä käyttämäni BHA-tuotteet ovat sisältäneet salisyylihappoa, mutta tässä kasvovedessä BHA-happo on Betaine Salicylate eli betaiinisalisylaatti.

BHA-happo eli beta hydroxy acid (suomeksi betahydroksihappo) on tehokas ainesosa mustapäiden, ihotukkeumien, finnien ja miliumien hoitoon. BHA-happo on tehokkaampi epäpuhtauksille ja rasvoittuvaiselle iholle kuin monille tutummat AHA-hapot, koska BHA-happo kykenee läpäisemään talia, mitä taas AHA-hapot eivät pysty tekemään yhtä tehokkaasti. Siksi BHA-happoa voidaan sanoa syväpuhdistavaksi. Sen avulla moni saa apua ihohuokosien häivytykseen, sillä talia täynnä olevat ihohuokoset näyttävät suuremmilta. Puhtaammat ihohuokoset ovat hieman huomaamattomammat, vaikka ne olisivatkin näkyvät ja selkeät yksilöllisen ominaisuuden tai ihotyypin vuoksi. Mitä rasvoittuvampi iho on, sitä selkeämmät ihohuokosetkin yleensä ovat.

Lue myös: Muutama tuotevinkki miliumien eli luufinnien poistoon

Epäpuhtauksista kärsivät myös kuivaihoiset, sillä ihotyyppiin kuuluu pienet, lähes olemattomat ihohuokoset. Tällöin ihon luontainen tali ei välttämättä pääse poistumaan ihohuokosien kautta, vaan voi jäädä ns. ”lymyämään” ihon alle piiloon. BHA-happo on vain siitä hankala kuivaihoisille, että se saattaa kuivattaa ihoa. Siksi juuri tämän postauksen BHA-happoa en suosittelisi heille, joilla on ihotyyppinä kuiva iho. On eri asia, jos normaali tai rasvoittuva iho on kuiva heikon ihonhoidon tai itselleen soveltumattomien tuotteiden vuoksi. Huomioi siis tämäkin asia, kun mietit BHA-happotuotteiden ensikokeilua.

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid on nestemäinen kuorinta kasvoille. Sitä voidaan käyttää kuten kasvovettä vanulapun avulla pyyhkien tai käsien kautta ongelma-alueille painellen. Väriltään Cosrx on väritön, täysin kirkas neste. Koostumus on vähän vettä paksumpaa, joka kuitenkin imeytyy vanulappuun melko nopeasti.

BHA-hapon lisäksi kasvovesi sisältää paju-uutetta ja niasiiniamidia. Kasvovedessä on myös hyaluronihappoa, joka tuo kosteutta ihon pinnalle. Siksi iho tuntuu myös hieman kosteutetulta Cosrx BHA-happokuorinnan jälkeen. Se valmistelee ihon seuraaville ihonhoitotuotteille. BHA-happonestettä käytetään puhtaille kasvoille ennen muita ihonhoitotuotteita.

VINKKI!
Jos haluat tehostaa BHA-hapon vaikutusta, odota 10-20 minuuttia ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä, kuten hoitonesteen, seerumin ja kasvovoiteen.

Kun käytät BHA-happoa korkealla pitoisuudella, vältä AHA-hapon ja C-vitamiinin käyttöä samanaikaisesti. Lisäksi ei kannata käyttää muita BHA-happoa sisältäviä tuotteita. Voit esimerkiksi vuorotella muiden happotuotteiden ja C-vitamiinituotteiden kanssa niin, että käytät iltaisin toista ja aamuisin toista. Muista aurinkoisina aikoina aina hyvä aurinkosuoja, sillä AHA- ja BHA-hapot herkistävät ihoa UV-säteilylle. Kun Suomessakin UV-indeksi nousee arvoltaan yli 3, vältä näiden happojen käyttöä aamuisin. UV-indeksiä voi seurata Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid on hämmästyttävän tehokas. Sain sen avulla nopeampia tuloksia kuin Paula’s Choicen BHA-nesteellä olen saanut, vaikka sekin on todella hyvä! Luultavasti syynä on BHA-hapon korkeampi pitoisuus, joka tässä Cosrxn versiossa on puolet enemmän eli 4%.

Mustapäät nenältä ja leuasta ovat vähentyneet, ihohuokoset ovat häivyttyneet, ihossa lymyilevät talipahkurat ovat vähentyneet ja jokainen ihohuokonen on puhtaampi. Uusia epäpuhtauksia ei synny samalla vauhdilla kuin ilman BHA-kuorintaa.

Vanu- tai kestolapun avulla iho puhdistuu tehokkaammin. Tali ja lika jäävät lappuun mekaanisen pyyhkimisen vuoksi. Jos haluaa levittää nestemäisen BHA-hapon käsien avulla suoraan kasvoille, kannattaa välillä kuoria ihoa myös mekaanisesti, jotta lika ja tali irtoaa ihosta paremmin. Mekaanisen kuorinnan voi toteuttaa esimerkiksi kasvoharjalla, liinalla tai mekaanisesti kuorivalla kasvokuorinnalla.

*Cosrx BHA Blackhead Power Liquidista tuli suosikkini. Tehokas, mutta ei ärsytä ollenkaan ihoani. En ole huomannut sen kuivattavan ihoani yhtään enempää kuin tämä vuodenaika jo yksinään vaikuttaa ihon kosteuspitoisuuteen. Mutta jos ihosi on ohuempi ja herkempi happokuorinnoille, suosittelen kokeilemaan varovasti ensin 1-2 kertaa viikossa ja lisäämään vasta sitten käyttökertoja, jos tarvetta esiintyy.

Kuvissa olevasta pullosta voit havainnoida kulutuksen, kun tuotetta on käytetty kuukauden ajan 1-2 kertaa viikossa. Otin alkuun tehokuurin, jota en suosittele ihan jokaiselle. Minun paksumpi ihoni kestää sen moitteettomasti. Nyt olen harventanut käyttöä kerran päivään tai joka toiseen päivään. Olen kokemusta huomannut, että iholleni sopii alkuun tehokuuri, jonka jälkeen harvennan käyttöä. Aluksi tehopuhdistus, jonka jälkeen sitten vain ylläpitohoitona 2-4 kertaa viikossa.

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -kasvoveden voit tilata esimerkiksi verkkokaupoista *Oletkaunis tai *Cocopanda.

Oletko kokeillut tätä Cosrxn BHA-happoa?

 

Lue myös:

5 parasta finnien nitistäjää – täsmähoitotuotteet finnien hoitoon

5 parasta AHA-happokuorintaa – ihoa kirkastava anti-age-tehoaine

Rasvoittuvan ja sekaihon kosteuttava ja tasapainottava kasvovoide

Lue myös

X