glitz & glam

Ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ja häivyttävä silmänympärysvoide

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Miksiköhän silmänympärysvoiteissa on aika harvoin aurinkosuoja? Kun kuitenkin oikeasti ikääntymisen merkkejä voi ehkäistä kaikista tehokkaimmin aurinkosuojan avulla.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Silmänympärysvoide aurinkosuojalla

Ostin syksyllä silmänympärysvoiteen, josta vasta myöhemmin huomasin löytyvän UV-suojan. Avasin voiteen noin 1,5 kuukautta sitten. Aluksi käytin silmänympärysvoidetta iltaisinkin, kunnes eräänä päivänä silmiini osui teksti: SPF 15. Oho, mistäs tuo siihen tupsahti? Oliko se siinä kaiken aikaa?

No minähän innostuin, sillä aika harvassa ovat aurinkosuojakertoimelliset silmänympärysvoiteet. Muutenkin ajankohtaista, sillä UV-säteilyn määrä kasvaa kaiken aikaa, mitä lähemmäs kesää kuljemme.

Kosteuttavia tehoaineita

Eucerin Hyaluron-Filler-silmänympärysvoide herätti mielenkiintoni sen kosteuttavien tehoaineiden vuoksi.

Silmänympärysvoide sisältää ihonhoidon suosikkiainesosaani, hyaluronihappoa. Tässä voiteessa on hyödynnetty suuri- ja pienimolekyylisiä hyaluronihappoja, jotka toimivat ihon eri pintakerroksissa.

Suurimolekyylinen jää kosteuttamaan aivan ihon pintaa. Erittäin hyvä ominaisuus, jos iho on kosteusköyhä tai herkkä ulkoisille rasitteille.

Pienimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy pintaa syvemmälle. Syvemmällä pintakerroksessa ihoa hyaluronihappo tekee plumping-efektin eli rypyt ja juonteet oikenevat ihon täyteläistymisen myötä.

Lue myös: Hyaluronihappo – mikä on tämä trendikäs ainesosa?

Mihin väite ikääntymisen hidastumisesta perustuu

Aurinkosuojasta sanotaan, että se on käytännössä ainut tehokas ikääntymistä hidastava kosmetiikka. Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF 15 sisältää suojan niin polttavia UVB-säteitä kuin ikääntymistä nopeuttavia UVA-säteitä vastaan.

Tietenkin geenit ja elintavat määrittelevät paljon ikääntymisen merkkien ilmaantumista, mutta kosmetiikalla tehokkaimmaksi hidastajaksi on monesti sanottu aurinkosuojan tunnollista käyttämistä. Sehän on täysin loogistakin. Valitettavasti mihinkään taikaan se ei perustu, vaan tosiaan tunnollisuuteen vuodesta toiseen jo nuoresta iästä lähtien.

Kuten alussa kerroin, olin käyttänyt Eucerinin silmänympärysvoidetta myös nukkuessani. Nyt kun tiedän voiteessa olevan aurinkosuojakertoimen, niin jätän voiteen vain päiväkäyttöön. Mutta voide on testattu myös nukkuessa. Ei aiheuta kirvelyä silmissä. Jotkut aurinkosuojakertoimelliset silmänympärysvoiteet valitettavasti saattavat aiheuttaa silmien kirvelyä. Tämä ei sitä tee, on testattu ihan nukkuessa ja aamulla silmiä hieroen.

Lue myös: 5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

Silmänympärysvoiteen täyteläinen, mutta hyvin imeytyvä koostumus

Eucerinin silmänympärysvoiteessa on hieman jähmeähkö koostumus, joka aluksi sormelle annosteltuna saa miettimään, että o-ou, tämä ei varmaankaan tasoitu iholle.

Yllättävää kyllä, ihon lämmöstä voide notkistuu ja imeytyy todella hyvin silmänympärysiholle. Aluksi voide näyttää siltä kuin se jäisi valkeiksi rinkuloiksi silmien ympärille, mutta hetken taputtelun jälkeen se onkin tasoittunut iholle.

Ryppyjä täyttävä eli plumppaava silmänympärysvoide

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream täyttää ja tasoittaa ryppyjä. Olen havainnut sen silmänympärysihostani joka kerta kun voiteen iholle taputtelen. Koostumus on erittäin mukava myös meikin alla, sillä sen päällä pysyvät peitevärit yllättävän hyvin, vaikka voide onkin täyteläisempi koostumukseltansa.

Pitää varmaan näyttää joskus Minna testaa -instasarjassani, miten ihon juonteet häivyttyvät.

Tiedän, ettei Eucerin ole kosmetiikkamaailman mediaseksikkäin brändi, mutta itselläni on korkea arvostus tuotteita kohtaan. Siksi silmänympärysvoiteen ostinkin. Ehkä odotin kevyempää koostumusta, mutta jäykempi koostumus ei onneksi kuitenkaan ollut huono asia. Voide kuitenkin tasoittuu hyvin iholleni ja antaa kosteutta.

Aurinkosuojakerroin olikin sitten positiivinen yllätys eli lisä. Toki kerroin ei ole mitenkään erityisen korkea, mutta on kuitenkin, joka on kuitenkin tyhjääkin parempi.

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF 15 -silmänympärysvoidetta myydään monissa apteekeissa ja niiden verkkokaupoissa sekä Stockmannilla. Huomasin kuitenkin hinnan vaihtelevan 26-31 euron välillä. Lykolla Eucerin Hyaluronic-Filler Eye Cream SPF 15 maksaa edelleen sen 11,90 € / 15 ml.

*Täältä voit tilata silmänympärysvoiteen edullisimmin.

 

Onko sinulla silmänympärysvoide, joka suojaa UV-säteiltä?

 

Lue myös:

5 parasta kosteuttavaa silmänympärysvoidetta – näillä vältät ihon kuivumisen ja ärtymisen

5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta

5 parasta vinkkiä kuivalle ja ikääntyvälle silmänympärysiholle

X