Glitz & Glam

Superkosteuttava silmänympärysvoide herkälle iholle – sopii myös atoopikoille!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu näyte PR-toimistolta

Vanha tuttu vuosien takaa. Luottotuote monille atooppisesta ihottumasta kärsiville. Jos kärsit kuivasta silmänympärysihosta tai se pahimmillaan jopa ärtyy, kutiaa, kirvelee, lue tämä postaus! Tämä tuote helpottaa oireita.

Minulla on taipumusta atooppiseen ihottumaan käsissä ja silmänympärysiholla sekä joskus suupielissä. Ihoni pysyy kunnossa yleensä ihan säännöllisellä kosteutuksella, eikä minun tarvitse erikoistuotteita metsästää, mutta joskus saattaa iskeä hankala vaihe. Esittelen silmänympärysvoiteen, jota atooppisesta ihosta kärsivät meikkiasiakkaani myös kehuivat.

*Avène Soothing Eye Contour Cream on erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle tarkoitettu silmänympärysvoide. Voide on rauhoittava ja kosteuttava, joten sitä voidaan käyttää jopa atooppisen ihottuman aikana. Tuote on hajusteeton, joten se soveltuu myös hajusteherkille. Silmänympärysvoide on saanut Allergia- ja astmaliiton yhteistyömerkinnän.

Meikkaajan työssäni kohdalleni osui yllättävän paljon atooppisesta ihottumasta kärsiviä. Monia asiakas sen minulle ilmaisi, mutta ihottumavaiheen ollessa parantumaan päin, sen kyllä huomioin. Tunnistan atooppisen ihottuman jäljet, koska minulla on ollut atooppista ihottumaa, pikkuveljelläni oli sitä sekä minun molemmilla lapsillani on ollut. Kysyin melkein joka kerta atooppisen ihon omaavilta meikkiasiakkailta, että mitä he käyttävät ihonsa hoitoon? Muita ihovoiteita oli monia, mutta käytännössä kaikki nimesivät Avènen silmänympärysvoiteen ja kehuivat sen ainoaksi, mitä voivat käyttää. Kysyin asiaa lähinnä mielenkiinnosta, sillä itsellänikin on ollut atooppista ihottumaa silmänympärysiholla. Onneksi ei enää vuosiin, mutta jos olisin silloin tiennyt tämän voiteen, en olisi niin paljon kärsinyt vaivasta.

Valmistaja kertoo tuotteesta näin:

KOSTEUTTAVA*: Avène Soothing Eye Contour Cream -voiteen kosteuttavat ainesosat suojaavat silmänympärysten ja silmäluomien ihoa.
TEHOKAS: Vähentää herkkien silmäluomien turvotusta ja tekee ihosta kevyen tuntuisen.
RAUHOITTAVA: Voiteen sisältämä Avène Terveyslähdevesi vähentää silmänympärysihon ärsytystä, punoitusta ja kiristävää tunnetta.

* Ihon uloimmat kerrokset

Valmistaja neuvoo käyttämään tuotetta seuraavasti:

Taputtele pieni määrä Avène Soothing Eye Contour Cream -voidetta kevyesti sormenpäillä silmänympärysiholle, myös luomille. Ensimmäisinä päivinä voidetta käytetään 2-5 kertaa päivässä riippuen siitä, kuinka pahasta ihoärsytyksestä on kyse. Sen jälkeen voidetta levitetään kaksi kertaa päivässä, aamuin ja illoin. Jos silmänympärysihosi on erittäin herkkä tai helposti ärsyyntyvä, voit käyttää rauhoittavaa silmänympärysvoidetta jatkuvasti. Tätä voidetta voidaan käyttää myös lääkehoidon yhteydessä hoitavan lääkärin määräyksestä. Mikäli ihoärsytys jatkuu, ota yhteyttä lääkäriin.

*Avène Soothing Eye Contour Cream on riittoisaa, vaikka tuubi tuntuukin niin ”pikkuruiselta”. Yllättävän pitkään tuote kuitenkin riittää. Pieni määrä silmänympärysvoidetta riittää silmänympärysiholle sekä silmäluomille. Oikein kuivan ja atooppisen ihon omaavien tulee aina käyttää silmänympärysvoidetta myös silmäluomilla. Minulle se on itsestäänselvyys, mutta tiedän, että ei ole kaikille, koska naistenlehdet monesti neuvovat taputtelemaan voiteen vain silmänympärysiholle, ei silmäluomille. Kuivaihoisen kuitenkin kannattaa kosteuttaa myös silmäluomet. Naistenlehtien vinkki liittyy lähinnä rasvoittuviin silmäluomiin sekä välttämään silmäluomien turvotusta. Minulla silmänympärysvoiteet eivät turvota silmiä aamuisin, mutta ilmeisesti toisilla sitä saattaa esiintyä. Atooppisella tai kuivalla silmänympärysiholla turvotus on pieni ”paha”, kun vertaa siihen kivuliaaseen ihottumaan tai hilseilevän kuivaan ihoon.

Voide imeytyy iholle helposti ja nopeasti. Koostumus on yllättävän keveä, mutta siitä huolimatta ihoa suojaava. Yöksi tykkään laittaa vähän runsaamman kerroksen ja päiväksi ohuemman. Käytän Avènen silmänympärysvoiteen alla seerumia, mutta tässä silmänympärysvoiteessa on sen verran kosteustehoa, että joskus laiskuuspuuskan tai aamukiireen iskiessä, voin käyttää pelkästään tätä silmänympärysvoidetta. Kosteustehot riittävät. Jos ei käytä seerumeja alla, ja omaa hyvin kuivan ja jo ikääntyneen silmänympärysihon, voi Avènen päälle käyttää täyteläisempää voidetta. En koe sitä itselleni tarpeelliseksi, mutta kuten mainitsin, käytän alla vesimäisempää seerumia kosteuttajana.

Meikin alla todella ideaali, sillä voide ei ole liian rasvainen, joten meikkituotteet eivät lähde niin helposti liikkeelle. Ei mikään ihme, että Avène Soothing Eye Contour Cream on monien suosikki, vaikka atooppinen ihottuma ei kiusaisikaan.

Olen kokeillut vuosien saatossa muitakin Avènen silmänympärysvoiteita. Tässä linkki vuosia vanhaan postaukseeni. Muut kokeilemani eivät ole olleet yhtä kosteuttavia, vaikka hyviä nekin ovat olleet. Eli jos olet joskus kuullut ylistystä Avènen silmänympärysvoiteesta, niin se on todennäköisesti ollut tämä Soothing Eye Contour Cream.

Kohta tästä tuubista puristellaan viimeisiä ”pisaroita”, mutta se hyvä tällaisessa tuubissa on, että sen saa tyhjäksi. Ihan lopuksi sen voi leikata saksilla auki sauman alta, niin saa viimeisetkin sormella kaivettua. Tässä on kyllä kieltämättä silmänympärysvoide, josta on vaikea keksiä moitittavaa. Ei ehkä luksusmainen tuote, mutta todella toimiva herkälle ja atooppiselle silmänympärysiholle.

Löydät Avène Soothing Eye Contour Cream -silmänympärysvoiteen esimerkiksi apteekeista tai voit *tilata sen täältä!

Onko Avène Soothing Eye Contour Cream tuttu silmänympärysvoide?

Lue myös

X