Glitz & Glam

Tehokkaasti kosteuttava ja suojaava silmänympärysvoide

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu Bette Boxista

Jos silmänympärysihosi on herkkä, kuiva tai jopa atooppinen, niin kannattaa lukea tämä vinkkaukseni! Tai jos ylipäänsä olet kiinnostunut silmänympärysvoiteista, niin tämä postaukseni kannattaa lukea.

Muistatteko, kun tammikuussa tuli viimeinen Bette Box, joka muuttui nyt sitten helmikuusta Goodieboxiksi? Muistatteko Ziaja Med -tuotesarjan silmänympärysvoiteen? Otin tuon silmänympärysvoiteen välittömästi käyttööni, sillä en ollut tyytyväinen siihen voiteeseen, jota olin siihen asti käyttänyt.

Nyt olen kuukauden käyttänyt Ziajan melko edullista silmänympärysvoidetta. En yleensä esittele erikseen bokseissa olleita tuotteita, mutta aina välillä niistä tulee tuotteita, jotka todella kaipaavat oman nostonsa. Tämä on nyt sellainen tapaus!

Ziaja Med on dermokosmetiikkasarja, joka on erityisesti vaativalle ja herkälle iholle tarkoitettu tuotesarja. Tuotteet ovat hypoallergeenisiä, ja siksi ne sopivat käytettäväksi dermatologin määrämien hoitojen rinnalla. Maallikon kielellä dermokosmetiikka on sama kuin apteekkikosmetiikka.

Ziaja Med Lipid Formula Physioderm Eye Cream on erityisesti herkälle ja atooppiselle silmänympärysiholle tarkoitettu voide, mutta aivan yhtä hyvin sitä voi käyttää kuka tahansa. Kosteutta ja suojaa kaipaa jokainen iho. Jos silmänympärysihosi kärsii kosteusköyhyydestä, tarvitset kosteuttavaa voidetta, et rasvaisempaa.

Olen kuullut, että tätä silmänympärysvoidetta voidaan käyttää jopa atooppisesta ihottumasta kärsivälle iholle. Sen luvataan rauhoittavan ihoa ja antavan suojan, jonka alla iho pääsee parantumaan. Onneksi tuota ihottumaa en ole saanut silmänympärysiholleni kohta 10 vuoteen, mutta tiedän, miten kivualiasta se on. Tiedän myös, miten hankalaa on löytää voide, jota ihottumaiselle silmänympärysiholle voisi laittaa.

Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoiteen luvataan kosteuttavan ja ehkäisevän ihonalaisen kosteuden haihtumista. Voiteen luvataan luovan suojaavan derma membrane -rakenteen iholle, joka imitoi ihon luonnollista suojaa. Koska tuote on suunnattu herkkäihoisille, se on hajusteeton, mutta myös sen raaka-aineet ovat lähes hajuttomia.

Koostumukseltaan voide on ohutta, mutta kuitenkin riittävän täyteläistä. Silmänympärysvoide imeytyy iholle helposti, kun sormin varovasti taputtelee. Älä koskaan hiero silmänympärysvoidetta, vaan taputtele se nimettömilläsi, niin tällöin et venytä tai hankaa herkkää silmänympärysihoasi. Nimettömät ovat kätevät taputteluun, koska nimettömillä ei taputtele liian kovaa.

Tuntuma voiteessa on sopivan liukas ja täyteläinen, mutta ei kuitenkaan rasvainen. Sellainen ihanteellinen koostumus, joka kosteuttaa, mutta ei jätä rasvaista tunnetta. Meikki pysyy paikoillaan silmänympärysiholla.

Olen kokenut Ziaja Medin silmänympärysvoiteen todella tehokkaaksi kosteuttajaksi ja tekevän iholle suojan, joka estää kosteuden haihtumista. Atooppisen ihon ongelmana on luontaisen suojan puuttuminen, jonka vuoksi kosteus haihtuu iholta helpommin kuin normaalisti toimivalta iholta.

Vaikka Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoide on todella kosteuttava, suosittelen silti kyllästämään silmänympärysihon kosteuttavalla hoitonesteellä tai seerumilla, ja sen päälle käyttämään Ziajan silmänympärysvoidetta. Mutta jos et jostain syystä halua tai voi käyttää silmänympärysihollesi nestemäisiä kosteuttajia lisänä, Ziaja kyllä auttaa yksinäänkin. Voit kuitenkin parantaa silmänympärysihon kosteuspitoisuutta käyttämällä tehokosteuttavan ja kosteuden haihtumista suojaavan voiteen lisäksi vesimäistä hoitonestettä ja/tai seerumia.

Tätä silmänympärysvoidetta voi myös kerrostaa. Vaikka sitä kerrostaisi, se ei meikatessa ala murustumaan tai rullaantumaan peitevärejä levittäessä. Olen kokenut, että voide antaa myös kivan kosteuttavan pohjan meikin alle. Paljon plussaa myös pakkauksesta! Tuubi on kätevä käyttää ja siitä saa hygieenisesti annosteltua juuri sen verran kuin haluaa.

Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoide kiilasi itsensä parhaimpien silmänympärysvoiteiden joukkoon. Se menee kirkkaasti ohi monien kalliimpien voiteiden, joita olen vuosien saatossa testannut. Ziaja Med ei ole glamourinen, ei ylellinen, eikä merkkinä ollenkaan mediaseksikäs, saati edes trendikäs – pahoittelen, että ruodin näillä sanoin merkkiä. Mutta Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoide on oikeasti kosteuttava ja tehokkaasti suojaava.

Suositushinnaltaan Ziaja Med Lipid Formula Physioderm -silmänympärysvoide on 19,90 € / 15 ml. Tämä on mielestäni todella edullinen, sillä olen tottunut ostamaan kolme kertaa kalliimpiakin.

Tätä voidetta luultavasti kannattaa kysellä Ziajaa jälleenmyyvistä apteekeista. Mitenkään laajasti tätä ei näytä olevan tarjolla verkkokaupoissa. Löysin Hobby Hallin, jossa voidetta näkyisi olevan myynnissä. Monista muista paikoista se on loppuunmyyty tai ei ole muuten enää saatavilla. Minua alkoi vähän jännittää, että toivottavasti tämän valmistus ei ole lopetettua. Osaisikohan joku kertoa?

Oletko kokeillut tätä mahtavaa silmänympärysvoidetta? Mitä mieltä sinä olet siitä?

X