Glitz & Glam

Sisäänkasvaneiden karvojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Sisäänkasvaneet ihokarvat ovat raivostuttavia! Yleensä ne aiheuttavat pieniä näppyjä ja kutinaa, mutta pahimmillaan karvatuppitulehduksen eli follikuliitin. Tosinaan follikuliitista voi kehittyä paise. Ah, ne vasta raivostuttavia ovatkin!

Karvatuppitulehdusta esiintyy yleensä rasvaisilla ihoalueilla, erityisesti hautovilla alueilla, kuten nyt esimerkiksi kainalot, nivuset ja bikinialue. Monesti ihokarvojen ajelu ja poisto voi aiheuttaa sisäänkasvaneita ihokarvoja, jotka voivat tulehtua. Mutta sisäänkasvaneita ihokarvoja ja karvatuppitulehduksen voi saada ilman karvojen poistoakin sekä ihoalueille, joilta ei karvoja poisteta.

Ihokarvojen poistamista ja ajelua tekeville neuvotaankin säännöllistä kuorintaa ja kosteutusta ennaltaehkäisemään sisäänkasvavia ihokarvoja.

Ei siis mikään uutinen, että ihokarvojen sheivausta tai poistoa tekeviä neuvotaan kuorimaan käsiteltäviä ihoalueita. Minullakin on kaikki tämä tieto ollut jo vuosia. Miksi silti en sitä tee sitoutuneesti, jotta säästyisin sisäänkasvavilta ihokarvoilta, follikuliiteilta ja niiltä silloin tällöin tulevilta paiseilta.

Jos jonkun asian rutiiniksi ottaminen ei meinaa onnistua, usein syynä on se, että siitä on liikaa vaivaa. On paljon helpompaa ottaa rutiineihin sellaisia asioita, jotka hoituvat sukkelasti ilman suurempaa orientoitumista.

Ekopharman Hilla on vartalonhoitosarja, jonka nimikkomarja on suomalainen lakka, eli hilla. Lakka on luonnon oma antioksidantti, joka sisältää runsaasti ihoa vahvistavaa ja suojaavaa E-vitamiinia, ihoa kirkastavaa C-vitamiinia ja hyviä rasvahappoja. Kaikissa Ekopharman Hilla-tuotteissa on käytetty lakkaa, joko lakansiemenöljyn tai -marjauutteen muodossa.

Kotimaiselta luonnonkosmetiikkamerkiltä, Ekopharmalta löytyy hoitogeeli hoitamaan ja ennaltaehkäisemään sisäänkasvaneita ihokarvoja. Mitä, jos sisäänkasvavien ihokarvojen hoito ja ennaltaehkäisy olisi yhtä helppoa kuin deodorantin käyttö kainaloissa?

Tämä Ekopharman Hilla hoitogeeli on nerokkaasti pakattu, sillä roll-onia on todella vaivaton käyttää. Sen kun rullailee aamuin illoin sheivauksen, sokeroinnin tai vahauksen jälkeen, mutta tietenkin vasta seuraavasta päivästä eteenpäin.

Huomio! Älä levitä hoitogeeliä juuri sheivauksen, sokeroinnin tai vahauksen jälkeen. Älä edes samana päivänä! Minulle kävi pieni ”aivopieru”, kun olin ollut sokeroinnissa. Samana iltana suihkun jälkeen sitten ajatuksissani vain rollasin bikinialueen… Ai, hitsiläinen! Se meinaan tekee aika hassua, eli suomeksi sanottuna sattuu niin perkuleesti! Onneksi mitään sen pahempaa ei tapahtunut, mutta kivasti lehahti alakerta punaiseksi ja todella kirvelevä kihelmöinti tuntui hetken aikaa iholla. Älä siis kokeile, se ei kannata!

Kun iho on rauhoittunut sokeroinnin tai sheivauksen jälkeen, vasta silloin kannattaa aloittaa kuorinta. Tällöin hoitogeelikään ei aiheuta kirvelyä tai ihon hurjaa lehahdusta punaiseksi.

Hilla hoitogeeli sisältää salisyylihappoa, tai ainakin niin kosmetologini minulle kertoi sekä luin niin myös verkkokaupassakin sanottavan, mutta en löydä INCI-listalta Salicylic Acidia. Hmm… Tutkin asiaa hieman. Löysin sellaisen tiedon, että kasviperäistä salisyylihappoa voidaan eristää esimerkiksi pajun kuoresta ja sokerikoivusta sekä sitä löytyy erilaisista pähkinöistä, hedelmistä ja vihanneksista (Baumann, Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients).

Salisyylihapon antibakteerinen ominaisuus puhdistaa ihohuokosia ja estää tukkeumien syntyä. Salisyylihappo on rasvaliukoinen, joten se pystyy puhdistamaan ihohuokosia syvemmältä ja liuottaa talia. Salisyylihappo irrottaa nopeammin epidermiksen eli uloimman ihokerroksen kuolleita soluja. Iho pysyy tukkeutumattomana ja karvat pääsevät kasvamaan ns. vapaammin, joten ne eivät jää ihon alle kasvamaan ja aiheuttamaan tulehduksia.

Kun hoitogeelin INCI-listaa katsoo, niin tuote sisältää valtaosin kasviuutteita, kuten aloe veraa, sokeriruokoa, sokerivaahteraa, mustikkaa, lakkaa jne. Pohjana hoitogeelissä on käytetty alkoholia, jonka itse asiassa kyllä tuntee ihollaan. Alkoholi on antiseptinen, joka auttaa ehkäisemään tulehduksien syntyä sekä hoitamaan jo syntyneitä tulehduksia. Alkoholin vastapainoksi tuotteessa on käytetty ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja kosteuttavaa glyserolia.

INCI:
Alcohol Denat., Aloe Barbadensis Leaf Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Propanediol, Saccharum Officinarum Extract, Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract, Citrus Limon Fruit Extract, Rubus Chamaemorus Fruit Extract, Acer Saccharum Sap Extract, Parfum (Natural)

Koostumukseltaan hoitogeeli on ohuempaa kuin deodorantit ja antiperspirantit. Lähes vesimäinen geeli levittyy iholle helposti ja kuivuu yllättävän nopeasti. Kun hoitogeeli kuivuu, ei sitä tunne ollenkaan koko päivän aikana.

Myönnän, että ihan rutiiniksi tämänkään kuorivan tuotteen käyttö ei ole päässyt. Muistaessani hoitogeelin säännöllisemmän käytön, olen kuitenkin pystynyt ennaltaehkäisemään sisäänkasvavia karvoja sekä kipeiden paukamien syntyä. Minulla on yksi jo nyt rauhoittunut follikuliitti sisäreidessä/nivusessa, joka kyllä vaatisi säännöllisempää käyttöä, jotta saisin sen vihdoin pois. Kesän ensimmäiset helteet saivat sen aikaan.

Eli tämäkään tuote ei toimi, jos sitä ei käytä, mutta käyttämällä edes kerran päivässä, se kyllä tuo apua ennaltaehkäisevästi – sen olen huomannut!

Ekopharman Hilla hoitogeeliä myydään tietyissä kauneushoitoloissa ja verkkokaupoissa, kuten Hillankauppa ja Kosmetologikauppa. Hinnaltaan hoitogeeli on 18-25 euron välillä.

Huomasin, että joissakin verkkokaupoissa oli läpinäkyvä pullo. Se taitaa olla uusi pakkaus, minulla on ilmeisesti vanha pakkaus, joka tosiaan näyttää erehdyttävästi roll-on-deodorantilta.

Onko teillä hyviä vinkkejä sisäänkasvavien karvojen hoitoon, joka olisi yhtä vaivatonta kuin deodorantin käyttö?

Lue myös:

Kahvikuorinta vartalolle

Ihanat suihkuvaahdot

Ekopharma Hilla syväpuhdistava shampoo

Lukuvinkki: Onko alkoholi haitallista iholle?

X