Ihonhoito

Suihkutettava aurinkosuoja kasvoille ja meikin päälle

23.5.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aurinko on jälleen täällä! Ah, ihanaa kun on kesäistä. Tätä iloa ei välttämättä jatku pitkään, mutta nautitaan siitä nyt täysillä. Auringosta nauttiessa kannattaa muistaa aurinkosuoja! Juuri tällä hetkellä UV-säteet ovat voimakkaimmillaan, tai ainakin niin olen kuullut asiantuntijoiden sanovan. Huomaan sen myös omassa nahassani ihossani, sillä keväällä mikään aurinkosuoja ei tuo täydellistä suojaa minulle jolla on aurinkoallergia. Voin siis hyvin helposti arvioida oman kokemukseni kautta suojan tehokkuuksia. Mutta levittämällä aurinkosuojan iholle, en saa niin ärhäkkää aurinkoihottumaa.

Muistatteko kun vilautin erään postauksen yhteydessä Pixin Sun Mist -suihkeen?

Kyseessä on suihkutettava aurinkosuoja kasvoille, jota voidaan käyttää jopa meikin päälle!

Kaikki tietävät, että aurinkosuojaa tulee lisätä päivän aikana. Kun ryhdymme miettimään, niin kuinka usein lisäämme aurinkosuojaa päivän aikana juuri kasvoille? Joo’o, vartalolle tulee lisättyä, mutta entäs kasvot? Aamulla kasvoille levitetään aurinkosuojallinen kasvovoide ja monissa meikkipohjatuotteissa on suoja UV-säteitä vastaan. Tuo suoja ei kuitenkaan suojaa aamusta iltaan. Suojaa tulisi lisätä. Kuinka usein meikin päälle tulee levitettyä lisää meikkivoidetta? Ei tarvitse mennä rannalle itseään grillaamaan, sillä ihan omassa pihassa touhuaminen ja kaupungilla hengailu riittää. On niitä UV-säteitä sielläkin.

Huomaatteko, että olen tätä asiaa pohtinut jo ennen kun näistä meikin päälle käytettävistä aurinkosuojista olin edes kuullut. Olen varma, että niin olette muutkin pohtineet.

Pixin Sun Mist toki soveltuu koko vartalolle, mutta sen erityinen hienous on suihkutettavuudessa ja kasvoille, jopa meikin päälle soveltumisessa.

Pixi Sun Mist -aurinkosuojassa on käytetty filttereinä Amiloxatea, Octinoxatea, Octisalatea ja Titanium dioxidea. On muuten kätevää, että filttereitä ei tarvitse etsiä INCI-luettelosta, vaan ne on ilmaistu selkeästi erikseen ja prosentitkin on kerrottuna. Sitähän ei koskaan saa selville pelkästään INCI-luettelosta, eli ainesosaluettelosta.

Tuotetta käytetään seuraavasti:

  • Pulloa tulee ravistaa aina ennen käyttöä.
  • Suihkutetaan iholle 15 minuuttia ennen aurinkoon menoa.
  • Tuotetta lisätään aina 40 minuutin kuluttua jos ui tai pyyhkii ihoa.
  • Muuten tuotetta tulee lisätä 2 tunnin välein.

Meikin päällä Sun Mist on perinteiseen aurinkovoiteeseen verrattuna paljon keveämpi. Suihke antaa kasvoille hehkua. Täysin rasvattomaksi en tätä kuitenkaan voi sanoa, sillä kyseessä on kuitenkin kunnon kertoimella varustettu aurinkosuoja. Se ei voi olla vesimäisen kevyt, sillä sellaista teknologiaa ei ole vielä kehitetty. Rasvoittuvan ihon omaava varmaan haluaa puuteroida suihkeen jälkeen, kuivemman ihon omaava vaan nauttii saamastaan hehkusta ja heleydestä.

Suihke saattaa välillä syöstä hieman isompia pisaroita, jotka sitten jäävät iholle valkoisina tippoina. Ne voi tarvittaessa taputella iholle, mutta huomasin niiden katoavan itsestäänkin kuivuessaan. Pääasiassa suihke on aika hienoa, vaikka kyseessä ei ole painepullo. Siksi tuotteen voi ottaa mukaan rannalle. Painepakattu on aina vähän riski, jos se joutuu olemaan liian kuumissa oltavissa, kuten rannalla. Pullot saattavat räjähtää. Sitä vaaraa ei pitäisi olla pumppumekanismin muovipullossa.

Oman kokemukseni mukaan Pixi Sun Mist antaa suojaa. Luulisin, että kaikista suojaavin tapa olisi käyttää suojakertoimellista voidetta kasvoille ja mahdollisesti suojakertoimellista meikkipohjaa, jos sellaista haluaa käyttää. Sun Mist tulee hyväksi tuotteeksi siinä kohtaa kun halutaan lisätä suojaa päivän aikana. Ihan yksinään käytettynä suihke kannattaa taputella tasaisesti iholle ja käyttää runsaammin. Näin UV-säteiltä suojautuu tehokkaammin.

Pixi Sun Mist -aurinkosuojasuihkeessa on UVA ja UVB -suojat. Suojakerroin on 30, eli oikein mukava korkeudeltaan. Pixin Sun Mist ja monet muut kasvosuihkeet löytyvät eleven.filtä*. Hinnaltaan tämä aurinkosuoja kasvoille ja meikin päälle soveltuva suihke on 27,70 € / 80 ml.

Tänään lennän jo aamusta Kööpenhaminaan ja palaan takaisin kotiin seuraavana yönä. Kööpenhaminaan on luvattu aurinkoa ja meinaan sen vuoksi napata tämän suihkeen sinne mukaan.

Oletteko jo kokeilleet? Yksi lukijoista oli tämän jo tilannut ja on parhaillaan aurinkoisessa lomakohteessa. Miten siellä menee? Onko suihke toiminut?

Aurinkoa päiväänne!

Tuote saatu eleven.filtä. Linkki affiliate-linkki, eli mainoslinkki.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (12)

Hei kiitti! Täytyy tutkia. Se mitä tuosta osaan tulkita, niin sillä on aurinkosuojaavuus. UVA ja UVB sekä SPF50. Siinä mitä siitä ymmärsin. ? Tai noh, onhan tuo inci-kieli kansainvälinen. Sitä täytyy tutkailla.

Juuri eilen mietin miten suojaan kasvoni tämän kesän festareilla auringolta ja miten se onnistuu kun aurinkovoidetta ei voi lisätä meikin päälle. Ennen olen pärjäillyt pysymällä varjossa ja pelkällä meikillä, mutta tänä kesänä joudun käyttämään auringolle herkistävää voidetta. Olin hiukan jo huolissani, mutta tässäpä se vastaus sitten tuli! Kiitos todella paljon. 🙂

Tuota samaa aikoinaan olen itsekin pohtinut. Sitten sain testiini Nannicin, joka on ilmeisesti ollut ensimmäinen tällainen suihke. Nyt oli mukavaa huomata muillekin tulleen ja lisää on varmasti tulossa. 🙂

Onpa näppärän kuuloinen tuote, pitää varmaan hommata kesäksi. 🙂

Joo, nämä tällaiset suihkeet ovat käteviä. Aurinkosuojaa kun pitäisi lisätä päivän aikana, niin miten muuten se onnistuu meikin päälle? Mahtavaa kun kehitellään uusia juttuja. Toki ei tämä ihan uusi keksintö enää ole, mutta nyt yleistymässä muillekin brändeille.

Täällä ollaan itse asiassa jo paluulennolla kotia kohti. Pixi Sun Mist pääsi kunnolla testiin Mallorcan auringon alla 🙂 Alkuun en luottanut pelkästään tähän suihkeeseen, vaan turvauduin perinteisimpiin aurinkovoiteisiin myös kasvoille. Ne vaan tuppaavat tukkimaan ihohuokoset aika huolella. Loppulomasta jo suihkinkin jo pelkästään tätä ja ihan mukavan tuntuinen on, kosteuttavan oloinen ja kevyt. Kätevän kokoinen ”käsilaukkukoko” ja kiva lisätä kasvoille käsiä sotkematta, sillä tätä ei tosiaan tarvitse enää levittää. Kotona ehdin jo muutaman kerran testailemaan meikinkin päälle ja toimii niinkin. Suurimman avun kyllä olen saanut aurinkokapseleita käyttämällä: enää ei ole iho palanut, saati punoittanut auringossaolon jälkeen. Toki aurinkosuojavoiteita on aina käytössä.

Mitäs Kööpenhaminassa; työ vai huvi vai sekä että?

Tuli muuten pienimuotoinen sekoaminen Palman lentokentällä… mmm Benefitiä, Loccitanea ja Smashboxia tuli haalittua. Smashboxilta mm. kosteuttava pohjustussuihke – sunnuntain postaukseen liittyen 🙂

Minä olen niin myöhässä tämän kommenttini kanssa. Pääsi tuossa toukokuussa kiire painamaan pahasti päälle.

Oletko jo kokeillut Smashboxin suihketta? Mitäs pidit?

Vichyn sarjaan olen odottanut kuin kuuta nousevaa aurinkosuojasuihketta. Siinä on 50 suojakerroin. Olen käynyt kolmesti jo sitä apteekistani kyselemässä, mutta hekään eivät sitä ole vielä saaneet. Tuote löytyy Vichyn sivulta.

Ahaa, eli Vichyllekin tulee/on tullut omansa. Kiva tietää. 🙂

Olisipa elevenillä kunnon alennusmyynti tuossa joulun jälkeen, niin voisi laittaa tilaukseen tulevaa Kuuban matkaa varten ;D . Jos tää ei tosiaan tukkisi ihoa, kuten normiaurinkosuojat.
Millainenkohan riittoisuus tässä on ja suojaisikohan myös miehen kaljua…?
Itse asiassa törmäsin Kanarialla apteekissa (en muista kyllä merkkiä) spf 50 suojakertoimella olevaan aurinkosuojasuihkeeseen, jonka koostumus oli todellakin kuin vettä! Tuoksu ei vain miellyttänyt, siitä tuli mieleen halpa ”vesituoksu”hajuvesi. Kokeilin tuotetta tietenkin käsivarrelle ja se ei tosiaan jättänyt pienintäkään klähmäisyyttä.

Ooo, Kuubaan! Vähänkö olisi mahtavaa käydä siellä!

Jos miehesi on aivan ”kalju”, niin voi olla tosi näppä tuote. Jos taas hiuksia on, eli on pälvikalju tai ohimot karanneet, niin laittaisin enemmin vaikkapa Paula’s Choicen aurinkosuojallista primeria. Ne vähän mattaavat samalla. 🙂

Mikähän se suoja-aine on, jos on aivan vesimäinen? Meinaan vaan, jos olisi teknologia aurinkosuojissa sellainen, että aivan vesimäisellä koostumuksella olisi yhtä tehokas suojaavuus kuin perinteisillä koostumuksilla, niin olisiko noita vesimäisiä enemmänkin? Mutta todellakin kiinnostaisi sellaiset! Tässäkin on ohut koostumus, mutta eihän se ole yhtä vesimäisen keveää kuin kosteuttavat kasvosuihkeet ovat.

No aijaa! Vähänkö en itse malta odottaa 😀
Kävin tutkimassa Parafarmacian sivuja ja saatoin löytää kyseisen tuotteen
https://www.promofarma.com/fotoprotector-isdin-hydro2lotion-spf50-plus-200ml

Mitään osaamaani kieltähän putelissa ei lukenut mutta olettaisin kyseessä olevan aurinkosuojatuote 😀

Hei kiitti! Täytyy tutkia. Se mitä tuosta osaan tulkita, niin sillä on aurinkosuojaavuus. UVA ja UVB sekä SPF50. Siinä mitä siitä ymmärsin. ? Tai noh, onhan tuo inci-kieli kansainvälinen. Sitä täytyy tutkailla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *