Glitz & Glam

Suihkutettava aurinkosuoja kasvoille ja meikin päälle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aurinko on jälleen täällä! Ah, ihanaa kun on kesäistä. Tätä iloa ei välttämättä jatku pitkään, mutta nautitaan siitä nyt täysillä. Auringosta nauttiessa kannattaa muistaa aurinkosuoja! Juuri tällä hetkellä UV-säteet ovat voimakkaimmillaan, tai ainakin niin olen kuullut asiantuntijoiden sanovan. Huomaan sen myös omassa nahassani ihossani, sillä keväällä mikään aurinkosuoja ei tuo täydellistä suojaa minulle jolla on aurinkoallergia. Voin siis hyvin helposti arvioida oman kokemukseni kautta suojan tehokkuuksia. Mutta levittämällä aurinkosuojan iholle, en saa niin ärhäkkää aurinkoihottumaa.

Muistatteko kun vilautin erään postauksen yhteydessä Pixin Sun Mist -suihkeen?

Kyseessä on suihkutettava aurinkosuoja kasvoille, jota voidaan käyttää jopa meikin päälle!

Kaikki tietävät, että aurinkosuojaa tulee lisätä päivän aikana. Kun ryhdymme miettimään, niin kuinka usein lisäämme aurinkosuojaa päivän aikana juuri kasvoille? Joo’o, vartalolle tulee lisättyä, mutta entäs kasvot? Aamulla kasvoille levitetään aurinkosuojallinen kasvovoide ja monissa meikkipohjatuotteissa on suoja UV-säteitä vastaan. Tuo suoja ei kuitenkaan suojaa aamusta iltaan. Suojaa tulisi lisätä. Kuinka usein meikin päälle tulee levitettyä lisää meikkivoidetta? Ei tarvitse mennä rannalle itseään grillaamaan, sillä ihan omassa pihassa touhuaminen ja kaupungilla hengailu riittää. On niitä UV-säteitä sielläkin.

Huomaatteko, että olen tätä asiaa pohtinut jo ennen kun näistä meikin päälle käytettävistä aurinkosuojista olin edes kuullut. Olen varma, että niin olette muutkin pohtineet.

Pixin Sun Mist toki soveltuu koko vartalolle, mutta sen erityinen hienous on suihkutettavuudessa ja kasvoille, jopa meikin päälle soveltumisessa.

Pixi Sun Mist -aurinkosuojassa on käytetty filttereinä Amiloxatea, Octinoxatea, Octisalatea ja Titanium dioxidea. On muuten kätevää, että filttereitä ei tarvitse etsiä INCI-luettelosta, vaan ne on ilmaistu selkeästi erikseen ja prosentitkin on kerrottuna. Sitähän ei koskaan saa selville pelkästään INCI-luettelosta, eli ainesosaluettelosta.

Tuotetta käytetään seuraavasti:

  • Pulloa tulee ravistaa aina ennen käyttöä.
  • Suihkutetaan iholle 15 minuuttia ennen aurinkoon menoa.
  • Tuotetta lisätään aina 40 minuutin kuluttua jos ui tai pyyhkii ihoa.
  • Muuten tuotetta tulee lisätä 2 tunnin välein.

Meikin päällä Sun Mist on perinteiseen aurinkovoiteeseen verrattuna paljon keveämpi. Suihke antaa kasvoille hehkua. Täysin rasvattomaksi en tätä kuitenkaan voi sanoa, sillä kyseessä on kuitenkin kunnon kertoimella varustettu aurinkosuoja. Se ei voi olla vesimäisen kevyt, sillä sellaista teknologiaa ei ole vielä kehitetty. Rasvoittuvan ihon omaava varmaan haluaa puuteroida suihkeen jälkeen, kuivemman ihon omaava vaan nauttii saamastaan hehkusta ja heleydestä.

Suihke saattaa välillä syöstä hieman isompia pisaroita, jotka sitten jäävät iholle valkoisina tippoina. Ne voi tarvittaessa taputella iholle, mutta huomasin niiden katoavan itsestäänkin kuivuessaan. Pääasiassa suihke on aika hienoa, vaikka kyseessä ei ole painepullo. Siksi tuotteen voi ottaa mukaan rannalle. Painepakattu on aina vähän riski, jos se joutuu olemaan liian kuumissa oltavissa, kuten rannalla. Pullot saattavat räjähtää. Sitä vaaraa ei pitäisi olla pumppumekanismin muovipullossa.

Oman kokemukseni mukaan Pixi Sun Mist antaa suojaa. Luulisin, että kaikista suojaavin tapa olisi käyttää suojakertoimellista voidetta kasvoille ja mahdollisesti suojakertoimellista meikkipohjaa, jos sellaista haluaa käyttää. Sun Mist tulee hyväksi tuotteeksi siinä kohtaa kun halutaan lisätä suojaa päivän aikana. Ihan yksinään käytettynä suihke kannattaa taputella tasaisesti iholle ja käyttää runsaammin. Näin UV-säteiltä suojautuu tehokkaammin.

Pixi Sun Mist -aurinkosuojasuihkeessa on UVA ja UVB -suojat. Suojakerroin on 30, eli oikein mukava korkeudeltaan. Pixin Sun Mist ja monet muut kasvosuihkeet löytyvät eleven.filtä*. Hinnaltaan tämä aurinkosuoja kasvoille ja meikin päälle soveltuva suihke on 27,70 € / 80 ml.

Tänään lennän jo aamusta Kööpenhaminaan ja palaan takaisin kotiin seuraavana yönä. Kööpenhaminaan on luvattu aurinkoa ja meinaan sen vuoksi napata tämän suihkeen sinne mukaan.

Oletteko jo kokeilleet? Yksi lukijoista oli tämän jo tilannut ja on parhaillaan aurinkoisessa lomakohteessa. Miten siellä menee? Onko suihke toiminut?

Aurinkoa päiväänne!

Tuote saatu eleven.filtä. Linkki affiliate-linkki, eli mainoslinkki.

Lue myös

X