Glitz & Glam

Suojaan auringonsäteiltä – kevyt aurinkosuojakertoimellinen päivävoide

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Lumenelta

Aurinko on niin ihanasti paistanut muutamina päivinä. Mahtavaa, kun vihdoin usean kuukauden marraskuu alkaa hiljakseen olla taputeltu. Yleensä marraskuu on vain sen yhden kuukauden, mutta täällä Etelä-Suomessa oli koko talven kestänyt marraskuu. Nyt se alkaa olla ohi!

Nyt maaliskuussa alkaa hiljakseen olla tarpeen UV-suojat kasvoille, jos viettää aikaansa auringonpaisteessa. Jos työskentelet ikkunan edessä ja nautit aurinkokylvyistä, niin muista, että ikkuna päästää lävitsensä UVA-säteitä. Toki se hieman niitä filtteröi, mutta ei todellakaan kaikkea. Ihoa polttavia UVB-säteitä ikkuna ei lukemani mukaan päästä. Eli jos työpöytäsi sijaitsee ikkunan läheisyydessä, et voi palaa, mutta pitkässä juoksussa pitkät päivät ikkunan edessä voi ilman suojakerrointa vanhentaa ihoasi ennenaikaisesti.

Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF30 on kiinnostanut minua jo pitkään. Rakastan Lähde -sarjan kosteusseerumia ja samaisella sarjalla on todella kiva kosteusvoide. 

Lumenen Lähde -sarjan tuotteissa on hyödynnetty koivunmahlaa, hyaluronihappoa ja lähdevettä – josta sarjan nimikin juontaa. Ihoa kosteuttava, mutta kevyt kosteusvoide sisältää aurinkosuojakertoimen 30, joka on jo vahva suoja auringon haitallisia UV-säteitä vastaan. Lumenen päivävoiteen UV-suoja-aineet ovat kemiallisia filttereitä, eli ne absorboivia UV-suodattimia. Nämä suodattimet imevät ultraviolettivaloa ja virittyvät samalla korkeampienergiseen tilaan. Sen jälkeen UV-suodattimet palautuvat perustilaansa ja vapauttavat imemäänsä energiaa iholle vaarattomana lämpönä.

Voiteissa käytetyt suodattimet muuntavat vaarallista ultraviolettivaloa turvalliseksi lämmöksi. Kemialliset suodattimet ovat tavallaan energian muuntajia, kuten aurinkossähkössä invertteri muuntaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön vaihtovirraksi.

Tiesitkö muuten, että aurinkosuojakertoimen lukuarvo tulee siitä, että kuinka monta kertaa pidempään iho kestää aurinkoa palamatta? Jos ilman aurinkosuojaa ihosi palaa tunnissa, suojakertoimella 30 voit oleilla auringossa 30 kertaa pidempään palamatta. SPF 50 tarkoittaa, että voit olla 50 kertaa pidemmän aikaa auringossa palamatta.

UVB-säteitä SPF 30 blokkaa 97 % ja SPF 50 blokkaa 98 %. Tämä kannattaa huomioida, jos pohtii, että riittääkö SPF 30? Minä joskus aikoinaan luulin, että SPF 50 olisi merkittävästi parempi suoja kuin SPF 30. Näillä kahdella suojakerroinarvolla ei ole niin merkittävää eroa kuin helposti luulisi. Ihmismieli vaan usein kääntää: mitä isompi lukuarvo, sitä tehokkaampi. Onhan tässäkin tapauksessa niin, mutta ei kuitenkaan aivan niin suurella merkityksellä kuin voisi olettaa.

Vinkiksi tosiaan, jos tuntuu, ettei SPF 50 tai sitä korkeammat aurinkosuojakertoimet sovi ihollesi, niin SPF 30 antaa lähes yhtä hyvän suojan UVB-säteitä vastaan ja numerot ovat lähinnä palamisaikaan liittyviä kertoimia.

Olen itse ainakin huomannut, että useammin suosikkini ovat SPF 30, mutta toki poikkeuksiakin on.

Tuubiin pakattu voide on todella hyvä pakkaustapa. Vielä kun korkissa olisi sarana, niin olisi vielä parempi kuin tämä kieritettävä korkki.

Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF30 on väriltään valkeaa, melko ohutta ja notkeaa emulsiota. 

Tuotteessa on tuoksua. Oikein miellyttävä, mutta voisi olla miedompikin. Tuoksu kyllä haihtuu ajan kanssa.

Koostumus on mukavan keveä ja helposti iholle levittyvä sekä tasoittuva. Voide tuntuu aluksi hyvin liukkaalle iholla, mutta alkaessaan imeytyä ihon pintakerrokseen, se muuttuu hieman jähmeämmän tuntuiseksi.

Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating -päivävoide on lähes huomaamaton iholla. Se ei jää inhottavan tahmaiseksi ja rasvaiseksi, vaan on mukavan raikas ja keveä. Ihosta ei jää kiiltävä, vaan oikeastaan puolimattainen, ellei lähes mattainen. 

Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF30 on todella ihana päivävoide meikin alle. Se ei aiheuta minulla ihon liiallista rasvoittumista, jonka jotkut aurinkosuojakertoimelliset päivävoiteet tekevät. Yleensä korealaisista merkeistä on löytynyt hyviä, mutta tämä kotimainen on huikea kilpailija niille. Tykkään todella paljon. Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF30 sopii Lumenen mukaan kaikille ihotyypeille sen keveyden ja kosteuttavuutensa vuoksi. 

Lumenea myydään mukavan laajasti marketeissa ja tavarataloissa, jopa päivittäistavarakaupoissa. Myös netistä tilaaminen onnistuu, sillä Lumenen Lähde Nordic Hydra Oxygenating -päivävoide löytyy mm. *Bangerheadin, *Kicksin ja *Cocopandan valikoimasta.

Suositushinnaltaan päivävoide on 20,90 € / 50 ml, mutta usein Lumenen tuotteet ovat tarjouksessa. Parhaillaan noissa kaikissa linkkaamissani verkkokaupoissa tuote on tarjouksessa.

Oletko kokeillut Lumenen Lähde Nordic Hydra Oxygenating -päivävoidetta?

Lue myös

X