Glitz & Glam

Tuhkimokuorinta kasvoille

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kaupallinen yhteistyö Maybeautyn kanssa

Vieläkö muistatte marraskuun lopulta mustapäitä poistavan naamion ja kuvat niistä naamioon jäänneistä ”matosista”? Moni teistä kertoi tilanneensa naamiot. Mitä piditte? Onko ollut mielenkiintoisia hetkiä naamioiden ”saaliita” tuijotellessa?

Tällä kertaa esittelen saman merkin toisenlaisen ihonhoitotuotteen. Kun viimeksi esittelemäni tuote oli aika kova puhdistus iholle, niin tällä kertaa esittelen paljon lempeämmän tavan kuoria ja puhdistaa ihoa ja ihohuokosia.

Maybeauty The Incredible Face Gel on ihoa kuoriva geeli. Tuote ei sisällä rakeita eikä voimakkaita happoja. Se sopii erinomaisesti kuivalle iholle sen runsaasti ihoa kosteuttavien ainesosien vuoksi. Samalla kun kasvoilta kuoritaan kuollutta ihosolukkoa, iho saa kosteutta sitovia ja vesihakuisia humektantteja. Runsas kosteus ihossa saa ihon näyttämään sileämmältä ja nuorekkaammalta.

Kuorintageelit ovat yksittäispakattuja, josta oman kokemukseni mukaan riittää kahteen käyttökertaan. Kannattaa sulkea kansi ja laittaa nappi muovipussiin, niin ei pääse geeli kuivahtamaan.

Väriltään geeli on hennon vaaleanpunaista ja tuoksuu kevyesti ruusuiselle. Tuotteessa ei ole käytetty erillisiä hajusteita, vaan ruusuinen tuoksu tuotteelle syntyy ruusu-uutteesta. Eli kyseessä on tuotteessa olevan raaka-aineen ominaistuoksu.

Jos ei ole aikaisemmin kokeillut vastaavia kuorintoja, saattaa tällainen geeli herättää ihmetystä ja herättää epäilyksiä toimivuudesta. Miten liukas geeli voi kuoria ihoa, jos se ei sisällä voimakkaita happoja?

Demostroin tuotteen käyttöä kädelleni. Näytän kuinka käteni iho muuttuu kuorinnasta. Käytän havainnollistamiseen käteni ihoa, koska siitä näkee muutoksen selkeämmin kuvissa. Kädelläni ei ole kosteusvoidetta, mutta olin pessyt käteni vedellä, jotta iholla olisi jonkinlaista kosteutta.

Geeli levitetään iholle tasaisesti. Annetaan hetki olla ja aloitetaan sormin pyörittely.

Noin minuutin päästä iholle alkaa muodostua murusia. Kuoriva geeli murustuu, jonka mukana on kuollutta ihosolukkoa.

Mitä muruset ovat?

Puhutaanpa siitä hieman tarkemmin. Monelle saattaa olla tällaiset kasvokuorinnat tuttuja blogeista tai omasta käytöstä. Paljon puhutaan siitä, että murut eivät ole kuollutta ihosolukkoa. No eivät ne yksinään olekaan. Jos kuorinnan toistaa vaikka 10 kertaa, niin eihän ihoa voisi aina vaan irrota tällaisia määriä. Se on mahdotonta. Onhan se niin, että kuorinnan efekti johtaa hieman harhaa, varsinkin kun iho tuntuu käytön jälkeen niin pehmeältä ja tasaisemmalta. Tällaisien Aasiasta lähtöisin olevien kasvokuorintojen toimintaperiaatteet ovat:

  1. Jotkut geelin ainesosat ovat kalvonmuodostajia, eli tuotteesta syntyy hetkellinen kalvo iholle.
  2. Jotkut ainesosat reagoivat ihon kanssa ja irrottaa pinnalla olevaa kuollutta solukkoa.
  3. Kun iholla olevaa kalvoa pyöritellään sormin, kalvo ”hajoaa”, joka näkyy murustumisena.
  4. Murusien mukana kulkee iholta irronnutta solukkoa.

Kun muruja ei enää synny enempää, iho huuhdellaan huolellisesti vedellä. Kuten kädestäni näkyy, on se saanut aimo annoksen kosteutta ja tasaisempaa pintaa.

INCI-luettelo:
Aqua (liuotin, vesi), Propylene Glycol (humektantti), PEG-400 (liuotin), Glycerin (humektantti), Steartrimonium Methosulfate (hoitava aine), Sodium Hyaluronate (humektantti, hyaluronihappo), Carbomer (geelinmuodostaja), Butylene Glycol (humektantti), Rosa Damascena Flower Extract (ihoa piristävä), Aloe Barbadensis Leaf Extract (pehmentävä, humektantti), Portulaca Oleracea Extract (ihoa hoitava), Polysorbate 80 (pinta-aktiivinen aine), Betaine (humektantti), Phenoxyethanol (säilöntäaine), CI 16185, Allantoin (hoitava ja rauhoittava), Disodium EDTA (viskositeetinsäätäjä)

Jos vähän ainesosia analysoidaan, niin iso osa ainesosista on humektantteja, eli ihoa kosteuttavia ainesosia. Jonkun verran löytyy myös ihoa rauhoittavia ainesosia.

Katsotaan vielä tuotteen käyttöä kasvoilla.

  1. Levitä Maybeauty The Incredible Face Gel puhtaille, kuiville kasvoille. Anna vaikuttaa pieni hetki.

2. Pyörittele kasvoja sormin niin kauan kunnes Maybeauty The Incredible Face Gel alkaa murustumaan kasvoilla.

3. Kun murustuminen loppuu, huuhdellaan kasvot huolellisesti. Jos iholla on vielä meikkijäämiä (kuten minulla kuvassa), kuorinta puhdistaa meikkijäämät ihohuokosista. Sen huomaa murusien väristä – muuttuvat meikkivoiteen värisiksi.

4. Maybeauty The Incredible Face Gel jättää kasvoille runsaasti kosteutta sekä nahkean pinnan. Tuon nahkeuden saa poistettua lämpimällä vedellä huuhtelemalla. Haalealla vedellä huuhtelemalla tuo nahkeus jää kasvoille. Kuivalle iholle nahkeus on hyvä ennen meikkausta, sillä kuivalle iholle ei meinaa meikki tarttua kunnolla.

5. Meikkipohjasta tulee kauniimpi ja tasaisempi kuorinnan jälkeen. Koska The Incredible Face Gel on hellävarainen, eikä aiheuta iholla punaiseksi lehahtamista ja se on nopeaa käyttää, se soveltuu mahtavasti kuorinnaksi ennen tärkeää tilaisuutta. Jos kasvojen kuorinta rankemmilla aineilla unohtui edellisenä iltana ja nyt olisi juhlat tai biletystä tiedossa, niin hyvin uskaltaa kasvonsa kuoria The Incredible Face Gel  -kuorinnalla ennen meikkaamista. Tavallaan kuorinta toimii ”tuhkimotippoinakin”, sillä se antaa valtaisan määrän kosteutta iholle.

Maybeauty The Incredible Face Gel sopii viikoittaiseen käyttöön herkkäihoisille. Se on niin hellävarainen, että toisille voi sopia päivittäiseenkin käyttöön. Lisäksi tuote on loistava pikakaunistaja juuri ennen juhlia.

Minä pidän näistä kosteuttavista, murustuvista geelikuorinnoista. Soveltuu hyvin myös akneiholle sekä muuten jomottavista finneistä kärsiville kasvoille. Joskus hormonit heittelevät ja poskelle saattaa syntyä kukintojen rykelmä. Olen kokenut geelikuorinnan välittömästi tilannetta helpottavaksi. Iho rauhoittuu ja saa edes pienen tasoituksen epätasaiselle iholle. Silloin kun ei todellakaan viitsi ihoa ärsyttää vahvoilla hapoilla tai rakeilla.

Oletteko kokeilleet näitä murustuvia geelikuorintoja? Kuinka moni on miettinyt, että mitä ne murut näissä kuorinnoissa ovat? Ihoa vai efektiä? Voin tosiaan kertoa, että se on molempia. Ihoakin lähtee, mutta mukana on myös itse tuotetta, joka muuttuu murusiksi.

The Incredible Face Gel -geelikuorintoja myydään Maybeautyn omassa verkkokaupassa. Glitz & Glamin lukijoille minulla olisi 30% alennuskoodi, jolla 8 x 10 ml (=80 ml) maksaa 18,20 €. Käyttämällä koodia minnagel tai klikkaamalla tästä linkistä verkkokauppaan, saa alennuskoodin käyttöönsä. Tiesittehän, että Maybeautylla on rahat takaisin -takuu, eli rahansa saa takaisin, jos ei ole tyytyväinen tuotteisiin.

Mukavaa päivää kaikille!

Tuotteet saatu yhteistyön kautta.

Lue myös

X