Glitz & Glam

Vesimäisen raikas seerumi kosteusköyhälle iholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Lookfantasticilta

Näin talvella erityisesti huomaa, kuinka iho tarvitsee vesimäistä kosteutta. Oma ihoni on hyvin herkästi kuivuva, mutta tällä en tarkoita kuivaa ihoa, sillä ihoni on myös rasvoittuva. Nyt talven tultua ja huoneilman kuivuttua huomaa vesimäisen kosteuden tarpeen. Muuten iho on uurteinen, eikä kosteusvoidekaan oikein meinaa imeytyä iholle.

Tiesitkö, että kosteusköyhä iho on yleensä myös samea. Jos ihon sameus johtuu ihon pinnan kuivuudesta, tällöin kannattaa mieluummin panostaa vesimäiseen kosteutukseen kuin hankkia kuorivia ihonhoitotuotteita.

Tässä postauksessa vinkkaan kaikenikäisille ja oikeastaan kaikille ihotyypeille sopivasta kosteusseerumista, joka parantaa ihon kosteustasapainoa ja parantaa ihon kykyä vastaanottaa kasvovoiteet.

*Vichy Minéral 89 Hyaluronic Acid Hydration Booster ei ole mikään ihan uusi tuote. Tämä on varmasti monelle teillekin tuttu kosteusseerumi apteekkimerkiltä.

Puhun tuotteesta seerumina, mutta oikeastaan tämä on tiiviste. Tuotetta voidaan käyttää seerumin sijaan tai haluamasi seerumin lisäksi. Tämä tuote voi korvata kosteuttavan kasvoveden tai hoitonesteen.

Tällaiset tiivisteet asettuvat oikeastaan hoitonesteen ja seerumin välimaastoon, jonka vuoksi ihotyypistä ja tottumuksista riippuen, sitä voidaan käyttää aikaisemmin käytettyjen tuotteiden lisäksi tai korvata jokin ennen kasvovoidetta käytetty ihonhoitotuote.

Päivittäiseen käyttöön soveltuva tehotiiviste sisältää mineraalipitoista lähdevettä ja hyaluronihappoa, jotka buustaavat ihon kosteuspitoisuutta.

Lue myös: Mitä on hyaluronihappo? Mitä se tekee iholle?

Kosteuttava seerumi soveltuu monille herkkäihoisillekin, sillä se on hajusteeton ja alkoholiton. Tuotteen ainesosalista on hätkähdyttävän lyhyt, vain 11 ainesosaa!

INCI: Aqua/water, PEG/PPG/polybutylene glycol 8/5/3 glycerin, glycerin, butylene glycol, methyl gluceth-20, carbomer, sodium hyaluronate, phenoxyethanol, caprylyl glycol, citric acid, biosaccharide gum-1.

Alta löydät ainesosien pääasiallisia funktioita eli tarkoituksia. Ainesosilla voi olla muitakin funktioita tuotteessa.

 1. Aqua/water – Pohja-aine/liuotin, vesimäistä kosteutta
 2. PEG/PPG/polybutylene glycol 8/5/3 glycerin – Humektantti eli vesihakuinen, kosteutta lisäävä ainesosa
 3. Glycerin – Humektantti eli vesihakuinen, kosteutta lisäävä ainesosa
 4. Butylene glycol – Humektantti eli vesihakuinen, kosteutta lisäävä ainesosa
 5. Methyl gluceth-20 – Humektantti eli vesihakuinen, kosteutta lisäävä ainesosa
 6. Carbomer – Geelinmuodostaja ja viskositeetinsäätäjä eli koostumukseen vaikuttava ainesosa
 7. Sodium hyaluronate – Humektantti eli vesihakuinen, kosteutta lisäävä ainesosa
 8. Phenoxyethanol – Säilöntäaine
 9. Caprylyl glycol – Ihoa hoitava ja pehmentävä ainesosa, joka lisää myös kosteutta
 10.  Citric acid – Tuotteen pH:n stabiloija ja säilyvyyteen vaikuttava ainesosa
 11.  Biosaccharide gum-1 – Ihoa hoitava ainesosa

Seerumi on pakattu lasiseen pumppupulloon, joka luo tuotteelle välittömästi ylellisen statuksen. Vichy onkin ns. vähän parempaa apteekkikosmetiikkaa, oikeastaan voitaisiin sanoa apteekkimerkkien Lancômeksi brändinsä vuoksi.

Pumppu annostelee seerumia melko reippaasti. Kuvassa vain yksi painallus. Jos tykkää kerrostella vesimäisiä kosteuttajia, kannattaa käyttää kerralla vain yksi painallus.

Jos kerrostaminen ei ole oma juttu, vaan haluaa selvitä mahdollisimman nopeasti, tällöin kaksi painallusta on hyvä määrä.

Kirkas, geelimäinen seerumi muuttuu lähes vesimäiseksi iholle painellessa.

Koostumus tuntuu aluksi todella liukkaalta, ja sitä ehtii miettiä, imeytyykö tämä? Kyllä imeytyy! Kun tuotetta työstää kasvoille, se vain katoaa jossain vaiheessa.

Ensimmäisellä kokeilullani seerumin äkillinen imeytyminen ja sen tuntumattomuus sekä raikkaus iholla saivat minut epäilemään vahvaa alkoholipitoisuutta. Siitä ei kuitenkaan kannata huolehtia, kosteuttaja on täysin alkoholiton.

Tehokosteuttava seerumi on täysin huomaamaton, eikä tunnu kasvoilla juuri ollenkaan. Siksi se sopii todella hyvin myös heille, jotka eivät välitä kosteusseerumien antamasta nahkeudesta, jota itse sitten taas rakastan ja tavoittelen.

Olen havainnut, että yhden kerroksen taktiikalla seerumi ei tunnu oikeastaan ollenkaan. Tulee vain raikas tunne ja tietysti kosteutettu iho, mutta ei sellainen kyllästetty tai nahkea.

Jos tuotetta kerrostaa kasvoille, vasta kolmas kerros alkaa jättämään sellaista nahkeampaa tunnetta kasvoille, mutta silloinkin hyvin kevyesti.

Toki jokaisen ihon kosteuspitoisuus vaikuttaa, kuinka helposti tuote imeytyy ja minkälaisen tuntuman se jättää. Oikein kosteusköyhä iho hörppää helposti vesimäiset seerumit, kun taas hyvässä kosteustasapainossa oleva iho ei imaise itseensä kosteuttajia yhtä nopeasti.

Täyteläisemmät seerumit ja kasvovoiteet on ilo levittää kasvoille Vichy Minéral 89 Hyaluronic Acid Hydration Boosterin jälkeen. Tykkään kosteusbuusterista todella paljon, vaikka se ei jätäkään minulle mieleistä nahkeutta kasvoille.

Olen kokeillut Vichy Minéral 89 Hyaluronic Acid Hydration Boosteria ainoana tuotteena kasvovoiteen alle käytettynä sekä seerumin ja kasvovoiteen alla käytettynä. Olen havainnut, että itselleni tämä tuote on hoitonesteen korvaaja. Tällä tuotteella tehokosteutan ihoani eli saan vesimäistä kosteutta, jonka päälle sitten käytän muilla ominaisuuksilla olevaa seerumia ja lopuksi kosteus lukitaan voiteella.

VINKKI!

Kokeile seerumia myös silmänympärysiholle! Kosteuttaa tehokkaasti ja tasoittaa kuivuuden aiheuttamia uurteita. Meikkituotteetkin tasoittuvat luonnollisemmin silmänympärysiholle.

Lue myös: Näillä vinkeillä meikkipohjasi näyttää hyvältä talvellakin

Vichy Minéral 89 Hyaluronic Acid Hydration Boosteria myydään apteekeissa tai sen voi tilata *Lookfantasticilta. Hinnaltaan tämä ihoa kosteuttava ja kuivuuden aiheuttamia uurteita tasoittava tehotiiviste on ihan inhimillinen. Hintahaitaria on noin 22-29 € / 50 ml.

Käytätkö lisäkosteuttajia ihollesi? Jos käytät, niin minkälaisia?

 

Lue myös:

Kosteutusta tehobuusterin avulla – yksinään tai sekoitettuna

5 parasta hyaluronihapposeerumia – kosteusköyhän ihon pelastajat

5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta – ihoa hoitavat kasvosuihkeet

X