Glitz & Glam

VISIA-ihoanalyysi - mitä analyysi kertoi ihostani?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viime viikolla kerroin Oslo Skin Lab -kollageenivalmisteesta ja sen tuomista tuloksista. Tuohon kaupalliseen yhteistyöhön kuului kaksi käyntiä VISIA-ihoanalyysissä. Lupasin viime viikon postauksessa palata tähän ihoanalyysiin ja kertoa mitä se ihostani kertoi. Tällä kertaa emme puhu rypyistä, sillä sen asian käsittelin Oslo Skin Lab -postauksessa. Tällä kertaa puhun analyysin muista tuloksista, joita laite ihostani löysi.

VISIA-ihoanalyysissä laite kuvaa kasvot. Laite tekee mittauksia ihon pinnalta sekä sieltä, minne emme silmällä näe. Neljä kuvaa kertoo pinnasta ja neljä kuvaa kertoon sieltä pintaa syvemmältä olevista asioista.

 

Kerron nyt nopeasti mitä mikäkin kohta tarkoittaa.

Pinta – silmin havaittavat

Läikät: iholla näkyvät läikät.
Rypyt: ei varmasti vaadi tarkempaa selitystä. Kertoo ihon rypyistä.
Pinta: kertoo ihon pinnan tasaisuudesta.
Huokoset: ihohuokosien koko, syvyys ja näkyvyys.

Syvemmällä ihossa – ei silmin havaittavat

UV-läikät: kertoo UV-säteiden aiheuttamista vaurioita. Eivät ole näkyviä vielä, mutta ikääntyessä tulevat esiin.
Ruskeat läikät: pinnan alla olevat läikät, joita ei silmin havaitse.
Punoittavat kohdat: kaikki punoittava, kuten laajentuneet verisuonet. Couperosa näkyy tässä kohdassa.
Porfyriinit: syvällä ihossa olevat bakteerit.

Arvot ovat vertauksia muihin samanikäisiin, samaa sukupuolta oleviin sekä saman etnisen taustan omaaviin. Arvo 50 on hyvä ja kaikki sen yli menevä kertoo keskivertoa paremmasta tilanteesta. Vastaavasti alle tuon arvon menevä kertoo verrokkiryhmää heikommasta.

Näissä VISIA-ihoanalyysin kuvissa olen ilman meikkivoidetta. Se on puhdistettu pois ennen kuvausta. Analyysi voidaan tehdä kasvot meikattuinakin, mutta tulos on vääristynyt ihon pintaa mittaavissa tuloksissa. Tästä syystä halusin puhdistaa meikit pois kasvoilta, mutta muu meikki ei vaikuta kuvauksissa. Kunhan iho on puhdas meikistä. Samalla myös ihonhoitotuotteet ovat poistuneet iholta. Ihoni on nakuna kuvissa.

Ensimmäinen käynti 18.1.2018

Minullahan on hyvät arvot ihon pinnassa. Tässä ensimmäisessä läikät olivat huono, mutta seuraavassa oli sitten jo huippulukemaa. En tiedä onko käyttämälläni Oslo Skin Lab -kollageenivalmisteella ollut tekemistä asian kanssa? En lähde sitä spekuloimaan enempiä. Kuvissa vähän hämää se, että 7.3. kuvatussa analyysissä minulla on juuri ollut otsalla hormonimyrsy, kun taas 18.1. samainen ”myrsky” oli poskilla. Otsa on kuvissa näkyvämpi kuin posket.

Minulla on kuitenkin aika hyvä tilanne ihossa. Pinta on hyvä ja uskon minun ahkeran ihonhoidon olevan seurausta sille. Mutta sitten mitä tullaan pintaa syvempiä asioita analysoiviin kuviin… 

Toinen käynti 7.3.2018

Järkytyin UV-läikkiä. Minulla on aika huono tulos. Ensin mietin, että miten voi olla, kun käytänhän minä suojakertoimia kesäaikana, enkä aurinkoallergiani vuoksi vietä aikaa auringossa. Kunnes löysin itseni selittelemässä asiaa, jota en ajatellut aivan loppuun. UV-säteitä on ympäri vuoden ja niitä oli jo silloin 80- ja 90-luvulla, kun UV-säteiltä suojauduttiin vain rannalle mennessä. Silloinkin lähinnä vain palamisen estämiseksi. Ei silloin minun lapsuudessani ja nuoruudessani oltu ”hysteerisiä” UV-säteitä kohtaan. Nykyään olemme valveutuneempia ja pelkäämme muutakin kuin ihon kärähtämistä ja säteiden vanhentavaa vaikutusta. Mennyttä en saa takaisin, mutta meinaan petrata tässä asiassa. Mietin vain, että kasvoni on ollut jo vuosia aika hyvin suojassa suojakertoimien alla, mutta miltähän käsien UV-vauriot näyttäisivät?

Couperosa näkyy tuloksissa, mutta olin aika yllättynyt näin hyvästä tuloksesta. Ehkä olen vain kriittisempi punoitusta kohtaan kuin oikeasti olisi tarpeen. Näen sen voimakkaampana kuin oikeasti onkaan.

Porfyriinien arvo ei yllättänyt. Olen hyvin tietoinen ihoni syvyyksistä, sillä kerran kuukaudessa ne hyppäävät sieltä kunnolla pintaan ja loppukierto sitten parannellaan niiden jättämiä arpia. Tätä on jo jatkunut vuosia. Näihin syvällä ihossa oleviin bakteereihin ei voi vaikuttaa omalla ihonhoidolla. Me kuluttajat emme voi puhdistaa niitä pois, vaikka kuinka kuorisi ja käyttäisi syväpuhdistavia. Tästä syystä olen tehnyt radikaalin liikkeen ja varasin ajan entiselle työkaverilleni, joka on kosmetologi. Hänen kanssaan vähän keskustelin asiasta ja päädyimme radiofrekvenssi-kasvohoitoon. Odotan niin innolla. Itse asiassa ensimmäinen hoitokerta on jo huomenna!

Jos teitä kiinnostaa, niin mielelläni kertoisin hoidosta ja sen toteutuksesta sekä tuloksista sitten myöhemmin. En tiedä viitsinkö enää Helsinkiin lähteä VISIA-ihoanalyysiin mittauttamaan porfyriinejäni, mutta kyllähän puhtauden pystyy itsekin arvioimaan hoitojakson jälkeen.

Tällainen oli totuus minun ihostani. Päällisin puolin hyvä, mutta syvemmällä on pieniä aikapommeja. UV-läikät järkyttivät minua. Mutta ihmekös tuo, kun lapsena ja nuorena on vietetty niin monet tunnit aurinkoisilla kallioilla, lammenrannassa ja missä nyt siinä iässä keksittiinkään hengailla.

Jos oman ihon tilanne kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi VISIA-ihoanalyysiä. Kyllä se jotain osviittaa antaa ja sen jälkeen voi halutessaan tehdä toimenpiteitä. Minä esimerkiksi kiinnitän enemmän huomiota UV-säteiltä suojautumiseen – muulloinkin kuin kesällä! Tästä analyysistä inspiroituneena käyn kosmetologilla puhdistamassa ihoa syvemmältä. Mutta ei ihoanalyysin tarvitse olla pelkästään ongelmien toteamista ja ryhdistäytymistä. Se on minulle myös todiste, että teen myös asioita ”oikein”. Ihonhoitoni on pitänyt pinnan hyvässä kunnossa.

VISIA-ihoanalyysia tehdään ympäri Suomea, joten kannattaa googlettaa ja etsiä hoitolaa, joka ko. palvelua tarjoaa. Usein on niin, että ihoanalyysin saa maksuttomasti, jos ko. paikasta ottaa hoitotoimenpiteen. Itse en ottanut, joten Cityklinikalla ihoanalyysi oli 60 euroa. Jälkimmäisellä kerralla oli joku kampanja, jonka vuoksi oli maksuton.

Oikein ihanaa päivää ja loppuviikkoa!

X