Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 10: Akademikliniken Glow Oil + arvonta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Kääks! Kaksi viikkoa enää jouluaattoon! Huh, kyllä tämä aika suihkii aina niin vauhdikkaasti. Tämä on Glitz & Glamin joulukalenterin 10. luukku. Tänä vuonna perinteeksi muodostunut Glitz & Glamin joulukalenteri on toteutettu yhteistyössä eleven.fi* -verkkokaupan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että blogin aihepiirit ja arvontapalkinnot mukailevat elevenin kosmetiikkakalenterin sisältöä. Kirjoitan elevenin kalenterista tulleeseen tuotteeseen tuote-esittelyn, vinkin/tutoriaalin tai puhun yleismaailmallisesti siihen liittyvästä. Arvontapalkinnot tarjoaa eleven.fi.

10. luukku

Akademikliniken Pure Glow Oil* -kasvoöljy löytyi elevenin kalenterin 10. luukusta. Minulle täysin uusi merkki, vaikka olen nähnyt Akademikliniken tuotteita elevenin verkkokaupassa. En tiennyt tästä etukäteen oikeastaan mitään.

Akademikliniken on ruotsalainen esteettisiin toimenpiteisiin ja plastiikkakirurgiaan erikoistunut klinikka, joka tarjoaa hoitojen lisäksi tehokkaita, ihon hyvinvointia tukevia hoitotuotteita. Tavallaan tämän päättelin jo brändin nimestä. Yleensä tällaisilla brändinimillä on taustalla myös jotain hoitoloita, jotka vaativat lääketieteellistä osaamista. Akademikliniken on perehtynyt kosmetiikkatuotteissaan erityisesti juonteisiin ja ryppyihin sekä epäpuhtauksien ja aurinkovaurioiden hoitoon. Tämän päivän luukusta löytynyt Pure Glow Oil on Akademikliniken tähtituote, josta kerron nyt tarkemmin.

Eleven kertoo tuotteesta seuraavasti:

”Akademikliniken Pure Glow Oil -kasvoöljyn runsaasti C-vitamiinia sisältävä koostumus tuo kasvojen iholle monivaikutteista hoitoa. Kasvoöljy auttaa ehkäisemään ja häivyttämään iholta ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä sekä palauttamaan iholle sen kimmoisuutta ja heleyttä. Kasvoöljyn sisältämä lakritsin ja raparperin yhdiste heleyttää ihoa auttaen häivyttämään sen sävyn epätasaisuutta.

Kasvoöljy sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja polyfenoleja, jotka tuovat iholle tehokasta suojaa vapailta radikaaleilta ja saasteilta. Samalla ne suojaavat ja stimuloivat ihon kollageenisynteesiä. Öljymaniköynnös, jojoba, karitevoi ja skvaleeni auttavat vahvistamaan ihon luonnollista suojaa, vähentämään ihoärsytystä sekä kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa. Kasvoöljy sisältää lisäksi riisistä saatavaa ferulihappoa, joka auttaa vahvistamaan C- ja E-vitamiinin vaikutuksia.

Tehokasta hoitöljyä käytetään myös Akademikliniken-ihoklikoiden ja -ihosairaalan ihon uudistumista tukevissa mikroneulaushoidoissa. Kasvoöljy on omiaan iholle, joka on ahavoitunut liiallisen auringon UV-säteilyn vaikutuksesta vuosien kuluessa.”

Akademikliniken Pure Glow Oil* -kasvoöljy sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tämä vitamiini on tunnettu ja lääketieteellisesti tunnustettu apu ihonhoidossa. C-vitamiini, eli askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini. Sitä käytetään antioksidanttina, eli estetään hapettumista. Tuohon tarkoitukseen C-vitamiinia käytetään hyvinkin laajasti. Kun nyt aihetta käsitellään kauneusblogissa, niin puhun enemmin asiasta siinä näkökulmassa. Kosmetiikassa antioksidantti voi olla estämässä itse tuotteen hapettumista, mutta myös estämässä/vähentämässä iholla vapaiden happiradikaalien aiheuttamia tuhoja soluille. Antioksidantit suojaavat soluja.

C-vitamiini toimii antioksidanttisien vaikutusten lisäksi myös ihoa kirkastavana. Sillä on monta funktiota ihonhoitotuotteissa, ei pelkästään toimia tuotteen säilyvyyttä parantavana aineena. Kuitenkin se on valitettava fakta, että C-vitamiinipitoisuus tulee olla riittävä. Olen käsittänyt, että markkinoinnissa saatetaan hyödyntää C-vitamiinin hyvää ja tunnustettua mainetta. Tuote saattaa sisältää C-vitamiinia sen verran vähän, että se ei ole ihonhoidollisesti merkityksellinen, mutta tuotteen säilyvyyden kannalta tärkeä. Tätä siis tapahtuu myös UV-suojaavuuden markkinoinnissa. Kuten tiedetään, ovat tietyt ainesosat hyvin epästabiileja, ja niiden säilyvyys tuotteessa halutussa kemiallisessa muodossa on haastavaa kemisteille. C-vitamiini on yksi näitä. Valo ja happi ovat hankalia.

INICI:
Shea Butter Ethyl Esters, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Squalane, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Oryza Sativa Bran Oil, Tocopheryl Acetate, Acetyl Rheum Rhaponticum Root Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Panthenyl Triacetate, Glycine Soja Oil, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalene, Parfum

(”Boldasin” ainesosat incissä, jotka mainitsen.)

Kuten INCI-luettelosta näemme, on Pure Glow Oil täysin vedetön. Tämä on hyvä asia C-vitamiinin säilyvyyden kannalta, sillä muistelisin lukeneeni askorbiinihapon säilyvän paremmin öljypohjaisessa tuotteessa. Minua kiinnosti tietää, että mikä C-vitamiinin muoto olisi tässä tuotteessa käytössä? Onhan vitamiineissa erilaisia johdannaisuuksia. Akademikliniken Pure Glow Oil sisältää L-askorbiinihappoa (Ascorbyl Tetraisopalmitate), joka on nimenomaan ikääntymisen merkkeihin tehoava C-vitamiinimuoto, ja muutenkin tehokkain C-vitamiinin muoto. Kasvoöljyssä on myös E-vitamiinia (Tocopheryl Acetate, Tocopherol), joka myös tunnetaan ja tunnustetaan tehokkaaksi antioksidantiksi sekä ihoa nuorekkaampana säilyttäväksi. Kasvoöljyssä on myös skvalaania ja skvaleenia. Nämä ovat rasvatasapainoa parantavia ainesosia, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa ja hiuksia. Skvalaania on stabiilimpi kuin skvaleenia. INCI-listasta voisi päätellä, että skvalaania (stabiilimpi) on käytetty enemmän, mutta en voi tehdä absoluuttisella totuudella tätä johtopäätelmääni, koska resepti on se, joka aina kertoo totuuden. Alle yhden prosentin pitoisuudet voidaan ilmaista INCI-luettelossa ihan missä järjestyksessä vaan.

Pikkuruinen pullo, mutta täynnä vitskuja! Olen vasta muutaman vuoden ollut kasvoöljyjen ystävä. Ikä on muuttanut ihoa, joten syksyllä ja talvella (sekä alkukeväästä) kasvoöljyt ovat tarpeen. Minulla on tapana käyttää kasvoöljyä vain öisin. Meikit ovat rasvaliukoisia, joten on ollut minun kohdallani parempi välttää meikin alla öljyjen käyttöä, jotta meikki kestää, eikä oman ihon rasvoittuminen lisää meikkipohjan ”liejuuntumista”. Mutta tämä on tosiaan niin yksilöllistä. Jos iho on kuiva, kasvoöljy vain parantaa ja kaunistaa meikkivoiteen ominaisuuksia kasvoilla.

Se mikä minusta tekee tästä kasvoöljystä erityisen, on sen kuiva koostumus. Öljy ei tunnu rasvaiselta iholla. En ihan tiedä, että kategorioisinko Pure Glow Oil -kasvoöljyn öljyseerumiksi vai kasvoöljyksi. Tässä tuotteessa on öljyseerumin keveys, mutta kasvoöljyn tehokas suojaavuus. Minulla on herkästi aamuisin aika rasvainen iho, koska yöksi suosin rasvaisempia tuotteita – täyteläisempiä voiteita, kasvoöljyjä, yönaamioita jne. Ainoastaan otsalla on aamuisin hieman rasvaa, mutta nenä, leuka ja posket eivät ole yön aikana keränneet päälle rasvakerrosta. Ihan huippu kasvoöljy! Siksi näkisin tämän loistavaksi myös sekaiholle ja normaalille iholle. Voimakkaasti rasvoittuvalle iholle ei välttämättä ideaali valinta. Kuivalle iholle seerumiksi ja päälle voi käyttää voidetta lisänä. Normaalille ja sekaiholle hyvä päällimmäiseksi tuotteeksi.

Päivän arvontapalkintona tällä kertaa Akademikliniken Pure Glow Oil* -kasvoöljy. Tämän palkinnon arvo huikeat 168,10 €! Olen jo valmiiksi vähän kade sille, joka tämän tulee voittamaan. Ehdottomasti yksi ihanimpia kasvoöljyjä. Onneksi kalenterista saamani 5 ml:n koko riittää useampaan kertaan, koska kasvoöljy on riittoisaa.

Jos haluat voittaa tämän uskomattoman upean palkinnon, niin tässä arvonnan osallistumisohjeet:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro oletko sinä käyttänyt kasvoöljyjä? Haluaisin tietää, että kuinka hyvin suomalaisnaiset ovat omaksuneet öljyt voiteiden tilalle tai rinnalle.
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy ti 12.12. klo 23.59. (Huomaa lyhyt osallistumisaika!)

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:

Lue myös

X