Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 13: vinkit tuoksujen käyttöön + arvonta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Hei, mehän olemme puolivälissä Glitz & Glamin joulukalenteria! Tänä vuonna Glitz & Glamin joulukalenterissa on 25 luukkua. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä eleven.fi* -verkkokaupan kanssa. Luukkujen sisältö ja sitä mukailevat aiheet sekä arvontapalkinnot tulevat elevenin kosmetiikkakalenterin mukaan. Tuo elevenin joulukalenteri loppuunmyytiin syksyllä muutamassa tunnissa. Kirjoitan päivittäiset aiheet elevenin kalenterin sisällön mukaisesti. Joskus aihe voi olla tuote-esittely, joskus yleismaailmallista tuotteesta tai se voi olla vinkki/tutoriaali.

13. luukku

Yves Saint Laurent Black Opium EdP* on yksi minun kautta aikain parhaimpia tuoksujani. Rakastan tätä tuoksua! Siitä huolimatta, että minulla on lukuisia tuoksuja, olen käyttänyt tämän loppuun. Juuri tänä syksynä heivasin tyhjän pullon pois laatikostani tilaa viemästä. Olihan siellä helmi pohjalle, joten en aikaisemmin raaskinut heittää pois, vaan jemmailin sitä. Ihan pöhköä! Olenkin siitä syystä äärimmäisen ilahtunut, että elevenin joulukalenterista löytyi pieni Black Opium -tuoksu.

Jos haluat kurkata muutaman vuoden takaisen esittelyni tästä tuoksusta, niin sen löydät tämän linkin takaa.

Syksyllä 2014 Yves Saint Laurent lanseerasi legendaarisen (ja ehkä vähän ”tätimäisen”) Opiumin rinnalle nuorekkaamman Black Opium -tuoksun. Black Opium EdP on lämmin ja mausteinen tuoksu, jossa on ihanaa makeutta ja kahvin vivahteita. Tuoksu on suorastaan herkullinen! Minuun vetoavat tuoksut, joissa on kahvia ja mausteita, mutta myös makeutta. Minulla on onneksi tätä tuoksutyyliä enemmänkin, joten siksi en ole rientänyt uutta ostamaan. Guerlainin Mon Guerlain EdP on tällainen, jonka esittelin täältä löytyvässä postauksessa keväällä. Sanonkin tuossa postauksessa, että Mon Guerlain muistuttaa hieman Black Opiumia.

Yves Saint Laurent Black Opium EdP:n tuoksunuotit ovat seuraavat:

Alkutuoksu
Päärynä, appelsiininkukka ja rosépippuri

Sydäntuoksu
Musta kahvi, jasmiini ja lakritsi

Pohjatuoksu
Vanilja, patsuli ja setripuu

Koska mikään ja kukaan ei ole täydellinen, on Black Opiumissa yksi harmi. Sen tuoksu ei ole mitenkään pitkäkestoinen iholla. Ei kuitenkaan hetkessä haihtuva, mutta näin syväksi tuoksuksi jotenkin odottaa sellaista aamusta iltaan kestävää tuoksua. Black Opiumia on pakko lisätä ennen iltamenoja, sillä sen tuoksu haihtuu päivän aikana. Tai sitten minä vaan elän tämän tuoksun kanssa sellaisessa symbioosissa, että en huomaa Black Opiumia enää itsessäni.

Tästä Black Opium EdP:stä on syntynyt muitakin versioita. Olen niitä käynyt tuoksuttelemassa, mutta eivät vaan ole olleet yhtä ihania, kuin tämä alkuperäinen Black Opium EdP. Muita versioita ovat: Black Opium EdT*, Black Opium Floral Shock EdP*, Black Opium Nuit Blanche EdP* ja näiden lisäksi tutun Black Opium EdP:n saa Limited Edition -versioina Fireworks Edition* ja Pure Illusion*. Huh, onhan näitä tullut kolmen vuoden aikana!

Koska Yves Saint Laurent Black Opium EdP on ehkä vähän harmillisen nopeasti haihtuva, kokosin vinkkejä, joilla pystyy parantamaan lempituoksunsa kestoa.

Kuten tiedetään, niin Eau de Toilette (EdT) on yleensä miedompi kuin Eau de Parfum (EdP). Koska Black Opium on EdP, ei tätä tuoksua löydy vahvempana ja sitä kautta paremmin kestävänä tuoksuna. Siksi juuri tämän tuoksun kohdalla tämä vinkki ei toimi, mutta muiden mahdollisten tuoksujen kanssa se voi toimia. EdP:ssä on yleensä enemmän tuoksuvia ainesosia.

Tuoksut kestävät paremmin rasvaisella iholla. Tästä syystä ihon kosteutus ennen tuoksun suihkautusta, saattaa parantaa tuoksun kestoa. Kannattaa käyttää tuoksutonta vartalotuotetta tässä tapauksessa, jotta ei synny hajujen sekamelskaa.

Samaa sarjaa oleva suihkugeeli ja vartalovoide ovat ehkä tehokkain tapa. Varsinkin tuoksusarjaan kuuluva vartalovoide. Kun käyttää samalta tuoksuvaa vartalovoidetta, ja päälle suihkauttaa hajuveden, saa taatusti pitkäkestoisemman tuoksuvuuden. Vartalovoiteessa itsessään on samoja tuoksuaineita ja voiteen rasvat ja öljyt sitovat tuoksumolekyylejä itseensä. Yves Saint Laurent Black Opium Body Lotion* ja Black Opium Gift Set*

Älä riko tuoksumolekyylejä! Tämän olen kuullut ja lukenut monesta paikasta. Perinteinen tapa on suihkauttaa hajuvesi ranteelle, ja siitä sitten hieroa toiseen ranteeseen ja kaulalle. Eikö vain? Jos haluaa tuoksun juuri sellaisena kuin parfymööri on sen suunnitellut, älä tee tätä! Jos haluat tuoksun kestävän pidempään ihollasi, älä tee tätä! Hierominen rikkoo tuoksumolekyylit ja sen vuoksi nopeuttaa tuoksujen vapautumista sekä muuttaa tuoksua. Parfymöörit kehittävät tuoksut kulkemaan tietyssä järjestyksessä tuoksunuottien mukaisesti. Jos tuoksun hieroo, menettää alkutuoksu tehonsa ja sekoittuu nopeammin sydäntuoksun vaiheeseen. Tämä siis vinkiksi, jos et ollut aikaisemmin kuullut asiasta.

Vinkeistä riippumatta, vältä liiallista tuoksumista. Kerroin näitä vinkkejä myös ihan senkin vuoksi, ettei nenän tottuessa liikaa suihkisi menemään hajuveden kanssa. Nämä vinkkini ovat lähinnä Yves Saint Laurentin Black Opium EdP -tuoksulle. En lähtisi näitä käyttämään jokaisen omistamani tuoksun kanssa, jotkut tuoksuni ovat sen verran voimakkaita, että en halua buustata niitä lisää. Poikkeuksena tuo hieromisen välttäminen. Arkena tulee tehtyä tuo hierominen voimakkaampien tuoksujen kanssa, kun suihkautan vain sen yhden suihkauksen iholleni. Iltamenossa en koskaan hiero tuoksua, enkä koskaan tuoksuarvostelua tehdessä.

Päivän arvonnassa minulla on Yves Saint Laurent Black Opium EdP* (30 ml). Melkein kirjoitan oman osallistumiseni tässä arvonnassa. 😀 No ei nyt kai! Vaikka houkutus olisikin suuri, sillä Yves Saint Laurent Black Opium EdP on minun yksi suurimpia suosikkituoksujani.

Jos haluat voittaa tämän suosikkituoksuni, niin tässä arvonnan osallistumisohjeet:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro sinun tavoistasi käyttää hajuvettä. Minkälainen tapa sinulla on? Suihkautatko ranteisiin ja hierotko siitä kaulaan vai suihkautatko tuoksun ilmaan ja kävelet alta? Mikä on sinun tapasi käyttää hajuvesiä?
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy ti 19.12. klo 23.59.
Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:
X