Glitz & Glam

Joulukalenterin luukku 16: joulumeikkitutoriaali + arvonta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on tänä vuonna toteutettu yhteistyössä eleven.fi* -verkkokaupan kanssa. Glitz & Glamissa availlaan joka päivä elevenin joulukalenterin luukkuja, joista ammennan inspiraatiot ja aiheet päivittäisiin postauksiin. Lisäksi on päivittäin huikeita palkintoja arvottavana, jotka teille tarjoaa eleven.fi. Joulukalenterin luukut päättyvät 25.12. Silloin Glitz & Glam ja minä jäädään muutaman päivän joululomalle.

Tänään suoritan arvonnat luukuille 4-10. Seitsemän onnekasta saa tänään sähköpostia minulta. 😉

16. luukku

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara* on tämän luukun tuote. Kyseessä on ripsiväri, josta kerrotaan elevenin sivuilla seuraavasti:

Ensivaikutelma muodostuu sekunneissa. Pidä huoli, että omasi on unohtumaton! Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara antaa ripsille runsasta pituutta ja erottelua. Ripsivärin ainutlaatuinen harja päällystää ripset luoden kauniin ripsiviuhkan, joka ei jää huomaamatta.

Minulta löytyykin tämä maskara täysikokoisena. Olen testannut sitä muistaakseni kerran tai kaksi. Ei ollut muistikuvia, että minkälainen se on. Harja on joulukuusimainen muodoltaan (näkyy kuvassa postauksen loppupuolella). Olen lukenut tästä maskarasta paljon kehuja. Kestää melko hyvin ja saa tuuheat sekä siistit ripset. Oma maskarani on vielä sen verran vähän käytetty, että massa on vielä vähän liian notkeaa minun ripsille, joten en saa sillä vielä kunnon nostetta. Vaikka en vielä ole kokenut huikeita tämän maskaran kanssa, annan sille vielä mahdollisuuksia. Niin moni tätä maskaraa on kehunut, että maltan vielä.

Koska kalenterin luukusta paljastui meikkituote, tein tähän postaukseen jouluisen meikkitutoriaalin. Tällä kertaa juttu on rajauksissa ja punaisissa huulissa. Klassikko toimii aina. Aika perinteinen meikki, mutta minulla on tähän meikkiin yksi vinkki, jolla helpotetaan siipirajauksien tekoa. Vinkilläni saa symmetrisyyttä ja oikeaan suuntaan suuntautuvat siipirajaukset.

Käytän tässä tutoriaalissa lappuja, jotka helpottavat meikkaamista. Tähän ei tarvitse olla tällaisia lappuja, vaan ihan yhtä hyvin voi käyttää tavallista teippiä. Idea on siinä, että saadaan skarppi rajaus ja helpommin symmetriset siivet silmämeikkiin.

Minulla on jo meikkipohja ja kulmat tehtynä, mutta jos teippisi liima on tiukkaan tarraavaa, kannattaa tehdä ensin silmämeikki ja sitten vasta meikkipohja. Jos kuitenkin haluat ensin tehdä meikkipohjan ja sitten vasta silmämeikin, mutta käytät tiukasti tarrautuvaa teippiä, niin heikennä teipin tarraavuutta ensin. Tartuttamalla teippiä iholle muutaman kerran, heikentyy tarttuvuus. Näin teippi ei vie mennessään kaikkia meikkivoiteita ja peiteaineita. Myös teipin kevyt puuterointi toimii ennen liimaamista iholle.

Asettele teipit symmetrisesti molemmille alaluomille niin, että ne ulottuvat silmän ulkonurkasta lähes kulmakarvoille asti. Näin syntyy ihanteellinen linja, johon siipirajaus tulee. Siipi ei sitten suuntaudu liian ylös tai liikaa sivulle. Siipirajaus näyttää luontevalta, kun se on jatkumo alaluomen linjasta.

Levitä hieman omaa ihoasi tummempi mattaluomiväri luomivaolle ja sen yläpuolelle. Voit häivyttää sävyn  melkein kulmakarvoille asti.

Ota tummaa luomiväriä pieneen siveltimeen ja syvennä luomivakoa. Tässä meikissä teen vain puolikkaan cut crease -varjostuksen, eli en vie tummaa luomiväriä koko luomivaon matkalta. Levitän tumman sävyn noin puoliväliin asti. Tummin osuus on vain ulkonurkan luomivaossa, josta se häivyttyy keskiosaan tultaessa. Siksi levitä tumma sävy vain yhden suuntaisella liikkeellä, eli ulkonurkasta luomivaon keskiosaa kohti. Kerrostele hiljakseen, jossa et heti tee liian tummalla.

Käytä vaaleaa, lähes valkeaa mattasävyä silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle.

Ota litteään peitevärisiveltimeen peiteväriä ja levitä sitä ohut kerros liikkuvalle luomelle. Ole tarkkaa rajoista. Tee luomivaon tumman varjostuksen ja liikkuvan luomen välille tiukka raja peitevärin avulla.

Levitä peitevärin päälle vaaleaa, hohtavaa luomiväriä. Minä käytän hieman shampanjansävyistä vaaleaa luomiväriä, joka hohtaa voimakkaasti.

Tee rajaus ripsityven linjaa kulkien. Tee rajauksesta ohuempi silmän sisänurkassa ja anna rajauksen leventyä ulkonurkkaan tultaessa. Tee rajaus teipin reunaan asti.

Seuraavaksi tehdään siipi. Tee rajaus teipin reunaa pitkin. Tee viivasta haluamasi mittainen.

Kun kärki on määritelty, vedä rajaus siiven kärjestä yläluomen rajaukseen – eli yhdistät nämä.

Paikkaa ja värittele ”paljaat” kohdat rajauksestasi.

Poista teippi varovasti.

Ja näin on siipirajaus tehty helposti.

Harjaa maskara ripsiin ja käytä halutessasi tekoripsiä.

Jos sinulla on samanlaiset ripset kuin minulla, suosittelen ensin liimaamaan ripset ja sitten lisäämään hieman maskaraa aivan ripsityveen ja alaripsille. Minulla on maskaralla voimakkaasti kaartuvat ripset, joten tekoripsiä on hankala liimata niiden kaarien taakse. Siksi teen näin.

Jos ripsesi eivät meinaa kaartua, niin taivuta ripset ensin, harjaa niihin maskaraa ja liimaa vasta sitten tekoripset.

Katse kirkastuu, kun tekee vaalealla kynällä alaluomen sisärajauksen.

Silmämeikki valmis!

Halutessaan tämän silmämeikin voi toteuttaa tummemmillakin sävyillä.

Sitten ihana puna huuliin ja poskiin, niin joululook on valmis! Suurin huomio on punaisissa huulissa ja silmämeikissä on keveyttä, vaikka rajaukset ja ripset ovatkin massiivisemmat. Tämä on minun juttu. Tykkään, että joulumeikki on freesi. Punainen sopii minulle, joten se piristää ilmettä kivasti. Teen varmaankin jouluna tällaisen meikin. Huulipunaa käytän siihen asti, kun on jouluateria. Sitä ennen pyyhin huulipunat pois ja aloitan syömingit. 😀 Siinä on vaan huulipunat tiellä, kun lappaan joulupöydän herkkuja suuhuni.

Tänään minulla on teille arvottavana Elizabeth Arden Lasting Impression Set*. Setissä on:

Jos haluat tämän Elizabeth Ardenin tuotesetin, niin tässä arvonnan osallistumisohjeet:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro sinun joulumeikistä. Kilpailetko joulukuusen kanssa, oletko melko luonnollinen vai jätätkö jouluna meikit laatikkoihinsa?
  • Muista laittaa sähköpostiosoitteesi sille tarkoitettuun kenttään (vain minä näen sähköpostiosoitteet). Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
  • Osallistumisaika päättyy ti 19.12. klo 23.59.

Oikein ihanaa lauantaita kaikille!

Glitz & Glamin joulukalenteri 2017 on toteutettu yhteistyössä:

Lue myös

X